הישראליות באירופה 16/17 - באר שבע מסיימת קמפיין מוצלח עם הדחה מול בשיקטש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏22/5/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,780
    לייקים שהתקבלו:
    6,081
    ברור שזו גם עייפות פיזית. אתה משחק עוד סיבוב שלם (!) של מאני טיים (!!) נגד יריבות טובות ממך (!!!). אין שום דרך לעקוף את זה.
     
    amn אוהב/ת את זה.
  2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    כן, בית"ר ירושלים והפועל ב"ש אלה מועדונים שההשפעה של מפעל אירופאי עליהן היא אחרת מאשר על מכבי חיפה והתל אביביות. למה? כי החוויה שעובר המועדון בפעם הראשונה במפעל אירופאי היא שונה בתכלית מאשר החוויה בפעם החמישית והשישית, כפי שמכבי חווה היום. האם הם מתרגשים ממשחק מול זניט במסגרת שלב הבתים של הליגה האירופאית כפי שאתם או אנחנו היינו מתרגשים? לא.

    אין שום קשר למסורת ואין שום קשר לקמפיין האירופאי שלכם בעונה הנוכחית (איזה ניסיון לעזאזל היה לכם?), יש לזה קשר בהשפעה על הליגה וההבדל באמוציות ובאדרנלין בין התקופה שבה הקבוצה משחקת באירופה לבין התקופה שמגיעה אחריי. אגב, הבעיה של מכבי בשנה שעברה לא הייתה שלב הבתים כפי שהיא הייתה יוקאנוביץ' לדעתי.
     
    amn אוהב/ת את זה.
  3. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,109
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    ועוד איך שמסורת מדברת!
    ולא חסרות דוגמאות.
    כמובן שמסורת זה משהו שיוצרים עם הזמן ומסורת לא תנצח לבד.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    amn ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  4. HBS2208 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/9/15
    הודעות:
    264
    לייקים שהתקבלו:
    179
    מין:
    זכר
    "כי החוויה שעובר המועדון בפעם הראשונה במפעל אירופאי היא שונה בתכלית מאשר החוויה בפעם החמישית והשישית"

    מי זה המועדון בחייאת דינק?! מאיר הרוש ואסי רחמים? עזוב אותך משטויות ואגדות, בסוף אלו 11 שחקנים שעולים לדשא, מנוסים יותר או פחות, מוכשרים יותר או פחות, חזקים יותר או פחות...איך השפיע הגול של יעקובו ב-GSP על רוקאביצה 2016?

    כל הדיבורים הללו על מסורת בטלים ומבוטלים כשיש או אין לך קבוצה חזקה. איזה מסורת היתה לאנתוריזיס כשהדהימה את הצמפיונס?
     
    Nigel de Jong ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  5. HBS2208 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/9/15
    הודעות:
    264
    לייקים שהתקבלו:
    179
    מין:
    זכר
    בלי סיסמאות-
    אם מחר אני מרכיב במכבי תל אביב את ה-11 שירדו עם נתניה ליגה אשתקד הם בשלב הבתים?

    יש למסורת השפעה כלשהי, בטח כשמדובר ברצף העפלות כמו של מכבי, אבל מה קשורים שוינפלד ואלטמן לגולים של אוסטרץ וקלשצנקו?
     
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    אני לא מבין מה אתה רוצה. הקבוצות שמגיעות לשלב הבתים של מפעל אירופאי הן קבוצות חזקות, זה מובן מאליו לדעתי, והמשפט "שים את ה-11 שירדו ליגה במכבי" הוא פשוט מגוחך.

    ואיזו מסורת הייתה לחיפה כשהעפילה לשלב הבתים בצ'מפיונס בפעם הראשונה? שוב, לא מבין מה אתה רוצה, כל מועדון התחיל מאפס. הקמפיינים של מכבי חיפה בשנות ה-90, בהם הייתה הקבוצה הישראלית הבולטת באירופה ביי פאר, עזרו לה להיות פורצת דרך ולהגיע ראשונה לשלב הבתים של הצ'מפיונס. הפועל ת"א, מי היא הייתה בכלל עד שהגיעה לרבע גמר אופ"א? אבל מאז שבירת המחסום המנטלי הזה, מאז מפגשים מול אימפריות יבשתיות במשחקי נוקאאוט ועמידה בהם בכבוד, הפועל הפכה לקבוצה הכי טובה בישראל במפעלים האירופאיים עם 6 העפלות לשלב הבתים של מפעל אירופאי.

    אתה יכול לזלזל כמה שאתה רוצה, אבל העובדות מדברות, וזה לא רק בישראל ככה, גם באיטליה קבוצות עם מנטליות אירופאית טובה/רעה באופן ברור.
     
    amn אוהב/ת את זה.
  7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    נסטה אז היה בלאציו. פירלו במשחק בקפריסין עלה כמחליף ושיחקנו בהגנה עם כל מיני לאורסנים ורוקה ג'וניורים.
     
