וואלה? עד כדי כך התחברת אליו? לא יודע, למרות שהוא שחקן בית, משהו בסגנון משחק המאוד אדיש שלו לא נתן תחושה שהוא איזה שחקן נשמה. אין לו מומנט אחד סטייל בראדלי מעיף את אמבפה בתאקל. ברור שמקצועית זו אבידה, בעיקר התקפית. הגנתית קל להחליף ולשדרג על פניו, הבעיה היא שהוא הוסיף לנו מימד משמעותי של שבירת לחץ ומסירה קדימה, במיוחד מסירה ארוכה. העזיבה שלו בחינם היא איוולת מטורפת. לא מעניין תירוצים, אסור היה להגיע למצב הזה. מקווה מאוד מאוד שיבוא מגן במקומו, בראדלי לא מספיק טוב התקפית.
בהחלט. יש לי חולשה גדולה לשחקני בית. אחרי ג'ררארד לא האמנתי שיהיה עוד שחקן בית שיהיה וורלד קלאס ושאני כל כך אוהב. כמובן, הוא לא דומיננטי כמו ג'ררארד ולעולם לא היה מגיע לסטטוס שלו לא משנה מה, אבל הוא עדיין השחקן השני הכי אהוב עליי אי פעם. יום עצוב מאוד עבורי. הרבה יותר מאשר כשמסצ'רנו, טורס או קוטיניו הבוגדים עזבו. היחיד שמתקרב מבחינתי (כלומר מבחינת עצב) זה אלונסו, ושם זה היה באשמת בניטז. אין לי כוח לזה.
לא מסכים שבאשמת בניטז אבל שיהיה. לשחקנים תמיד יש תירוצים איכשהוא למה הם עוזבים. כשהמועדון פח אני מבין כל עזיבה. כשהמועדון מקום 1-2, קשה לי להבין עזיבות. זה בגדול אם אני צריך לסכם בשורה.
קטע איך כל אחד מתחבר לשחקנים אחרים. האחרון ששבר לי את הלב באמת היה טורס, גם קניתי חולצה שלו באותה עונה או עונה אחת קודם, שנתרמה אחרי שהוא עזב. מאז עשיתי לעצמי נוהל של לקנות חולצות של שחקנים שמרגיש לי שלא יעזבו או שאם יעזבו אני לא אתבאס עליהם. מאז הרקורד לא רע. סטרידג׳, רוברטסון ומאק אליסטר. הרבה פעמים במהלך הכמעט עשור הזה אני שקלתי לקנות חולצה של טרנט, אבל נמנעתי. כנראה שבפנים איפשהו הייתה תחושה שזה לא שחקן שרוצה לגמור את הקריירה בקבוצה. מצד שני, מאותה סיבה גם לא קניתי חולצה של סלאח, שהוכיח אחרת לגמרי...
אני הייתי הכי מתוסכל מעזיבות כשהיינו צמודים לתארים. זה סוארז ואלונסו קודם כל ועכשיו ארנולד. סטרלינג מאסצ'ראנו טורס וכו' כשאנחנו כל כך גרועים - אין לי טענות ולא רואה עם זה בעיה. ארנולד כמובן שזכותו לעזוב ואני יכול להבין למה ריאל מדריד זה הטופ של הטופ ואצלנו יש FSG...אבל שניה אחרי אליפות זה נראה פחות לגיטימי מעזיבות אחרות אין מה לעשות.
אני רואה את שני הצדדים של המטבע הזה, הצד השני של מה שאתה כותב זה שעזיבות של טורס-ים למיניהם זה יותר פוגע כי גם ככה הקבוצה בקנטים אז התלות המקצועית (ועל כן גם הרגשית) שלך כאוהד בשחקנים האלה גדולה בהרבה. כששחקן כמו טרנט עוזב קבוצה שנראית על פניו במצב מצוין זה אולי פחות כואב כי יש סמלים ושחקנים אחרים גדולים באותה מידה או יותר. כל אחד ואיך שהמוח הדפוק שלו עובד כנראה.
כן זה עניין של רגש ואין פה נכון/לא נכון. אני רק אומר שלמשל עם טורס, הקבוצה ניראתה כל כך חרא עם הודג'סון שהיה לי בסדר גמור שהוא רצה ללכת. מבחינת תלות מקצועית, אני לא חושב שארנולד חשוב כמו יתר העזיבות הגדולות שחווינו של טורס, אלונסו, קוטיניו, מאסצ'ראנו...הוא אובר רייטד ואמרתי את זה מזמן. מבחינת מסירות הוא עילוי, כל דבר אחר במשחק שלו מתחת לבינוני. כרגע לקחנו אליפות והייתי מעדיף המשכיות, גם הייתי שמח לראות שהוא רוצה להישאר וזה היה סוג של אמירה של המועדון שיכול להחזיק לכל הקריירה כל מי שהוא רוצה. מהסיבות האלה העדפתי שיישאר. מקצועית אני לא חושב שזאת מכה משמעותית. פשוט צריך את הכסף כדי להביא עוד מגן ימני שיילחם עם ברדלי על העמדה.
