סטיבן ג'רארד מחמם את האוירה למשחק בשבת: http://home.skysports.com/list.aspx?hlid=4...alert&channel=& Steve Gerard, Gerard, He kisses the badge on his chest, Then hands in a transfer request, Steve Gerard, Gerard http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx
אפשר לשאול על מה אתה מבסס את הקביעה הזו? הפרסים שליברפול זכתה בהם בארבע שנים האחרונות הם בהחלט עניין שאי-אפשר להתעלם ממנו, אבל הצורה הכל-כך כל-כך אפורה שבה הם עשו את זה פשוט מעיבה על ההישג... לי עדיין נראה שהמשחק הכי "קלאסיקו" (הממפ) באנגליה הוא עדיין ליברפול ארסנל- כנראה שזה בגלל היריבות והמסורת (והקהל הנהדר באנפילד). למרות שזה לא ממש המשחק הכי מעניין באנגליה בשנתיים האחרונות.
ליברפול-ארסנל? מאיפה הגעת לזה? התארים שליברפול זכו בהם בשנים האחרונות לא שווים לכלום בהקשר הזה, הליגה זה מה שקובע ובליגה הם לא דיגדגו את המוליכות.
בבקשה אל תערבבו את המילה הזו סופר קלאסיקו עם משחק מאנגליה,לפי התורה לא מערבבים חלב עם בשר אז תשאירו את כל הקלאסיקו,גאלקטיקוס,סופר,היפר,קלאבמרקט או חביב לכדורגל של ארץ המטפחות הלבנות, יונייטד - ליברפול,המשחק הזה לא צריך שום תואר בכדי להיות מה שהוא,המשחק הגדול של הכדורגל האנגלי,תמיד!!!
הויכוח מיותר, המשחק הכי גדול בליגה האנגלית ובעיני גם בעולם כולו הוא המשחק בין השדים האדומים לבין לוזרפול, היריבות היא הכי גדולה, השנאה בין הקהלים היא מעבר לכל שנאה אחרת באנגליה והיקף הקהל של 2 הקבוצות באנגליה ובעולם הוא הגדול ביותר. ארסנל, צ'לסי, שיטי הם רק נוף רקע לקרב הגדול מכולם. אין אוהד יונייטד אמיתי בלב ובנפש שלא מתעב את הקופ.
פרגי היום שוב מפציר באוהדים להיות יותר בולטים במשחקי הבית, ומפרגם לקהל החוץ הנהדר שלנו. "ברדינג והפולהאם היו 4 אלף אוהדים והם לא הפסיקו לשיר לאורך כל המשחק. אם נקבל את זה במשחקי הבית, פי 16 פעמים יותר חזק זה יהיה נהדר". פרגי התיחס לזה גם לפני הדרבי אגב. בגדול אני לא חושב שיש משהו שפרגי,קין בזמנו,רוני,או אף אחד אחר יכול להגיד שישנה משהו,וחבל. זה לא סוד שחלק לא מבוטל מהיושבים בOT הם תיירים,בלי אהדה אמיתית לקבוצה,שלא יודעים את מילות השירים, ולמעשה חושבים שהם באים להצגה.(לוקחים את הביטוי תאטרון החלומות תרתי משמע כנראה). זו אחת ההלשכות העצובות והרעות ביותר של המודרניזציה והשיווק על הקבוצה. אם אתם שואלים אותי, אני מעדיף להפסיד 5-6 מיליון ליש"ט בשנה מהכנסות כרטיסים(קרי,להוזיל את המחירים), ולקבל אווירה ביתית מקסימלית.
זה לא עניין של תיירים,יש אבל לא צריך להגזים,זה גם לא שהאווירה במשחקי הבית רעה,להיפך יש שיפור עצום, אין מה לעשות,במשחק חוץ תמיד תהיה אווירה טובה יותר מאשר במשחק ביתי בכל הקשור ליציע החוץ,כי יציע אחד שלם של אוהדים בעלי מנויים בעיקר,עומדים(אי אפשר באולד-טרפאורד)שרים ביחד, באולד-טראפורד יש פיזור,יש כמה מוקדי שירה,זה שונה.