  8. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,109
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    כפי שאמרתי- מסורת לא תנצח לבד.
    אבל יש דברים שנקראים ״רוח של מועדון״, ומסורת.
    דוגמה שעולה לי בראש היא ליברפול שגם כשהיא קבוצה חרא היא היתה מגיעה לליגת האלופות ומתעלה לעומת ארסנל וצ׳לסי שהיו קבוצות טובות בהרבה ובאירופה היו כושלות.
    לדעתי המסורת דיברה ולא רק יכולת השחקנים והמאמנים.
    כמובן שזה לא מנע מצ׳לסי גם לעשות את זה בסוף(דווקא בעונה שפחות ציפו)- אבל אצל ליברפול המסורת באירופה דיברה מאוד חזק.
    זה גם מאוד בולט אצל ריאל מדריד.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. HBS2208 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/9/15
    הודעות:
    264
    לייקים שהתקבלו:
    179
    מין:
    זכר
    אתה משתמש בעובדות יבשות כדי להצדיק את הטענות שלך, כבר הודעה שלישית.

    "הפועל הפכה לקבוצה הכי טובה בישראל במפעלים האירופאיים עם 6 העפלות לשלב הבתים של מפעל אירופאי"

    אחלה, זו עובדה. אבל תבדוק ותגלה שהיה לה סגל נהדר, מאמנים מצויינים וזרים משדרגים בכל אחת מהעונות הללו, לא המסורת הביאה אותה אליהן. כנ"ל מכבי חיפה.

    אפשר לעצור כאן, לא נשכנע אחד את השני. קבוצה טובה בונה מסורת ולקבוצה בינונית אף מסורת לא תעזור.
     
  10. HBS2208 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/9/15
    הודעות:
    264
    לייקים שהתקבלו:
    179
    מין:
    זכר
    מה בולט אצל ריאל מדריד?
    אחשלי, זו קבוצה שבונה "אלופת אירופה" פוטנציאלית בכל עונה ב-50 שנים אחרונות, זו דוגמא דמגוגית.

    מקבל את הטענה "לא המסורת לבד", רוח של מועדון זה נחמד, DNA זה בסדר, אבל כל אלו שייכים רק לשיח אוהדים ממוצע, בשורה התחתונה יש לך סגל שחקנים ואם הוא לא מספיק טוב, אתה יכול לדחוף ת'מסורת לישבן, לפרטים: מכבי חיפה- נומה מאסטוניה.

    אם יש משהו "שהמסורת" בודאות נותנת, זה דירוג שמעניק הגרלות נוחות יותר. כל המסביב זה לא מחזיק מים
     
  11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    מה יש לשכנע? אני בהלם שאנחנו מנהלים דיון כזה בכלל. אם קבוצה מעפילה למפעל אירופאי, זה לא מובן מאליו שהיא חזקה? אתה מכיר קבוצה שהעפילה למפעל אירופאי והיא קבוצת אמצע טבלה ומטה? בחיאת, אף אחד כאן לא אמר שקבוצה צריכה רק מסורת וזהו, ואף אחד גם לא צריך להגיד. זה כל כך מובן מאליו.
     
    amn אוהב/ת את זה.
  12. HBS2208 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/9/15
    הודעות:
    264
    לייקים שהתקבלו:
    179
    מין:
    זכר
    לא על זה הדיון-
    אתה משתמש בששת ההפעלות של הפועל כדי לטעון;

    "היא העפילה בראשונה, העפילה בשנייה, צברה ניסיון ומסורת והפכה את זה לשגרה"

    ואני לא מסכים עם זה. היא העפילה בכל אחת מהפעמים בזכות היותה קבוצה מצויינת בכל פעם וכשהיתה חלשה, קיבלה פצצה לאף מפאנודרי וטנדורי. זה הכל
     
  13. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,621
    לייקים שהתקבלו:
    26,867
    מין:
    זכר
    https://pbs.twimg.com/media/CsbNaymXgAA8Erp.Xxx:large
     
    hbs7 אוהב/ת את זה.
  14. עידן444 Member

    הצטרף ב:
    ‏26/5/12
    הודעות:
    18,109
    לייקים שהתקבלו:
    6,560
    היו לריאל מדריד עונות די מגומגמות אבל בליגת האלופות היא הצליחה להתעלות.
    אם אני לא טועה הזכיה עם יופ היינקס היתה כזו.
    לא אשכח שריאל הגיעה להתמודדות באחד משלבי הנוק אאוט מול מנ.יונייטד כאנדרדוג. כל אירופה דיברה על זה שיונייטד הולכת לדרוס אותה וכששאלו את ראול לפני ההתמודדות מה הוא חושב ואם הוא חושש מיונייטד הוא ענה ״אנחנו ריאל מדריד ואנחנו לא מפחדים מאף אחד.
    ריאל הגיעה לתאטרון החלומות, ניצחה את יונייטד וכמובן השלימה את המלאכה במדריד.
    וזו באמת היתה עונה לא טובה של ריאל והמסורת באירופה וה DNA של המועדון סחפו אותה.
     
  15. סיונרה Member

    הצטרף ב:
    ‏20/2/16
    הודעות:
    13,141
    לייקים שהתקבלו:
    5,896
    מין:
    זכר
    ריאל ניצחה כי היא הייתה קבוצה טובה יותר, פשוט לא היה לה את ההייפ שמגיע עם הפרמייר ליג.
    איפה היה הDNA הזה כשריאל לא עברה את שמינית הגמר איזה 8 שנים?
     
מצב נושא:
הנושא נעול.