מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אתה לחלוטין מגזים.
    אנחנו כולה במחזור השמיני וחיפה לא במצב כזה רע. היו שנים בהן מכבי/הפועל/בית"ר פתחו עם נקודות ספורות - נגיד מכבי הייתה עם 2/21 לפני כמה שנים למיטב זכרוני. אף אחד לא עשה מהומות כאלה.
     
  2. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,592
    לייקים שהתקבלו:
    26,852
    מין:
    זכר
    איזה מהומות כבר האוהדים עשו? קיללו? ואו. מגיע להם שיקללו אותם.
    לא הייתה שום אלימות.

    והעניין פה שונה. אנשים שילמו על מנוי ועכשיו דורשים מהם 50 שקל. ואלה עוד האוהדים שהכי משקיעים בעידוד.
    בכדורגל המודרני שיווק הוא כלי מאוד חשוב בצמיחה כלכלית של מועדון. במכבי חיפה יש מנכ"ל שעושה כל דבר בשביל להרוס את כל השיווק. אבל בגלל שהוא כלבלב טוב של הנשיא הוא נשאר.
    זה שהוא יודע לקרוא פאקס, עוד לא אומר שהוא מנכ"ל ראוי. זה מנכ"ל שלא פועל בשביל להגדיל הכנסות, אלא בשביל לפגוע בהן.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/11/13
  3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,401
    לייקים שהתקבלו:
    4,949
    מין:
    זכר
    הנה עוד דוגמא ל"מקצוענות" שיש במועדון הזה.

    כחלק מהמחאה של האוהדים על ההחלטה, נשלח מכתב מפי אחד מאוהדי הקבוצה ועורך דין במקצועו להנהלת המועדון על ההחלטה השערורייתית שגם מבחינה חוקית לא אפשרית. (רשום שאי אפשר לבקש מאוהד שקנה מנוי כסף למשחק שכבר הופיע במנוי ושולם עבורו).
    בכל אופן, חצי שעה מאוחר יותר צ'זיק התקשר לאותו עורך דין ובקצרה אני רק אגיד שהתוכן שלה היה:
    "יציע ג' קיללו אותי אישית ואת המשפחה שלי ועל זה הם ישלמו".
    אני כמובן מגנה את הקריאות על המשפחה אבל עוד דוגמא להתנהלות "מצויינת" של המנכ"ל שלנו.

    כשזה עלה להנהלה היותר בכירה, שחר הבין את האבסורד וביטל את ההחלטה.
    האוהדים ייכנסו חינם ליציעי 13-14.
     
  4. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    אתה מבין oranfu? עצם העובדה שהחלוץ הטוב בליגת הנוער לטענתך הוא פוטנציאל להיות חלוץ ליגה ישראלית טוב ותו לא, עוזרת לי להמחיש את מה שאני מדבר עליו. החלוץ הטוב בליגת הנוער צריך להיות פוטנציאל לשחקן אירופאי גדול, לא לשחקן שיתכן ויהיה נחמד ויתכן שלא. כגודל השאיפות כך התוצאות העלובות.

    שוב בענייני גובה ומבנה פיזי, אין כאן שום אשמה על אף שחקן, יש אשמה על מלמדי הכדורגל של אותם שחקנים שלא מפתחים את היתרונות שלהם. שחקן נמוך יכול להיות זריז וסילון. מהירות אפשר לפתח, אתלטיות אפשר לפתח, חשיבה אפשר לפתח (אנשים נוטים לייחס יותר מדי חשיבה לשכל מולד, יש הרבה שחקנים עם מוח שפיתחו את החשיבה שלהם כמו עילגים מגיל 0)

    אתה יותר מצודק שמאמן יכול לשפר בקונוטציות אפשריות אבל:
    1. יש בעיה רצינית במחסור של זמן. אין ברשות המאמן זמן רב לפתח יסודות של שחקן. אני לא בקיא בכמות שעות האימונים בארץ אבל בשביל לשפר נגיעה בכדור, משחק רך, עצירת כדור, יציבה של הגוף, ראייה מרחבית והבנה של משחק, סיבוב במקום ומסירה תוך כדי תנועה, תנועה ללא כדור וכו', המאמן זקוק להרבה שעות אימון נוספות שלא עומדות לרשותו.

