מכבי תל אביב 2014/15 - טרבל היסטורי!

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Oct 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SporTipim Member

    Joined:
    Oct 26, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    אין אף קבוצה כיום בליגה שאפילו קרובה לדגדג את מכבי ת"א.
    אז נכון, לפעמים יש תצוגות נפל כמו זו מול באר שבע - אבל זה לא באמת משהו שיחזיק מים.

    מכבי מציגה לאחרונה את הכדורגל הכי טוב שלה ב-3 השנים האחרונות. זהבי בכושר שיא.
     
  2. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    2,535
    Likes Received:
    852
    Gender:
    Male
    לא הייתי מגדיר את ההפסד להופעל ב"ש כתצוגת נפל.
    מכבי שיחקה טוב במשחק הזה וחוסר מזל גרם לכך שהפסדנו.
    כשאתה כובש 3 מתוך 4 בעיטות למסגרת אז רוב הסיכויים שתנצח.

    מכבי צריכה להמשיך בדרך שלה בכדי לשמור על תואר האליפות
     
  3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Apr 6, 2004
    Messages:
    8,770
    Likes Received:
    6,080
    זה היה המשחק הטוב ביותר שלנו העונה. אבל בגדול, אני מסכים. זו הולכת להיות אליפות קלה נוספת.
     
  4. Civil Anti Madridista

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    7,504
    Likes Received:
    2,686
    תצוגת נפל? הלכת רחוק מדי. מכבי שיחקה טוב מאוד גם בב"ש, וכמו בכל אורך חיים של קבוצה מגיעים גם הפסדים לפעמים.
    מכבי בגדול תלויה אך ורק בעצמה, היא תאבד עוד נקודות פה ושם אבל מבחינת היכולת היא שומרת על הסטנדרטים שלה.
     
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,398
    Likes Received:
    4,947
    Gender:
    Male
    האמת שמה שמפתיע אותי ממכבי העונה זאת ההגנה שניראית פשוט לא טוב.
    מעבר לכמות ספיגת השערים שלה שגבוהה, כמעט בכל משחק שראיתי העונה, היריבה היתה יכולה לכבוש עוד לפחות שער-שניים ורק עם הרבה מזל והחמצות גדולות היא יצאה מבלי לספוג. מפתיע כי ההגנה הזאת היתה מאוד יציבה בשנתיים האחרונות. אם בחיפה אפשר להאשים מעט גם את החוסר בשחקני קישור דומיננטים שאמורים להקל על ההגנה, במכבי זה ממש לא הסיפור.
     
  6. Bon Argumentum Ad Hóminem

    Joined:
    Nov 3, 2013
    Messages:
    552
    Likes Received:
    575
    ההגנה חדירה יותר כי מכבי משחקת כדורגל ישיר יותר שנשען על משחקי מעבר ופחות החזקה בכדור.
    הם יסיימו עם אחוזים גבוהים יותר של החזקה בכדור מהיריבות שלהן מפני שרוב הקבוצות באות פשוט לשחק נסוג, לא כי מכבי מנסה לשלוט על המשחק.
     
  7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    ההגנה נראית אותו דבר, אני חושב שאנשים מגזימים. 7 שערים ב-6 משחקים, אבל בואו נפרוט את זה? זה שקבוצות מגיעות מול מכבי למצבים זה קרה גם השנה, פשוט רוב המצבים לא נכנסו, מה גם שאנשים שוכחים שבשנה שעברה, מכבי לא מחצה את היריבות אלא כבשה אחרי 10 דקות ואחרי זה הוסיפה עוד אחד והיריבה התייאשה, מכבי הנוכחית מתחילת העונה, משחקת כדי לפרק עד המחצית ואז נרגעת.

    מכבי פ"ת - 0:3
    רעננה - 0:2
    באר שבע - 3:2
    חיפה - 1:3
    עכו - 1:4 (ב-0:4 עכו כבשה)
    אשדוד - 2:5 (ב-0:4 אשדוד כבשה)

    המשחק היחידי שאפשר באמת להיות מופתעים מהספיגות של מכבי זה גם המשחק שהיא הפסידה בו, כשהיא שיחקה מעולה במשחק הזה, וספגה גול באופסייד ונכנעה לטירוף שאחז ב-2 הקבוצות ב-5 הדקות האחרונות, פרט לזה ההגנה של מכבי עומדת די טוב. אגב אל תשכחו שבשני המשחקים האחרונים קרלוס לא משחק בלם אלא דור פרץ הצעיר, שעושה את זה בצורה לא רעה בכלל, אבל מכבי משחקת פשוט גבוה מאוד, כשחואן פאבלו משחק כמו נוייר על 30-40 מטר מהשער, מה שאני לא חושב שיקרה ביום שני.
     
