מכבי חיפה 14/15: רוני לוי חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Bon Argumentum Ad Hóminem

    הצטרף ב:
    ‏3/11/13
    הודעות:
    552
    לייקים שהתקבלו:
    575
    מכבי חיפה לא צריכה להתיימר להיות בדרג של הפועל ב"ש וק"ש. ובכלל, הבעיה היא לא רק במנהל מקצועי אלא בגישה כולה של המועדון.
     
  2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏10/4/10
    הודעות:
    16,453
    לייקים שהתקבלו:
    7,358
    אז באיזה דרג היא צריכה להתיימר להיות אם לא בדרג של מועמדת לאליפות?
     
  3. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,782
    לייקים שהתקבלו:
    26,920
    מין:
    זכר
    עם התקציב שלה היא צריכה מבנה הרבה יותר מודרני של מועדון. כבר ציינתי מה צריך. גם במחלקת נוער להשתדרג באנשי מקצוע, גם סקאוטינג, גם מחלקת שיווק.
    היא צריכה לשאוף למודל של באזל. אז כן זה שאיפות יותר גדולות מק"ש או ב"ש.
    למכבי חיפה יש איצטדיון הרבה יותר גדול וכמות אוהדים הרבה יותר גדולה מהקבוצות האלה, לכן גם שאיפות צריכות להיות יותר גדולות.

    בדיוק בשביל להבהיר לבעלים את הדברים האלה צריך מנכ"ל שמבין בכלכלת ספורט.
    אצלינו מנכ"ל הוא איש צבא טיפוסי, שיודע לדקלם תקן ISO9000 ועוד מיליון ואחד נהלים ולדאוג שהאנשים מתחתיו בדיוק יבצעו לפי הספר. שלא לדבר על כך שאיך שהוא פותח את הפה, בא לך להתאבד.
    אין לו שום ידע שצריך היום מנכ"ל קבוצת כדורגל.
    אין לו שום ערך מוסף.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/12/14
    oranfu אוהב/ת את זה.
  4. Bon Argumentum Ad Hóminem

    הצטרף ב:
    ‏3/11/13
    הודעות:
    552
    לייקים שהתקבלו:
    575
    http://www.sport5.co.il/Sip_Storage/FILES/6/size475x318/491696.Xxx
     
    alexshw, שי ו-Nigel de Jong אוהבים את זה.
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,419
    לייקים שהתקבלו:
    4,968
    מין:
    זכר
    דיברו כאן על מחאה, אז לא יודע כמה גדולה היא באמת תהיה, אבל אם לא יבוצעו שינויים רציניים הקהל הירוק כן מתכנן מחאה על זה כבר 4 שנים המועדון הזה לא מתמודד על האליפות. והשנה שחר קיבל הכנסה של כמעט כמו ליגת האלופות מכל המנויים והכרטיסים.

    בנושא אחר, לא שאני חושב שככה נרוץ לאליפות אבל בלבול לפחות מראה שיש לו הבנה בסיסית בכדורגל בניגוד לסרבי שאימן אותנו. מבין שדגני צריך לשחק רק כמגן ימני, שאוחיון הוא בלם, שהציוות של מויאל את עטאא הוא הטוב ביותר בקישור, שכשאין חלוצים טובים אז צריך לשחק עם 5 קשרים. דברים מינימלים שציפיתי מסטנוייביץ לעשות ולא עשה. סגל השחקנים חרא? אז תנסה למזער אותו כמה שיותר. בפועל הסרבי לא רק שהראה אותו, הוא גם שילשל אותו.
     
    Civil ו-alexshw אוהבים את זה.
  6. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,061
    לייקים שהתקבלו:
    21,061
    דגני צריך לשחק אולי כמגן, אבל אם זה אומר שצ'וצ'אליץ' וקינן הם הבלמים אז זאת טעות.
    ואבוחצירא מקבח עדיפות בהרכב על תורג'מן ועמאשה זה גם גרוע.
    תכלס גם בניון לא צריך להיות על הדשא אבל זה כבר ממש לא מפתיע.

    לפחות באמת מויאל ועטא באמצע (בוקולי מושעה ומיצ'ל פצוע אז נקווהה שזאת לא הסיבה) ורק חלוץ אחד.
     
  7. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,782
    לייקים שהתקבלו:
    26,920
    מין:
    זכר
    הייתה בכל זאת תועלת מהפסד לבית"ר.
     
