הפועל באר שבע 2016/17 - אלופים שנה שניה ברציפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jul 17, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hbs7 Member

    Joined:
    Oct 24, 2014
    Messages:
    3,306
    Likes Received:
    2,558
    Gender:
    Male
    באותו משחק בטדי שהר שיחק על אגף שמאל.
    ברדה באמצע ובוז'י בימין.
    וואקמה היה פצוע, מליקסון רק חזר ונכנס לכמה דקות במחצית השנייה.

    אני מסכים עם העניין שהסגנון שלנו מתאים יותר לחלוצים פיזיים, פחות לשחקן כמו שהר שדורש משחק מהיר ולעומק.
    ההתקפה שלנו בנויה גם מדריביליסטים לרוב ולכן מתפרצות אנחנו כמעט ולא עושים כמו בעבר, שהר יותר שחקן של מעט נגיעות ומשחק עם הפנים לשער.
     
  2. Melikson24 Member

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    5,312
    Likes Received:
    2,709
    Gender:
    Male
    באותו משחק ברדה היה חלוץ. שהר היה מעין חלוץ שני מהאגף, הוא כמעט תמיד היה קרוב מאוד לשער. המשחק זה אגב הוא לא מדד, כי תוכנית המשחק של בכר הייתה למשוך את שחקני בית"ר קדימה ולנסות לעקוץ אותם עם שהר, וזה עבד בצורה מושלמת. ככה הוא צריך לשחק תמיד, הבעיה היא שזה לא יהיה אפקטיבי מול האוטובוסים שמחכים לנו מול 90% מהליגה.

    לא חושב שגדיר הוא שחקן פציע, אין לו היסטוריית פציעות חריגה. לדעתי הפציעות שלו הגיעו בגלל שהוא נכנס מהר מדי לעניינים אחרי שכמעט ולא שיחק בלוקרן במשך חצי עונה.
     
    Sir Alex Ferguson likes this.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    אין פה מקרה של אשמח לדעת - יש חוקים במדינת ישראל - ברגע שאתה חתמת איתי על חוזה, ואתה לא רוצה אותי יותר כעובד שלך, גם אם אתה לא נותן לי מכתב פיטורים אלא אומר לי אתה לא בתכניות ובפועל אני גם לא משחק ולא כלום זה כמו לפטר עובד, וזה משהו שאפשר להוכיח בכל בית דין לעבודה - ברגע שאין יחסי עובד מעביד (ויש כל מיני דוגמאות למה זה יחסי עובד מעביד בספורט בשנה האחרונה אגב בעקבות כל מיני מקרים כמו לתת לאדם להתאמן לבד, או לא לתת לו להתאמן ועוד מקרים). נידוי = ביטול יחסי עובד מעביד. זה עילה לשלם את כל השכר לשחקן, זה גם לא חוקי לעשות דבר כזה. השאלה שקבוצה לוקחת חלק מהשכר זה השתתפות בשכר, אבל אולי קבוצות אחרות או כאלה שרוצות את השחקן לא יכולות לעמוד בשכר שבאר שבע הסכימה לשלם לו? האם השחקן אשם בזה? לא. הוא הציב דרישות שכר. המועדון הסכים לדרישות, ופה נגמר הסיפור. באר שבע חייבת לשלם לו את כל המשכורות עד השקל האחרון, אני בספק אם הם עושים לו נידוי ולהתאמן עם נוער ולבד כי אז הם יודעים שהוא יכול לפנות לבוררות שגם תשחרר אותו מהחוזה והוא יוכל ללכת לכל מקום וגם תפסוק לו את מלוא שכרו.
     
