מכבי ת"א 2018/19 - יש אליפות למכבי !

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Jakur, Jul 18, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,712
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    אגב אתה יודע יש עוד מועדון שהצליח העונה מאד בזכות שחקני הבית שלו. רמז:הוא משחק עם מדים צהובים.
     
  2. Ajax Amsterdam Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    1,898
    שמע ערכים זה מושג רחב, להגיד שכל הערכים של אייאקס טהורים זה לא נכון.
    אבל שיטת משחק שלא משתנה במילימטר זה ערכים בין היתר.
    אם הערכים שלך מספיק טובים ואתה מספיק מאמין בהם זה יוביל אותך להצלחה (זה נשמע קיצ'י) אבל זה נכון.
    לפחות בקבוצות הגדולות שמצליחות היום יש להם את הערכי בסיס שמתווים דרך ולא סתם בזבוז כספים כמו פ.ס.ז

    Sent from my SM-N950F using Tapatalk
     
  3. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,712
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    אתה מדבר עכשיו על טקטיקה. לא על זה הדיון בכלל.
     
  4. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,107
    Likes Received:
    6,560
    כל מועדון באנגליה. אפילו שהליגה העליונה נעשתה סופר ממוסחרת אז האותנטיות הזו כבר פחות בולטת ביחס לליגות הנמוכות יותר- ועדיין- ארסנל עבור אוהד ארסנל אמיתי ומושרש היא הרבה יותר מאשר ״ניצחנו או הפסדנו בשבת״.

    עצם זה שאתה מודד את זה בשפה של השחקנים מוכיח שאתה בכלל לא בכיוון.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Ajax Amsterdam Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    1,898
    בגלל זה כתבתי שערכים הם מושג רחב.. הם יכולים להתבטא גם בטקטיקה

    Sent from my SM-N950F using Tapatalk
     
  6. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,712
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    אז איזה עוד ערכים יש לארסנל חוץ מניצחנו או הפסדנו בשבת?(למרות שבמקרה שלה זה בעיקר הפסדנו אבל לא משנה)
     
  7. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,107
    Likes Received:
    6,560
    הדיון הזה מגוחך והפערים בהסתכלות שלנו על כדורגל כנראה גדולים מאוד.
    הגיוני בעיני שעבור אוהד שגר בכפר סבא של מועדון כדורגל שהוא התחיל לאהוד בגלל שהוא פעם היה מנצח הרבה- הכל יסתכם בניצחון והפסד וזה כל מה שהמועדון מייצג עבורו.
    אני חי את המועדון שאני אוהד. אני חלק מקהילה. המועדון שאני אוהד מייצג הרבה דברים במשחק עצמו(כדורגל תוסס והתקפי עם הרבה שערים שייצר כמה מהחלוצים והכשרונות הגדולים במדינה) וגם במסביב.
    מכבי נתניה היא חלק מהקהילה. השחקנים מעורבבים ומעורבים בקהילה. לא סתם אחד כמו אמייה טגה היום חבר מועצה וכולם יודעים מי הוא. האוהדים ערבים זה לזה וכשיש אוהד חולה סרטן הקהילה הזו תדאג לו. והאוהדים אוספים כסף לרכוש מנויים עבור ילדים מיעוטי יכולת. והבעלים יביא עו״ד תותח כדי להגן על אוהדים שבעיניו הותקפו על ידי שוטרים באופן בלתי סביר.

    אם אתה חושב שכל זה מסתכם ב״האם הקבוצה ניצחה״ והמועדון עבור האוהדים הוא שום דבר מעבר- אז כפי שאמרתי בפתיחה- הפער ביננו גדול מידי. יכול לקבל את הדברים. יכול שלא. בסיס לדיון לא נראה לי שיש כאן.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Maccabi Diamond, Ori8, Roma and 3 others like this.
  8. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    68,712
    Likes Received:
    14,890
    Gender:
    Male
    מכבי השנה לא שיחקה כדורגל התקפי? היא לא הבקיעה איזה 5000 שערים?
    מעורבות בקהילה זה חשוב אבל זה משהו שקיים בכל מועדון, כן גם כולל מכבי. בנתניה זה אולי יותר דומיננטי פשוט כי הקהל הרבה יותר קטן וכולם מכירים את כולם.

    במכבי נתניה יש הרבה דברים טובים, קהל נהדר היסטוריה ובעלים מקסים, ועם כל זה הדבר הכי חשוב זה לנצח בשבת. כשהקבוצה שלכם מפסידה את האוהדים לא מעניין באותו רגע התרומה לקהילה והכדורגל ההתקפי, מעניין אותם לדחוף את הראש לאדמה, ככה זה בכל מועדון.
     
