כל הסגנונות שהזכרת נולדו ישירות מהסגנונות שאני מדבר עליהם. השחורים לא התחילו לעשות מוזיקה עם Run DMC. היה להם גוספל, זה בכלל השורש של המוזיקה השחורה כולה. זו המוזיקה ששמעו, ניגנו ושרו בכנסיות השחורות, והתרבות השחורה יונקת ממנה. האפרו-אמריקאים לקחו חלק חשוב מאוד בהתפתחות ויצירת הג'אז, שהוא גם אחד הסגנונות המאפיינים ביותר את הפרברים בהם גרו. יותר מאוחר (סוף שנות ה-40') הם יצרו את הרוקנ'רול (ולא קיבלו במה בגלל האפלייה, אבל הלבנים שמחו לקפוץ על ההצלחה), ובמקביל פיתחו את הבלוז שהשתלב בין שני סגנונות - שירי העבדות בהם היו שרים על צרותיהם השונות, והקצב והנגינה של הג'אז (חלק מסויים ממנו). יותר מאוחר, עם הפריצה של מוזיקת הפופ התפתח ה-R&B, שכלל את הקצב של הפופ והבלוז שדיברנו עליו. היפ הופ (וראפ יותר מאוחר) נבנו ברחובות, כתוצאה מה-R&B. מוזיקה אפשר להתייחס כמו אבולוציה. כל דבר נולד מדבר אחר.
מחפש שיר מרגש או סתם יצירה אינסטרומנטלית מרגשת. אם אפשר אז יותר מאחד. אני נמצא במצב של שיממון מוזיקלי. מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון.
תוריד (gregorian (master of chant... מהיציאות הגדולות של המוזיקה המודרנית. שווה כל שקל (קליק) ארתור, היי אתה!
לא ידעתי איפה לשים את זה אז- מישהו מכיר תוכנה (או תוכנות) שמקליטות את כל הנשמע במחשב? (שמעתי פעם על דברים כאלה...)
לברגאמפ Steve Vai - Bad Horsie Tender Surender For The Love Of God Riddle Blue Powder Joe Satrini - Chords Of Life Forgotten (both parts) Day In The Beach Down Down Down Cool #9 Eric Johnson - Manhatan (i'm pretty sure that i didn't spell it right) SRV Tribute Cliffs of Dover בינתיים זה יספיק לך, תגיד אם תאהב ואני אמליץ לך עוד.
המלצות: ביטלס, ביטלס ועוד פעם ביטלס. תקופה מוקדמת, מאוחרת - זה לא משנה. אמנות. פול סיימון. אם אתה אוהב פולק רוק לך על סיימון וגרפונקל. Air. Moby. The Doors. Elephant של ה-White Stripes פשוט מצויין. אלה הדברים שאני שומע לאחרונה. בזמן הקרוב אני מחפש את Boogie Woogie Man של אלברט אמונס, אלבום ג'אז מדהים שכולו פסנתר קצבי, את הסאונדטראק של Majestic, ואת לכל מי שבא לו על גרוב: Joshua Redman - Hide and Seek. בס אדיר.
זה פשוט לא מצליח להימאס עליי. כל פעם שאני עובר לדיסק אחר - עכשיו אני על אימאג'ין - אני חוזר לדיסק אחר. מדהים.
היום באסף הראל היתה איזו להקה מגניבה לאללה בשם ה"גרובאטרון"... הם באמת עושים פאנק איכותי ומשובח, סטייל חו"ל. משהו שאפשר למצוא רק אצל מרסדס בנד. ארתור, בהמלצה חמה.