הדיון של אלופת העולם ואלופת אירופה(2)

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏24/7/10.

  1. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    ההרכב של דל-בוסקה:

    ואלדס,
    אלבה, פויול, ראמוס, אזפילקווטה
    קאסורלה, בוסקטס, איינסטה
    מאטה, פברגאס, פדרו

    כרגיל וכצפוי, דל-בוסקה ממשיך בלי חלוצים מהיורו, חבל שוייה לא פותח במקום מאטה או פדרו, אבל ההרכב סה''כ בסדר, לא מת על אזילקווטה ועושה רושם ששחקנים שמגיעים לקבוצות צמרת באנגליה מקבלים ישר יחס עודף, חסוס גאמז, איראולה, או מונטווייה עדיפים עליו, אנ לא ממש מחזיק מימנו.

     
  2. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏22/10/11
    הודעות:
    1,598
    לייקים שהתקבלו:
    620
    גם אני לא מחזיק מאזפליקואטה שחקן נבחרת לגיטימי באלופת העולם ואלופת אירופה, אבל דל בוסקה בסה"כ בודק את האפשרויות שלו בהגנה לקראת המונדיאל, ומשחק ידידות מול אורודוואי זה בהחלט המקום והזמן לעשות זאת. אני לא חושב שהוא ירשים יותר מדי וסביר להניח שהמגנים הימנים ביורו יהיו ארבלואה ואחד מבין מונטויה/קרבחאל.
     
  3. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    איזה חור נוראי של פויול, הנה הפעם שתי השחקנים שלטענת שביט הם הגורם להגנה האדירה של ספרד שספגה בשתי ברצף 3 שערים. כמה שזה נראה שונה בלי פיקה.

    מאספילקווטה אני עוד יותר לא מחזיק אחרי מה שאני רואה, פשוט פרווה נוראי.

     
  4. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,628
    לייקים שהתקבלו:
    3,523
    מין:
    זכר
    http://estaticos01.marca.com/imagenes/2013/02/06/futbol/seleccion/1360093268_extras_portada_6.Xxx

    3:1 לספרד על אורוגוואי במשחק ידידות. פברגאס כבש ראשון, אורוגוואי השוותה ואז פדרו ניצח עם צמד. הופעה מס' 100 לפויול.

    לא ראיתי את המשחק האמת אבל יש לי הרושם שחזרנו להבקיע שערים בקלות וזה טוב גם אם זה רק משחק ידידות. אלונסו וצ'אבי הפצועים נעדרו וזה נדיר לראות משחק בלי שהם משחקים, לא חושב שזה קרה ב-8 השנים האחרונות שאף-אחד מהם לא פתח בהרכב. כמובן שגם מוזר לא לראות את קסיאס וראמוס נהנה וקינח בסרט הקפטן בהופעה 99 שלו. לדעתי בכושר השיא של מאטה הוא צריך לפתוח בהרכב במשחקים היותר חשובים ואמרתי כבר שאני אוהב את סגנון המשחק של פדרו. טוב לדעת שיש לנבחרת ספסל.

    לגבי פרננדו טורס: הבחור לא שחקן כדורגל כבר קרוב לשנתיים, דל-בוסקה עשה איתו חסד שזימן אותו ליורו. אני זוכר את הדיבורים על הקרדיט המוגזם לראול שנקטע מהר מאוד על-ידי ארגוניס בעת פריחתם של ויאה וטורס. הבלונדיני של צ'לסי זכה לחסד נעורים. לגבי סולדאדו או נגרדו - אני לא באמת חושב שזה כל-כך משמעותי גם אם סולדאדו טוב יותר. סתם לפי מה ששמעתי בשידור מגיא לוי - אולי נגרדו על הספסל במקום סולדאדו זה יותר נוח ולאו דווא מקצועית.
     
  5. xavi6 Member

    הצטרף ב:
    ‏16/8/06
    הודעות:
    7,893
    לייקים שהתקבלו:
    0
    דיי עמי, שתוק כבר. קח את המקלדת, תחתוך לה את הכבל ותפרוש. כל פעם שפיקה נותן משחק קטסטרופה אתה נעלם לחור שלך, וכשהוא נותן משחק טוב אתה מבליח מחדש עם מסע אוננות וניפוח. או שתהיה עיקבי בביקורת שלך, גם כשרע, או שתשתוק תמיד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏8/2/13
  6. Civil Anti Madridista

    הצטרף ב:
    ‏21/11/08
    הודעות:
    7,505
    לייקים שהתקבלו:
    2,686
    פדרו מרתיח אותי. איך בנבחרת הוא כובש בצרורות, בעוד שבברצלונה לראות אותו כובש הפך למחזה נדיר
     
  7. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    דל-בוסקה לא מזמן את חאבי מארטינז לסגל למשחקים הבאים במוקדמות, בגלל שהוא לא ב'בכושר טוב' ולא נראה טוב לאחרונה, האם הוא באמת עוקב אחרי באיירן או שהוא סתם שיכור? ואיך אלביול הפח אשפה מהלך הזה כן בסגל וממשיך להיות באנקר שהוא נראה כמו כלום ושום דבר כן בסגל?