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    ההגנה של מכבי תל אביב לא בלתי חדירה, אבל היא לא צריכה הגנה כזו, אם ההתקפה תמשיך ככה- אם בן חיים וזהבי ימשיכו ככה- לא משנה מה יקרה בהגנה, הליגה תסתיים בחודש ינואר.
    אבל אני לא צופה שזה יקרה, כרגע לזהבי כל מטאטא יורה, בן חיים באמת עשה קפיצת מדרגה משמעותית העונה, אבל יש את קרית שמונה ואולי אותנו שגם מסוגלות להיות עם אחוזי הצלחה גבוהים העונה. מכבי תל אביב לא תיפול בכלל מול הקטנות, השאלה היחידה אם קרית שמונה תצליח גם כן להמשיך להראות עליונות על הקטנות, עלינו אני מעדיף לא להתייחס כרגע. הליגה תקום ותיפול על צבירת הנקודות של קש ובש מול הקטנות, כי שם מכבי לא תיפול.
     
  9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,398
    Likes Received:
    4,947
    Gender:
    Male
    עומר למה אתה לא מציין שלפני השער השני שלכם מול רעננה היו לה איזה 3-4 מצבים להבקיע והיא החמיצה?
    גם הניצחון שלכם עלינו, ברבע השעה הראשונה כל קבוצה נורמלית הייתה מענישה לפחות פעם אחת.

    וכן, קבוצה שסופגת כמעט בכל משחק זה דבר די נדיר לאלופה. בדרך כלל היו אלה הגנות שהיו סופגות מעט מאוד.
     
  10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    מצד שני אתה שוכח גם שהחלוצים שלנו לא כל כך מתפקדים וןאין לנו איזה מישהו שפותח קבוע...זה גם משהו שיחפה, אנחנו עם סגל ל-2 מסגרות שמשחק במסגרת אחת אין מה לעשות זה האילוצים
     
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    כי לא היו להם 4 מצבים, גם לא 3. היה להם מצב אחד כשהם היו ב-11 על 11, וצ'ם ממדו החמיץ בשלומיאליות ב-1 על 1, וזה היה ב-0:0.
    נכון במשחק מולכם היינו צריכים לשלם ברבע שעה ראשונה אבל עובדה שלא. כמעט נגד כל קבוצה בעולם שהיא לא בארסה, יובה וריאל, מגיעים לכמויות של מצבים, וזה שמכבי ספגה 7 שערים ב-6 משחקים לא אומר כלום, היא יכולה עכשיו לא לספוג פתאום ביאזה 4 משחקים רצוף ואז לסיים את הסיבוב ראשון עם הפרש שערים 10-35/40 ואז זה יהיה כבר הפרש שערים שיתחיל להיות מטורף.
     
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    39,107
    Likes Received:
    8,467
    אתם לא צריכים את החלוצים, נגד באר שבע זה כן היה חסר, אבל נגדה קטנות אין לזה משמעוח. שוב, מכבי תל אביב תהיה עם 99.9 אחוז מול הקטנות, נגד קרית שמונה יש פוטנציאל להפסיד נקודות בכל משחק, נגדנו בעיקר בווסרמיל, מעבר לזה יש טדי ואולי סמי עופר וזהו, מכבי לא תאבד יותר מדי נקודות מעבר לזה.
    אז הכל תלוי בהתמודדות של קרית שמונה עם הקטנות. אין לי ספק שקרית שמונה תוציא 80 אחוז מהנקודות מולנו, מול חיפה ומול הפועל תל אביב, השאלה אם יחסי האיכות ימשיכו לבוא לידי ביטוי מול הקטנות.
     
  13. Civil Anti Madridista

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    7,504
    Likes Received:
    2,686
    אני חושב שזו כבר עובדה שיש למכבי ת"א בעיה בהגנה. הזכרת את חואן פאבלו באותה נשימה עם נוייר כשהוא משחק מחוץ לשער,
    וראינו אתמול את התוצאה של זה. פאקו לא יכול להרשות לעצמו לעלות לכל משחק בידיעה שהוא הולך לספוג היום לפחות שער או שניים.
     
  14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    הבעיה של מכבי בהגנה נובעת מפילוסופיית המשחק כולה. לא זוכר מתי שיחקו בישראל כל כך התקפי.
    הלחץ שמכבי מפעילה הוא סופר גבוה והבלמים מגיעים לפעמים לאזור הרחבה של היריבה. באופן טבעי זה הופך את הקבוצה לחשופה למתפרצות, אבל לי נראה שפאקו הולך על החשיבה של "נחטוף 1, ניתן 3".
    זה גם פוגע בקרלוס כי הוא לא בנוי לרדוף אחרי שחקנים, בניגוד לטיבי.
     
  15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,398
    Likes Received:
    4,947
    Gender:
    Male
    יכול להיות שלא ראיתי מספיק משחקים שלכם העונה אבל אייבנדר ובדש כמעט ולא משחקים מאז הגעת פאקו או שאני טועה?
     
Thread Status:
Not open for further replies.