עושה תקנון כמו שחזי מגן עשה לשחקנים שלו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx חזי מגן נתן לשחקני בני יהודה יד חופשית וקיבל יריקה בפרצוף מוהבה דג'אני ובלדוט מצד שני מה הם לא בני אדם? מה להם אסור לצאת לבלות? קורה.. ובקשר למאמן הזר.. אני אם הייתי מאמן של קבוצת כדורגל לא משנה באיזה גיל.. הייתי פעם בשבוע מביא להם שחקן כדורגל ששיחק במועדון שידבר איתם על ההסטוריה של הקבוצה וכו'.. למשל אם הייתי מאמן את הילדים של מכבי נתניה אז הייתי מביא להם את מכנס שידבר איתם על העבר שיגיד להם על המוטיבציה ידרבן אותם כמה שיותר.. להעלות את רמת האימונים בארץ -יהיה קשה אבל אפשרי
אני אוהב את קו המחשבה שלך. להביא לשחקני נוער איזה עבר מובחר ולהרביץ בשחקנים קצת "ציונות" זה בסדר גמור . לגבי חזי מגן הוא נתן להם יד חופשית הוא האמין בהם והם ירקו עליו. עכשיו הוא עושה בצדק. הם בני אדם שעובדים כמעט כל יום אצל חזי מגן,הוא משלם להם משכורת ,הוא מחתים אותם אז הם צריכים להתנהג בהתאם . אחרי זה הם יתחילו להשקיע יותר זמן בבילויים ,בשתיה (אלכוהול) ואולי גם לסמים . חייבים לשים לזה גבול כשעוד אפשר לעשות משהו. שלא יהיה מאוחר מדי.
סטייל טוברוק? סטייל אייאקס! ראיתי פעם איך הם בוחרים שחקנים מאפריקה...אתה רואה כמה עומדים בשורה, הסקאוט של אייאקס שואל אותם שאלה (שאלה בסיסית באנגלית, לא כדי לדעת אם יודעים אנגלית אלא אם הם מסוגלים לחשוב), אם הם מתבלבלים או טועים, הוא אומר להם לקחת צעד אחורה, זהו נגמר הסיפור.
משקיע בנוער...שיהיה איזה בסיס לקבוצה מחזיר תמבצעים ההם שהיו שנה שעברה שילדים ונשים עם חולצה אדומה נכנסים חינם שמנוי מביא איתו חבר בחינם וכו' על מנת שיבואו יותר אוהדים ועובדה המבצע הזה הצליח בעונה האחרונה מממ...מנסה להיות אירופאי ולהשקיע בחדרי כושר ומשאיר את דרור קשטן לעד שיהיה קשה עם השחקנים ושייגרום להם לעבוד קשה
סבבה אחי אבל כמה אפשר גם לתת יד קשה לשחקנים? מה הם לא בני אדם אחי? עזוב שהם ספורטאים וכו'.. אבל גם להם יש חיים מחוץ לכדורגל לא אמרתי שהם צריכים להתהולל ממועדון למועדון... אבל איסור מוחלט לשתות אלכוהול וגם אם משהו זורק מילה לשמור על ראש צלול ולעשות אחורה פנה לזה אני יכול לתת קרדיט אבל כשמישהו אחד אפילו עובד את הגבול שהצבתי כולם נענשים ולאפחד אסור לצאת וחזי מגן אם קראת היום עיתון גם אסר עליהם לבוא עם פלאפונים לאימונים! (לי אישית יצא לראות פעמיים שלוש את קובי מוסא ואיציק עזוז במועדון ''סו''..)
אם אני יעקב שחר, דבר ראשון שאני עושה: פרידות מכובדות לכל שחקני העבר הממורמרים. קודם כל לשמור על ההיסטוריה ועל המסורת, אחרי זה על ההווה והעתיד. אחרי זה אני דואג להביא מאמן עם ביצים שיידע לשלב שחקני בית צעירים ושלא יידרוש שחקנים ב-300 אלף דולר שאחרי עונה הם בדרך להפועל ת"א. אני בונה קבוצה שהשלד שלה הוא שחקני בית, שבכל עונה יישתלבו בין 1 ל-3 שחקני בית מקבוצת הנוער. עוד דבר שאני עושה זה מחנך את שחקני הנוער, שלא יגיעו לבוגרים עם אופי בעייתי וללא משמעת, ומבטל את כל הטורנירים הבינלאומיים שפוגעים בשחקן. במקום המיליונים שהולכים לאיבוד על שחקני רכש וזרים לא מוצלחים, אני בונה מערכת סקאוטינג בכל העולם (כולל הארץ) שתעקוב אחרי שחקנים עם פוטנציאל טוב ומחיר נמוך, מה שיימנע הבאת שחקנים לא מתאימים כחורחה בריטס, דנטה לופז וזוראן זאקיץ'.
