במה ההנהלה טעתה שהיא צריכה לשלם עליו את המחיר? אולי זו הייתה טעות לבחור באבוקסיס, אולי היד החופשית בהבאת שחקנים דרג ז' היא טעות (ויש כאלה שאומרים שהנהלה לא צריכה להתערב בכאלה נושאים..) ואולי הם נתנו למאמן יותר מדי סמכויות, אבל משה בר ניב לא אחראי על הסיבה שבגללה ניצן שירזי עבר את הניתוח (הוא עוד עושה משהו תאכל'ס בקבוצה?). אני חושב ששייע עכשיו הכי מתאים לסתום חורים בעונה הזו, אבל המצב הכספי של הפועל באמת בקנטים אז הייתי הולך על שביט אלימלך. בטח עדיף על פרדי דוד הבינוני, על איווניר שגם פסגת הקריירה שלו הייתה בנצרת עלית או לנדאו שכבר נכשל לא ממש מזמן בקבוצה וגרם לה להסתבך יותר. אם יש להם כסף והם רוצים לעשות איזה צעד כזה אז עטר דווקא אופציה טובה (לבית"ר ירושלים הוא התאים), אם עטר בכלל רוצה את זה, או את זאב זלצר, שעבד במועדון עד לא מזמן. אם ההתאחדות תשחרר, אני חושב שגם להביא את אוחנה למשרה הזו יהיה מעניין מכל הבחינות..
ההחלטה לפטר את אבוקסיס היא החלטה שגוייה, אבוקסיס יוצא כאן שעיר לעזעזעל, על קבוצה שהוא לא בנה אותה ולא התחיל איתה את העונה, הסגל של הפועל לא מספיק טוב, ושחקנים עושים מה שבזין שלהם, ליוסי כן יש חלק באשמה ובוודאי שהוא עשה טעויות, אבל הוא לא האשם העיקרי כאן. אני עדיין חושב שיוסי הוא מאמן עם פוטנציאל, מאמן שהוביל את בני יהודה למקום שני בעונה שעברה. אז את מי יביאו עכשיו? לפי השמועות מדברים על האפס מאופס מוטי איווניר, שפוטר ממכבי אחרי שניצח משחק אחד בלמעלה מ-15 משחקים, שמכבי שלו עם סגל טוב יותר משל הפועל נראתה כמו כלום ושום דבר, מאמן שלא השיג שום דבר בקריירה אלא רק כשלונות אחרי כשלונות איפה שהוא דרך. עם חושבים שעכשיו יהיה יותר טוב טועים ובגדול, עם איוויר ימונה למאמן אפשר להגיד שהלכה העונה. מלנדאו אני דווקא מחזיק, אבל הבן אדם לא מחזיק במקום אחד יותר מכמה חודשיים.
אתה באמת חושב שהסיבה לעונה הגרוע של הפועל נעוצה בכך שניצן שירזי חלה? אתה רציני? עד שלא תהיה להפועל בעלות ברורה ויותר חשוב, מדיניות ברורה, יהיה קשה מאוד לכל מאמן להצליח שם. חוץ משועלים ותיקים או פרופסורים צעירים שיכולים לשמור על הקבוצה ולקבל החלטות חכמות מלכתחילה וגם אז שום דבר לא מובטח, אז רוב המינויים המקצועיים יכשלו. מי בדיוק מנהל שם את העניינים? מי אחראי על הנושא הכספי? אין כסף לזהבי, אבל פתאום יש כסף לאלמוג כהן ולעוד 5 שחקני הגנה? מי אחראי על המדיניות המקצועית? אם זה רק המאמן(שזאת טעות) אז איך הם מצפים להצליח עם הם יחליפו אותו כל סמסטר? מאחר שאלימלך בנה את הקבוצה ביחד עם שירזי הוא גם זה שהיה צריך להיכשל איתה. אבוקסיס לא קיבל צ'אנס אמיתי ונכנס למערובלת שהייתה קיימת מלפניו. איזה ציפיות נקבעו שם והאם הם ריאליות? הפועל ראתה עצמה מועמדת לאליפות(כשל מערכתי) ואבוקסיס ניסה לפעול בהתאם עם רכישתם של כל מיני שחקני רכש הזויים תחת לחץ. אם הפועל הייתה מכוונת לפלייאוף עליון בלבד, אולי הוא לא היה פעול באותה צרוה, ואם היה מנהל מקצועי אולי הוא לא היה נותן לו לבזבז כספים לשווא. לפני שבאים בטענות לאבוקסיס הנהלת הפועל צריכה לבוא בטענות לעצמה איך הם הגיעו למצב הזה מלכתחילה.