  8. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,782
    לייקים שהתקבלו:
    26,920
    מין:
    זכר
    בקבוצה נפרדו ברוח טובה מסאלה ועוזריו
    http://up413.siz.co.il/up1/ytqkgyvznzwc.Xxx
     
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,234
    לייקים שהתקבלו:
    10,043
    מין:
    זכר
    ואתם מתלוננים ששחר לא משקיע מספיק כסף.

    וברצינות, דיי הזוי.
     
  10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,419
    לייקים שהתקבלו:
    4,968
    מין:
    זכר
    לא הבנתי מה כל כך הזוי פה
     
  11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏26/11/11
    הודעות:
    14,234
    לייקים שהתקבלו:
    10,043
    מין:
    זכר
    הוא קיבל סוג של מתנה, כי מה? כי הוא מאמן ׳זר׳? קצת מוזר בעיניי, בהתחשב בגודל הכישלון שלו.
     
  12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,419
    לייקים שהתקבלו:
    4,968
    מין:
    זכר
    כי הוא היה עובד במועדון.
    הוא כולה קיבל חולצה לא איזה גביע או תמונה ממסוגרת.
     
    oranfu אוהב/ת את זה.
  13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,419
    לייקים שהתקבלו:
    4,968
    מין:
    זכר
    בולבלים? גם מרקו בלבול

    השאלה הראשונה היא למה. כבר היו מינויים מפתיעים בכדורגל הישראלי, וזה של מרקו בלבול שלשום (שני) התייצב מיד בצמרת הרשימה. בלבול? במכבי חיפה? מה עובר הפעם בראשו של הבעלים יעקב שחר, שנפל בשנים האחרונות עם שלושה מאמנים שונים? לדברי שחר, המינוי הזה פשוט היה "נוח" בעיתוי הנוכחי. "לא רציתי להתעסק עם מאמן שעובד בקבוצה אחרת ולנסות לשחרר אותו מחוזה", הסביר בשיחות עם אנשיו הקרובים, "לא רציתי להביא מישהו שידרוש מראש חוזה לשנה וחצי. רציתי מישהו שיהיה הכי נוח בתקופה הזו של השנה, ושיהיה הכי קל ומהיר להביא".

    אחד הדברים שהפריעו לשחר בכהונתו הקצרה של המאמן הקודם, אלכסנדר סטנויביץ', היתה סרובו של הסרבי לאפשר לאיש להתערב בהחלטותיו המקצועיות. לשחר זה היה חסר. "מאמן בכיר שהוא גם עצמאי בהחלטותיו ולא נותן לאיש להתערב, היה דורש רשימת שחקנים בחלון ההעברות ומחליט לבד את מי לשחרר. לשחר זה לא היה הכי נוח", מסביר גורם בסביבתו של הבעלים, "המצב רגיש, עם סגל רחב שכולל שחקנים רבים שחתומים על חוזה ארוך טווח וגם שחקנים שאינם נכללים בסגל למשחקים".

    ימים ספורים לפני תחילת חלון ההעברות, אם כך, העבודה עם בלבול צפויה להיות נוחה יותר. הראיות שסופקו בחודשים האחרונים מצביעות על שינויים נדרשים בסגל, אלא שלאחרונה טען פרשן בשם מרקו בלבול שלחיפה יש חומר טוב מאוד ושאינה זקוקה למהפכה. מעניין מה חושב על כך מאמן הקבוצה, מרקו בלבול.

    "מרקו לא יבוא לשחר בדרישות גדולות, לא יעמוד על הרגליים האחוריות כדי להביא שחקנים ולא יעשה רעש בתקשורת אם לא יביאו לו רכש כרצונו. בקיצור, מאמן זול ונוח לשחר", מודה חבר קרוב של בלבול, "כל מה שיעשה עד לסיום העונה זה למצוא חן בעיני הבוס, כדי לקבל חוזה לעונה הבאה. אם זה אומר להישמע לדרישות או לבקשות בנוגע לשחקנים שישוחררו או יוחתמו, אז מרקו יעשה זאת. הוא מאמן טוב שמבין הרבה כדורגל, אבל אין לו בעיה לתת לבעלים לגלות מעורבות בעניינים המקצועיים, ולשחר זה יהיה הכי נוח".
    מרקו בלבול. "באימון הראשון הוא שידר חוסר ביטחון ובשיחה הראשונה היה מעט מבוהל", סיפר שחקן חיפאי




    עם זאת, גם בלבול יודע לשים קו אדום להתערבות בהחלטות מקצועיות. הוא מסוגל להסכים עם מנהל או בעלים שמתערב, ואז לעשות ההפך. באחת מקבוצותיו הקודמות שמע מהבעלים כי השוער בתקופה רעה ושהוא אחראי להפסדים. בלבול הסכים עם הדברים, רק כדי להשאירו בהרכב במשחק הבא. השוער היה חלש, הקבוצה הפסידה והמאמן פוטר.

