המשימה הגדולה של פרנק רייקארד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Barcik, ‏4/10/05.

  1. Barcik Member

    הצטרף ב:
    ‏28/8/03
    הודעות:
    6,708
    לייקים שהתקבלו:
    0
    רוב ההרחקות היו תוך כדי מהפכים.
     
  2. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏16/2/04
    הודעות:
    8,846
    לייקים שהתקבלו:
    1,737
    אני זוכר מהפך אחד, כל השאר לא מעניינים אותי. והוא, היה בגלל הרחקה. לאו דווקא
    בגלל השופט כמו בליגה, אלא בגלל טמטום של כושי, אבל עדיין, הרחקה.
     
  3. tiktin Member

    הצטרף ב:
    ‏20/5/05
    הודעות:
    829
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זאת עברה שאם הוא לא שם לו רגל או "נופל עליו" זה גול. גול-> ברסה חוזרת למשחק ->ברסה לוחצת ->ברסה מנצחת
    ואם הוא שם לו רגל ->פנדל ->גול -> ברסה חוזרת למשחק -> ברסה לוחצת -> ברסה מנצחת
    ובמקרה שהפנדל לא גול -> ברסה נזכרת שהיא צריכה להכניס את הכדור לשער -> לחץ על כל המגרש -> ניצחון/ תיקו/ הפסד (תלוי בזמן שנשאר)
    כל כרטיס אדום שקיבלה קבוצה ששיחקה נגד ברסה היה בשביל למנוע שער חוץ מבטיס שיש לה שחקנים שלא יכולים לשמור את הכעס בפנים... זה גם משהו שמאמן צריך ללמד את השחקנים שלו בדיוק כמו שהוא מלמד אותם לא לעשות עברות כשהם אחרונים או לעשות גליץ' מאחורה ברחבה כשהשחקן בא לשים גול
     
  4. Engel Del Madrid Member

    הצטרף ב:
    ‏18/2/05
    הודעות:
    4,185
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למה אין לנו מנהל אוהד ריאל?!
     
  5. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    זאת עדיין עובדה שברצלונה לוחצת כשהיא ביתרון של שחקן בד"כ, ככה שלקבוצה השנייה יש שחקן אחד פחות בהתקפה ואז הסכנה קטנה ואפשר לשלוח יותר שחקנים.
     
  6. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏16/2/04
    הודעות:
    8,846
    לייקים שהתקבלו:
    1,737
    מקרה צ'לסי. שעליו דיברתי טינטין.
     
  7. Max Member

    הצטרף ב:
    ‏18/11/03
    הודעות:
    983
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כשבארסה תוקפת, בשכל, עם כל הקבוצה, כמו שהיא יודעת לעשות, קשה מאוד לעצור אותה, אבל זה גם דבר שאפשר להגיד על ריאל מדריד, השאלה היא כמה זמן אתה מסוגל לעשות את זה לאורך משחק וכמה זמן אתה עושה את זה.

    ההרחקה של טולדו החזירה את בארסה למשחק עם פנדל, וחוץ מזה סילקה שחקן של סארגוסה, רק בגלל ספק עבירה, אז נגיד והיה פנדל, אני לא בטוח שבארסה הייתה משווה מול 11 שחקנים.

    זה ברור שקורים מקרים בהם הקבוצה שאננה ואז לוחצת על הדוושה אבל העונה, חוץ מנגד אודינזה, רוב הנקודות של ברצלונה לא הגיעו לאחר משחקים גדולים ולחץ על הדוושה אלא טעויות שיפוט למינהן או שערים מקריים (מקרה מאיורקה לדוגמא, ששם גם הורחק שחקן)

    הבאת את המקרים של צ'לסי ומילאן, לדעתך בארסה יכלה לעלות נגדן בשאננות? המהפך על מילאן לא נעשה בגלל לחץ על הדוושה, היתרון של מילאן היה לא ממש לפי כיוון המשחק, ובארסה המשיכה ללחוץ כמו שהיא עשתה מתחילת המשחק והשיגה את הנקודות, היא לא התאמצה יותר.
    מול צ'לסי בארסה לחצה, אבל ללא מקסי לופז שפשוט פירק את ההגנה של צ'לסי, היא לא הייתה מצליחה לעבור את ההגנה שהיא לא הצליחה לעבור בתחילת המשחק.

    אני לא בטוח שהקטע הפסיכולוגי הוא הבעיה אצל ברצלונה, סה"כ אחרי 6 מחזורים הם היו צריכים כבר לקלוט שזה לא ממש הולך ושהם צריכים להתאמץ, ניצחונות לא יגיעו להם בהליכה, קשה לי להצביע בדיוק על הבעיה של בארסה חוץ מזה שהם פשוט לא נראים כמו שנה שעברה, זה נובע בעיקר לדעתי בגלל הכושר הרע של דקו, צ'אבי וגם רונאלדיניו כבר לא מהווה חלק מכריע כל כך. כמו כן ההגנה השערוריתית של האלופה מחמיאה ליריבה מהבירה וכשההתקפה תלויה באטו ובהחמצות של ג'יולי ואתם מתיימרים להיות בעלי ההתקפה הטובה בעולם, כך זה גם נראה.
     