     
  8. סדרו קייטע Member

    הצטרף ב:
    ‏11/3/12
    הודעות:
    1,434
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הקטע שהוא כן הזמין את חאבי גרסיה שנראה זוועה בסיטי ולא מתקרב ביכולות שלו למרטינז. וכאמור מרטינז שווה מקום בסגל גם רק על היכולות שלו כבלם.
     
  9. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,628
    לייקים שהתקבלו:
    3,523
    מין:
    זכר
    מחר ספרד מארחת את פינלנד רגע לפני שהיא יוצאת לפריז למשחק לא פשוט מול צרפת. שני דברים עיקריים עומדים על סדר היום לקראת המשחק. הראשון - דויד ויאה שצפוי לפתוח בהרכב הנבחרת אחרי זמן רב. "התאוששנו באופן סופי עכשיו, המבקיע הספרדי הטוב ביותר חוזר אלינו" מחמיא ויסנטה דל-בוסקה. "ויאה נמצא בכושר מעולה והיכולת שלו משרה אופטימיות רבה". מעבר לכך שהנבחרת תשחק סוף-סוף עם חלוץ '9' אמיתי ולא עם איזה פברגאס - ויקטור ואלדז יתפוס את העמדה בין הקורות לאור פציעתו של קסיאס.

    העניין השני: ראמוס מצטרף למועדון ה-100 של הנבחרת כרגע לבלם(עדיין 26) יש 99 משחקים בסלקסיון ב-7 שנים. מרשים לכל הדעות. ראמוס יקבל מדלייה מיוחדת מארגון ה-RFEF כנהוג לשחקן שמגיע למאה הופעות. ראמוס עשוי לקבל את סרט הקפטן במידה ואלונסו יפתח על הספסל. זוביזארטה, קסיאס, ראול, דאבל צ'אבי, פרננדו טורס, פויול הם שאר השחקנים שהגיעו למאה הופעות. למאלדיני היו בגילו של ראמוס 64 משחקים, בקנבאואר 61 ופראנקו בארזי רק 15 הופעות. ראמוס יהיה השחקן הצעיר ביותר שמגיע למאה משחקים בינלאומיים, בגיל 26 ו-357 ימים. מאמנים ושחקנים שליוו את ראמוס לאורך הקריירה מדברים על הכישרון ועל אופי של אלוף:

    http://1.bp.blogspot.com/-GqAOKiqr_Ck/T8oJdR4uuYI/AAAAAAAAB7Q/S5v7QPsNCqM/s1600/Sergio_Ramos_Spain_1.Xxx

    רוברטו קרלוס:"אני וראמוס תמיד היינו צוחקים. קאפלו ביקש מאיתנו לא לתקוף ביחד אבל היינו עולים קדימה ומעצבנים אותנו. שנינו רצינו לתקוף יותר מאשר להגן. הוא הסתדר מעולה עם השחקנים למרות שהגיע צעיר".

    לואיס ארגוניס שתחתיו ערך ראמוס את הופעת הבכורה בנבחרת:" הוא היה בן 18 בתעודת הזהות אבל גילה אחריות מדהימה במשחקו. הגיל לא היווה שום שיקול. היו לנו חילוקי דעות אבל מדובר בשחקן מצויין".

    פרננדו היירו שראמוס נחשב ליורש שלו וקיבל את החולצה מס' 4:"פרשתי שנה לפני שהוא הגיע לריאל מדריד ואם לא - הייתי ממליץ למאמן שלי להחתים אותו. הקליטה שלו במועדון כמו ריאל מדריד היא לא נורמלית. הוא השתלב החל מהרגע הראשון. אף אתגר לא הפחיד אותו והוא הפך לחבר של כל השחקנים בקבוצה. אני לא יודע איפה הגבולות שלו בתור שחקן".

    פאביו קאפלו:"הוא ביקש להתאמן יותר מהאימונים שנקבעו, כמו הגדולים ביותר. הוא שחקן פרפקציוניסט, כזה שהמאמן נהנה ממנו ולא צריך להגיד לו יותר מידי".

    זינדין זידאן:"כיריב בהתחלה ואחר-כך כשותף לאימונים - הייתה לי תחושה שהוא יגיע הרי רחוק שיש ולא ייעלם לעולם מאור הזרקורים. הוא עשה התקדמות מדהימה בגיל כל-כך צעיר ונחשב לשחקן מהבולטים בעמדה שלו".