    2. מלכתחילה אתה טוען שהמאמנים כאן בארץ חסרי מושג, אבל מה שנאי שומע מאוהדי מכבי חיפה זה שלדעתם המאמן צריך להיות ישראלי משלנו. עד שמומחי אימון ופיזיולוגיה כמו שיש לנו בארץ לא ישוריינו למערך האימון הכולל בארץ, אני מתקשה לראות מאמנים תוצרת הארץ שמסוגלים לשפר שחקנים, בטח במגבלת הזמן שעומדת לרשותם.

    עוד דבר, בקשר לביקורות על יענקלה, לפעמים אני משתגע מהתקשורת. למה יענקל'ה לא טעה בשנים האחרונות שהוא צריך להיות כל כך חסין מביקורת? אתמול שמעתי קולות שאומרים "זו בושה וחרפה שבכלל מעיזים לבוא בטענות לשחר". איזו חיה זו מועדון שכבר כמה שנים מתנהל בצורה תקועה שלא מראה גרף שיפור, שלא ניצל את ההצלחות בעבר להתקדמות, שלוקה בהסקת מסקנות מקצועיות, מחסן את הבעלים שלו מפני ביקורת? הייתי שם להעריך ולהעריץ אותו, ועכשיו אני כאן לבקר אותו. האדם היחיד שבוחר למי לתת סמכויות מקצועיות הוא הבעלים, והוא ישא גם בתוצאות. בדיוק כמו שכל בעל עסק ישא בתוצאות לטוב או לרע.

    הערה לגבי האלימות המילולית אתמול: ברור שאין שום מקום לאלימות, ואני תיעבתי את ההתנהגות של אותם חסרי מושג שקיללו אבא של שחקן יתום שנפטר, פשוט חסרי מושג ורגש ברמה מבישה שפוגעת באינטליגנציה. אני יכול לאמר שכשתמיר כהן היה במכבי חיפה הוא היה בעיניי השחקן הכי מיותר בקבוצה, אבל כשראיתי את אמא שלו דומעת ביציע, חלק ממני היה איתה באותו הרגע.
     
  5. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    לדעתי הוא לא פוטנציאל ליותר מחלוץ טוב ברמה ישראלית. אולי הוא כן. אבל מה לעשות שאתה לא יכול לייצר שחקנים כמו בפס ייצור? שהשחקן הטוב בליגות הנוער יהיה פוטנציאל של שחקן אירופי גדול? אנחנו עוד מאוד רחוקים משם. זה לא משהו שאתה יכול לייצר בהכרח בצורה מלאכותית.

    גם מהירות וזריזות יש גבול כמה אתה יכול לשפר. אי אפשר לקחת ילד ממוצע שמגיע למועדון כדורגל בגיל 10 ולהפוך אותו לרונאלדו (מבחינת מהירות). לגוזלן יש כישרון טבעי לכדורי גובה (אולי אפילו שיפרו את החלק הזה במשחק שלו), אין טעם לבקר את זה. אם ראו מגיל צעיר שיש לו כישרון מסוים, לגיטימי לעבוד על מנת לשפר אותו באספקט הזה. אין טעם להתעלם מזה ולעבוד יותר על זריזות (נגיד) רק בגלל שהוא נמוך.
    חשיבה בהחלט אפשר לפתח, אני מסכים.

