אקטואליה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Apr 1, 2011.

  1. Eclipse12 Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    383
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Male
    נכון, אבל כשאנחנו מסתכלים על תושבים של מדינה מדברים על אלו שמתגוררים בה. מה שהופך שלטון של מדינה ללגיטימי בשטח מסוים הוא אם אותם תושבים מסכימים לאותו שלטון, והדרך הנפוצה ביותר להביע זאת היא מתן אזרחות והשתתפות בבחירת השלטון. אם אתה שולט על שטח שתושביו מתנגדים בכל מאודם לשליטה שלך בו, השליטה שלך לא לגיטימית וזה לא מעניין אם אלוהים הבטיח לך את השטח הזה או אם אבות אבותיך גרו בו פעם.
    לא אמרתי שכיבוש צבאי בהכרח גרוע יותר מדיקטטורה. ציינתי שתי סיבות שזה נראה שהעולם מתערב יותר בכיבוש: העובדה שישראל היא דמוקרטיה שתלויה במדינות המערב וקל להשפיע עליה יותר, ושאפליה חוקית על בסיס גזני מטבעה גוררת תגובות חזקות יותר (כך היה גם בדרום אפריקה ובהפרדה הגזעית בארצות הברית שאין חולק שהיו דיקטטורות אכזריות הרבה יותר). בנוסף לכך, בישראל יש דמוקרטיה, חופש ביטוי ובחירות חופשיות, והשאיפה היא שאזרחי ישראל יבינו שהכיבוש רק מביא אותה אחורה. שינוי פוליטי בישראל הוא הרבה יותר מעשי מאשר מהפכה בצפון קוריאה או אפילו באיראן.
    א. לא הבנתי. איפה טענתי שהתושבים צריכים אישור ממישהו להתיישב? במדינה יש תושבים שמתגוררים בה, והמדינה צריכה את הסכמת לשלוט עליהם. לא מעניין אותי איך הפלסטינים הגיעו (אע"פ שהתזה שלך שגויה לחלוטין, ולפני 100 שנה ישבו בארץ הרבה יותר פלסטינים מאשר יהודים). הם לא צריכים "אישור" מאף אחד כפי שהיהודים שעלו לכאן כשהבריטים שלטו לא צריכים.

    ב. הרשות הפלסטינית זה לא גוף ריבוני והוא בקושי מנהל את מערכת הביוב של הפלסטינים. לך תמכור את הלוקש הזה למישהו אחר.

    כמו כן - "אזרחי מדינת אויב"? איזו מדינה בדיוק? האם אתה בעד הפיתרון של השמאל הציוני של הקמת מדינה פלסטינית והבטחת זכויתיהם בה?
     
  2. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    א. לא טענת, זה הנגזרת של הדברים שלך. גם כשמוסלמים הגיעו לפה היו פה תושבים. בכל מקרה, לפי התזה שלך (שאגב, מעודדת כיבוש, טרנספר והתנחלויות, רק אומר), אין בעיה, עוד מעט יהיה רוב יהודי גם ביו"ש ואז גם לפי התזה שלך תהיה לגיטימיות לשלטון שלנו פה.

    ב. לפי הגוף המקודש לך ביותר והליגה הערבית הם נחשבים למדינה. פתאום זה לא מספיק? אותי לא מעניין שבחלק מהם שולט טרוריסט רודן שלא מקיים בחירות (בניגוד לכל שאר המדינות המוסלמיות, כמובן*/aaa031) ובחלק השני שולט ארגון היטלריסטי רצחני שרוצח מכל הבא ליד, אחרי הכל העם הוא זה שהעלה אותם לשלטון. הם גובים מיסים, יש להם גופי ביטחון, בתי משפט וכלא ואפילו שירותי רווחה שאתה כל כך אוהב. אז את הלוקשים שלך על אנשים חסרי זכויות תמכור בשוברים שתיקה ודומיהן החרטטניות, לא כאן. זה שהיא לא מתפקדת, או שמתפקדת חלקית, זאת לא בעיה שלי.

    בהחלט, אני בעד שיהיה לפלסטינים מדינה משגשגת, פורחת ומצליחה, רק לא פה, הם בחיים לא יוכלו לחיות לצד יהודים מבלי שיעלה בהם החשק לקום ולטבוח בשלל דרכים שונות.
     
