מוק' מונדיאל 2014 - שאר העולם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י cazzo, ‏15/6/11.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    ירדן ממשיכה להפתיע ומבלי לראות את המשחק אני מאמין שהיא ניצלה את האדישות היפנית שלא ממש זקוקים לנקודות. ראיתי משחק של ירדן בשלב מוקדם יותר אם אני לא טועה, והיא רחוקה מלהיות נבחרת מרשימה והגיעה לשלב הזה בניגוד לנבחרות טובות יותר שנפלו הרבה בגלל ההגרלה (?) הנוחה.

    גם בקונקאקאף, מחזור 3 תחילת הדרך עדיין, יש מצב להפתעות. פנמה מוליכה את הבית לפני המפגשים מול צמד הגדולות של האזור, שמצידן נפרדו בתיקו 0 שמשאיר את מחיקו על 3 משחקים ללא ניצחון (או הפסד). קשה לי לראות את פנמה משיגה את אחד משלושת הכרטיסים הבטוחים, אבל הם יכולים להפתיע (עכשיו כבר פחות הפתעה) ולתפוס את המקום ה-4 שמקבל צ'אנס נוסף למונדיאל. לואיס טחאדה הזכור לטובה מפרו ובלאס פרס, שאני אישית לא מחזיק ממנו יותר מדי, כבשו בניצחון האחרון. נלסון באראהונה יקירי שותף כמחליף ועל סמך חבר שראה את המשחק תרם יפה לניצחון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
     
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    אני אחלוק עליך בנוגע לפנמה, שמאז אמצע שנות ה-2000 שהרבה זרים החלו להציף את הכדורגל הקולומביאני וגרם לי לעקוב יותר מקרוב על הנבחרת הזו. יש לה כיום באמת יופי של חומר להצליח איתו, בטח באיזור שבו היא נמצאת שלדעתי היא נופלת כיום רק ממכסיקו. בוא נגיד שגם ארה"ב עם המסורת עוד תחזור לעצמה, אבל מבין הארבע הנותרות, לא חושב שלפנמה סיכוי קטן יותר מהשאר לתפוס את המקום השלישי (הפסידו 2 נקודות יקרות בבית אחרי שכבר הובילו 0-2 על קוסטה ריקה). אני מאוד מקווה שהם יעשו את זה, אני אשמח לראות גם אותם בברזיל.
     
  3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    אם הייתי צריך להמר הייתי שם את הכסף על קוסטה ריקה כזו שתצטרף למקסיקו וארה"ב, אבל אני מסכים איתך שגם אם אני חושב שפנמה לכאורה פחות טובה הפערים הם בהחלט לא גדולים אם בכלל קיימים.
     
  4. ייא Member

    הצטרף ב:
    ‏28/5/10
    הודעות:
    4,703
    לייקים שהתקבלו:
    815
    מין:
    זכר
    אין לי ספק שבשני הבתים של אסיה אנחנו נאבקים על מקומות 1-2 עד הרגע האחרון ואף עולים. הכי גרוע מהפלייאוף שהוא בכלל בדיחה. חבל שאנחנו לא שם.
     
  5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    אני מבקש לא לגרור את הדיון של ישראל גם לכאן. לא מעניין כל נושא העולים לא עולים ומאיזה איזור. בשביל זה יש את הדיון של הנבחרת המהוללת שיכולה להעפיל מכל איזור בעולם.
     
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    מוקדמות מונדיאל 2014 - איזור אסיה