    יש מחסור של זמן? יש להם עוד עבודה והכדורגל זה רק חלטורה? הם מקבלים מאות אלפי שקלים בשנה (חלקם יותר), שיימצאו זמן. שיתחילו להתאמן 6-7 שעות ביום (לא הכל חייב להיות פיזי, אני מדבר על וידאו, טקטיקה, כושר, פיזיותרפיה, ארוחות במועדון לפי מה שהתזונאים ממליצים) כמו מקצוענים במקום לבוא לי לשעתיים ביום ואחרי זה סיבוב בתי קפה בקניון. כשזה יקרה, הכדורגל פה יתקדם.

    אוהדי חיפה טוענים שהמאמן צריך להיות ישראלי? איפה ראית את זה? המאמן צריך להיות טוב, אם הוא ישראלי זה עדיף. אבל מאמן זר זה לא בהכרח יותר טוב.

    אני חוזר שוב, אין מגבלת זמן, אבל למה לעבוד 8 שעות ביום כשאפשר להרוויח את אותו הכסף (וזה תכלס מה שמעניין אותם) בשעתיים? כשבעלי הקבוצות יתחילו לדרוש גם מקצוענות מהעובדים שלהם (צוותי אימון ושחקנים) תמורת המשכורות המופרזות שהם מקבלים, יהיה גם זמן.

    בקשר לתמיר כהן, אני מתעב אותו. אני שונא את הזבל הזה, קיללתי אותו ביום שחתם וקיללתי אותו כל פעם שעלה לשחק אצלנו. אסור היה להחתים אותו אצלנו. קיללתי אותו גם בשבת.
    אבל! לקלל את אבא שלו!? כמה חסרי לב יכולים להיות אנשים אני פשוט לא מבין. אני חושב שקללות זה לגיטימי (מכוער אבל אין מה להיות יפי נפש), אבל גם הקללות צריכות להיות בגבול מסוים. באמת שגועל נפש.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/11/13
  6. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    הלכתי עוד רחוק עם פוטנציאל אירופאי גדול (אני חושב שאין סיבה לא לשאוף לכך) מספיק שכמה שחקנים משדרגים יעלו מהנוער של מכבי חיפה כל שנה וזה כבר יהיה טוב. שיצאו הרבה יותר זהבי וורמוט וחמד ונאתכו כאלה, שהם בינוניים בכל קנה מידה אירופאי.

    עזוב מהירות של רונאלדו, יש לך אסמכתא ממולי אפשטיין שאפשר לבנות אותם הרבה יותר טוב, הן מבחינת כושר, הן מבחינה אתלטית, והן מבחינת שאר האלמנטים, אפשר, לא מדבר על רונאלדו שזה על תקן ה99% בלתי אפשרי, תן לי לראות שחקני נוער שמפתחים אותם מקסימלית על פי מה שאפשר.

    מחסור של זמן דיברתי עקב זמני האימונים שיש כיום, וכמו שכיוונתי לסוף דעתי רמזתי על מחסור בשעות, ברור שאפשר לתת הרבה יותר שעות אימון, בפועל רואים שאין את הדרישה מצד הבעלים לכן התייחסתי לזה כאל לא קיים. כל עוד שעות האימונים יהיו מוגבלות, לא יהיה ניתן לעבוד על שיפור היטב. זו נקודה חשובה בתקווה שאולי עצם השיחה שלנו עליה תקדם את הנושא הזה הלאה.

    נכון, עם המאמן הישראלי הנכון יהיה אפשר לשפר כמו שאלי כהן השריף שיפר אולי את אבי ריקן ומויאל, או כל מיני שיפורי ליגת העל כאלה, אבל אפשר הרבה יותר. תחשוב בגדול, תקבל תוצאות גדולות. מה זה לא פס ייצור? אז תייצר. שב ותחשוב איך לייצר, תפרוץ דרך במקום לחכות לכדורגל הישראלי להשתנות מקצה לקצה.

    לא כל מאמן זר טוב. לואיס פרננדס לדעתי בנבחרת היה ליצן, אבל בשוק הזר אין לי ספק שיש מאמנים זרים שיכולים לשדרג ולשפר, לא רואה בשוק הישראלי אף אחד כזה כרגע.

