מכבי תל אביב 2015/16: עונה מאכזבת מסתיימת ללא תואר

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by orimor2212, Jul 16, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,016
    Likes Received:
    26,969
    Gender:
    Male
    דסה ואזולאי באו בזמן. צריך לזכור שבאו לסגל שכבר הצליח. זה לא שהם היו אמורים להיות חלק מהמהפכה.
     
  2. Telkiyski Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    26,230
    Likes Received:
    8,585
    מה אזולאי הזה עשה כבר? שילמו עליו ועל דסה יחד 1.2 מליון יורו + מענק אליפות לביתר של 200,000 יורו.
     
  3. amn Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    2,307
    Likes Received:
    1,239
    בוא נגיד שהפרסומים על המו"מ מתחילת יוני דיברו על עסקה במתווה דומה למדי לזה שהעסקה נסגרה בסוף.
    אז אפשר היה להביא אותם לקבוצה חודשיים קודם, ושהם היו עושים הכנה עם כל הקבוצה.
    דסה ואזולאי סבלו השנה מהרבה מתיחות, שאולי לא היו קורות אם היו עושות הכנה טובה לעונה (אזולאי נפצע האמת בנבחרת, אבל עדיין עשה אימונים חודש בבית"ר).

    שילמו מענק על העלייה לליגת האלופות, ויש עוד 200 אלף בכפוף להישגים לכ"א מהם (בפעימות של אליפות / העפלה לשלב בתים בליגת האלופות).
     
  4. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,025
    Likes Received:
    4,650
    @amn , בזמנו מכבי ניהלה מו״מ עם דאבור שלא צלח. במידה והיה צולח מכבי היו יכולים לוותר על אחד מבין אזולאי ודסה(כנראה אזולאי) ולהביא זר במקומו.
    ברגע שדאבור הפך לא רלוונטי זה השאיר את מכבי רק עם אופציות זרות לעמדת החלוץ וחייב את מכבי לקנות את אזולאי ודסה( ולשלם גם מחיר שקרוב מאוד למה שטביב רצה).
    כמו גם, העובדה שמכבי לא השקיעה המון כספים בכרטיסי שחקן עד אותו רגע.

    כשאנחנו מנהלים דיון על מכסת הזרים, הדוגמא הזו מבטא חלק מהבעיות.
    המכסה הקטנה יוצרת ביקוש גבוה לשחקנים ישראלים . הביקוש הגבוה ביחד עם ההיצע הנמוך גורם לעלייה במחירים של כרטיסי השחקן.

    טביב יכל למשוך את מכבי עד הסוף ולצאת עם העסקה שהוא רוצה. בסיטואציה אחרת מכבי יכלה להחתים חלוץ וקשר/מגן זר במחירים סבירים יותר, או לקנות את אזולאי ודסה במחירים שקרובים יותר למה שמכבי רצתה להשקיע.
     
  5. amn Member

    Joined:
    May 28, 2004
    Messages:
    2,307
    Likes Received:
    1,239
    אני חולק עליך, כמו שראינו בסוף השנה, זה לא שאם היה עוד חלוץ זה היה פותר את הבעיה של הסגל הקצר.

    חלוץ ישראלי במקום בדש, מגן ישראלי במקום ייני וקשר ישראלי במקום ראדי (ואיינבינדר)....
     
  6. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,025
    Likes Received:
    4,650
    לא דיברתי על בעיית הסגל הקצר, אלא על הבעיה בסגירת סגל מוקדם.

    אם עסקת דאבור הייתה נסגרת, מכבי היו יכולים לפעול מוקדם יותר לסגור עסקאות עבור מגן ימני וקשר. הסחבת בעניין דאבור תקעה אותם.
     
  7. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,025
    Likes Received:
    4,650
    יש לי הרגשה שבהנהלת מכבי דווקא לא יבכו בכלל אם זהבי יעבור לסין.
    אני חושב שהם יקחו את המזוודה עם הכסף בשמחה רבה.
     
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    לא יודע אם בשמחה, כי זה הרבה כאב ראש, אבל זו לא תהיה מפלה עבור המועדון, בטח כלכלית, כפי שנוטים לחשוב.
     
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,161
    Likes Received:
    8,500
    מפלה כלכלית? איזה סיבה? תיכנס חתיכת קופה.

    החשש הוא בעיקר ממפלה מקצועית, ואי אפשר לא לקחת את זה בחשבון אחרי מה שראינו במכבי תל אביב וזהבי בשנתיים-3 האחרונות.
     
    שי likes this.
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    כבר כתבתי על זה בעבר - התאמות, זה כל מה שצריך.
    כשזהבי בקבוצה צריך לעבוד בשבילו וזה מצוין. בלעדיו מכבי תצטרך לעבוד שונה וזה אפשרי בהחלט, זה לא שסבבו אותו נגרים.
    רואה את טב"ח מתקדם לפרונט ואת סגנון המשחק משתנה. לא סתם מדברים על עזרא וגולסה לטעמי, ג'ורדי מחפש שחקנים שיודעים להפעיל לחץ ומהירות.
     
    amn likes this.
  11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,161
    Likes Received:
    8,500
    כמובן שזה אפשרי. זה בסך הכל לבנות קבוצה איכותית עם כמה אופציות התקפיות, למכבי תל אביב אין שום סיבה שזה לא יצליח לה.
     
