בחירות 2015: פעם רביעית גלידה?

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Michael Carrick, Dec 2, 2014.

?

למי תצביע/במי תתמוך בבחירות הקרובות?

  1. הליכוד

    10 vote(s)
    15.9%
  2. יש עתיד

    3 vote(s)
    4.8%
  3. המחנה הציוני

    14 vote(s)
    22.2%
  4. הבית היהודי

    9 vote(s)
    14.3%
  5. ישראל ביתנו

    1 vote(s)
    1.6%
  6. ש"ס

    1 vote(s)
    1.6%
  7. יהדות התורה

    0 vote(s)
    0.0%
  8. כולנו-מפלגתו של משה כחלון

    5 vote(s)
    7.9%
  9. מרצ

    12 vote(s)
    19.0%
  10. אחר

    8 vote(s)
    12.7%
  1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    המצביעים של בנט עזבו אותו לליכוד כדי למנוע ממשלת שמאל ולא בגלל השטות היומית של קאנטונה לגבי דת או גזענות.

    נתניהו ניצח את הבחירות. אם החיילים מעבירים את אלי ישי, זה אפילו ניצחון גדול.

    העם הצביע נגד ה"תקשורת" האנטי דמוקרטית, נגד הכסף של אובמה, האיחוד האירופי, הארגונים ה"עצמאיים" והימין הפלסטיני.
    נקווה שנתניהו אכן יעמוד במילתו וירכיב ממשלה של המחנה הלאומי.
     
    Mellow29 and oFiRzZz like this.
  2. Eric Cantona Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    2,728
    Likes Received:
    177
    Gender:
    Male
    הולכים לאחדות. כחלון לא יכנס כדי לסגור לביבי ממשלה ימנית צרה (גם ביב לא ירצה את זה, היא תיפול מהר), נגמר הסיפור ממזמן.
     
  3. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    אין למחנה הציוני שום אינטרס להיכנס לממשלת אחדות.
     
  4. Eric Cantona Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    2,728
    Likes Received:
    177
    Gender:
    Male
    רוטציה, תיקים, חליפות, כולם אוהבי ג'ובים. הבחירות נגמרו, אתה תשמע טונים אחרים לגמרי.
     
  5. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,572
    Likes Received:
    26,847
    Gender:
    Male
    דניס ברגקאמפ אני יכול להגיד שעם ישראל אוהב להתלונן כל התקופה בין הבחירות אבל כשנותנים לו את הסיכוי לשנות, אז הוא לא לוקח את זה כדי יום למחרת שוב להתלונן. פאק לא אומרים לכם אפילו לצאת לרחובות ולהיות שם חודשים, לא אומרים לכם לשבת באוהלים. אם הממשלה משך שנים לא פותרת בעיות שמטרידות אתה ציבור הרחב ולא עונה לצרכיו, אז תענישו בקלפי.
    מי שהצביע לליכוד אסור לו להתלונן על שום דבר ממה שקורה במדינה.
     
    אלעד and שי like this.
  6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    7,357
    ואתה חושב שכל חברי המפלגה ישרפו את עצמם בצד השמאלי של המפה בבחירות הבאות, שלפי הממוצע יהיו ב-2017, רק כדי לקבל ג׳ובים מעפנים? הם יעדיפו להישאר באופוזוציה בשביל הסיכוי להיות המפלגה המובילה בבחירות הבאות, מה גם ששוב, אין להם אינטרס אמיתי להיכנס. הם כן מייצגים מגזר כלשהו, בניגוד לכחלון או לפיד שמשתייכים למרכז המפה.

    אפשר לשכנע את עצמך, ואפשר להסתכל על המציאות. בבחירות הללו אין שום מנצח.
     
  7. Eric Cantona Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    2,728
    Likes Received:
    177
    Gender:
    Male
    אני לא אמרתי שיש מנצח, אלא אמרתי שכולם יתחלקו בסוף בשלל ;)
     
  8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    אני לא בטוח לגבי אחדות. לא יכול להיות שפתאום יעלימו את כל מה שהיה פה בחודשים האחרונים. מה, לבני שוב תהיה שרה בממשלת נתניהו כאילו לא פוטרה על ידו בבושת פנים? ביבי ייתן תיקים בכירים לאנשים שטען שיביאו את דאעש לירושלים? נכון שהיו דברים מעולם אבל זה נראה לי מופרך.

    יש שלוש אופציות:
    א. כחלון "עורק" וממליך את בוז'י, אם הוא ממליץ עליו יש לו 63 ממליצים (הרשימה הערבית למעט שלושת נציגי בל"ד) שזה מספיק.
    ב. כחלון ממליץ על נתניהו ומצטרף לשותפים הטבעיים בממשלת ימין צרה, ושאלוהים יעזור לכולנו.
    ג. כחלון ממליץ על נתניהו, ולפיד משתכנע להצטרף בתמורה לכמה תיקים נכבדים (אבל לא האוצר). נראה לי תסריט סביר.
     