    בקשר לסיפא, הגדרת את זה נכון. יש כעס ויש דבר יותר גרוע- חוסר לב.
     
  7. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    אבל זה לא עובד ככה. איזה מועדון בעולם מייצר שחקנים כל שנתון מהנוער שלהם? אין, אפילו לא אחד. הדבר הכי קרוב אולי זה ברצלונה, אבל הם מביאים אליהם מראש בגילאים צעירים מאוד (12) את השחקנים הכי מוכשרים בעולם (שהם כבר לא במועדון גדול אחר). אין אף מועדון שכל שנתון מוציא אפילו שחקן אחד לבוגרים.
    אני מסכים שצריך לשאוף להכי טוב שאפשר, אבל בוא נתחיל ללכת לפני שאנחנו רצים.

    אפשר לשפר, לא אמרתי שלא. אבל יש גבול. אתה לא יכול להפוך ילד עם מהירות ממוצעת לשחקן מהיר. זה פשוט לא עובד ככה. אתה יכול לשפר לו את המהירות, אבל סה"כ זה משהו מולד.

    זה שהבעלים לא דורש זאת, עדיין לא אומר שמאמן ושחקן לא יכולים להגדיל ראש ולהתאמן קצת מעבר לשעות המינימליות. אבל אני לא באמת מצפה מאנשי הכדורגל הישראלים לעבוד טיפה יותר קשה מהמינימום הנדרש. זה עוד סיבה למה הכדורגל נראה כמו שנראה, לא באמת מעניין את הרוב הגדול של מי שבכדורגל להשתפר, מעניין אותם הכסף והפרסום.

    אני מסכים שיש בעיה בשוק המאמנים הישראלי, לכן אני גם לא ממהר להחליף את בנאדו (לא רואה באמת מישהו שהייתי רוצה שיחליף אותו ואני חושב שלבנאדו כן יש פוטנציאל). השאלה איזה מאמן באמת ברמה אפשר להביא מחו"ל ועוד במגבלות התקציב של מכבי חיפה. הארי אנחנו (ישראל) לא ממש אטרקטיביים.
     
  8. tapuzo Member

    הצטרף ב:
    ‏4/4/13
    הודעות:
    239
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כדאי לצ'יזיק הנקמן לרדת מהר מהעץ.. של הקופים
    קודם כל הדרישה הזאת לא חוקית מדובר בהפרת חוזה בין הקבוצה לבין האוהדים שקנו את המנויים
    אני מאד מקוה שהוא יחטוף תביעה ייצוגית וההתלהמות של צ'יזיק יכולה לעלות ביוקר לשחר..

    אם שחר רוצה לחגוג מעבר לאצטדיון מול יציעים ריקים שנה הבאה, שימשיך בדרך הזו
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/11/13
  9. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,592
    לייקים שהתקבלו:
    26,852
    מין:
    זכר
    הגזרה כצפוי בוטלה וההגיון הבריא ניצח תודות להתארגנות של אוהדים כולל עורך דין מקצועי. אבל הטעם המר נשאר. ככה לא עובדים מול הקהל שבטח לא עושה לקבוצה שלו שום בעיות רציניות אלא להיפך.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/11/13
  10. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    כדי לדעת האם אין מועדונים שמעלים בכל שנתון שחקן משדרג מהנוער צריך להיות מומחה כדורגל מטורף. קשה לענות על זה, אבל חשוב לזכור שאנחנו מדברים על הליגה הישראלית לא על הליגה האנגלית או ליגות העילית באירופה. בשביל להעלות שחקנים משדרגים (או לפחות קרובים לכך) באנגליה, הסטנדרט ידרש להיות גבוה מאוד מכל הבחינות. לעומת זאת כאן בארץ ה"יתרון" הוא שאפשר לשפר המון. לייצר שחקנים מעל הסטנדרט הישראלי זה לא לייצר שחקן מעל הסטנדרט הגרמני או הצרפתי. אנחנו פשוט צריכים ללמוד לעלות את השלב הזה, כשנגיע לשם נבחן דרכים איך להתקדם עוד. כמו שאמרת ללכת לפני הריצה.

