ארסנל 2013/14

Discussion in 'פורום כדורגל אנגלי' started by GentlePunter, Jul 19, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mellow29 Kopite

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    9,072
    Likes Received:
    3,608
    1) לגבי היתרון, אני ממש לא בטוח שהוא עשה טעות. אני זוכר בזמנו את שער הרפאים של לואיס גרסיה בחצי גמר הצ'מפיונס ב-2005 בין ליברפול לצ'לסי, אחרי שצ'ך הפיל את בארוש. השופט אמר אח"כ שאם הכדור של גרסיה היה מורחק ולא עובר את הקו, הוא היה צריך להרחיק את צ'ך ולתת פנדל.

    2) יש לך באמת מקור לכך שהוא "הודח"? כלומר, יש שיבוץ של השופטים, יש יותר מ-10 שופטים בפרמיירליג ובכל שבוע יש שופטים שיושבים בצד. המקום היחיד שאני קורא בו שהוא הודח בגלל שיפוט לא טוב זה כל מיני בלוגים של אוהדי ארסנל משועממים. היה משהו דומה גם עם שופט שדפק את ליברפול ואז בשבוע אח"כ לא שובץ, כולם צהלו אבל זה היה משהו שגרתי לגמרי...

    seby
    לא וויליאם, וויליאן. רק תיקון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  2. oranfu Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    37,915
    Likes Received:
    20,987
    לא ראיתי את כל המשחק, אבל בכלל חשבתי שאין במקרה של פנדל יתרון...
    אני לא חושב שהוא טעה כשהעניק להם פנדל. אם כבר, אתם צריכים להגיד תודה שהוא לא הרחיק את השוער. זה רק בהתייחסות לפנדל, לא לכל שאר הארועים\טעויות שהיו.
     
  3. חוצפן חיובי Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    539
    Likes Received:
    19
    http://www.dailymotion.com/video/x13c1c9_a...decisions_sport

    שופט זבל, פשוט בא במטרה להרוג אותנו.

    לגבי היתרון, אין פה החלטה לא חוקתית. ע"פ החוקה, שופט צריך להעניש על העבירה המקורית תוך מספר שניות. לא היה שום דבר לא בסדר בפנדל הראשון.
     
  4. Bender Member

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Messages:
    1,722
    Likes Received:
    0
    אני לא בטוח אבל נראה לי שאחרי שהשופט נותן יתרון המשחק באחריות שלך. אם היתרון לא היה "שמיש" כי השחקן היריב הגיע לכדור נגיד לפני, או שמיד אחרי השחקן לא הצליח להשתלט על הכדור אז מחזירים אחורה.

    אבל, אם השחקן שקיבל יתרון לקח החלטה, למשל לבעוט לשער, למשל למסור לשחקן יריב, למשל לעבור את השחקן מולו, ונכשל בהחלטה שלו, אז אין מקום להחזיר את הכדור אחורה.

    זה הגיון פשוט. היתרון מאפשר לשחקן להשתמש בתנועה של הכדור כדי שלא לעצור משחק שזורם בעברות ולתת למשחק לזרום.

    היתרון הוא לא כרטיס חופשי שבו רק אם הולך לך זה נחשב ואם לא מחזירים אחורה .

    מה שברור זה שבמצב הזה השופט היה חייב לתת להם פנדל ולא יתרון כי אין יתרון טוב כמו פנדל. חוץ מזה היה צריך להוציא כרטיס אדום למרות שהיום אני כבר לא יודע מה החוקים בעניין הזה.
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  5. alonje Member

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    273
    Likes Received:
    7
    השאלה מה היה קורה אם הכדור היה נכנס לפני שריקת הפנדל. זה אמור להיחשב שער. לא?
    שמעתי פעם שחוק היתרון לא חל על עבירות שמתרחשות ברחבה.
    בכל מקרה, אני מאוד מאוכזב מקוסייליני שחטף את הכדור בין הרגליים ובעצם איפשר לאבונגלהור להתייצב לבד מול שצ'סני. לבלם ברמתו אסור לעשות ולו טעות אחת, במיוחד כשמדובר בנקודה שאמורה להיות החזקה אצלך.
     
  6. Mellow29 Kopite

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    9,072
    Likes Received:
    3,608
    יש הגיון מסוים בטענות שלך, אבל הן לא נכונות מבחינת החוק. השופט צדק שלא עצר את המשחק מיד כי אולי היה נוצר מצב טוב יותר מפנדל (בעיטה מזווית נוחה לשער ריק), וכנראה צדק שוב כששרק לפנדל אחרי שהתברר שהמצב שנוצר (בעיטה מזווית קשה עם שחקני הגנה על הקו) לא היה טוב יותר מהפנדל המקורי.

