בעד או נגד שיחרור מחבלים עם דם תמורת החייל?

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by בית"רי מלידה, Jun 26, 2006.

  1. בית"רי מלידה Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    9,190
    Likes Received:
    1
    כי האופציה השנייה היא נסיון שיחרור על ידי יחידה מובחרת עם הרבה כוחות מסביב ואופציה לעוד נפגעים.

     
  2. ReL Member

    Joined:
    Jul 27, 2004
    Messages:
    3,759
    Likes Received:
    0
    מדינה עלובה פשוט עלובה , ארגון טרור מסכן מאיים על המעצמה של המזרח התיכון .

    מי הם בכלל ? להפסיק להם את המים ואת החשמל עד שהם מחזירים את החייל בריא ושלם ! איך לעזאזל עברו יומיים ועוד לא עשו כלום בצבא שום פעולה , ועוד שר הבטחון שלנו מעז ללכת עם גב זקוף ומחייך?? לא להחזיר אסירים בחיים , זה יגרום לחטיפות נוספות .
     
  3. spurs229 Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    אני בעד לשחרר אותם מהכלא לכיסא החשמלי.

    אין ברירה אלא להסתכן, יש לנו כוחות מספיק מיומנים בחילוץ.
     
    Last edited: Jun 26, 2006
  4. M_T_A Member

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Messages:
    5,310
    Likes Received:
    0
    אני ממש לא מבין את החרא הזה. אנחנו צריכים להיות אלה שמאיימים, לא הם.
    על כל שעה שעוברת והם לא משחררים את החייל, להרוג מחבל.

    או לפחות לסגור להם החשמל והמים. אפשרות כל כך יעילה, בלי להרוג אף אחד ובלי לשחרר אף אחד ובלי לתכנן מבצע הצלה. למה אנחנו לא משתמשים בה אף פעם?
     
  5. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jun 12, 2003
    Messages:
    12,566
    Likes Received:
    0
    מסכים עם מה שאריאל כתב, רק שלגבי החשמל והמים- עכשיו נזכרים? ממש בתקופה הזו הם מתחילים לקחת מהמצרים.
    לא לשחרר אסירים לא עם דם על הידיים ולא עם שערות על הידיים! יש לנו את הכוחות שיודעים לפרוץ ולהשיב את הבנים הביתה. מלבד זאת, אני חושב שזה עלוב שאנחנו במצב הנחיתות. מה פסול בלהפציץ את עזה פעם בעשר דקות פגז, עד שהם פשוט יביאו אותו לגדר? קופי ענאן יגיד? ג'ורג' בוש יבקש? טוני בלייר יתלונן? שיזדיינו, אזרחי וחיילי ישראל צריכים לבוא מעל הכל!

    עצוב שאולמרט כאילו נואם נאום זועם, ואומר "מתחילה להגמר לנו הסבלנות", שלא רק שהוא לא אומר פה מתי היא תפקע, אלא שזה גם נשמע כמו אלה שאומרים "חבל, חבל שתרגיז אותי ואני אצטרך להרביץ לך" אחרי שזרקו עליהם 10 ביצים.
     
    Last edited: Jun 26, 2006
  6. city Member

    Joined:
    Jul 15, 2004
    Messages:
    5,343
    Likes Received:
    0
    קל לאיים אבל מה שחשוב זה להחזיר את החייל הביתה בשלום, ואני לא חושב שאם נתחיל להפציץ את עזה הם יחזירו אותו, אלא זה רק ידרבן אותם להרוג אותו כמה שיותר מהר. ממש לא אכפת להם כמה האזרחים יסבלו, העיקר שישראל תיראה רע בעיני העולם.
    צריך להחזיר את החייל בריא ושלם בכל דרך שאפשר, לא ע"י שחרור מחבלים אבל ע"י דרכים דיפלומטיות, ואחרי שהוא יחזור יהיה אפשר להיכנס לעזה ולהתחיל לנקום בחוטפים שלו.
     
  7. יוגב אסולין Guest

    ראשית כל לשאלה הראשית פה.

