הדיון הרשמי של המצב הביטחוני

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AFC, ‏1/11/02.

  1. משוגע בירוק Member

    הצטרף ב:
    ‏28/5/04
    הודעות:
    2,633
    לייקים שהתקבלו:
    0
    טוב הבנתי שיש כבר שם רשמי למלחמה... אם תרצו לספר לנכדים על המלחמה הזאת תספרו להם על "מלחמת בין המצרים", על שם הימים בהם אנו נמצאים כעת, בין צום י"ז בתמוז לתשעה באב...
     
  2. GUTE Member

    הצטרף ב:
    ‏17/5/06
    הודעות:
    1,300
    לייקים שהתקבלו:
    1
    זה הרבה יותר מ3 גדודי מילואים.

    עד כה גוייסה אוגדת מילואים שלמה, שזה סה"כ בערך 9 גדודים.
    מהיום ובעקבות החלטת הקבינט המדיני בטחוני אתמול , יגוייסו במהלך סופ"ש ושבוע הבא עוד 3 אוגדות מילואים. מדבר בסדר גודל של בערך 50 אלף איש.

     
  3. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏12/6/03
    הודעות:
    12,566
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ארררר צודק טעות שלי. כשכתבתי גדודים התכוונתי אוגדות. יחי ההבדל הקטן. בינתיים הכוח שמגוייס רק מתאמן למקרה הצורך.
    ולגבי השם, כל הבלגאן התחיל יום לפני י"ז בתמוז אבל יאללה נחליק את זה.

    ובינתיים ישראלי נחטף ונרצח בגדה. עם או בלי קשר, יש התרעות ממש רותחות כבר על חטיפות חיילים ואזרחים. אל תסעו בטרמפים, צמצמו סיכונים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/7/06
  4. בית"רי מלידה Member

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    9,190
    לייקים שהתקבלו:
    1
    גל:

    נראה לי שבקרוב תצטרך לשנות את הכותרת ל " לחימה ב 4 חזיתות "....גם הטילים של אסד ויו"ש בדרך...

    לגייס שלוש אוגדות? זה מעט מדיי.

    ועוד משהו: הרקטות שקיבלנו עד היום זה קפצונים, פשוט משחק ילדים לעומת הסקאדים הסורים המשופרים שמחכים לנו...250 קילו ראש נפץ, ומערכת ניווט אינרציאלית מדוייקת מאוד, הרבה יותר מדוייקת מאשר זו שהיתה מורכבת ב "אל חוסיין" העיראקי.

    מישהו אמר "חיל אוויר" ולא קיבל?

     
  5. יוגב אסולין Guest

    כולם מדברים על גיוס מילואין, על הרצון של החיילים. ולי שהזימון עומד ממש בפתח עוברת המחשבה העם בכלל זה שווה?

    אנחנו הולכים ואנשים נפצעים ונהרגים הכל בשביל המדינה מתוך אדיאולוגיה גמורה שזה מה שצריך להיות אנשים מוכנים לא לישון בלילות לעשות הליכות של ק"מ לקפוץ על שיחים וגם על רימון ליכנס להתאקלויות ולקרבות של יריות והכל מתוך ידיעה שמה שהם עושים זה בשביל מטרה אחת להכריע את המערכה לנצח אתה חיזבאלה ולהראות לעולם שעם טרור לא מנצחים.

    אבל אחרי שאנחנו באים עם הרצון הטוב ומתחיל ליכנס מתעוררת לה חבורה שנקראת "4 אמהות" או "מתעוררים בזמן" ורוצים שניצא משמה וכאילו כל מי שנלחם גויס נפצע ונהרג היה לשב, הרי ככה אי אפשר להשיג שום דבר עם נישב בבית.

    אז עכשיו שהזימון של המילואים בדרך אני יושב ואומר לעצמי.. שווה לילחם עבור אנשים שאחרי זה יגידו שזה מיותר שאנחנו צבא שסתם הורג שסתם נלחם וצריך לצאת משמה. או אולי לא כדאי ללכת על מנת שאנשים יבינו את הטעות. כי התגובות של הציבור לפעמים מוציאות את כל המוטיבציה ורוח הלחימה. אל תפחדו ותחששו בשבילנו. תחשבו על טובת המדינה.
     
  6. ראול Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/03
    הודעות:
    4,578
    לייקים שהתקבלו:
    0
    55,000 אזרחים קיבלו צוי 8 הביתה. אנחנו נישאר שם עוד זמן רב.
    זה קצת מוזר כי כשהייתי קטן אז החלים שהייתי רואה בטלויזיה באו לי כמובן מאליו. מלחמה - הרוגים. עכשיו, כשהחללים הם חבר'ה, זאת מתחילה להיות בעיה. במבצע האחרון בלבנון נפצע חבר שלי, אביתר, ואיבד יד.... זה מה שקורה כשיורים עליך נ"ט (טיל נגד טנקים) ומפספסים. בכל מקרה, עוד המון חבר'ה שלי נמצאים עכשיו בחו"ל ונלחמים על חייהם, וחשוב מזה, חיינו.
    בתור אחד שעוסק ביום-יום בקשר בין האזרח הקטן לצבא, אני חייב לציין שיש לנו עם נהדר. עשרות אנשים כל יום מתנדבים למילואים בכל תפקיד שלא יהיה. המון אזרחים מודאגים מתקשרים, תורמים ועוזרים. היתה לי שיחה שלשום עם סא"ל (סגן אלוף) במילואים, נכה צה"ל בלי רגל שרצה להתנדב לכל עבודה שהיא ,בין עם כביסה, הכנת אוכל וכו'... וזה סיפור אחד מני רבים.
    מה שמלחמה יכולה להוציא מאנשים. מעם.