  3. Gass12 Member

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    7,339
    Likes Received:
    468
    Gender:
    Male
  4. Eclipse12 Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    383
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Male
    א. העובדה שהשלטון נדרש להסכמת התושבים כדי לשלוט עליהם לא אומרת שאותו שלטון רשאי להעביר אוכלוסיה לשטח כבוש (עבירה על אמנת ז'נבה) או לגרש את האוכלוסיה שם כדי לספח אותו. עם זאת, למרות שהמתנחלים הגיעו לשטחים בצורה לא חוקית, ברגע שתוקם מדינה פלסטינית ויהיו מתנחלים שיבחרו להשאר בה, השלטון הפלסטיני יחויב לספק הגנה כמיעוט לאומי וזכויות אזרח מלאות. הדרך העקומה שבה הם הפכו להיות תושבים לא תתן להם היתר להפלות אותם לרעה ולהתייחס אליהם כאל נתינים חסרי זכויות.

    ב. ברור לך שכל מי שמכיר במדינה פלסטינית מכיר בה כמדינה תחת כיבוש, ולא כמדינה ריבונית לכל דבר, נכון? אז אם זה לא ברור - הרשות הפלסטינית רחוקה מלהיות ריבונית ומגוחך להגיד שהם שולטים על עצמם כאשר זה גוף שתלוי לחלוטין בישראל וכל פעם שהיא מעצבנת את ישראל היא יכולה לאיים עליהם ולחתוך להם את החבל. זה גוף ש-60 אחוז מהשטחים שלו נשלט באופן מוחלט ע"י הצבא הישראלי (כולל מקורות מים, חקלאות ושטחים פלסטיניים פרטיים שהולאמו לאדמות מדינה), שהאוכלוסיה בהם עוברת טיהור אתני, שהממשלה מעבירה לשם עוד ועוד התנחלויות בניגוד לחוק ומגנה בחירוף נפש על אנשים שפולשים לקרקעות פרטיות שלהם, שהכלכלה שלהם תלויה לחלוטין בישראל, ושאפילו בשטחים שהם כביכול שולטים בהם (ה"איים" שנקראים שטחי A) הנוכחות הצבאית הישראלית מורגשת מאוד עם עצורים פלסטינים רבים (מהם רבים נעצרים לתקופות זמן ארוכות ללא משפט, ורבים מהם ילדים שנשללים מהם הזכות לראות את ההורים או עו"ד) והחוק שנאכף שם בחלק גדול מהמקרים הוא החוק הצבאי הישראלי.

    אז אולי הרשות הפלסטינית מנהלת את תחומי החיים השטחיים ביותר בשטחי A. מכאן ולהגיד ש"הם שולטים על עצמם" זה חתיכת שקר. אבל אני שמח שאנחנו מסכימים - גם אני מאחל להם מדינה משגשגת, פורחת ומצליחה - רק לא פה. לא בגבולותינו. שיקימו אותה מעבר לגבולותיה המוכרים של ישראל, שבמקריות רבה אלה הגבולות אותם הם דורשים.
     
  5. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    א. אתה כהרגלך מעוות את האמנה (לא שהיא מעניינת יותר מדי, אבל אין איסור על מעבר של אזרחים באופן עצמאי או עידוד של מעבר כזה, אסור להעביר בפועל) וגם מתעלם כמובן שירדן יישבה את האזור כאשר עברה על אותה אמנה, בקיצור אתה עושה אפליה על רקע מוצא, וזאת כמובן גזענות, כי הרי איזו עוד סיבה יש שלפלסטינים מותר מה שליהודים אסור?

    ב. זה לא רלוונטי, אתה טענת שהם חסרי זכויות וזה כמובן שקר מוחלט. לא מעניין אותי כמה הם תלויים בישראל, זאת לא אשמתנו שבמקום לשגשג הם מעדיפים לרצוח כמו חיות. במקום להפוך את עזה לסינגפור הם הפכו אותה לגן עדן לטרוריסטים. לרשות הפלסטינית לא מגיע שום שטח וכל מה שהם מקבלים זה בזכות טוב הלב של ישראל (כנ״ל לחמאס) ובינתיים הם רק גונבים ולא משלמים על מה שאנחנו עושים להם טובה ומביאים להם. היחידי שבעד טיהור אתני זה אתה ודומיך (וכמובן הפלסטינים) שבעד טרנספר למתיישבים. גזען וגם רשע. הקרקעות ברובן הן לא פרטיות וזה שקר גז לקרוא להן כך. המלך חילק את רובן למרות שלא היה לו שום סמכות לעשות כך, אבל התרגלנו לכך שאתה מפלה על סמך מוצא. ישראל עוצרת לרוב חיות שבאות לרצוח ולטבוח, וחיות מסוכנות מקומן הטבעי הוא מאחורי סורג ובריח.