    יפן-אוסטרליה (4.6.13, 13:30 שעון ישראל)
    המשחק שיפתח את המחזור השביעי יהיה בסאריטמה וגם יהיה המסקרן ביותר כשיפגיש את יפן ואוסטרליה. השתיים שסיימו בתיקו 1-1 בדיוק לפני שנה, נמצאות עכשיו בשתי עמדות שונות: בעוד שהיפנים רגועים וקרובים לברזיל מתמיד, אוסטרליה רק במקום השלישי (אומנם עם משחק חסר) וחייבת נקודות כדי לא לסבך את עצמה לקראת הישורת האחרונה. בעוד שניצחון יפני יבטיח להם את הכרטיס ל-2014 (גם תיקו עלול לעשות זאת בשילוב של עוד תוצאות), ניצחו ןאוסטרלי יחזיר אותם בענק להובלה על הכרטיס למקום השני וירים את המוראל אצל הסוקרוז. מאמן יפן זקארוני, עדיין לא יודע אם יוכל להשתמש בשירותיו של מלך שערי הנבחרת במוקדמות, קייסוקה הונדה, שכרגע פצוע ובספק. אם הוא לא ישחק, מלאכת ההבקעה תיפול על כוכבה של מנצ'סטר יונייטד, קגאווה ועל חלוצה של שטוטגארט, אוקאזאקי.
    אצל האוסטרלים כולם כשירים למעט קשרה של קריסטל פאלאס, מייל ידינאק, שככל הנרא לא ישחק ומחליפיו הפוטנציאלים יהיו מיליגן או הולנד. המאמן אוסייק זימן שוב לסגל את ג'וש קנדי שחוזר מפציעה וכמוהו גם סאשה אוגננובסקי שיתפוס את מקומו בהגנה לצד הקפטן לוקאס ניל. טים קאהיל מהרד בולס יפתח בחוד ומעט מאחריו ישחק קשרה של אסטון וילה, ברט הולמן, באחד המשחקים הקריטיים של אוסטרליה בשנים האחרונות.

    עומאן-עיראק (4.6.13, 16:00)
    בעוד משחק קריטי במוסקט יילחמו עומן ועיראק שנמצאות חזק מאוד בתמונה ויקוו לניצחון יפני במפגש המקביל. העיראקים סוגרים את הבית עם 5 נקודות, אבל רק 2 פחות מהמקום השני ועם משחק אחד פחות. ניצחון בעומאן ואיבוד נקודות אוסטרלי, יזניק אותם למקום השני שמוליך לברזיל. עומאן מבחינתה עם נקודה פחות מירדן השניה וניצחון שלה בבית יעלה אותה למקום השני רק אם אוסטרליה לא תנצח ביפן וגם אז הם יהיו עם משחק אחד יותר מיריבותיהם. תיקו תהיה תוצאה לא טובה לשתיהן, אבל גם אוסטרליה וגם ירדן יקנו זאת.



    קטאר-איראן (4.6.13, 19:15)
    עוד משחק מפתח לשתי הנבחרות שנמצאות עם אותו מספר הנקודות, אבל האירנים במקום השלישי עם משחק פחות. ניצחון חוץ במגרש לא פשוט בדוחא, ייתן להם יתרון לפחות על המקום לפלייאוף, בטח אם גם לבנון תפסיד היום. מצד שני, ניצחון קטארי יזניק אותם למקום השלישי אבל עם משחק עודף. הקרב בבית הזה הוא יותר על המקום השלישי כי כרגע גם אוזבקיסטן וגם דרום קוריאה נראות כפייבוריטיות הברורות לתפוס את שני המקומות הראשונים. תיקו לא ישרת אף נבחרת ורק יקטין את סיכוייהן לסיים במקומות 1-2.

    לבנון-דרום קוריאה (4.6.13, 20:30)
    ניצחון לבנוני יהיה בגדר סנסציה. האחרונה בטבלה עם 4 נקודות מגיעה למשחק הכמעט הזדמנות האחרונה שלה, כשאם לא תנצח, תוכל לומר שלום לסיכוייה לסיים במקומות 1-2 ותנסה אולי-אולי לתפוס את המקום השלישי. מולה מתייצבת אחת הנבחרות החזקות ביבשת, שתוכל להיות היום עם רגל וחצי בברזיל במידה ותנצח. במקרה של ניצחון קוריאני, הם ישוו את מספר המשחקים לאוזבקיסטן ויעקפו אותם בטבלה ב-2 נקודות יתרון.

