הקטע הוא אבל שאתם סוגדים לשיטת הסדרות, כאילו היא השיטה הכי הוגנת בעולם. את האמת? לדעתי בכדרוסל גם שיטת הסדרות היא לא ספורטיבית ולא הוגנת. למה קבוצה יכולה לסיים את העונה הסדירה עם מאזן 28-2, ואז לבוא לסדרת גמר שמתחילה ב0-0 כשהיתרון היחיד שלה על היריבה שלה זה שאם יהיה משחק מכריע הוא יתקיים אצלה? זה כן ספורטיבי בעיניכם? אתם פשוט צועקים שזו השיטה שצריכה להיות, כי זה מה שנהוג בכל העולם כדי לקבוע זוכות בליגות בכדורסל. לדעתי זו דוגמא מובהקת לזה שלא תמיד מה שעושים בעולם זה מה שהכי הוגן/ספורטיבי. זה הרי ברור שאם בכל העולם ליגות כדורסל היו מוכרעות לפי ליגה סדירה בלי פליאוף, כשרק פה היו עושים סדרות שמתחילות ב0-0, הייתם צועקים כמה הסדרות הן ביזיון.
קודם תלמדו להיות כנים עם עצמכם, אח"כ תנפנפו באלופת ישראל. זה רק הופך פאתטי מיום ליום. אני מסביר לך שרציתי לראות את חיפה ממשיכה לשמור על הסגל שלה ומצליחה ביורוקאפ אז אתה עונה לי "על מה יש לנו לשמור" ו"אלופת ישראל"? פאתטי חבר. לא, עם כל הכבוד לפרנקו, הוא לא גרינברג. ולא ברור לי מה לא בסדר בדרישה של גרינברג לעליית שכר אחרי העונה שעשה עם הקבוצה. יסכימו איתי החבר'ה כאן שיש גבול לכמה שאפשר להסביר לך את ההבדל בין שיטת ליגה לגביע. אם עדיין לא הבנת, זו כבר הבעיה שלך. לי אישית נראה שאתה מבין טוב מאוד, רק כיף לך לדחוף את ה"למה בליגה כן וביורוליג לא", כאילו שזה יוריד משהו מהכבוד של מכבי שנמצאת 50 שנה בטופ האירופאי. שיבושם לך.
שיחקו בעבר בשיטת ליגה סדירה בלבד בכדורסל וזה מפגר. נגיד שיש שיוויון נקודות במצב כזה. הכרעה על הפרשי סלים בכדורסל זה פשוט מאוד אידיוטי (לכן גם השיטה שמסתמנת לעונה הבאה של שני משחקים בגמר זה לא פחות מטמטום). שים לב בכמה מילים מלבבות אני מתאר את החשיבה הזו. לכן סדרות זה פתרון הולם. זה מאפשר יתרון מסוים לקבוצה שמגיע לה כזה (ואל תשאל עכשיו ומה אם היא רק זכתה ביתרון בהפרש סלים. תעשה לי טובה), הזדמנות לתקן ימים קצת פחות טובים בלי שזה יחרוץ גורלות ויראה מי בתכלס קבוצה טובה יותר כי בד"כ קבוצה חלשה לא תגבור על קבוצה חזקה ברוב המשחקים.
עידן, מה זה משנה ש"היורוליג הוא בשיטת גביע בניגוד לליגה", זה ממש לא קשור. אם החלטת שמכבי חיפה היא "מחזיקת גביע קופל" בגלל שזכתה במשחק גמר אחד בודד וגלמוד, אז את תואר "מחזיקת הגביע" ניתן לייחס מעתה גם למי שזוכה ביורוליג, היא גם זוכה בגביע בזכות משחק אחד, ואפילו לא צריכה לנצח סדרה לפני כן בחצי הגמר, אלא גם לנצח משחק אחד. אתה לא יכול להגיד שהזוכה ביורוליג היא "אלופת אירופה" ולכנות את חיפה "מחזיקת גביע קופל" כששתיהן זכו בתואר באותה שיטה (אפילו בישראל כמו שאמרתי, בחצי הגמר צריך לנצח סדרה בניגוד ליורוליג). ממש מעניין אותי ההגדרות "היורוליג זה בשיטת גביע", ממש משנה. וזה נכון, התואר "מחזיקת גביע היורוליג" באמת יותר מתאר את אולימפיאקוס מאשר "אלופת אירופה".