מה הקשקושים מה? עם סלאח וואן-דייק לא חיכו? לא הפריע להם להצהיר לאורך כל הדרך שהם רוצים להישאר. אפילו בתירוצים שלו הוא נותן את זה שהתרכזו בחיזוקים לקישור בקיץ 23 כמשהו שהפריע לו. עד כמה הזין שלך קטן והאגו שלך גדול שזה מוביל אותך לעזוב את המועדון שגדלת בו? שחקן שאומר שהחלום הגדול שלו זה לזכות בבלון ד'אור ולא לזכות בתארים קבוצתיים. למה הוא היה בכלל בשנתיים אחרונות לחוזה? כי הוא התעקש לחתום חוזה קצר יותר בפעם שעברה, הכל היה מתוכנן. שחקן בית, על זה שלא דיברו איתו בקיץ 23 אלא חיכו שיהיה מנהל מקצועי חדש (שיוכל לדבר איתו) החליט לעזוב את הבית שלו. מי שמאמין לשטויות האלה שיהיה לו לבריאות. הוא פשוט רצה לעזוב, כל השאר תירוצים. הוא אשכרה היה מוכן לעזוב בינואר כשאנחנו בדרך לאליפות, אין יותר "שם זין" מזה על הקבוצה. הוא והשופרות בתקשורת יכולים לזיין במח תירוצים כמה שהם רק רוצים. הוא גם החליט לעזוב כבר בקיץ שעבר, למה לא לחתום על חוזה חדש עם הסכמה עם המועדון שישחררו אותו לריאל בקיץ הזה תמורת סכום נמוך? כי הוא לא רצה לסכן את מענק החתימה השמן שלו בריאל. הוא לא תכנן 4 שנים מראש לעבור לריאל כבוסמן בגיל 26. אבל ההתנהלות שלו כן כיוונה לכל הפחות ללברג' מטורף על המועדון בנקודת הזמן הזאת, ובשנתיים האחרונות הוא כבר עם הראש במקום אחר. אף עזיבה אף פעם לא תשתווה לג'רארד שעד היום אני מתרגש כשרואה אותו. ואני לא מתחבר כבר לשחקנים כמו פעם (גם הזקנה וגם כי יש להם נטייה לעזוב) אבל העזיבה של טרנט כואבת. זה כנראה גם השחקן האהוב עליי מאז ג'רארד. אין מה לעשות, יש משהו מיוחד בשחקן בית שעולה לגדולה במועדון (וממש שחקן בית, לא כזה שפשוט הגיע בגיל צעיר). מה שמנחם אותי זה שההתנהלות שלו היתה כזאת מסריחה שאני מחכה כבר לראות מגן ימני שאשכרה יזיז את התחת בשביל לנסות לעזור לקבוצה ולא לעצמו. ואולי עם העזיבה שלו נפסיק לראות את החרא הזה של מגן שנכנס פנימה לקישור. אחד החידושים הטקטיים הכי שנואים עליי בעשורים האחרונים. בן זונה מסריח.
אורן אני במקומך הייתי מכין את עצמי, לדעתי בראדלי הולך לעשות הרבה מאוד אנדרלאפינג ראנז בעונה הבאה. שלא לדבר על זה שכשהוא יהיה פצוע ג׳ונס ישחק שם וייכנס כל הזמן להיות עוד קשר.
אני לא מדבר על אנדרלאפינג ראנז (שגם את זה אני לא ממש אוהב). אני מדבר על פרימדונה שנכנסת למרכז המגרש לשחק כמו קשר. הבעיה עם המחליפים של בראדלי היא אכן בעיה גדולה.