  8. Barcik Member

    הצטרף ב:
    ‏28/8/03
    הודעות:
    6,708
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הטענה שלי נשארת תקפה - בארסה צריכה חצי שעה של כדורגל בפתיחת המשחק, ובראש המקרים זה יהיה די ל- 3 נקודות.

    אני לא חושב שההרחקה החזירה את בארסה למשחק. כמו שציינתי, היו כמה וכמה הזדמנויות גם לפני כן, הפנדל לא הגיע משום מקום. האם בארסה הייתה משווה בלעדיו? לא יודע מה היה קורה 'אם', אבל בטח לא הייתי פוסל את האפשרות.

    בגלל זה עיקר ההודעה שלי מתייחסת למשחקי ליגה.


    אני חושב שהיכולת החלשה של שחקני מפתח נובעת דווקא מקטע פסיכולוגי - יהירות. הם שכחו שהמטרה שלהם היא להכניס שערים ולנצח.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/10/05
  9. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    לפי הכדורגל שמכבי פ"ת הציגה מול מכבי חיפה במחצית השנייה והעובדה שהיא כמעט השוותה אתה יכול לטעון שהיא יהירה?
    זה טבעי שקבוצה בפיגור תנסה לתקוף במיוחד אם הוא מחיק.
     
  10. puyol#5 Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/05
    הודעות:
    50
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני לא יודע איך זה קורה אבל כל הזמן זה אותו דבר ההגנה פשוט עושה מה שהיא רוצה בלי שום קשר למה שאומר ריקארד לא סוגרים מזלזלים ורק ביגלל פויול אנחנו לא חוטפים כל משחק חמישיה.
    עכשיו ההתקפה אין ספק שג'ולי הוא החולייה החלשה אם היה משחק שחקן נניח כמו בפטיסטה בשיתוף עם רונאלדיניו ואטו אז היו תוצאות.
    ריאל עם רוביניו באפטיסטה רונאלדו חוטפת אחד מחזירה שלוש זה בידיוק אותו הלחץ כמו שברצלונה עושה אבל שאני מיסתכל את המשחק נגד ריאל מדריד בעונה שעברה בהפסד 4:1 יכולנו לגמור את זה ב 10:4 אם לא ג'ולי עכשיו אולי ריקארד יקבל שכל ויכניס את מאסי במקום ג'ולי ואז אני באמת חושב שההתקפה של ברצלונה תחפר את הרשלנות של ההגנה שלא לדבר על זה ששום רכש לא נעשה חוץ מי ואן בומל ואסקארו ככה זה לא יכול להיות אין לנו מגנים אם כל הכבוד לבאלטי וג'יו. אולגר לא ממש מתפקד רק פויול ומארקז מצילים אותנו ביגלל זה ברצלונה אחרי מחזור שישי רק אם שני ניצחונות
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/10/05
  11. tiktin Member

    הצטרף ב:
    ‏20/5/05
    הודעות:
    829
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אולגר מתפקד! בגלל זה הוא לא החמיץ דקות העונה חוץ מה2:2 נגד סרגוסה (שלדעתי לא היו צריכים להוציא אותו בכלל). אין תחליף לאולגר. אין מה לעשות.. אדמילסון עושה ממוצע של שער למשחק באשמתו ומרקז חסר במרכז המגרש אם הוא עובר לשחק בלם. זה ההרכב הכמעט קבוע של ברסה היום:
    -------------ולדז------------
    -----אולגר---------פויול-----
    ג'יו---------------------בלטי
    ------------מרקז-----------
    ------דקו-----------צ'אבי---
    רונלדיניו----------------ג'ולי
    ------------אטו------------

    וכך יכול להראות ההרכב השני ההגיוני של ברסה

    -------------ולדז------------
    -----מרקז----------פויול-----
    ג'יו---------------------בלטי
    ------------צ'אבי-----------
    ------דקו---------ואן בומל---
    רונלדיניו-----------------מסי
    ------------אטו------------