    אני בעד מלחמה כי החייל בכל מיקרה לא יחזור בשלום. הם ממשיכים עם החטיפות האלו בגלל שבפעם הקודמת העניין צלח להם והם קיבלו בחזרה מחבלים עם דם על הידיים תמורת גופות. אני חושב שהחייל (בהנחה שהוא יהרג בשבי) לא היה רוצה שיחזירו את הגופה שלו תמורת מאות מחבלים עם דם על הידיים (שמעל 50% מהם חוזרים לפשיעה). במלחמה כמו במלחמה יש פצועים יש הרוגים ואין מה לעשות. צריך להשיב אש מלחמה.. אנחנו צבא הרבה יותר חזק ורק בכח ננצח כי לשחרר שוב מחבלים זה תבוסתנות בעניי..

    באשר לפיתרון שעלה פה הוא לא מציאותי. מהסיבה שאירגוני הטרור לא נחשבים חלש מהשלטון הפלשיתני וזאת אותה בעיה שהיתה לנו לפני ההתנתקות ובגלל חוליה או ארגון כזה או אחר שאינו קשור לממשל אי אפשר לבוא ולהעניש כביכול מדינה שלמה. זה כמו שעם עכשיו 3 ישראלים מארגון מחתרתי יהודי יחטפו ערבי לא יהיה הגיוני שהמדינה תסגור לנו את המים.

    הפיתרון צריך להיות אחר. הוא צריך להיות באש ואש חזקה דבר שנדחה ונדחה ונדחה כי תמיד אומרים עכשיו שקט... אז הנה ההסלמה חוזרת. מה חדש?
     
  8. George Best Member

    Joined:
    Oct 8, 2005
    Messages:
    16,733
    Likes Received:
    0
    צריך להעביר להם כזה מסר:
    אם החייל לא חוזר תוך 12 שעות בריא ושלם, נמחוק לכם כפר.

    בטח שזה כואב ולא "הומניטרי" אבל זו מלחמה, ולא יתכן שחבורת מחבלים מפגרים ינהלו איתנו משא ומתן.
     
  9. Riki Member

    Joined:
    Jul 13, 2005
    Messages:
    5,747
    Likes Received:
    0
    איזה כואב ואיזה נעליים (מיכאל תרגיע) חייל שלנו שבוי אצלהם ואנחנו בתגובה משחררים אסירים ?
    יעני מה שאנחנו עושים זה כזה דבר.
    עוצרים אותם, שמים אותם בכלא והם חוטפים לנו חייל (שלכו תדעו מה עובר שם) והאסירים בחוץ !!
    אויי איזה פתרון נוח ויעיל.
    יאללה יאללה ניצא, נילחם ולא רק שנעביר להם מסר שאנחנו לא נשתוק להם על כזה דבר, אלא גם נראה להם שהם לא מתעסקים פה עם צבא שוויצרי מעפן.
    קראתי היום על הבוקר את המכתב שכתב אביו של החטוף ונשבר לי הלב, הלכתי לעבודה עם דמעות בעניים.
    לא רק למענו אלא גם למען כל חייל שישרת בעתיד או שמשרת בהווה, שלא יחזור על עצמו המקרה הזה.
     
  10. Gerrard Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    0
    גם ככה הם לא משלמים מים וחשמל... ננתק להם וניתן להם אולטימטום בעצמנו, הם לא יכתיבו לנו את החוקים! ההפך הוא הנכון!

    ננתק להם את המים, החשמל,אספקת המזון, הכסף וכו.. בנוסף לא ניתן להם לישון בלילות עם כמה בומים על קוליים מדי כמה דקות, ונבטיח להם שבמידה ואותו חייל לא מוחזר הבייתה בחיים כל! אבל כל פעיל בחמאס יאלץ לאמר איזו תפילת אללה אכבר כי נותרו לו בדיוק 24 שעות לחיות

    האוכלוסיה המקומית אינה רוצה להיפגע רק בגלל איזה חייל ישראלי בשטחה שכמה חמאסניקים לא מוכנים לשחרר, ואני מאמין שהיא תתחיל לעשות הרבה ברגע שהיא תבין כמה נזק יגרם לה בגלל אותם חמאסניקים.

    אז מי צריך לשחרר אסירים?

    נ.ב
    גם איזו פלישה לילית של סיירת מטכ"ל יכולה להיות נחמדה, איזה מבצע כזה סטייל אנטבה.


