מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Captain Canada, Jul 14, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,642
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    בלי שום ביסוס? למה, אני אמרתי אחרי שעידן ורד נמכר לבית"ר במיליון דולר את המשפט הבא: "600 אלף דולר על עידן ורד, ו-400 אלף דולר לבית"ר ירושלים"? - אז לא, זה היה יעקב שחר. רק מכבי חיפה באמת רצתה אותו ולא הייתה שום סיבה שמחיר השוק שלו ירקיע שחקים, בטח כשמדובר בשחקן שנפצע בכל עונה. לגבי חן עזריאל - דיברתי על המעבר בזמנו ולא על מה שקורה בקיץ הנוכחי. הפועל מעולם לא רצתה את חן עזריאל - זה קשקוש מצוץ מהאצבע, אפילו בעיתונים לא היה כתוב על זה אף-פעם. אתה יודע מה: אפילו ב-ONE אני בספק אם כתבו משהו כזה.

    סולליך שחקן מצויין ואני לא דיברתי על עכו או סכנין, הוא כבר מיצה את הקבוצות האלה. אני בטוח שאם הייתה לרב"ש אפשרות להשאיל אותו לפני חודש - לא היינו רוכשים את זגורי. אני גם לא מבין את מכבי חיפה שמשאילה את השחקן פעם שלישית. בגיל 30 הוא יקבל את הקרדיט סוף-סוף?
     
  2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,404
    Likes Received:
    4,954
    Gender:
    Male
    הבעיה כאן היא בעיקר סולליך.
    בנאדו אמר לו שהוא רוצה שיישאר, שיילחם על ההרכב, הסביר לו שישחק הרבה כי אם נשחק באירופה יהיה עומס לא קטן של משחקים והוא בטוח שייזכה לדקות. סולליך מצידו לא ממש נלחם ומעדיף שוב לעבור לקבוצה בינונית מאשר להלחם על מקום בקבוצה גדולה.

    קצת מאכזב האופי הזה שלו.
     
  3. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,636
    Likes Received:
    26,868
    Gender:
    Male
    סלליך גם קיבל דקות בשני המשחקים. אי אפשר לבוא למכבי חיפה ולדרוש מקום קבוע בהרכב.
    זו חוצפה. איזה מן חוסר אופי זה ישר לוותר.
    אז מה יגיד חמד שלפני 3 שנים לא נספר בכלל בהתחלה.
     
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    יעקב שחר אמר? אז זה בטוח נכון ואין לו שום אינטרס לצאת בן-אדם אצילי שהציל את בית"ר ירושלים.

    עידן ורד באותו זמן בו נמכר למכבי חיפה היה אחד השחקנים הטובים בליגה כבר בגיל 20 ושחקן הרכב בנבחרת הצעירה, סכום של 1.2 מיליון דולר על שחקן כמו ורד באותו זמן זה לא נדבה ואפילו סכום לגיטימי ביותר בטח שמכבי חיפה מצמידה לשחקן כמו גולסה תג מחיר של 4 מיליון יורו. וזה שעידן ורד נפצע השנה ולא התקדם כמו שציפו במכבי חיפה זה לא אשמת בית"ר, הרי אחרי הגולים שלו נגד מאריבור ושאלקה שחר רצה למכור אותו במחיר שנע בין 2 ל-3 מיליון יורו אז הוא היה אומר שמיליון על עידן ורד ועוד מיליון וחצי למכבי חיפה? סלח לי שאני לא קונה את זה.

    לגבי עזריאל אני יודע שהפועל ת"א רצתה אותו עוד בינואר של אותה עונה(10/11) וטביב גם הציע עליו יותר מאשר מכבי חיפה באותו קיץ, זה ממש לא מצוץ מהאצבע ואני לא צריך שזה יהיה כתוב בONE כדי לדעת את הסיפור. ואני לא מאמין ששחר קנה את עזריאל בזמנו רק כדי לעזור לבית"ר, באותו קיץ כמו שכתבתי כבר בנושא אחר הגיעו למכבי חיפה שחקנים כמו ימפולסקי, דגני, דה-חסוס ותורג'מן, אז מה לכולם שחר עוזר ומנדב כספים? אי אפשר להצדיק מדיניות רכש בינונית בתירוצים של נדבות ועזרה לקבוצות אחרות, זה פשוט לא נכון בטח שמדובר באיש עסקים ותיק בכדורגל כמו יעקב שחר.

