אקטואליה

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Apr 1, 2011.

  1. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    @מזגן אני לא מבין מה אתה רוצה, אין קשר בין הבעלות על הארץ ובין אנשים שמציתים יערות. בכלל אני לא חושב שיש דבר כזה בעלות על הארץ. השאלה היא איזו ישות מדינית תשלוט בישראל, לא מי הבעלים של הארץ. הימין חובב הארץ לא בעלי הארץ יותר מהערסים שזורקים בקבוקים מהחלון או ממני שצריך מדי פעם להשתין ועושה את זה על עץ ביער.
    אתה החלטת שיער על האדמה הוא דבר חיובי למי שטוען לבעלות. יש אנשים שאוהבים את המשפחה שלהם עד כדי כך שירצחו את אחותם כי פגעה במשפחה. זה לא אומר אוהבים אותה יותר או פחות. יש כאלו שטוענים לבעלות ולכן ישמחו למחוק את היערות ששתלו מי שגנבו אותה מהם זאת הוכחה לבעלות אמיתית על הארץ, הרי אם אתה אוהב מישהי, אתה לא תנסה לשנות אותה. בום.
    אם אצל הערבים יש אנשים שטוענים שהבעלות היא שלהם, הם הזויים בדיוק כמו נפתלי בנט.
    אתה בוכה על הכללות, אבל מכליל בעצמך. אני לא אחראי לדעות ולאמירות של אף אחד מלבד אלו שלי. אם מישהו אחר עושה הכללה שגויה זאת אשמתו ואשמתו בלבד. אני לא חושב שאני צריך לבחור איפה להכליל, לא אצל הערבים ולא אצל השמאלנים ולא אצל הימניים, מבחינתי אדם אחראי לעצמו ולעצמו בלבד. אם יש מציתים שיתפסו אותם וישפטו אותם כמחבלים, גם אם הם יהודים וגם אם הם ערבים.
     
  2. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    סניורה
    בסדר גמור, לא הבנת אז גם לא תבין בפעם השלישית. אני לא מתכוון לחזור על עצמי בפעם השלישית. נראה לי שהייתי די ברור ומדויק.
    בכל אופן, קראתי את ההודעה שלך בקפידה. לדעתי עדיף שנמשיך הלאה מכאן.
     
  3. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    קיים סיכוי שלא הבנתי. אבל ניסיון אחרון, אתה מתייחס למי שעושה את ההצתה, ברור לחלוטין שמדובר במחבלים ולכן המניע שלהם לא מעיד על שום דבר מלבד על היותם פסיכופטים שמוכנים לפגוע בחיי אדם כדי להשיג את מטרתם. אין פה שום אירוניה. אני יכול לטעון שאני מעוניין בלהתסדר הערבים כשמקביל יהודים אחרים בחברון מתנהגים לשכניהם הערבים בצורה לא ראוייה מבחינתי, זה לא עושה אותי צבוע או לא עקבי.
    האהבה לאדמה לא רלוונטית, אני אישית מזלזל באדמה שעליה אני חי אבל מאמין בחשיבות המדינה ששולטת כרגע על האדמה הזאת ובאנשים שחיים בה. זה לא עושה את נפתלי בנט או את הפסיכופטים שרוצים להקים פה ממלכה יהודית ליותר ראויים ממני לחיות בה או לקבוע מה יהיה המנגנון שישלוט עליה.

    והכינוי זה סיונרה, לא סניורה.
     
  4. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    (הדגשה שלי)
    מה הבעיה בקונספט של בעלות על שטח אדמה? והאם שליטה היא לא נובעת מבעלות? נשמע אותו דבר רק במילים שונות.
     
  5. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    הבעלות על הארץ נובעת מהכוח הצבאי של מדינת ישראל, לא מזכות אלוהית. אם יום אחד תקום מיליציה ותשתלט בכוח על חלקת אדמה בנגב, אז היא תהיה הבעלים בפועל של אותה חלקת אדמה, זה לא מה שנפתלי בנט מתכוון אליו.
     
  6. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    כנראה פיספסתי את החלק על הזכות האלוהית, אבל כוח צבאי/שליטה זה היינו הך.
     
  7. Drama2 הסמל מעל הכל

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    5,497
    Likes Received:
    2,357
    Gender:
    Male
    בנוגע לשטחים ומה גורם לכך שתהיה בעלות על שטח אני רואה את זה כך -
    תחשבו שעומדים בחדר 5 גברים עצבניים שרוצים לרצוח אחד את השני. הם עומדים במעגל ורוצים רק לתקוף, אבל הם לא יודעים איך זה יגמר אם הם יניפו את האגרוף הראשון.

    ככה זה בנוגע לטרטוריות כאן, אין בעיה לישראל לכבוש עוד חלקות אבל לך תדע איך זה יגמר. מאמין שיגמר רע מאוד. לקחת לנו שטחים אף אחד לא יכול גם אם ירצה.
     
    סיונרה likes this.
  8. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    במקרה כזה ציטוט מתאים של בנט היה "מי שטוען לבעלות על הארץ מוזמן לבוא ולנסות לקחת". זה לא מה שנרשם.
     
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    20,706
    Likes Received:
    5,252
    כשאני חושב על זה, מפתיע שביבי עוד לא קישר בין הגרמנים שהם בין הבעלים של "הארץ" לבין המציתים.

    */aaarofl
     
  10. StevenGerrard Member

    Joined:
    Jun 17, 2013
    Messages:
    1,860
    Likes Received:
    459
    לדבריך יש גיבוי ממקור הנחשב כמוסמך...

    "וְהָאָרֶץ לֹא תִמָּכֵר לִצְמִתֻת כִּי לִי הָאָרֶץ כִּי גֵרִים וְתוֹשָׁבִים אַתֶּם עִמָּדִי. וּבְכֹל אֶרֶץ אֲחֻזַּתְכֶם גְּאֻלָּה תִּתְּנוּ לָאָרֶץ."
    ויקרא כ"ה, פסוקים כ"ג-כ"ד.
     
  11. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    ארה"ב היא הבעלים של אלסקה והיא לא הניפה שום אגרוף כדי להשיג את הטריטוריה.
     
  12. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    יש תקדימים לרכישה של אדמות על ידי מדינות אחרות וגופים אחרים. "מי שטוען לבעלות על הארץ שיבוא ויקנה". גם זה לא נרשם.
     
  13. optimus Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    920
    Likes Received:
    121
    לא הבנתי מה לא נרשם ואיפה, גם בפוסט הקודם אגב.
    פשוט ציינתי שיש דרכים אחרות לקבוע בעלות על אדמה ללא צורך במלחמות.
     
  14. Drama2 הסמל מעל הכל

    Joined:
    Feb 7, 2016
    Messages:
    5,497
    Likes Received:
    2,357
    Gender:
    Male
    שדברים שתקפים בארה"ב יהיו תקפים במזרח התיכון, יעברו הרבה מים בנהר
     
  15. FelaKaT Member

    Joined:
    Feb 9, 2006
    Messages:
    4,752
    Likes Received:
    740
    החזית הדמוקרטית לשלום ושיוויון


    https://scontent.fhfa2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15134770_1223682534363539_3329764651490313012_n.Xxx?oh=97e53c884b747b9b66a27f169a73b77d&oe=58C7589D
     

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 2, Guests: 30)

  1. RubberSoul
  2. DRORIKO