    "אתה יושב אתו בחדר ביום חמישי, שואל מה קורה, והוא מספר איך בכוונתו לשחק ועם איזה הרכב", מספר אחד הבעלים, "בשבת אתה רואה הרכב שונה לגמרי. כשיש הצלחות, אתה מבליג. ברגע שאין תוצאות, אתה מבין שיש בעיה בראש״.
    מו.

    אנשים שעבדו אתו מדברים על אדם לא מרוכז, ששוכח דברים. לעתים זה בא לידי ביטוי בניהול המשחק. עם זאת, גם בקבוצות מהן פוטר מספרים על מאמן חרוץ, משקיען ומקצוען. "חסרה לו כריזמה", מסבירים שם את מגבלותיו, "לעתים יש לו החלטות מוזרות, אבל הוא מבין את הענף. עכשיו זה רגע האמת — איך מרקו מתמודד עם שחקנים מובילים ובעיקר עם הקפטן יוסי בניון".
    מה עובר הפעם בראשו של הבעלים יעקב שחר, שנפל בשנים האחרונות עם שלושה מאמנים שונים?

    כך, יש הטוענים, גם ימיו הראשונים במכבי חיפה. בלבול דווקא החליט שעליו לנקוט בקו קשוח מרגע שנכנס לחדר ההלבשה, אבל שחקן במועדון לא התרשם. "באימון הראשון הוא שידר חוסר ביטחון ובשיחה הראשונה אתנו היה מעט מבוהל", סיפר השחקן, "כשאתה נכנס לחדר ההלבשה, אתה לא רואה דמות משמעותית. אין לבלבול נוכחות כמו למאמנים בכירים. התאמנתי אצל רבים, וכשהם עמדו מול השחקנים הם לא היו צריכים לדבר כדי שלעמידה שלהם תהיה משמעות. מרקו בחור טוב, אבל פשוט אין לו את זה״. כאילו חזר על דברי אחד מהבעלים שפיטר את בלבול: "מרקו בחור טוב, הבעיה שהוא יותר מדי טוב".

    "כלפי חוץ מרקו נראה עדין וחסר ביטחון. לפעמים שחקנים מתרגמים את זה כחולשה, אבל הוא לא פראייר. בשקט שלו הוא מקרין בעצם ביטחון", מוצא שחקן אחר במכבי חיפה תרגום משלו להתנהלות מאמנו החדש, "השאלה הגדולה היא איך יתמודד עם כל הקשיים של מועדון גדול, עם הלחץ שטמון בעבודה מול השחקנים, הקהל והתקשורת. ההתנהלות שלו תקבע אם יפתיע או יתרסק. במצב שקיבל את מכבי חיפה, הוא יכול רק להרוויח".

    מה עוד אפשר להוסיף?
     
  14. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,782
    לייקים שהתקבלו:
    26,920
    מין:
    זכר
    לא סתם צפיתי לפיצוץ אפשרי בין סאלה לשחר סביב נושא הרכש בינואר. ראו איזה פלא מספר ימים אחר כך סאלה פוטר.
    בצורה כזו שבה שחר מתעקש להתנהל באופן ארכאי ומצד אחד לסרב להתחרות ומצד שני להתערב באופן מוחלט בהכל, מכבי חיפה תמשיך להיות לא רלוונטית למאבק על אליפות גם בשנים הבאות.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏31/12/14
  15. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,061
    לייקים שהתקבלו:
    21,061
    מאיפה זה שי?

    לא שזה יפתיע אותי אם כל מה שרשום שם נכון. הפסקאות הראשונות על שחר הן פשוט ביזיון אבל בדיוק מה שהתרגלנו ממנו בשנים האחרונות. למה להתעסק בלשלם הרבה על מאמן טוב אם אפשר להביא מאמן לא מוכח\טוב בגרושים? למה להחתים שחקן מוביל אם צריך להתאמץ ולשכנע אותו לחתום אצלנו ולא במועדון אחר כשאפשר להחתים שחקנים שבחיים לא חשבו שהם יקבלו את הכבוד של ללבוש את החולצה של מכבי חיפה בלי טיפת מאמץ ותחרות?
     
מצב נושא:
הנושא נעול.