שון, אם אתה מוריד מחירים זה רק יגרור יותר תיירים לאולד טראפורד, כיום חלק מוותרים על הנסיעה בגלל המחירים הגבוהים. אגב, אני מסכים עם סטרטפורד, לדעתי באולד טראפורד יש אווירה מצוינת, כל משחק יש שירה 90 דקות (יש את זה בכל מגרש באנגליה, אבל היו מי שאמרו שביונייטד לא).
תייר לא מוותר על נסיעה לאולד-טראפורד או כל מקום אחר בגלל מחיר כרטיס גבוה,זה חלק ממה שהוא לוקח בחשבון במיוחד אם זה נסיעה במיוחד למשחק אחד, להיפך,הורדת המחרים תאפשר גם לקהל מקומי שהפסיק ללכת או שכבר לא יכול להרשות לעצמו ללכת להרבה משחקים לחזור למגרשים, יותר קל לאוהד מקומי לשים יד על כרטיס פנוי אבל לא מעט מוותרים על התענוג בגלל המחיר,תייר שמגיע במיוחד לא דופק חשבון בדרך כלל כי זו מטרת הנסיעה שלו.
אם כך סטרטפורד, הורדת המחירים פשוט תפגע בקבוצה מבחינה כלכלית, היא לא תשנה ממש את מאזן הכוחות ביציעים.
אתה לא יכול להתעלם מכך שהמחירים הגבוהים הפכו את הכדורגל לסוג של תענוג למעמד הבורגני, ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו ללכת למשחק בOT, בטח שלא על בסיס קבוע. ואני לא חושב שיש תיירים שמוותרים על הנסיעה בעיקר בגלל מחירי הכרטיסים. אתה יכול להשיג כרטיסים למשחקים מהדרג המוך במחירים סבירים. אני בספק ש60-70 פאונד זה מה שמונע מתייר לנסוע לאנגליה.מלון,כרטיס טיסה,אוכל לכמה ימים, אילו הוצאות הרבה יותר רציניות. ונכון שיש עוד גורמים שהופכים את משחקי הבית ל"פחות רועשים" כמו שסטרטפורד ציין, אבל אי אפשר להתעלם מהתופעה הזאת, שקיימת גם ברוב המועדונים הגדולים באירופה, ו"תורמת" המון לכך. אני לא יודע בדיוק מה היה המצב לפני 10-15-20 שנה, אבל יש לי תחושה שהוא היה הרבה הבה יותר טוב מהמצב כיום.
יונייטד לא תתמוטט מהורדת מחירי הכרטיסים,גם עכשיו אפשר למצוא כרטיסים יותר בקלות עם הגדלת מקומות הישיבה,מחירים גבוהים ונראה בעתיד פחות קהל,החוקים הללו לא שונים ממקומות אחרים,פחות קהל פחות כסף. ומאזן הכוחות בהחלט ישתנה,אם אוהד מקומי או אוהד אמיתי יוכל להרשות לעצמו לשים יד על כריס אז זה כרטיס אחד פחות לתייר מזדמן,תכפיל את זה בכמה אליפים ומה תקבל..אווירה הרבה יותר טובה.
הבעיה היא שאדון גלייזר מנהל עסק ולא כל כך מעניין אותו האווירה ביציעים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
זו הנקודה. שבסיכומו של יום הכל בידיים של המועדון. החלטה אחת, קיצוץ אחד של מחירי הכרטיסים, ונקבל את התוצאות כבר במשחק הבית הראשון. הבעיה היא שלמרות שהמועדון לא יפגע מכך(מהפן המקצועי הוא רק ירוויח,וזה שווה את הכמה מיליוני ליש"ט הללו שנפסיד מההכנסות)זה לא הולך לקרות, ולו רק בגלל גלייזר והחובות, אלא בגלל שבעסק כמו עסק-הכסף מדבר.