    קשר שמאלי likes this.
  9. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,107
    Likes Received:
    6,560
    ברור שגם מכבי ת״א.
    אני לא האידיוט(סליחה איתי) שטען שמכבי ת״א לא מייצגת כלום וריקה מתוכן רק כי היא המועדון הכי גדול ומצליח ובגלל זה אוהדים אותו על אוטומט.



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    מועדון כדורגל יוצר קהילה, בין אם בהשתתפות פעילה ובין אם באופן עקיף. זה קורה בכל מועדון, במימדים שונים. זה טבעי, הרי מדובר בגוף שמושך אנשים סביב מכנה משותף. יחד עם זאת, בבסיסו מועדון כדורגל הוא בסך הכל כדורגל, כולם מושתתים על זה, ובכולם מתעסקים בראש ובראשונה בזה (מה זה אם לא הכדורגל ההתעקשות של אייאקס להסתמך על שיטה מסוימת?), מועדוני כדורגל מייצגים... כדורגל.

    מעבר לכל זה, מתוקף היותם חברות עסקיות מועדוני כדורגל גם שמים היום המון דגש על תרומה לקהילה, ואם כבר מדברים על מכבי אז אין מועדון בארץ שמתקרב להיקף הפעילות של המועדון שאני אוהד, מחזיקים קרן צדקה.

    בקשר לאופי אהדה - איתי שוכח שהפועל תל אביב זה אחד המועדונים המצליחים בהיסטוריה הישראלית, בדגש נרחב על העשורים הראשונים של המדינה ועוד לפני הקמתה. גם הפועל משכה המון אוהדים "אוטומטיים" שבאו בעקבות הצלחות. זה טבעו של אדם, וכך נבנה קהל רחב. כמו שמרבית אוהדי מכבי לא בילו את מרבית זמנם בבית מכבי בתל אביב טרם נהרס כך גם מרבית אוהדי הפועל אינם אנשי הפועל תל אביב בכל רמ"ח איבריהם, וגם העקרונות המייסדים של המועדונים (מכבי - סוחרים קפיטליסטים שדוחפים מהימים הראשונים למשחק בשכר. הפועל - פועלים סוציאליסטים שנלחמו בזה, מזה קמה האגודה) לא רלוונטים מאז קום המדינה בערך.
     
    Last edited: Jul 12, 2019
    Ori8 and Jakur like this.
  11. Telkiyski Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    26,230
    Likes Received:
    8,585
    אם הסקת שזה מה שאני חושב "רק כי היא המועדון הכי גדול ומצליח" אז יש לך בעיה בהבנת הנקרא, יא אדיוט (סליחה עידן).
     
  12. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,107
    Likes Received:
    6,560
    סולח.
    אז בוא תנסה להסביר פעם אחת לכל האידיוטים כאן(כי אני מניח שלא רק אני לא מבין...) מה אתה מתכוון במועדון ריק מתוכן... או אוהדים על אוטומט?
    ומה בעצם הופך את... נניח... הפועל ת״א... לשונה כל כך? כי כל אוהדי הפועל באים מאידיולוגיה אדומה, קומוניסטית שמאמינה במזרח תיכון חדש?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    orimor2212, oFiRzZz and Jakur like this.
  13. abcd Member

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Messages:
    2,668
    Likes Received:
    2,192
    לא יודע אם יש משהו יותר מתנשא מלחשוב שאהדה לקבוצה שאתה אוהד שונה מאהדה של מישהו אחר.
    בכם יש, בכם אין, אלה מצליחים, אלה אם היו בליגה א' לא היו באים. בלבול מוח.
    ילד בוחר (אם לא בחרו בשבילו) קבוצה הרבה לפני שהוא יודע מה זה ימין, שמאל וזכויות להט"ב ומה לעשות שלהצלחה יש חלק גדול בזה.
    גם אני לא הייתי אוהד נתניה אם אבא שלי לא היה "אוהד הצלחות" בשנות ה-70.
     
    orimor2212 and Nigel de Jong like this.
  14. Telkiyski Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    26,230
    Likes Received:
    8,585
    ועדיין למכבי נתניה יש משהו מעבר ל"יש לנו מלא אליפויותתתתת אימפריההה".

    גם בריאל מדריד אין כלום בעיני לצורך העיני, למרות שאני חא כזה בקיא בענייני ספרד.
     
  15. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    2,535
    Likes Received:
    852
    Gender:
    Male
    אז בוא תפרט לנו מה יש בקבוצת הפועל "רובין הוד" ת"א
    מה גרם לך לקום יום אחד בבוקר ולהגיד אני אוהד הקבוצה הזו
     
Thread Status:
Not open for further replies.