    אנדרס אינייסטה:"בגיל 21 היה לו כוח פיזי עצום. הוא המשיך להשתפר מאז. אפילו הטעם שלו בשירים כבר יותר טוב והוא למד ממני ושינה את הדיסקים באוטו".

    ויסנטה דל-בוסקה:"ראמוס אוהב את המשחק מכל הלב. הוא בחור שאפתן אבל לחיוב. הוא לומד כל הזמן. לדעתי הוא יכול לשחק אפילו כקשר הגנתי".

    פאולו מאלדיני סיפר שהוא נחשב לאליל של ראמוס - "מעולם לא נפגשנו על הדשא אלא רק במלון באיטליה. עיתונאים סיפרו לי שראמוס היה עצבני שלא יצא לו לשחק מולי. גם אני לא אהבתי שלא יצא לי לשחק נגד רוסי. הוא כבר היום בין שלושת שחקני ההגנה הטובים בעולם".

    פאביו קנבארו שהגיע לריאל מדריד בתור הבלם הטוב בעולם ובפועל ראמוס תיקן את הטעויות שלו ולא להיפך - "כשהגעתי לקבוצה הוא דיבר איתי המון. הבהרתי לו את חשיבות המיקום של שחקן הגנה והוא מנצח בכל התאקלים, תמיד יודע מה לעשות. ראמוס לא רוצה לזכות רק במונדיאל אלא בהכל. יש לו כוח עצום כמו הטבע".

    ------------------------

    המאפיין הכי גדול של סרחיו ראמוס הוא הביטחון העצמי, לעתים המופרז. ככה זה שאתה בעל הבית של ההגנה של ריאל מדריד - התפקיד הקשה והכפוי טובה ביותר בכדורגל העולמי - כשאתה רק בן 20. בראיון האחרון לתקשורת שאותו מאוד לא אהבתי הוא קצת חירטט יותר מידי ולפעמים יש תחושה שהכל הגיע לו בקלות ובמהירות וקצת 'משעמם לו' - אבל אי-אפשר שלא לאהוב אותו. אני חושב שהעונה הוא לא מספיק טוב אבל הנשיקה לסרט הקפטן ולסמל אחרי הגול מול ברצלונה - רגע עצום, אין דרך אחרת לתאר. הוא עוד ייפצה על הפנדל ההוא מול באיירן.
     
  10. Iker Casillas משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏22/10/11
    הודעות:
    1,598
    לייקים שהתקבלו:
    620
    אני לא מבין למה דל בוסקה חושב שאפשר להעתיק את סגנון המשחק של ברצלונה לנבחרת ספרד ולסיים עם אותן תוצאות גם בלי מסי וצ'אבי, או לפחות הצ'אבי השני. עצוב שאלופת העולם ואלופת אירופה לא מצליחה לפצח בונקר של פינלנד ולהבקיע מולה ממשחק מסודר ולא מצב נייח. מדובר בנבחרת שהפסידה לישראל לפני חודש ועוד במשחק נוראי מצידם של הישראלים. חבל, דל בוסקה היה אחד מהמאמנים האהובים עלי לפני שהגיע לנבחרת, אבל מאז הוא פשוט מביך את עצמו ומבזבז את דור הקשרים הטוב ביותר בהיסטוריה של הנבחרת ואולי גם של כל הנבחרות בהיסטוריה. שיתפטר, ושיגיע במקומו מאמן עם שיטת משחק מתאימה יותר לנבחרת, שלא תשחק רק כדי להניע את הכדור אלא גם לעשות אתו משהו.
     
  11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏17/11/10
    הודעות:
    3,509
    לייקים שהתקבלו:
    580
    ייתכן שהביקורת שלך על דל בוסקה נכונה במקרה הספציפי הזה, אבל ברמת המאקרו - היא מוגזמת ומופרכת מעבר לכל דמיון. ?מבזבז את דור הקשרים הטוב בהיסטוריה של הנבחרת?... אתה בטוח שמדובר על אותו מאמן שהוביל את ספרד לזכיה בגביע עולם ובאליפות אירופה, ולביסוס מעמדה כנבחרת הגדולה בכל הזמנים?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/3/13
  12. סדרו קייטע Member

    הצטרף ב:
    ‏11/3/12
    הודעות:
    1,434
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הנקודה היא שהשיטה הזו לא עבדה גם עבור ברצלונה שהפסידה את כל התארים המרכזיים שלה מאז המעבר לשחק עם שחקני מרכז שדה במקום חלוצים. היא גם הייתה מודחת מליגת האלופות העונה, במידה והיא לא הייתה נוטשת את סגנון ריבוי הקשרים וחוזרת לשיטה הקלאסית שלה מלפני שתי עונות.
    וכאמור, לברצלונה לפחות יש אנומליה כמו מסי- "לא חלוץ" שמבקיע 70 גולים בעונה. דל בוסקה עולה עם חמישה שחקני מרכז שדה שאף אחד מהם הוא לא מבקיע סביר+.