    מכאן חוזרים למכבי חיפה, אתה יכול לאמר בכנות שאתה מרגיש שהמועדון חותר לעלות את השלב הזה? מדברים על נוער ועל חשיבות שחקני הבית, אבל כאחד שעוקב אחרי משחקי הנוער אתה יכול לאמר שיש עליית רמה משנים קודמות? ברור שלא, וזה ההבדל בין דיבורים למעשים. מבחן התוצאה מראה שהשחקנים שכבר כן יצאו ממחלקות הנוער הם לא חלב לא בשר.

    בקשר למהירות, לדעתי הבעיה אצלנו היא לא מהירות אלא משחק מהיר. המהירות הגנטית בסדר ביחס לאירופה. לא כולם ספרינטרים כמו טל בן חיים שזה נטו כישרון מולד, אבל לרוב השחקנים חושבים לאט, מכדררים לאט, מתמזמזים עם הכדור המון, ולא מנצלים את המהירות שכן יש להם כשהם עם הכדור. יש שחקנים עם גנטיקה טובה, אבל אנחנו צריכים לדעת לשלב הרבה יותר בין פיזיות למוח. איפה תמצא עכשיו ישראלי שיקח פרוייקט כזה? לבנאדו אולי יש פוטנציאל אבל אין לו את הניסיון והידע לעמוד מאחורי מערכת ספורט מובילה בארץ.

    אף בעלים שמכבד את עצמו לא יבנה על שחקנים שמתחשק להם להשאר להתאמן שעות נוספות. זה נחמד לסיפורי נוסטלגיה בתיכון, אבל כשמשכורת משחקת תפקיד, המניעים אחרים וזה שמוציא כסף מהכיס צריך לקבוע סטנדרטים מקצועיים גבוהים. אבסורד שאת כל אלה מועדון שמכבד את עצמו הטיל על מאמן בשנתו הראשונה בליגת העל. אח"כ מתפלאים איך יתכן שמבקרים את שחר. אלה סימפטומים של כל העשר השנים האחרונות במועדון שנעשו על ניוטראל.
     
  11. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    כמו ששנים אנחנו מתלוננים על גרבר. חברה מחורבנת שממררת את החיים של אוהדים שצריכים לקנות כרטיסים. למה שהמועדון לא יטפל בזה בעצמו? אין ספק שגם בתחום של בוא נגיד "אוזן קשבת לאוהדים" יש למועדון שלנו בעיה גדולה. אין סוף תלונות על גרבר (מוצדקות לחלוטין) וכלום.
    בדברים הקטנים (בקשת עזרה מהמועדון במקרים פרטניים כמו עזרה עם אוהד נכה, לכבד אוהד שנפטר וכדומה) דווקא המועדון מצוין, אבל בדברים המערכתיים הגדולים...


    לא צריך להיות פריק גדול של כדורגל בשביל לדעת שאין כזה דבר מועדון שכל שנתון מייצר שחקנים לבוגרים. יש אולי של מועדונים קטנים שזה לא כזה קריטי אם יסיימו מקום 7 או מקום 12, לא במועדונים תחרותיים.