איך הוא יכול לא להעלב? למועדון היו 94 מיליון פאונד ספייר אחרי שהחתימו את אנדו במקום קאייסדו. ועדיין הוא לא קיבל הצעה. מביך. עכשיו ברצינות, אני בטוח שהראש שלו התחיל להסתובב ברגע שבלינגהם הלך לשם, לא קיבלתי חוזה בקיץ 23 זה תירוץ תחת. קודם כל, מקצועית לא הגיע לו חוזה חדש. עונת 22/23 שלו הייתה מזעזעת, שם התחילה זריקת הזין שנמשכה עד היום. ולא לא הגיעו לו חוזה על חודש טוב שהיו לו באפריל. עכשיו הכל זה תירוצים ככה או ככה. אין מה להשחיר עוד יותר על משהו שרובנו ראינו וחזינו את זה עוד מלפני כמה חודשים. כולנו ידענו להצביע על כל מיני נקודות שהרימו דגל. בין אם זה הבכי בפרידה של קלופ, שהחליט שהוא עוזב בחינם, בין אם זה הראיון כדור הזהב שלו, ההתחמקות בתקשורת. לא אמר פעם אחת אפילו שמעוניין להישאר. עכשיו הסאגה נגמרה, קיבלנו אישור סופי על דברים שידענו מראש. וזה לא שיצאו כתבות שרומזות אפילו שהוא עוד התלבט במהלך העונה והחליט רק עכשיו. יש את אלה כמוני שהתאכזבו בגלל הגישה, יש כאלה כמו LFC-Gerrard 1 שנפגעו בגלל החיבור אליו, ויש כאלה שהתעצבנו על הקטע הפיננסי שיכל לבקש לעזוב בקיץ שעבר והיינו מגרדים כסף, או מאריך עם סעיף שחרור נמוך וספציפי לריאל. כל אחד והמקום שלו. וזה מה שמצחיק גם, פשוט השאיר חותם רע אצל כל הפאנבייס בלי יוצא מן הכלל. אפשר להגיד הרבה דברים על הסקאוזרים, אחד הדברים הטובים והרעים אצלם, זה שהם לא שוחכים. והם לא ישכחו לו את זה. במיוחד מעצם היותו סקאוזר. מבחינתי תם נשלם, יאללה נקסט. מקווה שיגיע מגן ימין בסוף. בראדלי עוד רחוק מהרמה, אחלה כגיבוי לא הרכב. אבל יכול להיות גם גרוע יותר.
מה שמפריע לי בבראדלי זאת הכשירות שלו. מבחינה מקצועית דווקא התרשמתי. ואכן, בואו נתקדם מהחלאה. אחד הדברים שהכי מסקרנים אותי (אולי הכי מסקרן) זה מה נעשה בעמדת החלוץ. ברור שאיזק לא יגיע, אבל מי כן? כל איזה חלוץ שהוא בעיקר "פוטנציאל" מדווחים שיעלה 70+ מיליון. מה עושים? אני אישית לא רואה מישהו כזה שגורם לי לחשוב "חייבים אותו!". כבר אמרתי שאני חושב שזה יהיה איזה שם דיי מפתיע, לא איזה ססקו\אקטיקה. או הימור על צעיר יחסית אנונימי\פרופיל נמוך או שחקן שהוא לא בהכרח חלוץ קלאסי ואנחנו נעשה לו סוג של הסבה.
אתה מסיק כל כך הרבה דברים בסדר הכרונולוגי הזה ומקבץ אותם לאיזה קונספירציה זדונית. בגיל 23, כשהוא וורלד קלאס, אחרי חצי שנה אדירה כשהוא נכנס לקישור. אף אחד לא חשב להציע לו חוזה חדש על ה180 אלף פאונד שהיה לו(פחות מהארי מגווייר, אז חבר לנבחרת). מאיפה אתה יודע אם לא הייתה לו הסכמה בע״פ עם המועדון שאם הוא חותם על חוזה קצר בגיל 23 שהוא בסך הכל 180 אלף פאונד לשבוע(שוב, וורלד קלאס גם בזמן חתימת החוזה) אז המועדון נתן לו מילה שהחוזה הזה לא מגיע לסוף ובהמשך להתקדמות שלו יאריכו לו אותו עם שדרוג משמעותי בשכר? מה אנחנו כן יודעים? שכסף יש. אם הציעו ביום חמישי בהיר אחד 110 מליון פאונד על קאייסדו ושנה לפני זה 80 מליון על טצ׳מואני, אז כסף היה. תסתכל על מגנים מובילים אחרים באיזור הגיל הזה. תסתכל מה הם מרוויחים. מחאקימי לדיוויס של באיירן. אתה נותן פה הנחה גדולה מאוד להנהלה שלכם שעשו(וצריך להודות בזה בפעם האלף) מעט מאוד כדי לאתגר אותו להשאר פה. ריאל מדריד תמיד הייתה על הפרק. עוד לפני שבלינגהאם הוכרז רשמית כשחקן ריאל מדריד השתעשענו ברעיון הזה שהוא ינסה לגייס את טרנט. מה עשיתם עם זה ב22 ו23? חיכיתם שהוא יגיב כמו ואן דייק וסלאח? לא הבנת עוד שואן דייק, סלאח, ראיין גיגס ופול סקולס הם היוצאים מן הכלל שלא מעידים על הכלל? הנחת העבודה שלך כמנהל בקבוצה גדולה היא שרוב השחקנים הם לא פול סקולס שלא מחזיק סוכן וחותם על הארכות חוזה על מפית נייר או ואן דייק שמצהיר שגם אם העולם יקרוס לתוך עצמו הוא מאריך חוזה רק בליברפול. אבל פה העבודת pr המדהימה שהם עושים. בזה הם ליגה אחרת. אין מילה היום על fsg ברשת. כל הרותם זמורות והמורוחובסקיס שעוד לא חתכו ורידים שוחטים רק את השחקן, כל הפרופילים שלכם באנגלית מקללים אותו בכל שפה. אף אחד לא שואל איך שחקן בן 23 מגיע למצב שהוא מרוויח 180 אלף פאונד לשבוע ואף אחד ב23 לא חושב להציע לו חוזה חדש עם שדרוג משמעותי בשכר. המענק שחרור המפלצתי של ריאל מדריד תמיד עמד על הפרק, זה מה שהם עושים כשהם מביאים שחקן בחינם. ידעתם את זה מקיץ 22 וגם פה אני לא אתן להם הנחה. ידעתם שהוא ירוויח 30 מליון במענק שחרור? תתגמלו את זה ב400 אלף פאונד לשבוע, משכורת באיזור של מה שאלפונסו דיוויס. הבנת איך לא נותנים לריאל מדריד להכנס למשחק?