  12. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,025
    Likes Received:
    4,650
    בהיבט הכלכלי-עסקי מדובר בצעד שלדעתי יתקבל בשמחה אצל קברניטי מכבי.
    כבר בתחילת העונה מרטין ביין דיבר על החשיבות של ייצור הכנסות דרך מכירת שחקנים לחו״ל(בצורה דומה למה שבאזל עושה). בנוסף, הרבה אנשים נוטים להתעלם מכך, אבל עד הגעת ראיקוביץ׳, מכבי הרוויחה כסף משוק ההעברות בתקופת קרוייף. זה לדעתי מלמד על מדיניות כלשהיא שמושפעת מגולדהאר.
    מכירת זהבי תאפשר למכבי להחזיר את המינוס שנוצר בשוק ההעברות ו/או להשקיע את הסכום מחדש.

    בצד המקצועי זו תהיה אבידה גדולה, אך ראיתי מועדונים פורחים בגלל עזיבה של שחקן גדול שהפך להיות מרכז היקום.
    מכירה של זהבי והחלפתו ברועי קהת, אלירן עטר ו/או שחקן זר יקר תאפשר למכבי להתאושש ולהיבנות מחדש.
     
  13. Butragueño מנהלים

    Joined:
    Dec 18, 2005
    Messages:
    15,869
    Likes Received:
    6,837
    השאלה שלי האם הכסף שיכנס, אם וכאשר, ממכירת זהבי אכן "תעזור למועדון" להביא שחקנים חדשים וחזקים יותר. אני לא זוכר שעסקאות כאלה ואחרות נפלו בעקבות פערים כספיים, ואני לא חושב שחסר לגולדהאר כסף כדי להרים את התקציב לעונה הקרובה, בין אם זהבי ימכר או לא. מה שכן, להביא 2-3 שחקנים כדי לכסות על עזיבת הכוכב, זה די מראה את החור הגדול שהוא משאיר. ובגישה שלי, כאשר אתה צריך יותר משחק אחד כדי לכסות על פער של שחקן אחר, זה כנראה לא יבוצע בצורה מושלמת.
     
  14. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,668
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    מחר היא פותחת את האימונים לעונת 2016/17(איזה באסה להם, חופש קצר) והקבוצה היחידה בליגת העל(ואולי גם בלאומית?) שאין לה מאמן - היא מכבי ת"א. בואנה, ג'ורדי - הגזמת(בן-אל תבורי). אוני אמארי בדרך לפ.ס.ז וגם שלומי דורה כבר בהפועל עכו, אבל את קלינגר יהיה אפשר לשחרר משעריים אני מניח וגם סלובן דראפיץ' פנוי.

    וברצינות: זה לא שאם זהבי נשאר אז הכל תותים. מכבי זקוקה למהפכה ועוד לפני שמדברים על המחליפים - מכבי צריכה בלם חדש אם לא מעבר לכך.
    מעבר לכך, מצחיק לקרוא שמכבי כביכול תעשה התאמות ביום שאחרי זהבי - ויהיה בסדר. בכלל לא בטוח. התלות שלה בזהבי הייתה טוטאלית על גבול המביכה לעתים ולא משנה כמה שחקן גדול הוא. בסיום העונה הוא נעצר ואף שחקן לא הצליח לכבוש ולהביא נקודות. מכבי חייה על ערן זהבי ולא קל להתאושש ממכת כזו. תלוי איך מכבי תשתמש בכסף, ועדיין - זו שיטה שעובדת כבר זמן רב. יש דברים שפשוט לא ישתנו מבחינת הקיים - דור מיכה גם בתור הרחבה מחפש את זהבי, הוא בשער ריק ימסור; עדן בן-בסט נראה כל-כך זר לענף שעד כמה הוא כבר יוכל להשתפר?; וברק יצחקי כל הזמן פצוע. טב"ח הוא היחיד שיכול על הנייר לשפר את המספרים שלו אם רק יתעסק בכדורגל. רועי קהת? נו באמת, זו לא אותה ליגה. אלירן עטר? יוסי בניון בדרך. אייל גולסה? עוד ילד שנופח מעבר לכל פרופורציות, שיהיה בהצלחה.
     
  15. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,025
    Likes Received:
    4,650
    לא חסר לגולדהאר כסף, אבל אתה לא רואה שמכבי משקיעה סכומים מוגזמים רק בגלל שהכיס של גולדהאר עמוק.
    בשוק הישראלי קרוייף כבר אמר שלפעמים מכבי צריכה ״to bite the bullet" כתוצאה מהגבלת הזרים, אבל בשוק הזרים ההוצאה הכספית כמעט ולא קיימת.
    ראיקוביץ׳ הוא הזר היחיד שעבורו מכבי ״שברה את הבנק״. הרוב הגיעו בהעברה חופשית.

    Raulito, וואקמה ובוזגלו עשו את שלהם באליפות של ב״ש? מה ההבדל בינם לבין רועי קהת?
    גם זהבי כשהגיע לא היה זהבי שהוא היום.
    תרחישי יום הדין כתוצאה מעזיבה של שחקן אחד מצחיקים אותי. זה נכון לקבוצות קטנות או מועדונים חלשים. לא מכבי של היום.
     
    Last edited: Jun 13, 2016
    orimor2212 and amn like this.
Thread Status:
Not open for further replies.