    מה עדיף?
    יש לזכור שמסי עדין לא מתואם מספיק עם חבריו בהתקפה. המסירות הגאוניות שלו לא מגיעות ולא באשמתו, אלא בגלל שלא מבינים את כוונתו. צריך לתת לזה עוד זמן...
    אולגר מתואם יפה מאוד עם פויול-טעות של אחד מהם השני סוגר בהרבה מהמקרים
    ג'ולי שחקן שעובד הרבה מאוד על הקו הימני. רץ המון ועושה הרבה בעיות. רק מה? הוא לא סקורר.. מסי מוכח כסקורר יותר טוב מג'ולי?
    ואן בומל מוסיף הרבה צבע למרכז המגרש של ברסה. האם הוא עדיף על צ'אבי בעמדה זו? אז נכון שהוא יודע ללכת לשער יפה מאוד, אז נכון שיש לו מסירות מדויקות, אבל הוא יותר פלימיקר מאשר אורדינרימיקר כמו צ'אבי.
    מי השחקן שיכול להראות לאטו שהוא לא החלוץ היחיד של ברסה? שיש לריקרד את מי לשים במקומו בלב שקט? האם יש משהו כזה בכלל?
    מי יכול להחליף את דקו? אזקארו מסוגל? אולי אינייסטה?
    האם יש לברסה מחליף לבלטי? דמיה?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/10/05
  12. puyol#5 Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/05
    הודעות:
    50
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ממש לא צ'אבי קשר הגנתי אם כבר ואן בומר יהיה קשר הגנתי אבל בהרבה עדיף את מארקז אני מסכים איתך בהרכב הראשון חוץ מהעמדה של ג'ולי שצריך לתת אותה למסי....
    את דקו חייב להחליף ואן בומל ואז זה יצור רוטצייה אחרת הוא יעבור למרכז הקישור יחד עם מארקז וצא'בי יתפוס את התפקיד של דקו.
    דמיאה לא ממש מגן ברמה....אפשר עוד פעם להחליף את באלטי באדנילסון ולשנות רוטציית משחק אולגר מגן ימני ואדנילסון בלם.
    אני תמיד אמרתי שצריך להביא את סביולה ברצלונה רצתה את יאקאינטה המציין מאודינזה ובמקומו הביא את מקסי לופז שלא ממש מרשים יש את אזקארו אבל הוא לא ממש יכול להחליף את אטו
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/10/05
  13. tiktin Member

    הצטרף ב:
    ‏20/5/05
    הודעות:
    829
    לייקים שהתקבלו:
    0
    תציר את זה וגם תשים סימני פיסוק כי לא מבינים כלום

    ואני לא חושב שואן בומל קשר אחורי. הוא שחקן התקפי. הוא מוסיף בצע למשחק של ברסה
    אבל אמרתי כבר... אדמילסון צריך להיות מביא מים. כדורגל הוא לא צריך לשחק, לפחות לא בברסה בוגרים
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/10/05
  14. puyol#5 Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/05
    הודעות:
    50
    לייקים שהתקבלו:
    0
    טוב מלר אני אוהד אמיתי של ברצלונה אני לא מפסיד שום משחק, ואני ראיתי את אדנילסון עד לפציעה שלו הוא היה תותח פשוט תותח, אחרי הפציעה אולי הוא לא מתאים להרכב הראשון אבל מביא מים, לא בבארסה הבוגרים נו באמת,ומה אתה באמת חושב שואן בומל לא קשר התקפי, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx אז לא ראיתי שום משחק של פ.ס.וו הוא שיחק קשר אחרוי לכל דבר חילק כדורים
     
    נערך לאחרונה ב: ‏10/10/05
  15. Barcik Member

    הצטרף ב:
    ‏28/8/03
    הודעות:
    6,708
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ראשית, ידידי הקטלוני, הקפד על פיסוק תקין. אני לא מתכוון לעבור על ההודעות שלך ולערוך אותן, אז כדי למנוע אי-נעימויות בהמשך, אנא שים לזה לב.

    עכשיו, אחד-אחד.

    אדמילסון. נראה לי שזה זמן רב אנחנו מנסים להשלות את עצמנו שמדובר בשחקן טוב. אבל למעשה, מרגע שהוא עשה את הבכורה שלו בבארסה הוא מציג את ממוצע הטעויות הקריטיות למשחק הכי גבוה שראיתי בחיי. החל בשער של טורס בעונה שעברה (נראה לי בבכורה שלו) וכלה ב- 3-4 עבירות פנדל, אדמילסון מצליח להדהים כל פעם מחדש. הפציעה שלו אפשרה לנו להשעות את ההכרה בעובדה המצערת הזו, ולנסות לזכור דווקא את השער מול קוסטה ריקה במונדיאל. אבל בינתיים, בבארסה מדובר פשוט בפלופ ענק. אני אפילו מעדיף את אולגוור על פניו. הברזילאי אולי שחקן טוב יותר, אבל פויול עוד לא למד לחפות על הטעויות שלו. כתוצאה מכך, הוא אמנם עושה פחות טעויות מהבלם הקטלוני הסורר, אבל הרבה יותר מהן מביאות לשער של היריבה.

    ג'יולי. כרגיל, העכברון הוא השעיר לעזאזל בהתקפה של בארסה. ברור שהוא השחקן הפחות טוב בטרידנטה ההתקפית, אבל היחס שהוא מקבל פשוט מחפיר. הוא עושה את העבודה שלו, ובהתשב ביכולות שלו, עושה אותה טוב. הוא מחמיץ לא פחות מכל אחד אחר בקבוצה, ולרוב לא נופל, למשל, מרונאלדיניו. באשר למסי, ב- 5 משחקים שראיתי ממנו, לא השתכנעתי באופן חד-משמעי שיש להעדיף אותו על ג'יולי. הנער צריך לקבל הזדמנויות, ואם הוא אכן יתגלה גדול כמו שעושים ממנו, אז גם לקבל את המקום בהרכב. עד אז, ג'יולי בעדיפות ראשונה.