אני מסכים עם בוריס,המצב רע מאוד,גם בציניות וגם לא בציניות,אבל כמה רע?לא כמו בשאר ה150 מדינות האחרות בעולם. אגב,אני מדבר לטינית. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
אם שנינו מסכימים אז המצב באמת גרוע... ממינכן וניו ג'רסי היאוש יותר נוח http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
ברצינות אתם מגעילים אותי.. נכון, יש פה הרבה חרא אבל מה אתם חושבים שבעולם יהיה יותר טוב? שאם היינו נשארים באירופה ובאמריקה אחרי השואה המצב היה יותר טוב? אז זהו, זה לא. הרבה גועל נפש אבל גם בכל העולם יש אותם דברים, אתם פשוט פחות שומעים על זה. אתם מורעלים מכל התקשורת שמאכילה אותנו חרא. תסכול תמיד יהיה, תסכול יהיה בכל מקום. אין שום מדינה שהכל בה נפלא (לא, גם לא בשוויץ). נמאס כבר שכולם כל הזמן מדברים כמה חרא להם, מדברים כמה רע להם. נמאסתם כבר. תישארו ותתמודדו. קשה לכם? ובארצות הברית לא היה לכם קשה? נראה אתכם חכמים גדולים חיים יותר טוב בארצות הברית או בכל מקום אחר. יום עצמאות! יום שמח, מה אתם מעדיפים לגור באירופה? נו באמת גם שם לא היינו מסתדרים. יום עצמאות, יום שבו אתם אמורים להיות שמחים אתם מעדיפים להסתכל על חצי הכוס הריקה בארץ הזאת. יש לכם מספיק ימים בשנה לבכות על המדינה של המדינה הזאת, תעשו טובה ואל תעשו זאת ביום העצמאות גם. אל תעשו את זה בשביל עצמכם, אתם כבר מורעלים, תעשו את זה בשביל הקרובים אליכם שלא חושבים כמוכם. אם המדינה תיפול זה יהיה רק בגלל אנשים שחושבים שהכל שחור. יום עצמאות שמח.
אתה גם נשמע כועס, זה מאוד אופייני בישראל כמו שכבר נאמר כאן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
בוריס, אתה גדול. אני לא חושב שהמדינה בכיוון של התרסקות, אבל היא כן בתקופת מבחן שהיא צריכה לעבור. אם כמה רעות חולות לא ינוקו עכשיו יהיה כמעט בלתי אפשרי למחוק אותן עוד כמה שנים.
תשמע איש יקר: אני רק בן 47, רק. בגיל 7 - מלחמת ששת הימים בגיל 10 - מלחמת ההתשה בגיל 13 - מלחמת יום כיפור בגיל 22 - מלחמת לבנון הראשונה ( מילואים ראשונים שלי...חזרתי עם שני חברים בארון...) בגיל 31 - מלחמת המפרץ הראשונה, סקאדים ליד הבית בגיל 46 - מלחמת לבנון השניה פיגועים כל שנה בכל עיר כמעט, קסאמים בשדרות ,באשקלון, בקיבוצים... מדינה נורמאלית הא? ממש חיים רגילים של ילד אמריקאי, או אנגלי, או אוסטרלי... ולכלכלה המחורבנת, ולשרים וחברי כנסת שהולכים לכלא עוד לא הגענו... כן איש נחמד - אני מריר!
אבל אני יכול מנגד לתת לך דוגמאות של אבא שלי שגדול ממך בשנתיים והוא בכלל לא מריר כמוך. שמע אני בטוח שכמו שרשמת לי למעלה הרבה מלחמות לפי גילאים אתה יכול למצוא הרבה רגעים יפים שאתה זוכר. תתעודד, אתה עוד תקבל התקף לב או משהו.
