אקטואליה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Apr 1, 2011.

  1. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    האתרוג הכי גדול בסוכה
     
  2. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    איך זה בדיוק תרופה? בכל מקרה כל פולטיקאי חייב לציבור שתומך בו, הרי אם הוא לא ייעשה את מה שמצופה ממנו הוא לא ייבחר שוב.
    אם פולטיקאי נבחר שוב ושוב מבלי לעשות את המצופה ממנו אז הבעיה היא לא בשיטה אלא בבוחרים, או שכנראה הוא כן עושה את מה שהציבור מצפה ממנו.
     
  3. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,329
    Likes Received:
    7,231
    לפעמים לא לעשות כלום זה הצעד הכי טוב, וכלכלה זו הדוגמה הבולטת ביותר כי כמה שאתה מתערב בה פחות ככה הצמיחה גודלת.

    אז זהו שזה לגמרי נראה ככה, לפחות מבין המועמדים הריאלים. בזמן שיאיר לפיד ומשה כחלון מתחרים ביניהם מי חושב על תוכנית יותר מטומטמת ומזיקה לכלכלה (מע"מ 0 <=> מחיר למתקמבן), ובעבודה מתחרים בינם לבין עצמם מי הכי בולשביק, המסקנה המתבקשת היא שרק מהליכוד יכול לבוא מישהו שמסוגל לא לזרוע הרס.
    הגיע הזמן להפסיק עם הטענות האלה. כל עוד החרדים הם חלק הכרחי להקמת קואליציה, כל מי שירכיב אותה יהיה שפוט שלהם. אם היה אפשר להקים קואליציה ליברלית זה היה משהו אחר, אבל רוב חברי הכנסת הם ההיפך מזה. החרדים לפחות לוקחים את הכסף ונותנים לעבוד בשאר הנושאים, זה הכי הרבה שאפשר לבקש ממפלגה סקטוריאלית כרגע.
     
  4. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,722
    Likes Received:
    26,900
    Gender:
    Male

    ציפי לבני לא מעניינת אף אחד ומדובר בגופה פוליטית, אך אין סיבה שלא יחקרו אותה. איך זה קשור לביבי וסביבתו?

    אפשר בקלות עם יש עתיד ובלי חרדים. הייתה קואליציה כזו. לא הייתה סיבה עניינית לפרק אותה פרט לגחמות של ביבי.
    לפיד היה שר אוצר נכון חסר ניסיון. אבל הוא לא עשה נזק לכלכלת ישראל בטח לא כמו קודמו שטייניץ, ולפיד לא זכה לשיתוף פעולה מצד ראש ממשלה שניסה רק להכשיל.

    בשורה התחתונה אתה בוחר רשימות, ראש ממשלה צריך להרכיב קואליציות. על הרשימה אין לך שום השפעה וכשיש פריימריז זה רק מביא ליצנים.
    כבר עדיף ועדה מסדרת כמו ביש עתיד.

    כבר ציינתי את זה אחנו צריכים חוקה, רפובליקה נשיאותית, בחירה איזורית ולא לפי רשימות.
    אז הפוליטיקאים יהיו חייבים הרבה יותר ממש לבוחריהם הישירים.
     
  5. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    כשהמשק לא תחרותי ומלא בחסמי כניסה ויבוא אז התערבות היא חשובה.
     
  6. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,329
    Likes Received:
    7,231
    אם אנטי חרדים זה ראש סדר העדיפויות של כולם וכל אחד מוכן לרסן את האגו שלו כדי לפתור לפחות את הבעיה הזאת אז כן, אפשר. אבל זה לא המצב וללפיד יש אגו גדול לא פחות משל ביבי. ההבדלים בין לפיד לבין ביבי-בנט הם גדולים מידי בשביל שיהיה אפשר לעשות בממשלה כזאת אפילו משהו אחד כמו שצריך, ואכן היא לא שרדה יותר מידי זמן.

    אז אתה אומר שצריך להתערב כדי להסיר את ההתערבות?
     
  7. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    אני אומר שממשלת נתניהו לא עשתה מספיק כדי להעמיד את ישראל בשורה אחת עם הכלכלות המפותחות והמצליחות בעולם. הצלחנו לא רע וזה בעיקר למרות איך שהממשלה התנהלה ולא בזכות.
     
  8. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,722
    Likes Received:
    26,900
    Gender:
    Male
    אין שום מניעה לממשלה כזו פרט לגחמות של ביבי. הוא לא עובד בשביל מי שבחר בו.

    Sent from my SM-G930F using Tapatalk
     
  9. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    אם אתה מתפקד למפלגה אתה יכול להשפיע על הרשימה בפריימריז.
    כשמדברים על שחיתות אני לא מבין איך שינוי שיטת הבחירות יעזור בעניין, כשפוליטקאי במשרה ציבורית משתמש בתפקידו כדי לקדם את ענייניו הפרטיים הוא יוכל לעשות זאת בכל שיטת בחירות, העיקר שהוא יהיה נבחר.

    לא הבנתי מה הקשר של החוקה וברפובליקה נשיאותית?
     
