גביע המדינה 14/15 : מכבי ת"א זוכה בגביע לאחר 2-6 אדיר על ב"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏30/11/14.

  1. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,635
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    אלישע לוי גם אשם בשרב התמידי בדרום או בהפסד להפועל רמת-גן ב-2003? הביקורת הארסית עליו קצת מביכה.
    את רפאלוב אלישע לוי לא קידם? אצל מי תומר חמד קיבל את הצ'אנס בחצי השני של העונה? אני עוד זוכר שאנשים כתבו עליו פה שהוא החלוץ הגרוע בליגה(אוהדי מכבי הרצליה) ואני ראיתי אותו עובר את השוער במדי בני-יהודה ובועט החוצה בשער ריק.

    אף-אחד לא סוגר פה את הכדורגל. אבל בואו נריץ סקירה על מה קרה לקבוצות הקודמות שהיו אמורות לפתח שושלת.
    - מכבי חיפה - שיחקה משחקי אגו עם בנאדו ואיבדה אותו לבית"ר, גם זנדברג עזב ועידן טל יצא לאירופה. בחירת המחליפים הייתה לקויה גם כן. בית"ר לא הסתפקה בזה וקנתה עוד שחקנים מובילים, שמעון גרשון היה הבלם הכי טוב בארץ. גם טוטו תמוז הצטרף ועוד זרים על רמה.
    - בית"ר ירושלים - הכנה לקויה לעונה, תבוסה גדולה באירופה, איבוד עשתונות של הבעלים שברח. שחקני מפתח שוחררו. בבית"ר תמיד זה היה ככה - בין הטירוף לשיגעון. ותודה לארקדי. אבראו קיבל מליון יורו על ארבעה-חמישה משחקים.
    - הפועל ת"א - סגל שחקנים מצויין, העפלה לליגת האלופות שהכניסה הרבה כסף. עוד אליפות של הפועל הייתה משאירה חלק מהכוכבים אבל זה לא קרה. ותודה לאלי טביב על האווירה העכורה שהתקיימה במועדון. מכירת חיסול די הגיונית אבל שחקנים מחליפים לא מספיק טובים חוץ מעומר דמארי. מעבר לכך שטביב ברח עם הכסף - אסור היה לו לפטר את קשטן כשהקבוצה מדורגת במקום השני.

    הקבוצות שלא הצליחו ליצור שושלת אמיתית - גם עשו לא מעט טעויות מטופשות וגם היריבות, אלה 'שהחליפו אותן' - ביצעו מהלכים נכונים. אם חיפה הייתה יכולה לצרף פתאום שחקנים ממכבי, נניח את טב"ח, או אפילו את בוזגלו מבאר-שבע - אפשר היה לדבר אחרת. בינתיים, מכבי אמורה לשמור על שחקני המפתח חוץ מייני שאני לא מזלזל בו אבל שפונגין מגן לא רע, ומכבי גם אמורה להתחזק בשחקנים זרים שהם שוברי שיוויון. ויסלחו לי איגבור ומיטרוביץ' - הם לא כאלה, בקושי כאלה נגד הליגה פח פה, אז בטח לא במונחים של ליגת האלופות.
    מעניין מה יקרה אם מכבי תעלה לצ'מפיונס. האם היא תדע לחלק את הכוחות ולא תתנהל ברשלנות.
     
  2. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,607
    לייקים שהתקבלו:
    26,861
    מין:
    זכר
    הוא מסוגל אבל הוא לא רוצה. כי צריך אסטרטגיה והוא הולך בדרך הקלה
     
  3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,234
    לייקים שהתקבלו:
    10,043
    מין:
    זכר
    כל הזמן מדברים על הניהול של מכבי, ועל כך שהניהול יותר חשוב מכסף. חבר׳ה, הניהול הזה עולה כסף, הרבה כסף. לא בטוח שיש עוד קבוצות בארץ שמסוגלות גם להחתים ישראלים בקליבר שמכבי מחתימה מדי עונה וגם לבנות כזו מערכת איכותית. הלוואי שיש את האפשרות הזו למכבי חיפה או הפועל ב״שׁ, אבל אני בספק אם הן יכולות לספק את הגב הכלכלי שמאפשר גולדהאר.
     
    Telkiyski, oranfu ו-עידן444 אוהבים את זה.
  4. yedidel Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    7,663
    לייקים שהתקבלו:
    3,927
    הן לא יכולות באותה רמה, אבל כן להתחיל ממשהו.
    ב"ש לדוגמא, אני די בטוח שעם עיבוי הצוות המקצועי והניהולי היינו מצליחים יותר השנה גם אם היינו מוותרים על שחקן-שניים. אל תשכח שבמשכורת של "כוכב" ישראלי אתה מממן כמה אנליסטים ועוזרי מאמן.