    אמרתי כבר, לא חושב שהמועדון שואף לכלום בשנים האחרונות, כולל בנוער. בהחלט יש מקום לשיפור. אבל עדיין המועדון משתף יותר שחקני בית בשנים האחרונות מכל שאר קבוצות הצמרת (למעט העונה הנוכחית). אתה יכול לעבוד נכון, אבל עדיין אתה תלוי בגורם האנושי, בחומר שיש לך לעבוד איתו. יש שנתון שמוציא את בן-בסט ורפאלוב ויש שנתון שמוציא את נדיב סימן-טוב. והם יצאו מאותה מחלקת נוער.
    ואני לא חושב ששי עלייה ברמת מחלק הנוער. אולי, אני לא עד כדי כך מתמצא, לא רואה כל משחק ולא ראיתי הרבה משחקים בשנים קודמות. אני כן יכול להגיד לך שמחלקת הנוער שלנו כן מרשימה מועדונים מחו"ל בטורנירים. סתם לדוגמא, לפני כמה חודשים המועדון השתתף בטורניר קטן בארה"ב, שיחקו שם בין היתר נגד ליברפול (לא הגיעו עם כל הכשרונות הגדולים שלהם אבל עדיין). ליברפול ניצחו בדקה ה90 2-1 אחרי שחיפה גם החמיצו פנדל. אני יכול להגיד לך שבליברפול התרשמו מחיפה שמדובר בקבוצה טובה עם כמה כשרונות לא רעים בכלל ושזה היה משחק קשה מאוד. אז הרמה היא לא רעה, בגדול.

    בקשר למשחק מהיר אני מסכים. זה לא תלוי בגנטיקה אלא באימון.

    לבנאדו אולי אין את הניסיון, אבל הוא לא צריך גם לעבוד עם הנערים. שימנו מאמנים מתאימים.

    אבסורד שמינו מאמן חסר ניסיון לתפקיד המאמן במכבי חיפה, אני מסכים. זה גם חבל שהרצון להשתפר לא קיים אצל המאמן והשחקן הישראלי וצריך שבעלי הבית יכריחו אותם ועוד יותר עצוב שבעלי הבית לא עושים את זה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/11/13
  12. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    אני לא רואה סיבה למדוד העלאת שחקנים משדרגים מהנוער על פי מועדון תחרותי או לא. המדד היחיד שצריך להיות הוא: מה הרמה הנדרשת כדי שהוא יהיה משדרג, ומה מרווח השיפור כדי להפוך אותו לכזה. מכיוון שהליגה בישראל ברמה נמוכה, מרווח השיפור והדברים שאפשר לשדרג בנוער הוא גבוה, מכיוון שרק ברמות הגבוהות ביותר הבדלי גנטיקה כוח מתפרץ וכישרון מולד מהווים יתרון שקשה לסגור, כי שם המבחר האנושי גדול יותר מלכתחילה. שם משחקים שחקני הכדורגל הטובים בעולם וקשה לשלב צעירים. כאן זה לא הסיפור.

    הדיבורים על שנתונים מזכירים לי את הדיבורים של התקשורת על שנתונים ומקריות. רק לא מזמן סיכמנו בינינו שאלה דיבורים באוויר. מה ההבדל בין טענה של אוחנה על הצלחה בגלל שנתונים לבין הטענה שלך על הבדלי שנתונים בין בן-בסט לנדיב סימן-טוב. עם סטנדרט עבודה גבוה שיגיע מהחלטת הבעלים התוצאות יהיו הרבה פחות תלויות שנתון.

    בנאדו יהיה טוב לנוער, רק אם ישתלב עם צוות זר בתוך תוכנית יישום מקצועית רצינית. כל אופציה אחרת תביא לתוצאות פחות או יותר שכבר ראו עד כה.

    בקשר לחוסר הרצון של המאמן והשחקן הישראלי להשתפר, זה לא אמור לעניין אותנו. שחקן שרוצה להיות שייך למועדון או גוף איכותי, צריך לישר קו עם הסטנדרט שמציבים, ומי שמציב אותו הוא הבעלים. איכות מאמנים ישראליים זה כבר יותר נתון לדיון ולהיעדר מורים איכותיים שמכשירים אותם. לצורך הדוגמא מומחי אימון עולמיים ישראלים שמועסקים בדורטמונד ובעילית האירופאית אבל לא מספיק טובים לישראל.
     