  10. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,329
    Likes Received:
    7,231
    בוא לא ניסחף, ישראל היא לא אחת הכלכלות המפותחות והמצליחות בעולם בין אם ביבי עומד בראשה ובין אם מישהו אחר. כל עוד לא הגענו למצב של ונצואלה ויוון אז הכל בסדר.
    מי בחר בו? אני די בטוח שמי שבחר בביבי לא מעלה על ראש סדר העדיפויות שלו תחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים (או נושאים אחרים שחרדים שמים להם מקלות בגלגלים). מי שבחר בליכוד רוצה בעיקר כלכלה ליברלית וימין מדיני. מבין האופציות הרלוונטיות זה הכי קרוב (ואני ממש לא צ'ירלידר של ביבי ולכמעט כל מי שהצביע לליכוד יש בטן מלאה עליו).

    בשבילך קואליציה אנטי חרדית זה הכי חשוב. אבל אתה משלה את עצמך אם אתה חושב שכל מי שהצביע ליכוד חושב אותו הדבר.
     
  11. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    בוא לא נסחף, ישראל היא לא ונצואלה ויוון בין אם ביבי עומד בראשה ובין אם מישהו אחר. כל עוד לא התקדמנו בעולם מבחינה כלכלית למרות שאנחנו כרגע בשיאנו אז שום דבר לא בסדר.
    אנחנו כרגע בחלק הטוב של מחזור העסקים, כשנגיע לחלק הרע אנחנו נתחרט על כל הפעולות שלא עשינו כדי להפוך את המדינה ליותר תחרותית. לא תמיד צריך להגיע לתחתית כדי לבצע רפורמות נחוצות.
     
  12. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,329
    Likes Received:
    7,231
    מקבל, השאלה שצריכה להישאל היא על מי אתה כן סומך שיעשה עבודה טובה יותר מביבי?
     
  13. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    אלכס לא ירדת לסוף דעתי. שאלתי שאלה פשוטה מדוע חוקרים את בנימין נתניהו על יחסי תן וקח מול נוני מוזס. כולל חיקורי דין בסוף העולם שמאלה ודרמה ענקית עם עד מדינה כש......כל מי שהצביע בעד "חוק ישראל היום".עבר עבירות לפחות זהות אם לא חמורות יותר
    והרשימה כוללת את כל מי שתיאם את החוק מול נוני מוזס
    מתחילה בגוויה/זונה פוליטית ציפורה ,ציפי לבני מודה בכתבה הזו שדיברה עם נוני מוזס לפני שקידמה את חוק ישראל היום בועדת שרים ושהיא הסתמכה על חוות דעת שהועברה לה על ידי ידיעות אחרונות. ואני מזכיר שהיא פעלה בניגוד לחו"ד של היועמ"ש שקבע שהחוק איננו חוקתי. עוברת דרך יאיר לפיד,איתן כבל שכולם כולם קיבלו "מתנות" וצ'ופרים מנוני מוזס. לא צריכים לחקור כלל
    הכל מונח על המדף. אתה מבין את האכיפה הסלקטיבית הזו?
    אני מבין אותה מצויין. כי כל הרשימה המזדיינת מאותרגת
    בדיוק כמו הסרטון שהבאתי עם אמנון אברמוביץ שבו הוא מתגאה באיתרוג

     
  14. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
    אלכס יותר מזה. תחזיק חזק ואל תיפול מהכסא. ליאור חורב מי שהיה היועץ של כחלון במערכת הבחירות האחרונה אומר בשידור בגל"צ און דה רקורד אצל רזי ברקאי שהיה תיאום שנערך במערכת הבחירות בין בכירים בידיעות אחרונות לבין בכירי המחנה הציוני לבין יאיר לפיד ואנשי יש עתיד, כדי שלא יתקפו האחד את השני.
    זה מונח על המדף מבלי לשלם הון על חשבונך וחשבוני להארי פוטר והסכם עד המדינה שעשה בכלל לא קשור לביבי.
    (הבנאדם מכר חברה בארה"ב הצהיר שאין לו יד ורגל בחברה ומיד בסיום תפקידו אצל ביבי הוא חוזר לנהל את החברה.)
    תקשיב במיוחד החל מ0:50 "התקיימו מפגשי תיאום בין בכירים במחנה הציוני ,בכירים ביש עתיד לבין מערכת ידיעות אחרונות שבהם סוכם שלא תוקפים האחד את השני"

    בדיוק בדיוק את מה שחוקרים את ביבי
    תגיד לי אתה שאין פה מטע של אתרוגים?

     
    Last edited: Aug 6, 2017
  15. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    מבחינה כלכלית? לא חושב שאבי גבאי יהיה גרוע ממנו.
    נכון שהמצע שלו לא מבטיח מהזוית הזאת, אבל הוא עבר באגף התקציבים באוצר ומבין מה זה תקציב ואיך מחלקים אותו.
    ובנוסף אני קרוב יותר לדעתו בנושאים המדיניים.
     

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 2, Guests: 21)

  1. Bitcoin