מסכים שבכדורסל מצב של שוויון בעייתי כי אי אפשר לעשות "טבלה פנימית" כמו בכדורגל והפרש סלים זה לא פיתרון אידיאלי. אבל אם נוציא מצב של שוויון, גם בכדורסל השיטה הכי הוגנת וספורטיבית להכריע זהות של אלופה, היא ליגה סדירה עם 30-35 משחקים, כמו בכדורגל, בלי שום פליאוף ובלי שום קיזוז שמצריך אותך לשחק סדרות שמתחילות ב0-0 ומבטלות את כל מה שעשית במשך עונה שלמה. יודע מה? שתי הראשונות סיימו את העונה הסדירה במאזן 29-6? תעשה סדרת הטוב מ5. אחרת? מי שסיימה ראשונה אלופה. אבל בכל העולם עושים סדרות, אז בכל העולם צודקים כמובן ומה ששונה הוא לא הוגן. אם רק פה היו עושים סדרות כשבכל העולם משחקים בשיטה שתיארתי פה (ליגה סדירה), הייתם זועקים פה בלי סוף איך הסדרות הן הזויות ולא ספורטיביות, אני בטוח בזה.
על פניו שיטת ליגה סדירה היא הכי ספורטיבית. אבל מעשית זה לא הוגן ממש. האמת שסדרה אחת רק בין מקומות 1-2 זה רעיון לא רע, אבל תאר לך מצב בו יש 3-4 קבוצות עם מאזן ניצחונות זהה. עניין שמונה הקבוצות בפלייאוף הוא דבר שגם אני לא ממש מבין, אבל כך נהוג בכל מקום, אז למה לא לפעול כך?
זה בדיוק מה שאני אומר. זה שזה נהוג בכל מקום, לא הופך את השיטה הזו לקדושה וספורטיבית לחלוטין. גם שיטת הסדרות לא הוגנת (אפילו מאוד לדעתי). קבוצה יכולה להתחיל את העונה הסדירה עם מאזן 20-1. לתפוס חודש וחצי גרועים בישורת האחרונה עם 5 הפסדים ב6 משחקים נניח, לבוא לסדרה מול מקום 8 ולהפסיד והלכה האליפות. בכדורגל היינו אומרים על דבר כזה ש"זה לא פייר כי כל מה שהם עשו בתחילת העונה הלך לפח". הרי בכדורגל אם תהיה הכי טוב מאוגוסט עד אפריל נניח, היכולת בחודש מאי לא תשנה את זה שתיקח אליפות. בכדורסל אתה יכול לסיים את העונה הסדירה במאזן 30-5 ועדיין לא לקחת אליפות כי הגעת לסדרות בכושר רע. גם זה לא הוגן בכלל בעיני, כמו שיטת הפיינל פור.
http://www.one.co.il/Article/219690.html בחור עם שאיפות. אני הייתי מתחיל בלעבור שלב בתים ראשון ביורוקאפ.
עפ"י NRG מלבד פרנקו גם מאמן הנבחרת אריק שיבק ובנוסף פיני גרשון הוצעו לאלופה שגם מאמן זר עדיין על הפרק.
פיני גרשון "הוצע" לחיפה? ואז היא גם בחרה בדני פרנקו? לא נראה לי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אני בסה"כ אומר שסדרות זה הפתרון הכי טוב לבעיה שנוצרת בהכרעה יבשה עפ"י ליגה סדירה בכדורסל. לכן זו השיטה הכי טובה שניתן להעלות על הדעת בלי ליצור יותר מדי בעיות.
לפי מה שהבנתי החוזה שלו פה היה מוערך משהו כמו 150-200 אלף בעוד בקזחסטן משהו כמו 500-550. אגב, בעמדת המאמן גרינברג היה מקבל מיליון (400 בחוזה שלו ועוד 600 בחוזה בארה"ב) וכרגע הוא מבקש העאלה של 40 אחוז שזה אומר כמעט מיליון וחצי אם נוסיף בונוסים.