    אני באמת לא מצליח להבין את הרציונל של דל בוסקה: מה ישיג שחקן מרכז השדה החמישי, למעשה גם הרביעי, שהשלושה הראשונים לא ישיגו מול נבחרת כמו פינלנד שלא מנסה בכלל להתמודד במרכז השדה? למה הוא חושב שזה רעיון טוב לנסות להתמודד עם בונקר מטורף, כמעט בלי שחקנים שמאיימים על השער, נכנסים לרחבה או עושים תנועה לעומק? ואם כבר חלוץ אחד, למה לא לשחק עם שחקן קו כמו נבאס שלפחות ירווח את המשחק או עם מאטה שהוא לפחות גולר יותר טוב, מסוכן במצבים נייחים ונמצא בכושר הרבה יותר טוב מסילבה, קאסורלה או פאבארגאס?

    בגדול, ברור שבמבחן התוצאה אי אפשר להתלונן על הקדנציה של דל בוסקה, אבל לדעתי לפחות, ספרד הייתה יכולה לשחק הרבה יותר טוב מהיכולת שהיא הציגה ביותר מידי משחקים בתקופתו.

    הנחמה היחידה מהתוצאה היום היא שכמו אחרי המשחק הראשון מול מילאן, העובדה שחייבים לנצח בצרפת אולי תכריח אותו לעשות שינויים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏23/3/13
  13. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    לא ראיתי את המשחק, אבל 1-1 בבית מול פינלנד? בהחלט לא מעודד ומשפיל.

    שאני רואה 3 אוברייטד כמו סילבה, מאטה וקאסורלה אינני מופתע, את שלושת האפסים האלה אני לא רוצה לראות בנבחרת.
     
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏5/7/08
    הודעות:
    27,605
    לייקים שהתקבלו:
    6,331
    אני לא חושב שאתם צריכים להתרגש יותר מדי מהמשחק אתמול. במקרה הכי גרוע תשחקו בפלייאוף ואז לבטח תקבלו מעמד מוגן כך שלא תצטרכו למשל לשחק מול פורטוגל. ספרד תהיה בברזיל, העניין הוא כן אם לא חלה 'עייפות החומר'? במוקדם או במאוחר ספרד תיסוג קצת אחורה ולא תגיע לגמר של טורניר גדול. ברור לי שאם הייתי אוהד ספרד שהיום הזה אני בכיף ארצה לדחות, אבל כרגע גם בברצלונה יש מדי פעם סימנים של חריקות (עד שהיא מקבלת אתגר כמו מליאן...).

    בקיצור, אל תדאגו יותר מדי.
     
  15. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,628
    לייקים שהתקבלו:
    3,523
    מין:
    זכר
    http://estaticos03.marca.com/albumes/2013/03/22/espana_finlandia_molinon/1363986310_extras_albumes_0.Xxx

    הערב של ראמוס: הופעה מס' 100, סרט קפטן, שער בנגיחה...אבל בלי ניצחון.

    הנבחרת תצטרך לנצח בפריז כדי להפוך את היוצרות בבית וזה לא יהיה פשוט. לא צריך להיות גאון כדורגל כדי לראות בבירור את השובע של שחקנים רבים. גם דל-בוסקה לא בדיוק עוזר, עד שויאה חוזר בשביל מה למקם אותו בצד? הנבחרת לא צריכה את מסי, היא צריכה חלוץ 9 אמיתי. כשזכינו ביורו במערך 4-6-0 ובגמר התוצאה עוד הייתה 4:0 - ממש לעגנו לכדורגל עם שיטת המשחק המצחיקה הזו. גם נבחרת כזו גדולה לא יכולה להחזיק מעמד כל-כך הרבה זמן אבל מאמן צריך לעשות את כל מה שיעזור לנבחרת כדי לסחוט עוד קצת מהדור הזה.

    גם אני ציפיתי ורציתי לראות 5:0 גם בחצי הילוך, וכל מי שידבר על המערך של פינלנד הוא מגוחך(שיעמידו גם את המטוס ברחבה, זכותם), אבל יש ימים שהדברים לא הולכים והנעת הכדור היא סרק ואסור לקבל גולים מגוחכים כמו אתמול. פינלנד עברה את החצי פעם אחת וכבשה.

    בהרכב הכי חזק של ספרד אין להם מקום, אבל להגיד שהם אוברייטד? פשוט טיפשות. קאסורלה השחקן הכי טוב של ארסנל העונה עם 11 שערים ו-11 בישולים מעמדה של קשר מרכזי; חואן מאטה כבש 18 ובישל 28 ב-50 הופעות. דוד סילבה בעונה לא טובה, So what. שחקני ספסל מהרמה הגבוהה ביותר.