גדול http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx למי שלא הבין, מדובר ב-Atom Heart Mother של פינק פלויד.
אחרי ישיבות אל תוך הלילה והתעייצויות ארוכות, האימיול שלי הוכתר סופית בתואר "דפוק". אני מחפש אלטרנטיבה. מהי התוכנה הטובה ביותר להורדת מוזיקה (גם לועזית וגם עברית)? ובבקשה, גיא, אל תגיד לי טאואר רקורדס או צליל.
Atom Heart Mother הוא אולי השיר האהוב עלי שלהם, אבל כאלבום הוא די חלש... אם כבר, בזמן האחרון אני לא מפסיק לשמוע את Animals הניהליסטי משהו (ובעל הטקסטים החזקים ביותר שווטרס כתב לדעתי)
גם אני מת על רוני פיטרסון. אומן לא מספיק מוערך בארץ. גיטרה חשמלית? לוסיל של המלך ביבי. נוספו לך אצלי עוד 2 נקודות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
אגב, השיר לא נכתב ע"י פינק פלויד, אלא ע"י איזשהו מלחין שאני לא זוכר את שמו. Animals הוא האלבום שהכי נהניתי ממנו. בכלל, אני הכי אוהב את השירים הארוכים של פינק פלויד - AHM, echoes, השירים מתוך אנימלז, שיין און.
אתמול קניתי את הדיסק של הביטלס - Yelloa Submarine, מקבץ שירים מעולה של הלהקה האנונימית הזאת, קצת איכות חבר'ה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx אין כמו על מוזיקה מלפני 30 שנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
ילוו סאבמרין זה ללא ספק הסרט הכי פחות מוצלח של הביטלס, וגם השירים בו די בינוניים ומתאימים לילדים. חוץ מזה, הביטלס בכלל לא דיבבו את הדמויות של עצמם. יש שם רגעים נחמדים, אבל בעיקרון סרט בינוני. ואני עוד אלך צעד קדימה ואומר שאם תיתן למישהו שלא מכיר את הביטלס כאלבום בכורה את ילוו סאבמרין, הוא עלול לקבל רושם שלילי על הלהקה.
קים, זה אתה!? זה לא דרטי סאות', לא דרטי דרטי וגם לא דרטי הארי. זה נקרא ק-ר-א-נ-ק וזה ג'אנר שמקוטלג תחת קטגורית מוזיקה שחורה. בדיוק כמו ראפ (שמההכרות שלי איתך - אין לך טעם בו), היפ הופ (שבשנים האחרונות שובר רף שלילי של איכות), רגאיי (שאותי אישית פשוט משעמם, אף על פי שמדובר במוזיקה שחורה מהשורשים), סול (!), ארנבי והרשימה עוד ארוכה. מוזיקת הקראנק שמגיעה מהסאוט' יחסית חדשה ועם אמנים כמו ליל ג'ון, דיוייד באנר, ליל פליפ וכו'. היא נחשבת לפופלרית ביותר בשנים האחרונות. במיוחד כשהראפ והיפ הופ מתרסקים. אמרת - מחובתך להוכיח! הארץ שלנו אומנם דפוקה, אבל תתפלא לשמוע שהמוזיקה השחורה פופלרית מאוד בה. מי שחושב שהמוזיקה השחורה בירידה, זה אותם אנשים שיודעים מה עומד מאחורי המוזיקה השחורה. מוזיקה שאמורה ללמד, ולהעביר מסר. לא רק לגרום לבנות לנענע ת'ישבן עם ביטים ממלחמת העולם הראשונה. הסיבה שההיפ הופ, והראפ תופס כ''כ הרבה בצרפת (לא יודע לגבי גרמניה) זה בגלל שבצרפת יש קהילה שחורה ענקית (שרובה מקופחת), יש אלג'ירים שמוזנחים תרבותית. הראפ שם נולד כמחאה, אפשר להבין אותם. בארץ אין את זה, אז סאבלימינאל עושה פרסומת לשוקו. נניח שאתה צודק (למרות שאתה יודע שלא): האם בעוד 10 שנים מהיום המוזיקה שאתה מגדיר כשחורה כבר לא תמנה כאחת? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx המוזיקה השחורה לא מתחילה, היא ממשיכה. ממשיכה את ההתרסקות הטראגית והמצערת שלה עוד מהעשור הקודם (מ1996 אם לדייק). בדיוק כמו העובדה שרשימת משפט אחד לא תסתור את קשתית הנבערות שהפגנת.
לא מקשיב לרוק פרוגרסיבי, לא יודע. תת ג'אנר בראפ של היום זה אנדרגראונד, הארדקור, גנגסטה ראפ וכו'. קראנק זה ג'אנר שונה. ואל תערב את חיי, בחייך.
לא קשור מקשיב לא מקשיב, את מהות העניין אתה אמור להבין... קראנק הוא תולדה של הראפ, וככזה הוא תמיד יהיה נספח שלו (מילא, אם הוא היה עובר שינוי משמעותי כמו שעבר הרוקנרול לאחר שנולד מהבלוז, אבל הוא גם ככה משתמש באותם אלמנטים בדיוק בחוסר מקוריות מעליב כמעט)