הייתי פותח דבר ראשון אקדמיה לכדורגל שתשלב אימונים עם לימודים ברמה הגבוהה ביותר - משהו כמו בחו"ל ולא כמו בטוברוק למרות שבארץ כרגע הם היחידים בעצם משכורות: נותן משכורת בסיב סבירה , וכל הייתר מענקים על נצחונות , נקודות, והשגים כמו גביע, אליפות, או העפלה למפעל אירופי. ככה תהיה יותר השגיות תשלום משכורות כמובן בזמן! משמעת: ברזל ! קשטן רך לטעמי , אני הייתי עושה לשחקנים טרור ! מתקנים: בונה מועדון ראוי לשמו. אימונים: לפחות פעמיים ביום פלוס עבודה בחדר כושר עם מומחה , עם תזונאי, ובפיקוח צמוד של רופא ! הנהלה: מביא אנשים בלי עבר פלילי וקשרים עם יצורים שמככבים במדורי הפלילים. קהל: משתף איתו פעולה ועוזר לו לעזור ולדחוף את הקבוצה.
הייתי בונה מחלקת נוער לתפארת עם מגרשים מפוארים. לקבוצה הבוגרת הייתי מביא מאמן זר אירופאי (רק לא שבדי\דני) עם עדיפות לאחד כזה שידוע בקשיחות שלו והיה מטמיע בשחקנים את האהבה והמחוייבות למועדון (גם לתפקיד האחראי על מח' הנוער הייתי ממנה מאמן זר עם אופי דומה). סביבי היו רק אנשי מקצוע שיעזרו בניהול המועדון (ולא מינויי מקורבים). את רוב הכסף הייתי משקיע בנוער ולא ברכש לקבוצה הבוגרת, כי עם תנאים כאלה ללא ספק המועדון שלי היה הופך לאחד המובילים בארץ תוך 10 שנים לפחות.
אני הייתי לוקח צעד אחד קדימה את הכדורגל הישראלי המפגר מרחק שנות אור ממקבילו האירופאי, והייתי מצרף צוות מקצועי גדול בהרבה ממה שיש בארץ, (שמסתכם במאמן כושר, אולי שוערים ובמקרה הטוב גם עוזר מאמן) בדיוק כמו שנהוג בכל מועדון כדורגל אירופאי נורמלי. עוזר מאמן, סקאוטרים וכמה coaches. ואני מתכוון צוות מקצועי של לפחות 10 אנשים במקום 2-3. אין פלא שקבוצות לא מצליחות להביא זרים ואם כבר מצליחות אז הם זרים סוג ב'.
קודם כל דיון מצוין כל הכבוד למי שעלה את הדיון הזה אם הייתי היושב ראש של הקבוצה שאני אוהד (מכבי חיפה) הייתי עושה כמה דברים: 1. מעיף את רוני לוי האפס לטיזן ומביא במקומו את המלך והאגדה דרור קשטן . קשטן ומכבי חיפה זה חיבור שאין כמהו. 2. הייתי מזרז את תהליך לבניית אצטדיון חדש בחיפה. אני מ כיר הרבה אוהדי מכבי חיפה מבוגרים שלא באים למשחקים בגלל שאנחנו משחקים באצטדיון העלוב הזה. 3.הייתי משקיע בקשר אחורי יותר טוב מויקטור למרות שהוא רק בהתחלה ואולי קשה לו להתאקלם אבל הייתי משקיע בקשר האחורי של ולז .(אלופת ארגטינה בעונה האחרונה) והייתי משלם לו הרבה כסף כדי שהוא יבוא. זהו בסה"כ זה כול הדברים שהייתי עושה אולי אני יוסיף עוד כמה דברים אבל זה מה שבינתיים עולה לי באש .
אם הייתי יושב ראש של הפועל פ"ת... אז כול דבר שהייתי עושה היה טוב יותר ממאיר שמיר, אבל דבר ראושן הייתי מפטר את חברי העמותה, ובכול מקרה משאיר את גברי לוי. הייתי מחזיר את מחלקת הנוער של הפועל פ"ת למצב שבה כול ילד ירצה לשחק בה וכזאת שתעלה לפחות 5 שחקנים לבוגרים שחקן בית לא היה משוחרר אלא היה חושך מצרים, מצידי הייתי מוותר על זרים בכדי להשאיר את שחקני הבית המוכשרים...(מי צריך זרים כשאר יחיאל סבן קייסי ארביטמן וזנדברג שנארים אצלי כשיש לך את רוזן חסן ושיבחון וחיימוביץ?) הייתי פועל בכדי שהארווה לא יהיה איצטדיון, כי זה יותר מקום לפרות מאשר לאוהדי כדורגל הייתי מארגן שיווק, ומבצעים כידי למשוך קהל ולא להבריח אותם לדעתי ניהול נכון, זה פשוט לשמור על שחקי בית מוכשרים, לשמור על הזהות שלך, על הסמל, ופשוט לא לבזבז כסף על שכירי חרב
זה הכל קל להגיד, יופי של תכנית, אבל שחקנים כמו זנדברג קייסי והשאר שציינת גם לא פראיירים, ויודעים שהם יכולים להרוויח יותר במקום אחר, איך אפשר להחזיק שחקן נגד רצונו? אבל מה שנכון נכון, אם פ"ת ובאר-שבע לא היו מוכרות כל כשרון שעובר שם הם יכלו עכשיו להיות בצמרת לדעתי.