ישראלים ויהודים הם אנשים שאוהבים תמיד להתלונן, לא משנה על מה ומתי זה תמיד יהיה ככה וגם אני לא חף מפשע בעניין. יש לנו הרבה דברים מחורבנים, הרבה מנהיגים מסריחים ומושחתים ובעלי הון שמשתלטים על כל פינה ירוקה במדינה אבל יש לנו גם כמות הישגים לא קטנה, בזמן קצר יחסית הקמנו מדינה מפותחת ביותר אבל לצערי הכשלונות והפאשלות תמיד מקבלות את הפוקוס מפאת גודלן. ביום העצמאות צריך לשמוח ולחגוג על המדינה שלנו אבל יחד עם זאת לזכור שיש לנו צורך חזק להיות תמיד בשיפור עצמי, תמיד יש לאן להשתפר.
אני מסכים איתך. אתם לא רוצים שאני אפתח פה את רשימת התלונות והעצבים שלי אבל כמו שאמרתי לא צריך לדבר על זה בכל מקום, אבל בסדר אפשר להבין שבימי חול זה מעצבן אבל לפחות ביום כמו יום העצמאות תנו קצת לשמוח, לשכוח מהצרות ולאכול בשר טוב. :aaa021:
איזה מן ההשגים שאליה הגיעה המדינה, משפיעים על אזרחיה לטובה ביום יום? זה שיש לישראל לא מעט זוכי פרס נובל, חברות מקומיות שנמכרות במאות מיליוני דולרים, ולווין בחלל, לא תורם לאזרח הממוצע.
זה חלקית נכון. מה שמשגע אותי במדינה הזאת זה האנשים המעצבנים והקטנונים. אני נמצא בחנות כלשהיא ועומד בדרכה של אישה לקופה, אז לא היא לא יכולה לבקש "סליחה, אתה יכול לזוז בבקשה", היא צריכה לצעוק עליי בתוקפנות ובכעס "זוז מכאן !! אתה יוצר פקק!". ומה בסך הכול עשיתי? ככה בכל מקום, אוטובוס, קניון, מקומות ציבורים. זה מה שמשע אותי במדינה הזאת. קשה לי להאמין שנצליח לשרוד עוד 100 שנה. אבל בכל מקרה אני חושב שיש כאן כמה אנשים שלא מעריכים את מה שיש להם. היום לכולכם זה מובן מאליו שיש לו מדינה, אבל מה לפני 60-70 שנה? היהודים סבלו מאנטישמיות ולא היה יהודי אחד שלא רצה להיות במדינה ששיכת אך ורק ליהודים, אין בנאדם שלא רוצה להרגיש שייך לקבוצה כלשהיא. אלפי אנשים נהרגו כדי שעכשיו נישב במדינה הזאת, אז בואו נעריך את זה שיש לנו מדינה עם כלכלת יחסית יציבה עם צבא חזק. ואת כל הדברים הרעים שיש לנו כאן, אתם כאזרח הקטן תנסו לעשות מה שתוכלו. אולי אתם לא ראש ממשלה, אבל אין כאן אחד שלא יכול לתרום משו קטן למדינה הזאת לא משנה באיזה דרך. לפחות לדעתי זה הרבה יותר טוב מאשר לשבת ולקטר עד כמה המדינה חרא, נכון היא חרא וכולם יודעים את זה, ואני לא צריך להביא דוגמאות, אבל לשבת ולקטר ולרטון לא יעזור לכם, תסתכלו גם על הצד הטוב, וכן, אולי הוא קטן אבל עדיין יש עוד טוב במדינה הזאת. אז הנה אתם רואים שיש כאן אנשים שאכפת להם מכל החרא במדינה, והם לא רק מקטרים, לא כולם פרזיטים.
אולי לא מקטרים לחינם? פרזיטיות בכלל לא עניין כאן. האנשים המדינה זה לא מה שהיה פעם. הרוח שהקימה את המדינה הזו נעלמה - התפוגגה. היום גדל בישראל דור חדש, דור שדוחה לחיות לצידו. המצב הולך ומחמיר, ומשום מה כאשר דברים הולכים ומשתפים (אמורים), פה קורה בדיוק הפוך.