    אתה כתבת שסולליק יגיע לבית"ר כחלק ממסע הנדבות של שחר ובחרת להתעלם מהעובדות שבית"ר תשלם עליו דמי השאלה ושבעצם מכבי חיפה היא זו שתבחר לאן השחקן(שבעצמו רוצה להגיע אך ורק לבית"ר) ילך. בית"ר גם לא אשמה שרק השבוע סולליק קיבל אישור לעבור בהשאלה לקבוצה אחרת בדיוק כמו שהפועל ת"א לא אשמה שטביב קמצן ולא סגר עם זגורי לפני שהאחרון חתם בהפועל ת"א.

    יכול להיות שאתה צודק אבל מדובר בשחקן שיש לו מקום בהרכב בכל קבוצה בליגה למעט חיפה ומכבי ת"א. צריך לזכור שבקישור ההתקפי של מכבי חיפה יש את קטן עם מקום קבוע בהרכב no matter what, חן עזרא אחד הישראלים הטובים בליגה וראיוס שעד עכשיו נראה שהוא רמה בפניו עצמו. בנוסף על הספסל יש את עידן ורד שנמצא במעמד דומה ואפילו על עדיף על סולליק את גולסה שיכול גם לשחק בכנפיים ואת ריאן שהוא גם כישרון גדול, יכול להיות שההבטחות של בנאדו אמיתיות אבל ברגע שיש לך אופציה לשחק שנה שלמה בהרכב ולהעלות את הערך שלך קשה לי למצוא שחקן בן 22 שיסכים להישאר על הספסל ולחכות לצ'אנס.
     
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    15,404
    Likes Received:
    4,954
    Gender:
    Male
    לא כל כך מסכים.
    קטן וראיוס לא על המשבצת של סולליך כי הם משחקים בשלישייה במרכז המגרש. מי שדווקא כן על המשבצת שלו זה אחד החלוצים שמשחק בכנפיים ועזרא. אז אוקי נניח שורד זה החילוף הראשון (למרות שהוא סובל מלא מעט פציעות ואין לי ספק שהוא לא יהיה חילוף ראשון הרבה זמן), בעונה של אירופה הוא בטוח שהיה מוצא את המקום. מעבר לזה, שלדעתי המינימום זה לחכות ולראות אם הקבוצה תשחק באירופה ואז לקבל החלטה. על סמך 4 משחקים ובשניהם הוא גם שיחק הוא מחליט לוותר, זה מראה יותר על האופי שלו ופחות על מכבי חיפה.
     
  6. Daresen Ark Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    מדובר בשחקן נוסף שתחרות לא באה לו בטוב וחושב שהוא יכול לקבל את חולצת ההרכב על-סמך הערכה עצמית מופרזת של היכולות שלו. כל שחקן מתחיל מהספסל, הוא צריך להוכיח את עצמו משם בשביל לתפוס מקום בהרכב. שכן לנדוד בהשאלות חד-פעמיות בתקווה שהסוכן שלו ילקט את מיטב מהלכיו לווידאו שישלח לחו"ל זה מהלך שמראה בעיקר על חוסר-אופי.

    מבחינת מכבי חיפה, כן היה נכון להשאיר אותו ולחזק את הספסל, אבל יש להם עסק עם עוד שחקן שמחפש קיצורי דרך.
     
  7. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,642
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    זה שלבית"ר אין גרוש על התחת(או יותר מדויק - טביב מנחה קו של 'מדיניות הצנע' נכון לעכשיו) - לא אמור לעניין אף-אחד. לגיטימי מאוד שמכבי חיפה תדרוש דמי השאלה עבור שחקן ליגה טוב, ושזה יהיה קצת יותר משקל וחצי. בית"ר כבר הרוויחה מהנדבות של יענק'לה על חן עזריאל, עידן ורד וגם פילאבסקי שהושאל ללא תמורה לדעתי והיה לו חלק במסע ההינצלות של בית"ר.