    אנחנו בחיים לא נסכים על כלום, אתה בעל דעות על גבול האנטישמיות ובעד אחד העמים הרצחניים ותאווי הדם שקיימים היום, הסיבה היחידה שאני מגיב לך זה כדי שתשפוך את תורתך על האינטרנט ותהפוך אנשים ותגרום לאנשים לסלוד מדעותיך עוד ועוד
     
    Dennis Bergkamp likes this.
  6. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    לא רוצה להכנס לויכוח, אבל אם כזה קל להפוך לסינגפור למה אנחנו לא עשינו את זה?
     
  7. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    אנחנו מעל סינגפור בהרבה פרמטרים למרות הוצאות ביטחוניות פי כמה, על סמך מה קבעת שלא?
     
  8. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    בעיקר המציאות. ואילו פרמטרים בדיוק?
     
  9. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    אתה לא רוצה להיכנס לוויכוח, שואל שאלה ואז טוען כלום. אז מה אתה רוצה, להטריל?
     
  10. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    מה זאת אומרת, אתה טוען שישראל מובילה על סינגפור ב"הרבה פרמטרים", אדם שמרשה לקרוא לאחרים טרולים לפחות היה מספק את הפרמטרים האלו.
     
  11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    לנו יש חבורה של פעילי דת השלום והאחווה סביבנו שממררים לנו את החיים.
    הוא דיבר על מצב שבו הפלסטינים בעזה הם בעלי אפשרות לחיות בשלום עם שכניהם (ישראל תקפוץ על כל שלום ריאלי - כל המפלגות בכנסת תסכמנה לכך) ולהגיע לשגשוג כלכלי. במקום זה הם בחרו לעשות את מה שפעילי דת השלום והאחווה עושים בכל שאר העולם.
    ואני מאמין שפלקאט השתמש ב"סינגפור" בעיקר בגלל שזו הדוגמה שמאמיני ההתנתקות והבחירות בעזה פימפמו בזמנו. לא צריך להיתפס עכשיו דווקא על סינגפור. הנקודה היא שבמקום לבחור בשלום ושיפור רמת החיים שלהם, הם בחרו להיות חיות אדם.
     
    FelaKaT likes this.
  12. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    אתה שאלת ״למה אנחנו לא עושים את זה״ ושאלתי אותך על סמך מה קבעת את זה, במקום לענות החלטת להטריל. מבין למה טרול?
     
  13. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    לא יודע מי אמר את זה על עזה, אבל ברור שבתסריט האופטימי ביותר היא הייתה הופכת לירדן ולא לסינגפור. לא תורם לרמת הדיון השוואות כאלו.
    סתם בשביל הנקודה, גם בסינגפור יש מיעוט מוסלמי די גדול והיא גובלת בשתי מדינות מוסלמיות גדולות ועניות.
    ועניתי לך, המציאות. סינגפור מדינה מתקדמת ועשירה מישראל, מספקת לאזרחים שלה איכות חיים טובה בהרבה, ואפילו זולה מישראל בחלק גדול מההוצאות היום יומיות.
    הדבר היחיד שסינגפור דומה לעזה יותר מאשר לישראל זה בצורת השלטון.
     
  14. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    כל מדינה רשאית להחליט למי היא נותנת אזרחות ולמי לא, אני יכול להיכנס לארה"ב ולגור שם מספר שנים אבל עצם זה שאני גר שם לא נותן לי אזרחות.
    ההחלטה שמורה לממשלה.
    אם רוב אזרחי המדינה היו מתנגדים לשלטון אז הייתי מסכים איתך, אבל זה לא המצב.
     
  15. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    סיונרה,
    להגיד המציאות זו בלי להסביר זו הטרלה.
    לגבי שאר ההודעה שלך, אין לי מושג אם ביקרת בסינגפור או חקרת מספיק עליה כי מלבד הטענה שהיא עשירה יותר )גם ערב הסעודית עשירה יותר, אז?), זה לא נכון. עלות המחיה שם יקרה מבישראל ולהגיד שההבדל היחיד שסינגפור דומה בו לעזה זה צורת השלטון כאילו זה לא יתרון מספיק גדול בפני עצמו זה התעלמות מהמציאות שאתה כל כך אוהב.