  9. קשר שמאלי Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    20,007
    Likes Received:
    6,946
    Gender:
    Male
    ביבי ענק, אחד הפולטיקאים הגדולים בתולדות המדינה
     
  10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    מה שביבי עשה בימים האחרונים זה בדיוק מה שלבני עשתה לגוש השמאל בבחירות 2009. לאן זה הוביל אותה אנחנו זוכרים.

    ביבי הביא הישג יפה למפלגתו אבל לא שינה בכלום את המפה, אולי אפילו עלה לגוש הימין בהפסד של מפלגה קריטית (למרות שלא אופתע אם ישי ומרזל ייכנסו בקולות החיילים). עדיין הכל תלוי בכחלון.
     
  11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    ומי שמצביע לפיד, שהיה עם המפלגה הכי גדולה בקואליציה (19 מנדטים) ונכשל כישלון עצום, כן מצביע למען שינוי? איפה העקביות כאן?

    הרבה מאד לא רוצים את נתניהו בשלטון יותר, כולל אלו שהצביעו לו. אבל הם לא מוכנים להמליך במקומו את צמד הסמרטוטים הפאתטי. הרע במיעוטו.

    לגבי כחלון - הוא הבטיח שלא יהיה בממשלה שנשענת על הערבים. אם יעמוד במילתו, זה גמור לחלוטין.
     
  12. Eric Cantona Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    2,728
    Likes Received:
    177
    Gender:
    Male
    כחלון לא יכנס לביצה הזאת כי גם הוא בוגד כך בבוחרים שלו אחרי שביקר את האנשים שהוא הולך לשבת איתם. גם לפיד לא יחזור לשבת עם ביבי, שם נגמר הסיפור.

    כחלון יכול להמליץ על בוז'י וגם דרעי רחוק מלהיות בכיס של הימין והוא גם יכול לדחוף לממשלת אחדות.
     
  13. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,572
    Likes Received:
    26,847
    Gender:
    Male
    אני עדיין חושד שמפלגת כולנו היא תוצר של הליכוד ונוצרה ביוזמת המפלגה הזו בכוונת תחילה. אני חושב שכחלון יוכיח זאת בימים הקרובים. אבל אולי אני טועה.

    דניס ברגקאמפ ודאי שמי שמצביע לפיד נתן סיכוי לשינוי. למה? כי סוף סוף לא היו חרדים בממשלה ואפשר היה לשנות סדרי עדיפויות. עכשיו מה עושים עם זה אחר כך זה עניין אחר.
    אני חושב ששנתיים זה מעט מדי זמן לעשות שינויים מהותיים, אבל אני חושב שכן התחילו מגמות חיוביות בעניין שילוב של מגזרים לא יצרניים בחיי החברה.
    אין לי בעיה שחושבים שביבי הוא הרע במיעוטו, אני חושב שהוא התגלמות הרוע של הפוליטיקה הישראלית, אבל בסדר, אבל שאותם אנשים לא יבכו אחר כך, למה הם יושבים 50 ימים במקלט בלי ששום דבר משתנה, למה המחירים משתוללים ואי אפשר לקנות דירה מבלי להסתכן בפשיטת רגל.
    שוב אני בעד הגיון.
     
  14. Eric Cantona Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    2,728
    Likes Received:
    177
    Gender:
    Male
    אין דבר כזו ממשלה שנשעת על הערבים, גם ברק לא נשען עליהם. הרבה תלוי בדרעי, לא רק בכחלון.
     
  15. JohnTerry26 Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,881
    Likes Received:
    763
    זה תמיד היה too good to be true... צריך לראות את תוצאות האמת אבל המדגם מסביר ש׳מהפך׳ לא יהיה. מאכזב אבל לא נראה לי שנראה גם הפעם ממשלה לא גזענית, פשיסטית, הומופובית, שונאת זרים, זורעת פחד ומבודדת.. תמיד הפתיעו אותי הסקרים וההובלה למרכז-שמאל, שאלתי לאורך כל המירוץ הזה, למה שתעלה ממשלה שבבירור לא משקפת את מרב האזרחים הקופים שלנו? החברה עם הכיפות תמיד חוגגים בסוף והם הרוב, גם אם יש הרבה חברה בלי כיפות שנראות לעין... שמשום מה הולכים שבויים אחרי עקרונות ורעיונות דתיים לחלוטין כשהם חילונים לגמרי.
     
    Eric Cantona likes this.