חייב להגיד שמכבי ת"א פיספסה פה הזדמנות היסטורית. יכלו בקלות להמשיך ללחוץ בדקות האחרונות ולהבקיע עד בערך ה0:8, ולהכניס במקום החילוף האחרון את שגיב יחזקאל, נגיד, להשלמת הערב. איזה אנטי מכביסטים הם.
לדעתי יש הבדל בין שורה משיר (שבכלל מיועדת להפועל לפי דעתי, ובוודאי שלא כוונה להפועל באר-שבע (כי בכל זאת, מי אתם בכלל (צוחק!!!!111אחד, בבקשה אל תכתוב לי "אנחנו אלופי המדינה", זה טרחני)), לבין לכתוב את זה בכמעט כל הודעה. תאמין לי שאף אחד במכבי לא צריך תזכורת שאנחנו לא האלופים. מי האלופים? כרגע זה פחות רלוונטי כי זה לא הפועל ולא מכבי חיפה. אם תקחו עכשיו 5 אליפויות (חמסה חמסה חמסה) אולי זה ישתנה. כרגע, ואני מניח שרוב אוהדי מכבי יסכימו איתי, אין ממש הבדל בין אם הפועל פ"ת, עירוני ק"ש או הפועל רעננה לקחו אליפות או הפועל ב"ש. אתם רואים אותנו (תקנו אותי אם אני טועה) כיריבה הכי גדולה שלכם, ואני אפילו לא חושב שיש ממש יריבות מהצד שלנו. אם תרדו עכשיו ליגה, לא תחסרו לאף אחד מאוהדי מכבי, בעוד שאם הפועל או חיפה יירדו ליגה, כולם יקוו בסתר שהם יחזרו מהר.
@לירן מכבי לא תשייט לנצח על גבי שלישיות קלילות לכל קבוצות הליגה. גם לא מול החלשות שבהן. עוד יהיו ימים כאלה, בוודאי, אך יהיו גם ימים בהם מכבי פ"ת תעלה ליתרון מוקדם וימים בהם הפועל חיפה תמשוך אותנו עד הדקה ה-70. בימים כאלה, בהם צריך רצון בלתי מתפשר לניצחון, עיניים מוטרפות, לב משתולל ויכולת תפקוד גבוהה תחת לחץ (או בקיצור: את ערן זהבי), מכבי הזאת תימדד. וכמובן, במשחקים מול הפועל ב"ש, היריבה היחידה שמציבה מול מכבי אתגר מקצועי. Early days, אנחנו בסה"כ בספטמבר.
לדעתי ההבדל המהותי בינתיים הוא ניצול המצבים. נראה שלמכבי תא זה הולך באחוזים הרבה יותר גבוהים מאיתנו כרגע
כמובן שיהיו ימים קשים יותר ולא כל העונה יהיו שלישיות (עובדה שאתמול הייתה חמישייה..). דעתי היא שברוב המקרים מכבי תל אביב תיצלח את המקרים האלו ואנחנו הולכים את מכבי הנוכחית עושה יותר נקודות ממכבי הקודמת. היתרון לדעתי הוא בדיוק מה שציינת כנראה בתור חיסרון (הצורך בערן זהבי), אז היה אחד כזה- כולם ידעו שההתקפה חייבת להסתיים אצלו לא משנה מה, היום זה לא כך, אין כתובת אחת, הצרה יכולה להגיע מכל כיוון, גם ממדוניאנין וסקאריונה, וגם מטלב"ח והאיסלנדי. שהיה את זהבי כולם חיפשו אותו בכח, עכשיו שאין אותו, עושים מה שיותר חכם לעשות (חוץ מטלב"ח שלא כל כך מכיר את המושג "חכם", אבל ברוב המקרים הכישרון שלו מכפה על זה)
זו נקודה מעניינת, יש למישהו נתונים לגבי כמות הזדמנויות כללית וכמות איומים למסגרת של כל אחת מהקבוצות? אכן עושה רושם שההתקפה של מכבי קטלנית ומדויקת יותר כרגע, אבל מנגד אתמול למשל היינו במצב של מצב 1 למסגרת בין 11 מצבים במחצית הראשונה.
פותחים עם אותו ההרכב היום. מבחינתי חייבים לא לספוג בחצי הראשון של המחצית הראשונה. בדרך כלל אנחנו סופגים שער מכלום ואז כל המשחק צריכים לרדוף אחרי היריבה, שיורדת למגננה. לדעתי עדיין יש לנו בעיה בסוג כזה של משחק, וזה אחד מהדברים הראשונים שאני מחכה שרנה יימצא לו פיתרון. שער ראשון מהיר שלנו בהחלט עשוי להפוך את המשימה להרבה יותר קלה כי במתפרצות אנחנו לא רעים בכלל.
כמובן שמאשימים את עזרא בגול השני (איבד כדור ב16 של מכבי ת"א) ולא את ידין שפיספס כדור פשוט שכל ילד בשכונה אמור להסתדר איתו כשהוא אחרון לפני השער. הפועל פשוט מקבלים 3, מנטאלית, בדרבי עוד לפני שעולים על הדשא. כמו שנכתב - ידין, דגני, שכטר, אבוחצירא ושאר הטאלנטים שהתקשורת חוגגת איך הם פורחים ברגע שבורחים מהחרא של חיפה מראים שבוע אחר שבוע כמה הם היו יותר מהגורמים לבעיות ולא התוצאה של הבעיות.
מכבי חיפה תסיים במקום השלישי העונה וזה אומר הכל על הרמה העלובה של הליגה (גם אם תסיים רביעי זה אומר כמה העסק פה מחורבן).
האמת שהחלום שלי אז בזמנו היה שהגאון שלנו יבין שהשחקן הכי טוב משחק בהפועל רעננה. התג מחיר שלו היה נמוך וזה היה מצחיק. עוד ברעננה הבן אדם היה עושה דברים שאף שחקן בארץ לא מסוגל לעשות. נאווקמה שחקן מבריק יותר, אף פעם לא יתן סתם מסירה ללא כתובת בלי להרים את הראש, בבישול ללוסיו היה אפשר לראות את זה, הוא מסוגל לשמור על הכדור במצב של לחץ עוד כמה שניות אקסטרה ועד שהוא לא רואה כתובת מדוייקת ונורמלית למסירה הוא לא ימסור. אני לא חושב שיש לבן חיים את החוכמה שיש לנאווקמה אבל המהירות והצעד הראשון של בן חיים זה מטורף, את הכניסות של בן חיים לאמצע או את המשיכה לצד שחקני ההגנה בליגה הזאת לא מסוגלים לעצור בשום אופן וזה גם נשק מפחיד מאוד. בקיצור בליגה הזאת זה קשה מאוד, שחקני ההגנה פה לא מסוגלים לעצור את שניהם ושניהם עושים כבר ככל העולה על רוחם, בן חיים גם נראה תמיד רעב, אם זה לרמות קצת יותר גבוהות, אין ספק בכלל שטוני נאווקמה. הוא מסוגל לעשות צחוק גם משחקני הגנה מהירים ממנו בגלל הפיזיות(יכולת פיזית מהטופ של הטופ של הכדורגל) והשכל שיש לו.