אליאס, אנא עזור למאותגרי הספרדית ביננו - איפה מדובר בכתבה על "תרגילים בירוקרטיים" של ההתאחדות הברזילאית?
זה גם מה שאני הבנתי מהכתבה. אשמח לשמוע מ-YYY מאיפה המידע שלו על"תרגילים בירוקרטיים" של ההתאחדות הברזילאית. מדובר, כמובן, בטענה מגוחכת. הברזילאים אינם פקטור בעניין ולא היו יכולים לעכב את האישור של פיפ"א גם אם הם היו נורא רוצים. בכל מקרה כמו שחשבתי, הבקשה של דייגו קוסטה להחליף נבחרת כבר הוגשה. מראש מה ש-YYY כתב, על כך שהיא לא הוגשה אלא שההתאחדות בסה"כ מבררת את האפשרות, נראה לי תמוה - חוקי פיפ"א ברורים ומאפשרים זאת, לא היה שום צורך לערוך בירור מיוחד. אני מניח, YYY, שתשמח לחזור בך מדבריך על סקולארי פה ("ביקורת מכוערת" וכו').
תרשה לי, אם כך, לפסול את הטענה הזאת על הסף. כמו שכתבתי למעלה, ההתאחדות הברזילאית איננה פקטור בתהליך. גורמים הרלוונטיים היחידים בתהליך הם השחקן, ההתאחדות החדשה שלו ופיפ"א כל מה שההתאחדות הקודמת של השחקן יכולה לעשות הוא להתבכיין באופן פומבי.
זאת הכתבה המסתורית. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx יכול להיות שלספרדים קשה להודות שהפאשלה כולה שלהם ויכול להיות שההתבכיינות כן השפיעה. אני לא אוהד אף אחת משתי הנבחרות ולא איכפת לי באיזו נבחרת ישחק דייגו קוסטה. איכפת לי מהשחקן.
דווקא לדל בוסקה לא הייתה בעיה להודות של מי האחריות בעיכוב, וזו לא ברזיל (שאולי יש לה יד בדבר ואולי לא). אבל עיתונים צריכים לכתוב משהו, ובספרד לא שונים משאר העולם בנושא הזה. ידוע, לי לפחות, שאתה אוהד של גאנה, אבל אין לזה קשר בכך שבתגובות שלך בנושא אתה קובע עובדות לכאורה, שהן במקרה הטוב פרשנות חסרת ביסוס של כתב/עורך ספרדי ממורמר כלשהו. אף אחד מאיתנו כאן לא מחויב בסוג כלשהו של אתיקה עיתונאית/אקדמאית או וואטאבר, כל אחד יכול לרשום את דעתו בלי לבסס אותו בכלל, לכן אני לא באמת מאשים אלא רק מצביע על הסתירות למי שקורא את התגובות ולא רוצה לוותר על קצת ביקורתיות. טובת השחקן, לדעתי, היא לא לסכן את עצמו בפציעות וכו' במשחקי נבחרת זו או אחרת. מצד שני, טובת המועדון, שלדעתי יותר מעניינת אותך, תלויה בתכניות שיש להם לחלוץ לעתיד. הנבחרת תחשוף אותו לפציעות ועומס מיותר מבחינת המועדון, אך גם לעליית המחיר שלו בשוק אם בונים על מכירה.
וייה פצוע ולא יוכל לשחק בצמד המשחקים נגד בלארוס וגאורגיה. דל בוסקה הזמין במקומו מיצ'ו הנהדר. פעם ראשונה שהחלוץ של סוונסי זומן לנבחרת. מגיע לו. עריכה: עכשיו שאני חושב על זה, יכול להיות שזו הפעם הראשונה בהיסטוריה ששחקן שמשחק בקבוצה וולשית מוזמן לנבחרת הספרדית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
ספרד סיימה כמובן במקום הראשון במוקדמות מונדיאל 2014 וגם מדורגת בקבוצת האיכות הראשונה. http://estaticos04.marca.com/albumes/2013/10/15/espana_georgia/1381871276_extras_albumes_0.Xxx בכל-מקרה, זה היה קמפיין מאוד משעמם וחלש(ולמזלינו גם קצר) להוציא את הניצחון 1:0 בפריז על צרפת במשחק שהיה עלול להיות מסוכן. ספרד כבשה 14 שערים בלבד כשרוב המשחקים היו נגד פינלנד, בלארוס. וגיאורגיה. חוץ מ-4:0 טוב על בלארוס בחוץ - הנבחרת לא כבשה באף משחק מעל שני שערים. במשחקים האחרונים אלברו נגרדו הפך להיות החלוץ הבכיר ותרם 3 שערים - טוב מאוד, במגמה שאולי תימשך. היו שתי בעיטות עיקריות בדלי עם התיקו הרשלני מול צרפת משער מאוחר של ז'ירו כשהנבחרת הלכה אחורה, וגם שמטנו יתרון בבית מול פינלנד. חלוקת השערים בקמפיין הייתה - פדרו(הצטיין) - 4; נגרדו - 3; ג'ורדי אלבה וסרחיו ראמוס עם 2. צ'אבי, מאטה וסולדאדו עם שער בודד. ברור שהמונדיאל הוא סיפור אחר לגמריי מכל הבחינות, אבל דל-בוסקה צריך לחשוב טוב איך אפשר לשפר את המשחק של הנבחרת, וכן - אני יודע שאי-אפשר לנצח כל הזמן ושספרד הרגילה אותנו לטוב מידי.
דייגו קוסטה בחר בספרד. מלך השערים של לה ליגה זומן למשחקי הרעים הקרובים של נבחרת ברזיל, אבל כבר שבועות קודם לכן הוא אמר שההחלטה התקבלה. מהי ההחלטה קוסטה לא אמר עד עכשיו ועד עכשיו הוא גם לא שלח הודעה רשמית לאיגוד הכדרגל של ברזיל עם העתק ל-FIFA. לפי הידיעה שהבאתי הזימון של סקולארי מחייב את קוסטה לשלוח את מכתב ההתפטרות הזה עד סוף החודש הזה. אני לא יודע אם להאמין לכך שדל בוסקה הבטיח לקוסטה מקום בסגל. אבל גם אם הוא אמר שהוא לוקח את קוסטה בחשבון, כמו שהוא אמר לפני חצי שנה, זה שווה יותר מההבטחה של סקולארי. ולאור היכולת של חלוצי ריאל הגולים וההתעוררות של וייה וטורס, האם ספרד תחזור לשחק עם שני חלוצים?
מעצמת כדורגל כל-כך גדולה כמו ספרד, אלופת אירופהX2 ואלופת העולם להזכירכם - לא יכולה למצוא חלוץ נורמלי למונדיאל וצריכה להתחנן בפני דייגו קוסטה שיבחר בה על פני ברזיל? קצת עצוב העניין הזה, לפחות מבחינתי. הייתי אומר את אותו הדבר גם אם היה מדובר בחיזוק משמעותי הרבה יותר לנבחרת. השנה הכל הולך לו והוא חלוץ מוכשר - אבל לא איזה עילוי. אפשר להסתדר גם עם נגרדו, ויאה או טורס. העניין המקצועי לא אמור להוות שיקול בכל מקרה. שני חלוצים? בסוף נראה את פברגאס עדיין כ-'9' המזויף של הנבחרת. אין מצב, בקיצור.
דל בוסקה פשוט מזמן לנבחרת כל שחקן מברסלונה: http://atleticomadrid.ru/uploads/posts/2013-10/1383137464_dibujo15.Xxx