יותר נכון השיירה זוחלת וכל השאר חלשים ופראיירים שלא מסוגלים אפילו להתקרב אליה. אבל תציף את עצמך בסטטיסטיקות וסיפורים כדי להרגיש שאתם קבוצה מיוחדת שלא נראיתה כאן שנים.
זה גם יקרה הבסמי עופר בעונה הבאה. הממוצע ירד בסוף של דבר לזה שהיה בקריה אלא אם יהיה שינוי אמיתי בקבוצה. אי אפשר לרמות את כולם כל הזמן. ההתלהבות מהמתקן תחלוף ולאנשים ימאס מהשקרים של שחר. כדי לראות שחקני נוער ורוב המושאלים חוזרים ומובילים את הקבוצה מכבי חיפה יכולה להתבסס רק על הכנסות טבעיות. לא צריך את הכסף של שחר בשביל זה. אז לא יהיו זקנים שאוכלים את כל התקציב על פארש. יותר טוב. מעדיף לראות את בניון בסרטוני יוטיוב מפעם.
במה הוא התגרה היום באוהדים שלנו? הסיבה היחידה שהקהל שלנו התלבש עליו זה אך ורק כי הוא מטרה נוחה, וכדי לפרוק תסכולים על איך שהקבוצה נראית על המגרש. לגביי הפועל ברור שיש שם דם רע, אבל יש לו את הזכות המלאה להגיב לדברים בצורה שהוא מוצא לנכון וגם אחרי האירוע עם פואד אני באותה דעה. אפילו שהוא כדורגלן ומודל לחיקוי יש לו את כל הפריבילגיה לענות להם על המגרש בתנועה לשתוק, פיו פיו או לאמץ את החץ וקשת של אנטואן גריזמן.
אני מבין שאני נכנס כאן לאיזה דיון לא-כל-כך-מעניין על השוואות היסטוריות ושושלות, אבל בשביל מי שהיה שם בשנים בהן ניצחון כזה - עלוב, אפור, מפנדל - היווה נקודת שיא בעונה כושלת, זו באמת קבוצה מיוחדת שלא נראתה כאן שנים. שתי אליפויות, השלישית בדרך, הכלבים נובחים וזו מוזיקה לאזניי.
בגלל ששחר לא הבין שהעונה הזאת היא עונת שיקום (כפי שלא הבין עונה קודמת שצריך להתחיל בשיקום עמוק) אז אם הוא יבין את זה בעונה הבאה אנחנו מדברים על אולי עוד שנתיים חזרה לצמרת. כי את הכסף שהיה לגולדהאר לשפוך אין לשחר וגם בעונה הזאת לא הולך ונבנה איזה שלד צעיר וחדש שירוץ יחד ועליו אפשר להרכיב זרים איכותיים ורכש. אין שום גרעין של קבוצה בקבוצה, הגרעין שישנו זה שחקנים שפורשים בסוף העונה הזאת. בניון החלטה גרועה כקפטן. זאת הייתה צריכה להיות הצהרת כוונות עם מישהו עם ותק בקבוצה, ובניית השלד של הקבוצה על עוד כמה שחקנים צעירים שגדלו במועדון.
גיל 73 זה לא הגיל להבין דברים והוא הביא מאמן זר רק למטרה אחת כדי להוכיח לכולם את הטענה שלו שמאמן זר לא יצליח במכבי חיפה.
מה שהיה היום עם השיפוט זה כמובן המשך ישיר למה שהיה בשבוע שעבר במשחק בבלומפילד ובעצם של מה שקורה פה בשתי העונות האחרונות - הפיכתה של מכבי ת"א כדורגל למכבי ת"א כדורסל. שוב החלטה "גבולית" של השופט שגומרת משחק, שוב זו "במקרה" גם החלטה שגם נופלת לטובת מכבי ת"א. ספק גדול אם בכלל הייתה עבירה על בן בסט, אבל הוא בכל מקרה הלך לכיוון דגל הקרן. למישהו יש ספק שאם זה קורה בצד השני בר נתן שולף מקסימום צהוב (כן, שוב אותן שאלות שנשאלו פה בדיוק לפני שבוע אחרי ב"ש)? כל זה כמובן לא משנה מדי שבוע לשופט בובה התורן (ליאני, משיח, בר נתן, פפיר וכו') לשלוף אדום ישיר ליריבה של מכבי ת"א, להתעלם מאדום ברור לחובתה או אפילו ללכת למוניטור כדי לבטל פנדל שהעז לשרוק נגדה. אבל היי, זה טעויות שיפוט, זה מתקזז בסוף. שבוע אחד מכבי ת"א נהנית מזה, ובשבוע שאחריו היא גם נהנית מזה. העניין הזה כבר נהיה פשוט דוחה ומגעיל ברמות אחרות.