    http://img600.imageshack.us/img600/6167/32822118.Xxx


    מוקדמות מונדיאל 2014 - איזור צפון-מרכז אמריקה

    ג'מייקה-מכסיקו (5.6.13, 4:35 שעון ישראל)
    משחק מאוד מסקרן ייערך גם בקינגסטון, היחיד באיזור הזה בלילה שבין שלישי לרביעי, כאשר שתי הנבחרות היחידות שטרם השיגו ניצחון לאחר שלושה משחקים, יחפשו אותו אולי הלילה. המכסיקנים עד כה מפתיעים בחולשתם וצברו שלוש תוצאות תיקו משלושה משחקים - מקום חמישי בבית. תוצאה שאינה ניצחון מול האחרונה בטבלה, תערער את ביטחונם עוד יותר לקראת ההמשך שצפוי להיות עוד יותר קשה בדמות משחק חוץ קשה בפנמה בעוד 3 ימים. סאלסידו ודוס סאנטוס צפויים לחזור להרכב של מכסיקו, ובהתקפה ישחקו צ'יצ'אריטו ודה ניגריס ויקוו לרשום ניצחון ראשון ב-2013 לאחר שש תוצאות תיקו בשישה משחקים.
    הג'מייקנים מבחינתם חייבים אף הם לנצח לאחר שתי תיקו והפסד ולקראת משחק בית נוסף בעוד 3 ימים מול הכוח השני של היבשת, ארה"ב. פחות מ-4 נקודות בשני המשחקים האלו ולג'מייקה יהיה קשה מאוד להשיג את אחד משלושת הכרטיסים שמוליכים לברזיל. את ההתקפה של הרגאיי בויז יוליכו ריאן ג'ונסון ודארן מאטוקס, כאשר קשרה של לידס, רודולף אוסטין, יהיה זה שינהל את המשחק במרכז השדה.
     
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    אוסטרליה משיגה נקודה יקרה ביפן ששומרת אותה במאבק על המקום השני, בעוד שהיפנים קרובים מאוד מאוד לברזיל ולמעשה יכולים להכין כבר כרטיסים לריו. טומי אואר נתן יתרון מאוחר לאוסטרלים בדקה ה-82 ותקווה שהם יוצאים עם 3 נקודות סופר יקרות, אבל פנדל בתוספת הזמן של הונדה חילק את הנקודות לאכזבתם של הסוקרוז.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/6/13
  8. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    יפן כבר רשמית בברזיל, רק עירק יכולה מתמטית לעקוף אותה ושתיים עולות מהבית.
    ברכות לנבחרת הראשונה שמצטרפת לברזיל ומבטיחה את מקומה במונדיאל!

    בתקווה שירדן תעפיל לפלייאוף...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏4/6/13
  9. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    עידן, יפן הבטיחה באופן רשמי את עלייתה למונדיאל, והיא למעשה הנבחרת הראשונה שמצטרפת באופן רשמי לברזיל במונדיאל בקיץ.
    לאוסטרליה נשארו שני משחקי בית ואם היא תנצח אותם היא תעלה בוודאות למונדיאל. אני מניח ומקווה שהיא תעשה את העבודה.
     
  10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    כן, ראיתי את זה אח"כ. משום מה שכחתי שזה 8 משחקים, הייתי בטוח שזה 10 לרגע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
     
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    נהיה מותח בבית A של האיזור האסייתי. איראן עם ניצחון חוץ יקר בעומאן 0-1, מנצלת הפסד נקודות מפתיע של דרום קוריאה בלבנון (1-1) ומצמקת את הפער ממנה ומאוזבקיסטן לנקודה אחת בלבד, שני מחזורים לסיום. לבנון רשמית כבר בחוץ ותיאורטית קטאר עם סיכוי פחות מקלוש לתפוס את המקום השלישי (מעבר לכך היא לא יכולה בלאו הכי). ביום שלישי הבא אירן יכולה אפילו לעלות למקום הראשון, אם תנצח בביתה את לבנון החלשה וקוריאה תסיים בבית בתיקו מול אוזבקיסטן. במקר כזה, העפלתה של איראן לברזיל תהיה במחזור האחרון בידיים שלה והמשחק בין אוזבקיסטן לקוריאה הופך לקריטי עבור שתי הנבחרות, כי זו שתפסיד תחטוף מכה רצינית (במידה ואיראן מנצחת), לקראת המחזור האחרון.