    על כל פנים אני מקווה מאוד שזה לא יארך יותר מדי זמן כי הסבל של משפחת החייל בכל יום שעובר הולך וגדל.
    תהיו חזקים.
     
  11. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    13,886
    Likes Received:
    0
    בואו נהיה מציאותיים - קודם כל, מדינת ישראל לא תמחוק אף כפר אז בבקשה קצת הגיון (לא ניכנס לזה, נסכים פשוט שזה לא יקרה וחבל להתווכח על זה). צריך להסתכל על כל עניין החטיפה הזה מהצד לרגע - הרי לחוטפים לא יצא שום דבר, זילץ' מוחלט מלהרוג אותו, זה פשוט לא יועיל לאף אחד שם ובראש ובראשונה לממשלת חמאס שאמנם תנסה להתחמק מאחריות אבל לא ממש יעבדו על אף אחד. מכאן, דעתי היא ששחרור אסירים פשוט יראה להם שהשיטה הזאת עובדת והם רק ימשיכו בנסיונות החטיפה. מצד שני פעולה צבאית יכולה לסכן עוד יותר נפשות. בשלב הזה צריך להפעיל לחצים ולשחרר איומים על תקיפה נרחבת, אם לא יעזור לא תהיה ברירה ונצטרך להיכנס.
     
  12. Gerrard Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    0
    Nי מדבר על למחוק כפר?
    הוא יתייבש תוך יום יומיים בלי מים ככה שאנחנו אפילו לא צריכים להתערב
     
  13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    19,692
    Likes Received:
    0
    הפתרונות האלה מאוד פשוטים נכון?
    אז איך זה שלא עושים את זה? האם כולנו באמת אורים והתומים של מערכת הביטחון וכל אלה שיושבים שם הם דבילים אימפוטנטים חסרי חוט שדרה?
    יש הרבה סיבות למה לא עושים את זה. כי הארגון שחטף את החייל לא מיוצג על ידי מדינה, אין עליהם סנקציות, אין עליהם ביקורת בינלאומית, עלינו יש. וזו הסיבה שלעולם לא יעשו לנו את זה, וזה לא רלוונטי אם זה עובד או לא. כי פתרונות כאלה לא ינקטו בחיים, לא כל עוד אמנת ז'נבה ודומותיה חיה ובועטת.
    זה בהחלט מתסכל, שיש פתרון פשוט ובלתי יישים.גם אני רוצה לראות את החייל ההוא שב לביתו בריא ושלם, אבל חייבים להכיר בעובדות - לא יפציצו בשבילו אף כפר, לא ינתקו לא חשמל ולא מים, וגם אם כן, הדברים הללו לא עבדו בעבר, למה שיעבדו הפעם?
     
  14. בית"רי מלידה Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    9,190
    Likes Received:
    1
    לתשובה הזו חיכיתי, כי היא מציאותית, ולא מציעה פתרונות פלא ילדותיים במקצת:

    מי זה החמאס האלו? אתם חושבים שיש להם משרד עם טלפון ומזכירה? זה אירגון טרור, שמורכב מתאים ממודרים היטב, נטמע היטב בתוך אוכלוסיה אוהדת , וקשה מאוד להשתיל בתוכם סייענים / מרגלים.

    מישהו כאן הסתובב אי פעם בג'באליה? אתם בכלל יודעים איך עזה ומחנות הפליטים שם נראים?

    מי שחושב שלאתר את החטוף, ולהוציא אותו חי משם זה אפשרי - חי באשליות: יריה ראשונה והם הורגים אותו. ככה בדיוק היה עם נחשון ווקסמן הי"ד.

    אל תדאגו: לאולמרט יש משחק חשוב ב 9 ליולי , ועד אז הכל יסתדר.
     
  15. Gerrard Member

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Messages:
    1,990
    Likes Received:
    0
    אהה נו בטח.. חמאס, מי אלה? סתם עוד אירגון טרור שלא מייצג ולו קול אחד בתנועה. החמאס היא מפלגת הרוב בשטחים, נבחרה בצורה "חוקית" ואם החמאס לא מייצג את הרוב אז מי כן?

    בדיוק!