    על מכבי חיפה אני בכלל לא מדבר. משולמים שם מיליונים לשחקנים מנודים ועל רכישות הזויות כמו עזריאל ועידן ורד.
     
    Love Is Red אוהב/ת את זה.
  5. סגול בדם Member

    הצטרף ב:
    ‏23/1/13
    הודעות:
    1,577
    לייקים שהתקבלו:
    359
    חברים, קצת נסחפתם , מכבי ת"א בעידן קרויף היא אכן הכי טובה בליגה , אבל מכאן ועד להגיד שזה יהפוך להיות מכבי של הכדורסל זה קצת מוגזם לדעתי. אם ביום ראשון ליאני נותן את הפנדל שהגיע לק"ש ההפרש ביניהם עומד על 3 נקודות בלבד. אבל אין ספק ששאר הגדולות חייבות לעשות התאמות , מאמני כושר ברמה גבוהה עם תוכנית עבודה מסודרת { תאמינו לי זה לא כל כך מסובך} רק מישהו חייב להרים את הכפפה . המשחק של אתמול קצת מטעה, סה"כ המפגשים העונה של מכבי נגד ב"ש היו שקולים , אתמול זאת פשוט הייתה התפרקות טוטאלית של ב"ש ואני מאשים רק בן אדם אחד , אלישע לוי , לא יכול להיות שלמשחק הכי חשוב של העונה הקבוצה שלך באה כל כך לא מוכנה בצורה מביכה , ידעת שמכבי עם הגנת טלאים, איפה הלחץ?? נתניה כבר הוכיחה השנה שאם לוחצים את החלק האחורי של מכבי אפשר להפתיע אותה. אבל שחקניו של אלישע העדיפו לחכות לשחקני מכבי בשטח שלהם וככה נתנו למכבי להכנס למשחק בצורה טובה,
    אני את ווילאם סוארס הלכתי להביא משדה התעופה לפני 8 שנים , מעולם לא ראיתי אותו במשחק כל כך חלש ונרפה ואם אתם שואלים אותי בשיא הרצינות זה שווה בדיקה
    לגבי אגי'דה זה לא מפתיע הוא היה וישאר שוער סביר
    אלונה חייבת לעשות בדק בית ולרענן את השורות כי הקהל של ב"ש צמא וראוי לתארים .
     
  6. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,635
    לייקים שהתקבלו:
    3,524
    מין:
    זכר
    לפי דעתי יש להפריד בצורה נחרצת בין מכבי חיפה לבאר-שבע. הכישלון הכי גדול של השנתיים האחרונות היא מכבי חיפה, ואפילו מעבר לכך, והייתי אומר זאת גם אם באר-שבע הייתה חוטפת אתמול עשירייה. מכבי חיפה היא אימפריה לכל דבר, יש לה הכל, כולל אצטדיון חדש, היא הביאה את בניון שיצר באז עצום. עניין הצמרת הוא לא 'חדש לה' ויענקלה לקח כבר אליפויות. הפועל באר-שבע לעומת זאת הייתה קבוצה פח שנאבקת על ההישארות. עניין הצמרת 'עדיין חדש לה' וכן נעשו הפקות לקחים. עצם זה שהשקיעו יותר בסגל העונה והביאו שחקנים טובים למרכז השדה, וגם החשיבה על מאמן אחר במקומו של אלישע לוי.
    אני אלך רחוק יותר: מכבי חיפה העונה היא כישלון הרבה יותר גדול ממכבי ת"א של אז, מהסיבה הפשוטה שלמכבי חיפה הנוכחית הייתה אפשרות 'ללמוד' - 'איך לא עושים זאת נכון'. וחיפה בקושי מגרדת אירופה.

    עידן ורד היה כישרון גדול והפציעות גם הפריעו לו, אבל ברור שהוא לא שווה מליון דולר. חן עזריאל? אולי היה תותח בנוער, אולי. מה התלהבו ממנו, בגלל 'הבננה' לרשת של אדל והצמד במשחק ההוא בטדי כשתמוז הורחק? אוברייטד עצום. אבל יענקלה החליט 'לתרום לבית"ר'. איזה ציטוט מפגר זה היה '400 אלף דולר על ורד ועוד 600 אלף תרומה לבית"ר. העונה אגב מכבי חיפה נפלה חזק עם הזרים. אידריסו(מישהו זוכר אותו?), מיצ'ל הליצן. רק סטויקוביץ' היה בינגו.