  13. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    אתה אולי לא רואה, אבל ככה זה. יותר קל לשתף שחקנים צעירים במועדון שהמיקום שלו בסוף העונה לא קריטי (כל עוד הוא לא יורד ליגה ולא מתמודד על איזה משהו) כי בד"כ שחקנים שעולים מהנוער, בתחילת דרכם, לא משדרגים קבוצות אלא אם כן מדובר בכשרונות נדירים. איזה מקרים אתה זוכר (ולא רק מהארץ) של שחקן שאיך שהוא עלה לבוגרים, ישר הוא שדרג את הקבוצה? זה נדיר ביותר. יש הבדלים משמעותיים בין כדורגל נוער לכדורגל בוגרים (גם ברמות הגבוהות ביותר). בודדים אלו שעושים את המעבר בצורה חלקה, עוד יותר בודדים אלו שממש משדרגים את קבוצת הבוגרים שלהם מהרגע הראשון, בטח בקבוצות תחרותיות.

    ההבדל בין מה שאני אמרתי למה שהפרשנים אמרו זה שהם טוענים שלבלגיה יש עכשיו נבחרת מוכשרת בעיקר כי יש להם דור זהב. מה שאני אמרתי זה שלמרות שמדובר באותה מחלקת נוער, בשנה אחת יצא סימן-טוב, בשנה אחרת (ולא בהפרשים גדולים) יצא רפאלוב. אותה מחלקת נוער, אותה צורת עבודה, הבדלים משמעותיים בתוצר. זה לא אומר שלמערכת אין השפעה, זה רק אומר שזה לא מדע מדויק ואתה לא פועל בריק. יש דברים שהם לא בשליטתך. כמובן שאם המערכת טובה יותר אתה תוכל לשפר גם את הפחות טובים לרמה גבוהה יותר.

    חוסר הרצון של המאמן והשחקן להשתפר כן צריכים לעניין אותנו, כי עצם זה שאין להם רצון אומר שהם לא מוכנים להתאמץ בשביל זה. אין שאיפה למצוינות. כמובן שאת הבעלים זה לא צריך לעניין ובסופו של דבר הם צריכים להכריח אותם לעשות את זה, אם ירצו ואם לא ירצו.

    ידוע על וורטהיים. כמו הכדורגלן הישראלי, כך גם העסקנים. למה להתעסק במהות כשאפשר להתעסק בתפאורה.
     
  14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,926
    לייקים שהתקבלו:
    3,577
    פלקאו גבוה ברשימת החלוצים הטובים באוויר והוא אפילו לא מטר שמונים. בניגוד לבלמים שכמעט תמיד צריכים להיות גבוהים כדי לזכות בכדורי גובה(וגם אז יש קנבארו), חלוצים מגיעים לנגיחה עם תנועה אל השער. חלוץ גבוה זה טוב כדי לקחת כדורי גובה ולזכות בכדורים הרבה יותר מכדי להבקיע המון בנגיחות.

    בעניין ההבדלים בין הנוער לבוגרים, ברוב המדינות יש קבוצת ביניים(מילואים, U21). פה אין וגם לא תהיה קבוצה כזאת כי למועדונים אין כסף או מתחם להחזיק בו עוד קבוצה של 20 שחקנים, וכי הקבוצות בליגות הנמוכות מתבססות בצורה הרבה יותר נרחבת מבחו"ל על נפילים או מושאלים מקבוצות הנוער. ובלי קשר ברור שיש הבדלים ענקיים בין נוער לבוגרים, אני לא מצליח לחשוב על שחקן גדול בעולם שלא היו לו בעיות בעלייה לבוגרים, גם למסי ורונאלדו היו.
     
  15. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,592
    לייקים שהתקבלו:
    26,852
    מין:
    זכר
    העניין שבמכבי חיפה בכלל לא מכינים שחקנים לבוגרים. לא מלמדים אותם לא יסודות ואין עבודה על פיזיות.
    מכבי חיפה גידלה מאז שנת 2000 - 4 שחקנים נורמליים דקל, רפאלוב, חמד ובן בסט.
    ומשני האחרונים כמעט לא נהנתה.
    כיאל הוא בלוף גדול.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.