3 חודשים מאוחר מדי כבר בנובמבר דרשתי את ראשו לפני הפאדיחות בדצמבר. בזבוז של עונה כעת נקוה שאיכשהו נסיים מקום 3 או שנפסיד בגמר לחיפה / מכבי וככה גם מקום 4 ילך לאירופה
מימון חיצוני (על אלמוג כהן), וסכומים הרבה יותר נמוכים. אני לא אתפלא אם הרוש, רוצ'לה, קוסטה, פאביצ'ביץ' נחום וגם אלמוג כהן עלו פחות מזהבי לבדו.
למה שהפועל לא יצהירו שהם רצים לאליפות? תמוז, דמארי, בן חיים, ורמוט, אלמוג כהן, ממן אבוטבול דג'מבה דג'מבה, אדל, פביאצביץ'. מסכים שההגנה לא להיט, אבל מלבדה יש להם סגל מצויין, שחייב להלחם על התואר.
תמוז היה אפס ונשאר אפס, דמארי אכן חלוץ מעולה ליגה שלנו, בן חיים הוא אוברייטד גדול, אלמוג כהן הגיע רק עכשיו, ממן שחקן מוכשר, אבוטבול פצוע רוב העונה, דג'מבה דג'מבה פלופ גודל, אדל שוער בינוני, פאביאצביץ' הגיע לפני חודש. שכחתי את ורמוט שגם פצוע כל העונה כמעט. ורק להזכיר את רשימת הפציעות הארוכה. אני אגדיל ואומר שגם אלי גוטמן לא היה לוקח אליפות עם הפועל השנה.
אז מי המועמד המוביל להחליף את אבוקסיס? תלוי את מי שואלים. http://one.co.il/Article/213096.html http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.137779.html איווניר חבר של אופירע?
אפשר להתווכח לגבי הפיטורים של אבוקסיס אם הם מוצדקים או לא, אבל הפועל ת"א חושבת כבר על העונה הבאה ועל הקווים היא רוצה את רב"ש או רוני לוי במידה ויחליטו להביא מאמן חדש מי יסכים להגיע בשביל שלושה-ארבעה חודשים?
נראה לך שלהפועל יש כסף למאמנים האלה? אנשים פה כנראה עדיין לא הבינו שהפועל במצב של בית"ר רק שלמזלה היא מגיעה לאירופה כל עונה. המצב הכלכלי שם קטסטרופה. איווניר יותר קרוב למשרה, כך אני מבין גם מכלי תקשורת אחרים שהם לא פח הזבל של אופירה אסייג. לדעתי איווניר או שיהיה הצלחה גדולה או כישלון חרוץ, זה תלוי מאוד בשחקנים. מוטי איווניר לא פראייר ושחקנים שיעשו לו בעיות יקבלו בראש, השאלה איך היא כלל הסגל יתחבר אליו. אם החיבור יהיה טוב, הוא יצליח שם.
אבוקסיס היה שחקן עבר גדול ואני לא נכנס ויכוחים של סמל\לא סמל - אבל כנראה שהמעבר להפועל היה מוקדם מאוד עבורו. הוא היה צריך לשים את המפתחות אחרי הדרבי הזוועתי וכך היה שומר על מעט הכבוד שנותר לו, אבל הוא נאחז בקרנות המזבח. אל תשכחו שאבוקסיס איבד את הקבוצה הרבה לפני השבועות הקשים האלה, וכבר שהובלנו את הטבלה ושיחקנו פח מול עכו, רמת-גן ושות' - אמרתי שהוא לא מאמן מספיק טוב. האשים את כל העולם ואשתו חוץ מאת יוסי אבוקסיס עצמו. בינואר אבוקסיס הבטיח שינוי וקבוצה יותר מאוזנת ובפועל - כלום. לא נהנתי מאף משחק של הפועל העונה(להוציא את ה-3:0 על מכבי חיפה אולי) והייתי בהרבה כאלה. לא רק אבוקסיס צריך לשלם את המחיר אלא גם דרור שמשון, כל מי שעובד במחלקת הנוער ובכלל לבצע חריש עמוק ואני מקווה שזה מה שיקרה בסגל בעונה הבאה. השחקנים בטוח מבינים שהם יהיו הבאים בתור לשלם את המחיר ונגמרו הכפפות של משי.
והבעיות הכלכליות האלה לא הפריעו לה להחליף חצי קבוצה בחלון העברות האחרון צריך לזכור שמלבד אבוקסיס, הפועל ת"א משלמת גם לניצן שירזי ואם יחתימו מאמן חדש הוא יהיה השלישי שמקבל משכורת. ואם יש מישהו אחד ששווה לשמוע את ההתייחסות שלו היום הוא אלי טביב