    - אני חושב שמעבר ליתרון הברור של מכבי כאיכות, ויש לזה קשר - מכבי חזקה מנטאלית. היא לא נלחצת כשהיא בפיגור. באר-שבע מחזיקה רק שחקן אחד בסגל שהוא ווינר - ברדה. בק"ש בכלל קשה למצוא שחקנים כאלה, הם טובים כקבוצה אבל לא כיחידים. מנטאליות ואופי לא פחות חשובים מאשר יכולת. אתלטיקו מדריד כל פעם מצמצמת פערים. היא לא נשברה כשספגה שער בקאמפ-נואו במשחק האליפות שלה וידעה להשוות, סתם דוגמא. אגב, בנוגע למשחקים הקודמים בין הקבוצות - נכון שבאר-שבע עשתה תוצאות יפות, אבל צריך לסייג. אם מכבי מנצחת בווסרמיל בפתיחת העונה, והיא בהחלט שיחקה נהדר - הליגה הייתה גמורה עוד ממזמן.
     
  7. yedidel Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    7,663
    לייקים שהתקבלו:
    3,927
    שנה שעברה עם אותו מאמן וסגל דומה, עשינו מיליון מהפכים.
    השנה אפילו לא מהפך אחד (הקבוצה היחידה ביחד עם אשדוד).
    כנראה שיש עוד כמה גורמים שמשפיעים.
     
  8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,210
    לייקים שהתקבלו:
    7,310
    גם אם זה היה בידיים של מכבי, לא היינו צריכים להתפרק ככה.
    הגמר מול רמת גן בזמנו היה כואב, אבל אתמול היה משפיל.
    המטרה שלנו צריכה להיות שנגיע למקומות האלה, גמר גביע, צמרת, באופן קבוע, ולא לחכות 12 שנה בין גמר גביע אחד לשני או בין מאבק אליפות אחד לשני.
    כל הכבוד למכבי על עונה נפלאה ותצוגה נפלאה אתמול, הם אלופים ראויים ומחזיקי גביע ראויים, ומראים לכולם שוב שגם מאמן בינוני ברמה אירופאית כמו פאקו עדין גדול על מאמנים ישראלים כמו אלישע בכמה וכמה דרגות.
     
    Nave אוהב/ת את זה.
  9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    מישהו יכול להסביר לי למה אליניב ברדה מתויג כווינר? אני שואל ברצינות.
     
    oranfu ו-Turgi אוהבים את זה.
  10. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,607
    לייקים שהתקבלו:
    26,861
    מין:
    זכר
    עזוב איך הוא מתויג. יש לו אופי חזק והוא באמת מנהיג את קבוצתו.
    גם להיות בורג חשוב באליפות של גנק הקטנה בבלגיה זה לא דבר של מה בכך.
     
    Sir Alex Ferguson ו-rivaldo אוהבים את זה.
  11. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    וזה עדיין לא הופך אותו לווינר. אני חושב שאפשר ואפילו חובה לבוא בביקורת כלפיו על המשחק אתמול והעונה כולה.
     
    Turgi ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏8/8/02
    הודעות:
    28,210
    לייקים שהתקבלו:
    7,310
    בכל משחקי העונה (מכבי ת"א, קריית שמונה) הוא היה השחקן הבולט שלנו.
    אתמול הוא עלה פצוע ועדין נתן כל מה שהוא יכול.
    אם הוא היה מחמיץ פנדל מכריע אז הייתי מבין את הביקורות, אבל גם הווינר הכי גדול לא יכול להתגבר על לוזר כל כך גדול כמו אלישע לוי.
     
  13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    בבלומפילד בוזגלו היה הרבה יותר טוב ממנו לטעמי, אבל בכל מקרה גם אם הוא היה הכי טוב זה לא אומר הרבה. אני שונא את זילות המילה ווינר, כאילו זה כזה פשוט. לא ברדה, לא סטיבן ג׳רארד וכן גם לא זאנטי שאני כל כך אוהב הם ווינרים. הם מקצוענים, הם שחקנים מעולים, אבל הם לא ווינרים. מסי זה ווינר, אוחנה זה ווינר וכמובן שראדה פריצה זה ווינר. ווינר לא יוצא עם מחמאות, ווינר יוצא עם הניצחון ביד. אז שוב - מה ווינרי בברדה?
     
  14. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    לדעתי ברדה שחקן די גמור.
    כמה שערים יש לו העונה ? 7? וגם זה רק ב3-4 משחקים.

    אני לא יודע מאיפה הטענה שברדה מתוייג כ"ווינר", אבל לדעתי שחקן ישראלי שבא לגנק ולוקח איתה אליפות בתור שחקן מוביל, הוא סוג של ווינר.
     
  15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    7,357
    ואתם מבינים על מה אני מדבר בזילות המילה ווינר? עונה גדולה אחת בקריירה והפכת לווינר. נו באמת... באותה המידה אני יכול להגיד שברדה היה שותף לגמר ההוא ב-2003 ולכן הוא לוזר.