  4. gilad16 Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    973
    איזה מצחיק אתה איש, שבתאי ב11 המצטיינים בקלות... איזה קל לזלזל באנשים אחרים פה.
    ראיתי משחקים שלמים, לא הרבה אבל ראיתי וגם הערכתי אותו לפני כן ששיחק בישראל.
    קבהא קשר שעושה עבודה הגנתית כשהקבוצה לא בפוזשן ומתי שכן בפוזשן הוא תמיד ינסה לדחוף קדימה ובצורה חכמה יחסית.
    יש לו את היכולת הטכנית לעשות את זה, את טווח המסירות המגוון ואת המושג החמקמק הזה ״אינטלגנציית משחק״. בניגוד לשבתאי,
    שנותן את הכל ועושה בלגן על המגרש, נלחם ומתרוצץ כמו ״תרנגולת ללא ראש״ (לא מילים שלי).
    יש לא מעט דמיון בין קבהא לראדי של לפני כמה עונות, לפני מכבי תא, אני מאמין שכמו ראדי גם קבהא יכול להתעלות ברגע שיעבור לקבוצה גדולה.
    מדברייך אני מבין שלא ראית את קבהא בשנים האחרונות, שווה לך לנסות אולי תשתכנע שהוא לא ״תורג׳מן, ימפולסקי ודגני״.

    אני לא סותם את הגולל על שבתאי, רק רוצה משהו יותר טוב ברגע שתהייה הזדמנות.
    רוצה גם מישהו בסגנון שונה, יותר ״שכל״, ולדעתי קבהא הוא בסגנון הרצוי וגם יותר טוב.
    אני מעריך מאוד את העבודה השחורה ששבתאי נותן ואת הגישה שלו, אבל חושב שהוא לא בסגנון והרמה שצריך.
    וובה? אחלה שיר שחקן. זה שהוא מוכן לשבת על הספסל מראה גם על מודעות עצמית גבוהה משל גורדנה. גם משהו.
    שחקן בינוני שאני גם מודה שאני לא אוהב באופן אישי (מכיר אותו מלפני כמה שנים לפני שעבר לצפון).
    במעמד הנוכחי שלו אין בעיה, משחק מעט, אבל אני מקווה שלא בונים עליו להרבה יותר בעתיד.

    לגבי בן שהר, אני מסכים איתך 100% שהוא לא חלוץ מרכזי ולא ווינגר. הוא חלוץ למערך של שני חלוצים.
    אבל אנחנו כמעט אף פעם לא משחקים במערך הזה, אז האם זה אומר שאי אפשר לפתח דיון איפה הוא כן יכול או צריך לשחק אצל בכר?
    אז למרות שהוא לא ווינגר, מבחינתי הוא צריך להלקח בחשבון לעמדה הזו כל עוד הוא בסגל ואנחנו משחקים עם חלוץ אחד.
    אם בעונה הבאה ברדה פורש ובוז׳י עוזב, הייתי שמח לראות חלוץ איכותי ישראלי חותם ואת שהר כרוטציה לאגף עם אוחנה בהתאם ליריבה.

    גדיר לא שונה בהרבה משהר בהתאמה למערך לדעתי, גם הוא חלוץ שיותר טוב לצד חלוץ נוסף ולא כחלוץ בודד או כווינגר.
    בשתי העמדות אני מעדיף עדיין את שהר.
     
    Last edited: Oct 18, 2016
    Drama2 likes this.
  5. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    "שבתאי בקלות ב-11 המצטיינים של העונה שעברה".

    אתם יודעים מה הכי עצוב? שאחר כך תגידו שיש פה שונאי ב"ש שמחפשים לגמד כל דבר שהיא עושה, ואז תכתבו תגובות כאלה.
     
  6. gilad16 Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    973
    מי זה ״תכתבו״?
    בן אדם מסוים רשם את זה.
    לא כולם מסכימים, כולל אותי.
     
  7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    בן אדם אחד רשם אבל יש מספיק דומים לו כאן וגם אתה יודע את זה.
     
  8. gilad16 Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    973
    תפתח סקר ותגלה כמה. וגם אם כן, נו אז?
    אם אני זוכר נכון גם אתה כתבת דברים חיוביים ולא נכונים לדעתי על דן מורי.
    אז לפעמים יש אוהדים שמפרגנים לשחקן בקבוצה שלהם יותר ממישהו אחר.
    זה גורם לי לרשום משהו על אוהדי ביתר פה?
     
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    מוזמן לפתוח סקר, אולי רק גלעד בדיעה הזו, חלאס עם הרגשי נחיתות האלו של "אוהדי באר שבע " , אם לא מסכים עם משהו תגיב לאותו משתמש.

    שבתאי לא מספיק טוב וגורדנה לטעמי טוב ממנו בהכל מבחינה המקצועית, אבל כמו שרשמו, ההבדל ביניהם הוא בגישה, שבתאי מקצוען אמיתי, גורדנה קצת פחות.

    Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
     
  10. amn Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    2,307
    Likes Received:
    1,239
    מסכים איתך.
    אני מאוד מאמין באלטמן, עוד לפני שעבר לפולהאם. גם במכבי הוא לא היה רע כמו שעושים ממנו, ואם פאולו סוזה שילב אותו במספיק משחקים חשובים, זה אומר שהוא גם ראה את הפוטנציאל שבו.
    גם בהפועל פתח תקווה לדעתי הוא היה טוב מאוד, בעיקר בחצי הראשון של העונה, אבל בעונה שעברה - כלום ושום דבר.

    את העונה הזו פתח בצורה טובה בהרבה (גם בהפועל, עד כמה שאפשר להגיד על מישהו שהציג יכולת טובה שם), ואני מקווה בשבילו שיברח לחו"ל.

    יש לו סעיף שחרור נמוך מאוד לחו"ל (100 אלף ש"ח אם אני לא טועה), וגם דרכון אירופאי.
    שיברח מכאן ויפה שעה אחת קודם.
     
  11. zivmay Member

    Joined:
    Jan 26, 2006
    Messages:
    8,254
    Likes Received:
    2,630
    מיגל ויטור מרים את העירנות והמחויבות ההגנתית שלנו ברמה אחת לפחות.
    סוארז היה נפלא, אבל היו משחקים שהוא היה מאבד את עצמו בדקות מסויימות בעיה שהורידה את אינטנסיביות המשחק של ההגנה, מה שהיה גורם לנו לספוג שערים לא מחויבים.
    בניגוד לסוארז, ויטור הוא מכונה, אין דקות שהוא מוריד קצב, מאבד ריכוז- תמיד עירני, סיבולת גבוהה.
    מעניין לראות איך צדק מאבד ביטחון לידו. בזמן האחרון (גם אתמול) צדק עושה המון שטויות, יפה לראות איך ויטור לפעמים מנסה להרגיע אותו, לוקח אחריות בדקות קשות. לדעתי, צדק יכול רק להשתפר בזמן שהוא משחק עם בלם ברמה הזו.
     
    yakar and Sir Alex Ferguson like this.
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    מדהים איך צדק מאבד את זה... 3 טעויות מפגרות לחלוטין אתמול, כאשר אחת מהן הציבה חלוץ פ"ת באחד על אחד עם שחקן הגנה אחד שלנו.
    ויטור בלתי נתפס, בלתי נתפסת הרמה שלו.

    Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
     
    gilad16, yakar and סמואל אטו like this.
  13. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,002
    Likes Received:
    4,649
    חייב להודות, שאחרי צפייה באוחנה בכמה משחקים ששיחק מאז שהצטרף לב״ש(לראשונה עבורי), אני מתחיל להבין על מה מדברים.
    הגול שלו אתמול זה רק החותמת לכישרון הטבעי היוצא דופן שלו. יש לו עוד הרבה מה ללמוד ולאן להתפתח, אבל מעטים הישראלים שבגיל שלו מציגים כזו טכניקה, תנועה ללא כדור, שינויי כיוון ויציאה מהמקום.
     
    hbs7, Nave, yakar and 1 other person like this.
  14. Melikson24 Member

    Joined:
    Mar 31, 2016
    Messages:
    5,312
    Likes Received:
    2,709
    Gender:
    Male
    אני באמת מאמין שמיגל ויטור יכול לשחק בקבוצה דרג ב' באירופה. אף פעם לא ראיתי שחקן כזה בארץ, לא בשום עמדה. לא נורמלי.
     
  15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    בהחלט שיכול, גם להשתלב כרוטציה או גיבוי ביותר מזה.

    וואקמה הוא קוסם ומדהים, את אוגו לא היינו מחליפים בשום שחקן מהליגה, אבל ויטור זה משהו אחר, הבלם הכי טוב שהיה בארץ, אחד הגדולים באופן כללי, ואני לא מהממהרים להכתיר כתרים.


    אגב ויטור, כמה משחקים יש לו בכל המסגרות? 10-11? יש לו יותר כיבושים משערים שספגנו שהוא משחק...

    Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk
     
Thread Status:
Not open for further replies.