    אני לא 'מאשים' את בית"ר בכלום(בפציעות או בחוסר היכולת של ורד), וגם אם חיפה שילמה סכום גבוה מהדרוש - אז בית"ר הרוויחה. אבל, שחקן שכובש 5 שערים ומשחק בסה"כ עונה רציפה או שנה וחצי במקרה הטוב(אין לי סטט' מדוייקת מתי עטר 'זרק אותו למערכה', וכן זכור לי שורד פיספס הרבה משחקים בגלל פציעות עוד בבית"ר) - לא יכול להיחשב כאחד מהשחקנים הטובים בארץ, פשוט לא.

    סולליך יכול לתת למכבי חיפה מימד נוסף בקישור. חן עזרא שחקן נפלא, וזה לא שאני הופך אותו לאריאן רובן - אבל רוב המהלכים שלו הם חיתוך למרכז ובעיטה חזקה. לפעמים זה הולך אחלה כמו מול מכבי בגולאסו ההוא בקרייה. סולליך יותר מכדרר על הקו ומוסר כדורי רוחב, מרים לרחבה וכאלה. זה יישמע הזוי, אבל אולי לחיפה כדאי דווקא להשאיל את ורד לבית"ר. הוא לא שיחק המון זמן ולא נראה ערוך מאף בחינה לתחרות ארוכה וקשה על ההרכב, וכמובן שיש לו סנטימנטים לקבוצת נעוריו. אני קראתי כתבות על השאלת סולליך עוד הרבה לפניכן. אם הבחור חושש מתחרות - אז זה סיפור אחר..
     
  8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    סלח לי, אבל אלו באמת שטויות. כמו שדה יונג כבר כתב - עידן ורד היה בזמנו אחד מהטובים בליגה ושחקן מבוקש מאוד, והסכום ששולם עליו ממש לא יוצא דופן. חן עזריאל גם היה מבוקש וגם עליו הסכום ששולם לא כזה יוצא דופן. לגבי פילאבסקי אני לא יודע הרבה חוץ מזה שחיפה חיפשה קבוצה שתקלוט אותו.
    אפשר לומר הרבה דברים על שחר, נדבן הוא בטח לא.
     
  9. G.B7 ירוק עולה

    Joined:
    Aug 22, 2009
    Messages:
    3,727
    Likes Received:
    1,808
    Gender:
    Male
    אני בעד ההשאלות של סולליך הוא עוד לא בן 23.
    העונה ציפיתי שהוא יהיה שחקן הרכב במכבי חיפה אבל יש שחקנים טובים יותר השנה בקבוצה.
    ההשאלות האלה מועילות בסופו של דבר הוא שחקן צעיר ויש לו עוד מה לשפר שיצבור ניסיון ואז יגיע לקבוצה.
    הדברים האלה לוקחים זמן
    תומר חמד הספיק לבלות באחי נצרת ואפילו בספסל של מכבי הרצליה וכשהוא היה בשל מספיק הוא הגיע ונתן את התוצרת.
    מקווה שגם סולליך יעשה את זה
     
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    אם סולליך באמת לא רוצה להילחם על מקום בהרכב ומצפה פשוט לקבל אותו, אני לא רואה טעם בכך שחיפה מחתימה ומשאילה אותו. שום שחקן צעיר בקבוצה גדולה לא יכול לקבל ככה סתם מקום בהרכב, או לפחות לא צריך לקבל. אם הוא חושב שהוא כזה גדול, שפשוט יעבור לקבוצה אחרת..
     
  11. EuropeGuy Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Messages:
    2,607
    Likes Received:
    981
    ynet פירסמו קטע מהשיחה שבנאדו עשה עם השחקנים, ביניהם שם דגש על המשמעת.
    אבל דבר אחד לא כ"כ הבנתי, קטע מהציטוט:

    "אל תישארו לבעוט לשוערים אחרי גמר האימונים, אני לא רוצה שמישהו יפצע ותקשיבו להנחיית הצוותים המקצועיים והניהוליים."

    מה עם האגדות על השחקנים שנשארו לבעוט ולהתאמן אחרי אימון כדי להשתפר ולעבוד על האספקטים החלשים שלהם? אני דווקא רואה בשחקן שנשאר לבעוט ולהתאמן דבר מבורך. אין דרך לתת להם להמשיך להתאמן יותר מבלי להפצע?
     