לגבי ערן זהבי ,שוב הראה שהוא שחקן מוגבל כמו שנכתב פה. גם היום נאמר המשפט המוכר "משחק לא טוב של ערן זהבי" ואני אשאל שוב - מתי בפעם האחרונה כן היה לו משחק טוב? במה הוא טוב חוץ מבעיטה חזקה ותנועה ללא כדור? על סמך מה הסגידה הגדולה לשחקן הזה פה? על זה שהוא עושה שני דאבלים קלילים נגד הפועל חיפה? על סמך זה שהוא משחיל את עכו והפועל פ"ת? אשכרה שחקן שכשהכדור אצלו וזה לא מצב של לתת גול בנגיעה אתה יודע שפשוט לא ייצא מזה כלום. אין מה להשוות בינו לבין רפאלוב, דמארי או חמד ובטח שלא ביברס עד שיוכיח אחרת. ובלי קשר, בחזרה לאירועי הדרבי, המשפט "הייתי נותן לאוהד אגרוף לפנים" מבחינתי מוכיח סופית שלא "הגנה עצמית" ,לא "הרגשתי מאוים" ולא נעליים. ערן זהבי זה ערס והוא בחר לעמוד שם וללכת מכות עם פואד לא מתוך חשש לשום דבר אלא רק מתוך האגו הנפוח שלו שלא אפשר לו לברוח מהחשש שתצא לו תדמית של פחדן. בנאדם פסיכי שהדבר שהכי הכי הכי חשוב לו בעולם זה מה יחשבו עליו ומה יגידו עליו. אני לא פוסל אפשרות שהוא פוחד לצאת לאירופה רק מהחשש שייכשל שם והוא יירד מהגדולה שלו. כמו שאלכס אמר, כמו תלמיד כיתה י"ב שנשאר בכוונה בכיתה ו' כדי להוציא מאיות.
אנשים פה טוענים שהשנאה לזהבי נובעת מקנאה וזה פשוט מצחיק. אין עוררין שזהבי הוא ווינר והשחקן הכי טוב היום בליגה בפער, אבל אם לאיש היה כבוד למישהו אחר חוץ מלעצמו והוא לא היה מזלזל בכל מי שבא מולו ומתריס נגד קהלים שלמים אולי מישהו חוץ ממנו ומאוהדי מכבי היה מכבד אותו. למה את שכטר של עונת הדאבל או את בניון של תחילת המילניום לא שנאו ככה? כי הם לא זלזלו והתריסו בקהלים שלמים, בסופו של דבר הפועל מכבי זה לא משנה כולנו שייכים לאותו מעמד של אוהדי כדורגל והאיש מתנהג בצורה דוחה אל כל ציבור האוהדים בארץ. יש שיאמרו שזה התחיל במכבי אבל לאנשים האלה יש זיכרון קצר, אוהדי מכבי מהללים את האיש שרק לפני כמה שנים צחק עליהם בתקשורת כמה הם עלובים אחרי ששיחק בדרבים מהצד השני (״הם פשוט כלום״), נוח להם לשכוח כמה האיש הזה דוחה. כוכב לא כוכב, אם היה תסריט שהוא מגיע לבאר שבע הייתי יורק עליו, קודם תהיה בנאדם אחרי זה תהיה כוכב ותוציא ליין כובעים. מה שבטוח, אם יצא לאירופה האוויר יצא לו מהר מאוד, ואולי הוא יודע את זה ובגלל זה מפחד לצאת, מבחינת יכולת הוא שווה יותר מליגת העל אבל טיפוסים כמוהו לא בדיוק אהובים באירופה. נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk