כמו שאמרתי, גם אם לא עבר כסף, המשחק היה מכור, או אם אתה רוצה "מתנה". אכן, פגע בכל מי שאיכפת לו מספורטיביות באופן כללי. כמו שאמרתי, יש לא לצאת מגדרך לנצח (גם לא יפה אבל ככה זה בכל העולם) ויש פשוט לתת את המשחק (איך שנראה כל המהלך של הגול של פישונט, זה משהו שפשוט לא רואים). להפועל בית-שאן מגיע להירקב בליגה ג' כל עוד המועדון הזה קיים. במדינה נורמלית עושים חקירה מקיפה וכל מי שהיה קשור לאותו ביזיון היה מורחק להרבה זמן מהכדורגל. אצלנו לא קרה כלום, כמו שלא קרה כלום עם החקירה על הבנק של פנאן. אף אחד לא באמת רוצה לפתוח את תיבת פנדורה.
עם המונח מתנה, אני מסכים, גם הפועל קיבלו מתנה מאשקלון ומהפועל חיפה. ובית שאן לא מעניינים אותי, מצידי שירקבו הליגה ח', אותי מעניין שבית"ר ירושלים לא אשמה בשום דבר שהלך באותו משחק, והיא לא עשתה שום דבר שאינו כשר, בדיוק כמו הפועל תל אביב, זה שנתנו מתנות זה כבר בעיה של אותם מועדונים לא של בית"ר ירושלים
אולי בית"ר לא נתנו כלום, זה אני לא יודע. ואם תשים לב לא האשמתי את בית"ר בשום דבר. אני לא מצפה מהם להגיד "סטופ, משהו פה מסריח". אבל אני גם לא חושב שאוהד בית"ר צריך להתרברב כל כך באותה אליפות ולהגיד ש" זה המשחק הכי מוצדק שהיה אי פעם בתולדות הכדורגל הישראלי"...
המשחק הזה עשה צדק עם בית"ר ירושלים, זו עובדה, אחרת מי שהייתה זוכה בתואר זו הקבוצה הפחות טובה באותה עונ, אותה קבוצה שזכתה בצדק או שלא בצדק באליפות הקיזוז, אותה קבוצה שעלתה בצדק או שלא הצדק מהליגה השנייה במשחק שנוי במחלוקת לא פחות ממשחק השרוכים ואותה קבוצה ששיחקה מול. ההרכב השני של הפועל אשקלון.
ואיך בהיבט הזה זה שונה מהדאבל של הפועל? באותו אופן אני יכול להגיד ששיטת הקיזוז עשתה צדק עם הפועל, כי היא הייתה הקבוצה הכי טובה באותה עונה. ההבדל הוא שמה שעשה צדק עם הפועל זו השיטה ומה שעשה צדק עם בית"ר זהקבוצה שהחליטה להפסיד בכוונה.
שוב בפעם אתה נכנס לי עם הקיזוז, לא אמרתי מעולם שאליפות הקיזוז לא מוצדקת, לא מעניין אותי אליפות הקיזוז שלכם, אין לי קשר אליה חוץ מאותו יום שחור, לא דיברתי עליה כאיזה שהוא טיעון נגד הפועל תל אביב, אלא להפך, זה אתה שבחרת לדחוף את אותו משחק מרגש בקריית אליעזר לתוך הדיון הזה, עניין הקיזוז זו בעיה שלך עם הירוקים.
"2. אותו תאריך הוא באמת תאריך מקולל, אבל אי אפשר לקחת את אותו יום שחור משחור ולהגיד שרק בגללו האליפות שלכם היא תיקנית." זה מה שכתבת בעמוד 10. אז למה האליפות שלנו לא תקנית בעיניך אם לא בגלל הקיזוז? או שלא הבנתי למה התכוונת ב"להגיד שרק בגללו האליפות שלכם היא תקנית".
התכוונתי לומר שאתה לא יכול לקחת את משחק השרוכים כמשהו שמוכיח שהאליפות שלכם תקנית בדיוק כשם שאני לא יכול להגיד שמשחק השרוכים היה תקני בגלל הקיזוז, רוצה לטעון שהאליפות שלכם תקנית? וואלה תתווכח ימים ולילות אבל אל תדחוף את הקבוצה שלי לתוך הקלחת. ולגופו של עניין אני חושב שהדבר היחיד שלא תקני באליפות שלכם זה שבתחילת העונה החליטו על קיזוז, מהרגע שהוא הוחלט לדעתי האליפות הזאת ראויה כי כולם ידעו מה הם תנאי הפתיחה
סיימנו מקום ראשון לפי השיטה שהחליטו עליה. סיימנו עם אותו מספר נקודות כמו חיפה, לפי השיטה שהחליטו עליה. ממש כמו שאם היו משחקים לפי שיטת 2 נק' לניצחון, היו להפועל יותר נקודות גם בלי הקיזוז. מה המסקנה? הכל תלוי בשיטה שמחליטים עליה. אתם לעומת זאת זכיתם באליפות בגלל שחבורה של קושרי שרוכים מבית שאן החליטה שהיא מפסידה בכוונה.
את משחק השרוכים דחפתי לקלחת בתגובה למשתמש אור כהן שכל הזמן צעק פה על הקיזוז ועל מספר הנקודות. שאלתי בציניות האם גם לאליפות השרוכים שלכם אתם מתייחסים כמו שאתם מתייחסים לאליפות שלנו (מבחינת "ספורטיביות" וזהו).
אור אתה לא רציני... טוען שמשחק השרוכים עשה צדק כי האליפות הלכה לקבוצה הכי טובה, ששיחקה כדורגל מבריק וכבשה הכי הרבה, אוקיי, נכון, אז מה זה שונה מהקיזוז? הוא גם עשה צדק כי נתן אליפות לקבוצה ששיחקה הכי טוב ומבריק וכבשה הכי הרבה! ויש דבר אחד שאני לא מבין - למה כולכם החלטתם שאם לא קיזוז הפועל לא לוקחת אליפות? מאיפה אתם יודעים איך הפועל וגוטמן התכוננו לעונה? מאמנים יכולים לכוון קבוצות לפיק בזמנים מסויימים. גוטמן קרא נכון את המפה והביא את הקבוצה לפיק באיזור אפריל מאי, כאשר בנובמבר הוא שם דגש גדול על אירופה ובליגה ההילוך ירד (כי אי אפשר לשמור על קצב אחיד ושיא כל העונה). אם לא היה קיזוז, אי אפשר לדעת איך הוא היה מחלק כוחות במהלך העונה
בדיוק. זה גם מאוד תמים לחשוב ולהאמין שחיפה הייתה עושה איזה 19 נצחונות ב-20 משחקים אם לא הייתה מודעת לזה שמקזזים לחצי אחרי 30 משחקים. בדיוק מאותה סיבה הפועל גם המשיכה לרדוף אחרי חיפה ולהיות אופטימית גם כשההפרש היה 10 או 12. ואגב זכאי אני לא מסכים איתך הפועל לא הגיעה לפיק באפריל מאי, היא הפגינה כדורגל מדהים כבר ביולי בגטבורג והיא הייתה הקבוצה הטובה בארץ מיולי 2009 עד מאי 2010.
אם לא היה קיזוז לא הייתם לוקחים אליפות. על אותו משקל אני יכול להגיד שאם לא היה קיזוז, חיפה לא היתה מפחדת לאבד את היתרון הגדול שלה ולא עושה במכנסיים כי היא יודעת שבלתי אפשרי לסגור את הפער.