    * בבית התפון-מרכז אמריקאי, מכסיקו רושמת ניצחון בכורה על ג'מייקה 0-1 משער של דל ניגריס בדקה ה-48, שמקפיץ אותנו למקום הראשון אבל עם משחק עודף. ג'מייקה עם 0 ניצחונות ב-4 משחקים, נמצאת כבר עם רגל אחת מחוץ למאבק על הכרטיסים הישירים לברזיל וחייבת לצבור נקודות בדחיפות כדי שהפלייאוף לא יברח לה.

    * היום בבית 6 האפריקאי, מאלאווי השניה עם 5 נקודות חייבת לנצח בביתה את נאמיביה (15:30) כדי להוציא אותה כמעט סופית מהמירוץ ולהיצמד לניגריה, שיוצאת למשחק חוץ בקניה מול האחרונה (16:00). במקרה של ניצחון מאלאווי ואיבוד נקודות של אלופת אפריקה, המאלאווים יעפילו לראשות הבית. בהחלט מוקש לא פשוט עבור הנשרים, שלא רוצים להסתבך לקראת הישורת האחרונה.
     
  12. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    עידן, are you drunk? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

    איראן ניצחה בחוץ את קטאר, עומאן בכלל בבית השני והיא דווקא ניצחה, בבית את עיראק, ועלתה למקום השני עם 9 נקודות מ-7 משחקים לאוסטרליה וירדן יש 6 נקודות מ-6 משחקים (כאשר לאוסטרליה הפרש שערים טוב יותר גם מירדן וגם מעומאן) ולעיראק האחרונה יש 5 נקודות גם כן מ-6 משחקים. אוסטרליה, כמו שכבר כתבתי בהודעה הקודמת, תארח את ירדן ואז את עיראק ונמצאת בעמדה הנוחה ביותר להעפיל למונדיאל. עיראק תארח את יפן במשחק הקרוב ותנסה לשפר עמדות לקראת המשחק בסידני אבל אני מניח שאוסטרליה היא זו שתעלה ישירות למונדיאל ושהמנצחת בעוד כשבוע וחצי במשחק בין ירדן לעומאן תעפיל לפליי-אוף ותתמודד על הזכות להיות מודחת בידי נבחרת דרום אמריקאית. ההפסד של עיראק, אגב, מבטיח ליפן את ראשות הבית (לא שזה משנה מקום ראשון או שני).

    בבית א', לקוריאה נשארו שני משחקי בית מול היריבות הישירות שלה על העלייה אוזבקיסטן ואיראן ונצחון באחד מהם (בוודאות במקרה של המשחק מול איראן, כנראה במקרה של המשחק מול אוזבקיסטן) לשלב הבא. המשחק השני גם של איראן וגם של אוזבקיסטן הוא משחק בית שהן אמורות לנצח (לבנון וקטאר בהתאמה) ולכן מי שתוציא תוצאה טובה יותר בסיאול כנראה תעלה למונדיאל, כי אני לא מאמין שקוריאה לא תנצח לפחות משחק אחד, מאזן הבית שלה במוקדמות עד עכשיו הוא 5 נצחונות מחמישה משחקים. מה גם שהיא נבחרת טובה יותר בלי קשר.

    כתבתי פה לא פעם ולא פעמיים ששיטת המוקדמות האפריקאית היא זוועה, וכרגיל אנחנו נראה לפחות כמה מאריות היבשת קורסות להן בשלב הבתים האחרון או בפליי-אוף.
     
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    לא שמתי לב לשורה הראשונה, כי דווקא בשניה כתבתי קטאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    הצטרף ב:
    ‏30/1/09
    הודעות:
    15,572
    לייקים שהתקבלו:
    1,921
    מאלאווי ככל הנראה איבדה היום את הסיכוי למקום ראשון לאחר 0-0 בבית מול נאמיביה, בעוד שניגריה ניצלה זאת לניצחון דחוק בקניה של 0-1. הניגרים מובילים בשתי נקודות הפרש כאשר נותרו שני מחזורים לסיום.
     