  12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    17,322
    Likes Received:
    10,485
    אמרתי שזה לא לגיטימי? פשוט זה מתנגש עם הטענות שקר שלך על הנדבות של שחר לבית"ר, מתנהל מו"מ רגיל בין בית"ר לחיפה.
    הוכחתי לך כבר על חן עזריאל ועידן ורד שלא היה מדובר בנדבות אבל סבבה תמשיך ללכת עם הראש בקיר.
    פיליאבסקי הגיע עם שבר ברגל ובית"ר הייתה הקבוצה היחידה שהסכימה לקבל אותו למרות תקופת ההחלמה של חודשיים(התחיל לשחק רק במחזור העשירי) והבטיחה לו מקום בהרכב, לשני הצדדים היה כאן אינטרס על השאלה בחינם.

    ועוד משהו ממתי נדבות זה למכור את השחקנים המובילים שלך למרבה במחיר? ובדיון על יעקב שחר כתבתי מספיק שגם שחר נהנה מהיחסים הטובים עם בית"ר, הייתה לו זכות ראשונים על יצחקי, אלבארס, תמוז, פרננדס, ברוכיאן, מויאל ולמעשה כל שחקן שהרשים אצלנו, אם הוא היה רוצה כולם היו משחקים בירוק, את ורד ועזריאל רצו אז הם עברו לחיפה במחירים רגילים בהתאם למצב הקבוצות, זה כמו שאני יכתוב שבית"ר נתנה לחיפה נדבות שהשאילה לה את עמרי אפק ואלירן דנין.

    עידן ורד שיחק בבית"ר 2 עונות בבוגרים, בעונה השניה הוא החמיץ את 10 המחזורים האחרונים בגלל פציעה ממנה הספיק להתאושש עוד לפני המעבר לחיפה, מהרגע שעטר נתן לו את המושכות בקישור הוא נתן קבלות והיה אחד המצטיינים שלנו, והוא שיחק כמעט את כל המשחקים קשר 50-50 ולפעמים באגף ככה שאני לא מבין למה אתה סופר לו שערים. אולי לא אחד השחקנים הטובים בארץ בכלליות אבל הוא נחשב ובצדק לאחד הכישרונות הגדולים בארץ ופוטנציאל ענק גם לנבחרת ולא סתם שחר רדף אחריו עוד מאוקטובר של אותה עונה ורצה להביא אותו לחיפה והיה מוכן לשלם יותר מ-600 אלף דולר(שוב עוד טענה שסותרת את הנדבנות של שחר).
     
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    27,614
    Likes Received:
    6,332
    בצורה הזאת עדיף שלא יתאמנו בכלל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    ברור שזה דבר מבורך להשאר אחרי האימון ולעבוד על הדברים החלשים, אבל אנחנו מדברים על קבוצה ישראלית...חבל, באמת חבל לקרוא את הדברים האלה. אם הדברים האלה נכונים אז יש במועדון עדיין אווירה חובבנית.
     
  14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,452
    Likes Received:
    4,703
    האמת שאחד מתפקידיו של צוות מקצועי הוא לבנות לשחקנים מסוימים גם תכנית אישית לאימון מעבר לשעות האימון הקבוצתי. אני מאמין שבנאדו התכוון ששחקנים שאין להם תכנית לא יעבדו שעות נוספות, כי אין מי שיפקח עליהם ויידאג להעיר להם על דברים מסוימים, אם לא זו דיי בושה..
     
  15. oranfu Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    37,899
    Likes Received:
    20,974
    א- לא בעיה של מכבי חיפה אם רק הפועל ת"א רוצה אותו. זה יכול להוריד במחיר, אבל לא לתת לו שחרור בחינם.
    ב- היתה לו אופציה לעבור לק"ש. הוא סירב. הוא פשוט רוצה רק להפועל, והפועל לא מוכנה לתת שקל.



    בנושא אחר - טעות גדולה לשחרר את סלליך. מאוד לא אוהב את זה. אבל כשבאים אליו בטענות שהוא לא מוכן להילחם על המקום שלו, אז אני לא מקבל את זה. עד עכשיו ממה שראיתי הקיץ, לא סופרים אותו בקבוצה. הוא בקושי מקבל דקות וזה עוד לפני החזרה של עידן ורד ולפני שמביאים עוד שחקן התקפה (כמו שבנאדו רוצה). אם הוא נשאר הוא בקושי ייראה דשא וזה ברור לגמרי.
    גם מפריע לי שהוא כנראה יילך לבית"ר, אבל זה כבר משהו אחר.
     
Thread Status:
Not open for further replies.