אז ערן, תעשה לעצמך טובה ואל תקנה רנו, שבעליה היה חלק מממשלת וישי ששלחה אלפי יהודים מצרפת למחנות. אם כבר אז לך עד הסוף. גם אני חצי פולני, וחצי ייקה. סבא שלי (הייקה), הוא גרמנופיל בנשמה שלו למרות שכילד הוא אכל וואחד סבל והתעללויות בגלל היהדות שלו. הדברים האלה לא הולכים באמצע - או שלגמרי מכורים לעם או שמתעבים אותו עד עמקי נשמתם. צריך להבין שהעם הגרמני מאוד מעריך מצויינות ותמיד פטריוטי מאוד, כך שהרבה שגדלו על הערכים הללו מתקשים להתנער מהם. אני לא יכול לומר שבעיניי נושא ההחרמות לא מיותר, אבל איש באמונתו יחיה.
זה לא חרם, אני וגם עוד חמישה מיליון יהודים בישראל לא נפיל את התעשייה הגרמנית, זה עניין אישי שקשה לי להשלים איתו. אני גם לא חובב גדול של הצרפתים הנמושות שהטילו את כל יהבם בקו מז'ינו המגוחך שהגרמנים פשוט עקפו. הם מכרו את נשמתם לשטן באותן 6 שנים ארורות ולפעמים אני תוהה למה מחשיבים אותם בספרי ההסטוריה כאחת מבנות הברית שהפילו את גרמניה הנאצית- המחתרת של דה-גול לא הגיעה לקרסוליים של הצבא האמריקאי, הבריטי והרוסי. אגב וישי, הרבה מדברים על הסכנה הגדולה של צבאו של רומל בצפון אפריקה, אבל הסכנה האמיתית מבחינתו של היישוב היהודי ישראל היה דווקא בסוריה ולבנון, שם שלטון וישי שימש כזרוע נאצית לכל דבר.
סבא וסבתא שלי מצד אבא הם ניצולי שואה אבל אף פעם לא שמעתי מהם סיפורים וגם לא שאלתי כי הם מאוד מדחיקים את זה. מבחינתם כל מה שקרה מאז שהם עלו לארץ זה חיים חדשים. אולי רק שמעתי מסבא שלי על הקרבות שהוא השתתף בהם במלחמת העצמאות וששת הימים.. בגלל זה אולי ובגלל שבימי שואה אף פעם לא מדברים על יהודים מהאיזור שלהם(בסרביה ובוקובינה, אז רומניה, היום מולדובה או אוקראינה) אני כל פעם נדהם מחדש כשאני שומע סיפורים ורואה סרטים. איך אפשר לעשות דברים כאלה לבני אדם ובכלל ליצורים חיים. יהי זכרם ברוך. ובקשר לגרמניה של היום, הייתי שם פעמיים והייתי רוצה לבקר שם עוד, במיוחד עוד חודש וחצי במונדיאל. מדינה סבבה ואנשים נחמדים. אפילו שמעתי על איזה גרמני שהוא אוהד שרוף של נבחרת ישראל יותר מכולנו בערך..
יהי זכרם ברוך. לזכור ולא לסלוח. גם לי הצד של אבא שלי ההורים שלו (סבא וסבתא שלי) עברו את השואה, סבא שנה נפטר לפני מספר שנים שהייתי יותר קטן ולשניהם היה קשה לדבר על מה שקרה אבל יש לי תיעוד אני חושב בעבודת שורשים שאחותי ראיינה אותם.
בכמה מילים.. לך תן לעצמך כמה הצלפות כדי להתעורר למציאות השונה. אתה הסגן של שטוף מס' 1. לא יודע איזו שוטרת, לא יודע מה קרה לך בטרמינל, אבל הרוב הגדול היה בראש שלך מהאנטי שנכנס לך לראש. המשפחה שלי נעלמה כלא הייתה מצד אמא שלי, אבל העם שיושב היום במרכז אירופה לא קשור בכלום ולא סולח לדור שעשה אשר עשה. זה שאתה חיי בשנאה לגרמנים, זה רק מכביד עליך. לבריאות...
ביתרי,תחרים גם את האמרקאים והאנגלים,שצילמו וידעו בוודאות מה קרה באותם מחנות,למרות זאת בטענות שונות ומשונות(בהתחלה אמרו שלא יודע,אחרי זה אמרו שידעו אבל לא רצו לפגוע חפים מפשע) החליטו לא להפציץ אותם. הדבר כמובן המכעיס ביותר הוא הדבר הכי פשוט שיכלו לעשות,שהיה מונע עשרות ומאות אלפים מלהגיע להשמדה...וזה להפציץ את מסילות הברזל שהיו החלק החשוב ביותר כמעט במנגנון ההשמדה.אבל גם את זה הם לא עשו. אז גם אותם להחרים?. על זה שידעו וצילמו ולא עשו כלום?
גם אותם לא צריך להחרים. הדור של היום גם באנגליה פולין ואוקראינה (בעיקר אוקראינה שהשמידו יהודים עוד לפני שהגרמנים הגיעו, כל כך חיכו לחגיגה הזו) לא אשמים בדבר. זה נגמר. צריך רק ללמוד לא להיות אדישים כדי שזה לא יקרה שוב, ויש מספיק ערנות ומודעות בעולם כיום שמטפלת יפה בבודדים שעושים בעיות.