  15. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    מחזור מסקרן מצפה לנו היום בלילה בצפון אמריקה, שם שש נבחרות מתמודדות על שלושה וחצי מקומות במונדיאל. לאחר שלושה מחזורים (ועוד משחק בין ג'מייקה למכסיקו שהוקדם בגלל גביע הקונפדרציות) אין עדיין אף נבחרת שהשתלטה על הבית והכל פתוח. נתחיל בטבלה שתבאר את המצב:

    http://s12.postimg.org/4oahqx32l/nawcq.Xxx

    ועכשיו למשחקי המחזור:

    ג'מייקה - ארה"ב (3:30 שעון ישראל)
    ארה"ב אומנם רק רביעית בבית כרגע בגלל הפרש שערים, אבל שני המשחקים הקשים ביותר שלה כבר מאחוריה (בחוץ מול מכסיקו והונדורס). בכל זאת, ג'מייקה היא הנבחרת החלשה בבית ומולה הנבחרת של קלינסמן חייבת לקחת את כל הנקודות. האמריקאים מגיעים למשחק במצב רוח טוב אחרי נצחון על נבחרת גרמנית מוחלשת ועדיין בלי לנדון דונובן (שדווקא זומן לגביע הזהב שייערך עוד חודש). ג'מייקה נראתה לא רע בכלל במשחק מול מכסיקו והיא יודעת שהפסד ביתי שני ברציפות יהווה עבורה את סוף הסיפור.
    ואם כבר דיברנו על גרמנים, אנחנו עשויים לראות לא פחות מחמישה כאלה על המגרש. בנוסף לארבעת הגרמנים-אמריקאים ג'רמיין ג'ונס, פאביאן ג'ונסון, דניאל וויליאמס וטרנס בוייד, שכולם בנים לחייל אמריקאי ואמא גרמנייה, גם בג'מייקה ראו השנה את היתרונות המובנים של הכדורגל הגרמני והסיקו מסקנות. דניאל גורדון העצום, בן לאמא גרמנייה ואבא חייל בריטי ממוצא ג'מייקני, שעלה העונה עם קרלשרואה לליגה השנייה בגרמניה, ערך את הופעת הבכורה שלו מול מכסיקו והציג יכולת טובה.

    קוסטה ריקה - הונדורס (4:00 שעון ישראל)
    לשתי הנבחרות יש ארבע נקודות, אבל לוח המשחקים של הונדורס על הנייר קל יותר והיא כבר הוציאה 4 נקודות בבית מול ארה"ב ומכסיקו, הישג שקוסטה ריקה תתקשה לעמוד בו. לכן קוסטה ריקה חייבת להשיג את כל שלושת הנקודות בבית מול יריבה ישירה על הכרטיס השלישי למונדיאל. שתי הנבחרות יחסרו שחקנים משמעותיים בהגנה - קוסטה ריקה את בריאן אוביידו מאברטון, הונדורס את מיינור פיגרואה מוויגאן. פיגרואה הוא השחקן הטוב ביותר בהגנה ההונדורנית והחסרון שלו עשוי לפגוע בה, ועדיין אני חושב שהונדורס נבחרת טובה יותר ושהיא תוציא נקודה חשובה מאוד בסן חוזה.

    פנמה - מכסיקו (4:05 שעון ישראל)
    מבט חטוף על הטבלה גורם אולי לחשוב שפנמה בדרך להופעה ראשונה במונדיאל. למרבה הצער, הטבלה משקרת. 5 הנקודות של פנמה הושגו בבית מול קוסטה ריקה (תיקו) והונדורס (נצחון מרשים) ותיקו חוץ בג'מייקה. כלומר, פנמה עוד לא פגשה את שתי הגדולות, והיא עוד צריכה לשחק מול שתי יריבותיה על העלייה בחוץ. אחד מהדברים האלה עומד להשתנות הלילה, ואם היא לא תפסיד בהחלט יהיה מדובר בהצהרת כוונות רצינית.
    המכסיקנים מצידם בבעיה - הם אולי ראשונים אבל עם משחק עודף, מה גם שלהם כבר לא נשארו משחקים מול הקבוצה החלשה בבית ג'מייקה. לכן מכסיקו צריכה לאבד כמה שפחות נקודות עד המשחק בארה"ב בספטמבר אם היא לא רוצה להסתבך במאבקים מול קוסטה ריקה והונדורס. משחק טוב של אלדו דה ניגריס, כובש השער מול ג'מייקה שנמצא בכושר מעולה וחתם אתמול בצ'יבאס, יקדם אותה לשם.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.