הוא חתם חוזה שנה לפני, אנחנו אמורים להציע לו חוזה כל כמה חודשים? חתם חוזה קצר (למה הוא חתם על חוזה קצר כשכל השאר חותמים על חוזה ארוך? זה בטח לא אינטרס של המועדון), היכולת היתה מסריחה אבל באפריל היו לו כמה שבועות טובים אז היה צריך לתת לו חוזה חדש עם משכורת גבוהה משל ואן-דייק? אם אני זוכר נכון הוא חתם על 4 חוזים מקצועניים במועדון, כל זה עד גיל 22. הוא לא יכול להגיד שלא שדרגו אותו בשכר על כל קפיצת מדרגה שלו. להגיד שלא דיברו איתו בתאריך X ובגלל זה הוא עוזב זה קשקוש ותירוץ. מי שרוצה להישאר במועדון נשאר. המועדון שגדל בו היה בתקופת מעבר שהמנג'ר עוזב ואין מנהל מקצועי. מישהו שאשכרה חשוב לו המועדון ולא הזין הקטן שלו, מבין שצריך לחכות רגע עד שייכנסו לתפקיד המינויים החדשים. לפי הדיווחים הם דיברו איתו מהרגע שנכנסו לתפקיד, אבל הוא כבר החליט לעזוב. ככה מתנהל שחקן בית? מישהו שאשכרה רוצה לשחק במועדון? לא, ככה מתנהל מישהו שמחפש תירוצים לעזוב. אני לא נותן שום הנחה להנהלה שלנו, מלבד גיל אין מישהו שנכנס בהם יותר ממני. אני גם מאשים אותם במקרה הזה, אבל חד משמעית רוב הטענות הן אליו. בסוף בסוף - הוא רוצה לעזוב. עם סלאח, ואן-דייק ואליסון אין התנהלות טובה יותר והם שוב ושוב מצהירים על הרצון שלהם להישאר במועדון. אין היום כמעט טענות ל-FSG כי הרוב מבינים מי אשם פה, מבינים מי תקע למועדון סכין בגב.
בראדלי מבחינה מקצועית נטו גבולי לדעתי. יש לו רגעים גם בהגנה וגם בהתקפה שאתה קופץ מהכיסא בהתלהבות, אבל יותר מדי פעמים במהלך משחק הוא אוכל אותה ב1 על 1 בהגנה או משחרר כדור אחרון גרוע אחרי עבודת הכנה טובה מאוד. זה יכול ליפול לכאן או לכאן, זה לא שחקן שאני מסתכל ואומר עליו שהוא בולר נקודה סוף פסוק. גם אם אני מתעלם מהכשירות שזה הדבר הראשון שצריך להדאיג אותנו. בעמדת החלוץ, היינו בסרט הזה כבר מלא פעמים, אני יודע איזה פרופיל של חלוץ אני רוצה או אולי בעיקר איזה פרופיל אני ממש לא רוצה. 25 שנה אני אוהד את המועדון הזה ועוד לא ראיתי חלוץ גבוה וחזק שהצליח פה (קראוץ׳ שאני מאוד אוהב לא נחשב הצלחה גדולה בעיניי). תביא לי גמדים מהירים עם טכניקה, מקסימום של המקסימום 1.85 אבל עם מהירות. נשבר לי הזין מכל הניסיונות האלה עם כל מיני חלוצים שאמורים לדעת להחזיק משחק עם הגב או מה שזה לא יהיה. לא עובד בליברפול. לא יודע להסביר למה, פשוט לא עובד. נראה לי החלוץ הגבוה האחרון שהצליח במועדון הזה זה ג׳ון טושאק בחיי. זה בהקשר לכל מיני ששקו ודומיהם שהציעו פה. לא רוצה.