    הפנדל על קוסיילני היה לכל היותר גבולי (וכנראה שמוצדק, היה מגע וקוסיילני לא היה צריך לגלוש), הצהוב השני מוצדק לגמרי. מה נשאר לנו, כביכול פנדל לטובת ארסנל שלא נשרק (לא ראיתי) ומשחק אגרסיבי מדי של שחקני וילה? ואתה חושב שאיגוד השופטים העניש אותו בגלל זה? בכנות, נשמע לי מגוחך. סביר להניח שהוא לא שובץ באופן שגרתי ואוהדי ארסנל תפסו טרמפ.
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  7. GentlePunter Member

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    425
    Gender:
    Male
    דני, אם לא ראית אז כדאי שתראה (לא תקציר). ה-WWE זה כלום ליד מה שהלך שם. אני לא ראיתי משחק כזה כבר הרבה זמן בפרמייר, ושני הצדדים נגררו לזה (ארסנל שיחקה לידיים ולרגליים של ווילה תוך הפגנת טמטום בלתי נדלה של כמה שחקנים). הטעויות שעשה בטח לא הוסיפו אבל לי די ברור שהוא לא שובץ ע"מ לתת אור אדום לשאר השופטים ולמנוע slippery slope בשלב מוקדם של העונה.
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  8. חוצפן חיובי Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    539
    Likes Received:
    19
    מי שטוען שהפנדל השני גבולי, שלא לדבר על מוצדק, הוא הזוי. זה היה תיקול מושלם מצד קוסיילני.
     
  9. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    אי אפשר לצפות מהשופט לראות את הליטוף שקוסיילני הביא בכדור כאשר לאחריו הוא הוריד לשחקן וילה את שתי הרגליים מאחור. לא אנושי. אין לו ראיית רנטגן. שים לב שהכדור המשיך בדיוק באותו הכיוון וכמעט באותה המהירות. מבחינת השופט הוא לעולם לא נגע בכדור בכלל. כאשר בכלל מבחינת שופטים יותר פעמים כן מאשר לא תיקול בגלישה מאחור יהיה סיבה לשריקה לעבירה. ובצדק מוחלט

    אתה לא נותן לשחקן לעבור אותך ולהגיע למצב שהוא עם הגב אליך ואתה רודף אחריו ברחבה.

    והדבר האחרון שאתה עושה זה קופץ לו לרגליים מאחור, לא משנה כמה חד ומוכשר אתה בתיקולים. 9\10 מקרים כאלה יובילו לפנדלים. ובצדק.

    במקרה של קוסיילני הדבר היחיד שנותר לו לעשות זה להמשיך לרוץ עם השחקן ולאלץ אותו לבעוט ממצב של חוסר שיווי משקל. או להמשיך להלחם על הכדור ולאלץ את השחקן לרוץ איתו החוצה או מחוץ לרחבה.

    קוסיילני בחר לעשות את המהלך הכי מסוכן מכל הבחינות. וזה לנסות ולהתנקש בשחקן ברחבה מאחור. וקיבל את מה שמגיע לו.
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  10. c_web Member

    Joined:
    Apr 4, 2004
    Messages:
    2,406
    Likes Received:
    205
    Gender:
    Male
    מעולם לא ראיתי את השופט הזה בליגה האמת, הוא נתן משחק כ''כ גרוע בשבת וזה היה לשני הצדדים. כמה פעמים הוא לא נתן יתרון? זה היה פשוט לא יאמן. מקווה שלא נראה אותו השנה בליגה...
     
  11. skyday20 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    7,340
    Likes Received:
    3
    זה לא המשחק הראשון שלו בפרמ, הוא שפט עוד 4 של ארסנל והרבה משחקים אחרים.
     
  12. חוצפן חיובי Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    539
    Likes Received:
    19
    איך לשני הצדדים, איך? הוא שרק לעבירה על כל עלייה של ז'ירו לכדור גובה או ניסיון של ארסנל לחטוף כדור במרכז המגרש, בזמן שלוילה הוא נתן רישיון בלתי מוגבל לפרק רגליים, וילה היו צריכים לסיים עם המשחק עם שלושה אדומים. מצחיק שאתה שואל כמה פעמים הוא לא נתן יתרון... כן, המון, רק שכל הפעמים האלה היו בהתקפות של ארסנל. לוילה הוא נתן יתרון באופן בולט (חלק חושבים אפילו מוגזם, לדעתי לגיטימי) פעמיים, בפנדל הראשון ובאדום המוגזם לקוסיילני.
    לא מבין את הצורך של אנשים להגיד אוטומטית "רע לשני הצדדים". לא, לוילה הוא היה מצוין.

    לגבי קוסיילני זה פשוט הזוי, הוא אפילו לא נגע ברגליים של אגבונלהור שצלל, רק נגע בכדור. תיקול מושלם.
     
  13. GentlePunter Member

    Joined:
    Dec 4, 2012
    Messages:
    2,023
    Likes Received:
    425
    Gender:
    Male
    עפ"י פיזיורום: אוקס = 6~ שבועות
     
    Last edited: Aug 20, 2013
  14. מזגן Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    4,458
    Likes Received:
    394
    זה 6 שבועות בזמן ווילשייר או בזמן רוזיצקי?


    מצד אחד הוא מגיע לכדור. מצד שני לפני שהוא מגיע עם רגל ימין (אחת הבעיות בתיקול כאן) הוא מתיישב עם ברך שמאל על הקרסול של אגובלנהור וכבר אז מכשיל אותו.
    השופט עמד מאחוריהם ואין סיכוי שראה את הרגל על הכדור. הוא ראה את ההכשלה מאחור. הכוון אולי היה צריך לראות.
    http://assets.sbnation.com/assets/3069207/Gabby_Tackled_for_Pen_2_medium.Xxx
     
  15. skyday20 Member

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Messages:
    7,340
    Likes Received:
    3
    הם לא תמיד יודעים פיזיורום, נראה לי שזה לא 6 שבועות. אלא יותר כמו שאמרו 3 חודשים.
     
Thread Status:
Not open for further replies.