    Brothers In Arms

    ארתור, ברגע של פטריוטיות.
     
  7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    אני חושב שנכנסנו לבוץ עמוק מדי. אני לא רואה אותנו מביסים את החיזבאללה, איך שהמלחמה מתנהלת עד עכשיו, ועם הגיבוי הבלתי פוסק של הסורים והאיראנים. כנראה שלא נצא מהמלחמה הזו עם הישגים גדולים מדי.
     
  8. GUTE Member

    הצטרף ב:
    ‏17/5/06
    הודעות:
    1,300
    לייקים שהתקבלו:
    1
    חבר'ה אל תקפצו ליותר מדי מסקנות.
    55 אלף איש עוד לא קיבלו צווי 8. מתחילי לגייס את הסגל הבכיר וזה שאחריו בסדר יורד של האוגדות האלו (מחט"ים, מגדי"ם ומ"פים) . אלו צריכים לבנות תכנית אימונים מהירה לכלל היחידות ת"פ אוגדות אלו.

    בין הסקאד שיש לסורים לזילזאל שיש לחיזבאללה אם תשאלו אותי, אין שום הבדל.

    אומנם הנזק שהם יכולים לגרום הוא רב הרבה יותר מהרקטות שחוטפים ישוביי הצפון אבל נגד טילים כאלה ישנה את מערכת החץ שהיא נוסתה כבר כיעילה הרבה יותר מטילי הפטריוט הכושלים.

    אני לא מאמין שסוריה תיגרר למלחמה איתנו, הם יודעים שהעליונות הצבאית שלנו היא עצומה ביחס אליהם.
    הרבה יותר קשה להילחם בחיזבאללה מאשר בצבא הסורי המיושן והכושל.

    אפשר לשנות את שם הדיון לשם המלחמה : "מלחמת בין המצרים".
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/7/06
  9. ראול Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/03
    הודעות:
    4,578
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למה אתה מדבר על דברי םשבהם אתה לא מבין? חבל...

    ארתור, רגב.
     
  10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏11/3/04
    הודעות:
    9,326
    לייקים שהתקבלו:
    460
    נראה לי שהסורים, אחרי שהם רואים את הפאדיחות של צה"ל בלבנון, לא כל כך מפחדים כבר... בכל זאת, ישראל תימנע מלחימה איתם. מה שכבר מונע פיתרון למלחמה הזו, דמשק מעבירה נשק וחיילים לחיזבאללה, אי אפשר לנצח אותם ככה.
     
  11. GUTE Member

    הצטרף ב:
    ‏17/5/06
    הודעות:
    1,300
    לייקים שהתקבלו:
    1
    ארתור או איך שלא קוראים לך, את תתנשא ואל תסיק מסקנות מוטעות.
    55 אלף איש עדיין לא קיבלו צווי 8. התכנון הוא לחלק קודם את הצווים לסגל הפיקודי של האוגדות המיועדות לגיוס ורק כעבור כמה ימים לגייס את שאר החיילים.
    אם היית כל כך מבין , היית יודע שלא מגייסים אוגדה בבת אחת.
    מגייסים קודם את הסגל הפיקודי שיבנה את תכנית האימונים .
    לכל פעילות מבצעית של כוח מילואים צריך קודם לעשות אימון ריענון ואימון לפני לחימה (אל"ל).
    לפי גילך אני מבין שאתה עדיין בשירות סדיר, אז אל תתנפח על דברים שעוד לא חווית . צעיר. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/7/06
  12. ראול Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/03
    הודעות:
    4,578
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כן המפקדhttp://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

    חמוד אתה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wlcm.Xxx

    ארתור, משועשע.
     
  13. יוגב אסולין Guest

    הצבא מגייס כוחות מילואים גדולים לצורך אימון בלבד כרגע דבר שמאוד נכון לעשות.

    כוחות המילואים המוגברים האלו יוכלו לשמש ב2 מצבים
    1. כניסה עם המון כוחות של הצבא. דבר שאני לא רואה אותו קורה כרגע כי אין לזה טעם בגלל שהכניסה שאנחנו עושים היא מאוד ממוקדת ואין צורך ליותר מ2 פלוגות (שפלוגה אחת תוקפת שניה חילוץ)

    2. אפשרויות יותר סבירה זה שימוש בכח הזה על מנת להחליף את החיילים השוהים בעזה, באיו"ש ובצפון לתת להם אפשרות שלה תרעננות עם יציאה הביתה לכמה ימים והחילוף הזה יהיה בכח שעבר רענון ושבוע לחימה.

    אין ספק שהצבא לא היה משקיע סכום כסף כזה ענק 55000 חיילים זה ציוד אוכל ומשכורות לחינם. הוא יהיה חייב להשתמש בהם השאלה באיזה צורה הוא יעשה זאת.
     
  14. בית"רי מלידה Member

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    9,190
    לייקים שהתקבלו:
    1
    הכל בלה בלה בלה:

    בית החולים בנהריה חטף פגיעה ישירה. אין נפגעים, אבל הנזק גדול.
     
  15. burning soil Member

    הצטרף ב:
    ‏15/11/02
    הודעות:
    5,216
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מזל שאין נפגעים... למה רק אנחנו לא עושים בזה שימוש לצורכי תעמולה ?