בית?ר ירושלים 12/13: עידן חדש?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏6/7/12.

  1. Muurad Member

    הצטרף ב:
    ‏31/8/10
    הודעות:
    6,560
    לייקים שהתקבלו:
    58
    מדהים אותי כל פעם מחדש שדווקא בישראל, מדינת היהודים, דברים כאלה מגעילים ובזויים מתרחשים וכולם מנסים לטאטא מתחת לשטיח.. בטח כשלוקחים בחשבון את ההיסטוריה שלנו.

    האבסורד פה הוא, שחבורת הפרימיטיביים הגזענית שפוסלת בנאדם על סמך הדת\לאום שלו, הייתה הראשונה לקפוץ אם הייתה שומעת על מצב דומה ליהודי באירופה או בכל מקום אחר.

    מעצבן אותי כל פעם מחדש. כולי תקווה שימצאו לנכון להעניש את המועדון אם הוא מפחד מידי לקחת את הצעד הנכון מבחינה מקצועית(לדעתם) ובוחר להתחבא כדי לא להרגיז את קומץ פרימיטיביים ונותן להם להכתיב מה המועדון יעשה - וזה מה שהיה קורה בכל מדינה מתוקנת אחרת. אבל ברפובליקת הבננות שלנו קשה להאמין שמישהו יעשה משהו.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/1/13
  2. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,727
    לייקים שהתקבלו:
    26,901
    מין:
    זכר
    אין לך שום דרך להעניש מועדון. המדיניות היא לא כתובה ולא רשמית.
    אין כאן קייס משפטי.
     
  3. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    אור, אתה אומר את המובן מאליו. להעניש את הקבוצה אפשר יהיה בבית משפט אזרחי אם הקבוצה תאמר לא ל-2 השחקנים רק מעצם היותם מוסלמים, וגם בבית המשפט אם וכאשר זה יגיע, תמיד אפשר לטעון שמדובר בהחלטה מקצועית והבאה של מוסלמי תפגע בהצלחת הקבוצה.

    זה לא רלוונטי לדיון המרכזי פה, ועדיין אני לא אוהב קלישאות - זה לא קורה רק ברפובליקת הבננות שלנו. בספרד מועדון לא מביא שום שחקן שלא שייך ללאום מסוים, בסיטואציה מסוימת אפשר לקרוא לזה גם גזענות פרמיטיבית...
     
  4. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    זה לא לגיטימי בכלל.
    השאלה מה אנחנו בתור אוהדים שלא באמת מעניין אותנו הנושא אמורים לעשות.
     
  5. katamoni Member

    הצטרף ב:
    ‏25/2/11
    הודעות:
    846
    לייקים שהתקבלו:
    180
    בית"ר טהורה לעד!
     
  6. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    טהורה ממה?
    מילד בן 19 מניגריה שלא יודע איפה הוא נמצא בכלל או מ2 צ'צ'נים שהקשר בינם לבין הפלסטינים מקרי בהחלט?
     
  7. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

    הצטרף ב:
    ‏13/4/12
    הודעות:
    3,403
    לייקים שהתקבלו:
    2,205
    אחת הבושות הגדולות שראיתי בטדי. חבורה של אנשים קטנים ששמים את עצמם לפני קבוצה גדולה.
     
  8. Abu George כותרת משתמש מותאמת אישית

    הצטרף ב:
    ‏13/4/12
    הודעות:
    3,403
    לייקים שהתקבלו:
    2,205
    ילד קטן ומושפע.
     
  9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/7/06
    הודעות:
    9,523
    לייקים שהתקבלו:
    1,876
    אני לא אוהב להתבכיין על גזענות, אבל, בואו ביחד נדמיין את הסיטואציה הזו:

    בהרטה ברלין אף פע לא שיחק שחקן יהודי, האוהדים מקללים את היהודים בכל הזדמנות, מונעים מההנהלה להחתים שחקנים יהודים, ומרוב שהם שונאים יהודים הם עלולים להתבלבל ולגרש שחקן נוצרי מקבוצתם רק כי הם חשבו שהוא יהודי. לפני כמה שבועות הרטה ברלין עשתה מחנה אימונים בישראל, והבעלים שלה החליט להחתים שני שחקנים מקומיים, אבל, במשחק שלה השבוע נגד בוכום צעקו אוהדיה לכל אורך המשחק: "מוות ליהודים", "היטלר צדק!"...... ומיד לאחר תום המשחק ניגשו כמה מאוהדי הקבוצה למאמן הקבוצה והפצירו בו שלא יסכים להחתים את שני השחקנים.
    בגרמניה כבר התרגלו לזה, וזו כבר תופעה נורמלית ורגילה. אין מה לעשות, אי אפשר לחנך את האוהדים של הרטה.

    _______________________________________________________________________

    אלי כהן: "יש הבדל בין מוסלמי מאירופה לבין מוסלמים מישראל. לא לעולם נחיה על החרב."

    מבריק הבחור.
    :aaa021:
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/1/13
  10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/7/06
    הודעות:
    9,523
    לייקים שהתקבלו:
    1,876
    פחות מפריע לי ששחקן ערבי או מסולמי לא שיחק בבית"ר מאז ומעולם, בוסף, זה הפסד שלהם. מה שכן מפריע לי, זה שההתנהגות הפראית הזו של חלק מאוהדי בית"ר מקבלת לגיטמציה (מוסלמי מאירופה שונה ממוסלמי מישראל) ועולם הכדורגל בישראל חי איתה בשלום.
     
  11. Lazarobbie Member

    הצטרף ב:
    ‏16/6/07
    הודעות:
    987
    לייקים שהתקבלו:
    12
    בילבאו היא דוגמא לא טובה מכיוון שהסלקטיביות שלה לא נובעת מגזענות אלא מהעובדה שהמועדון רואה בעצמו מעין נבחרת באסקית. השחקן המיועד יכול להיות נוצרי, יהודי, הינדואיסטי, מוסלמי או בודהיסטי, הוא יכול להיות מונצואלה [כן כן- הבלם הנוכחי של הקבוצה מייצג את נבחרת ונצואלה בכלל] או מכל מקום אחר על הפלנטה, כל עוד יש לו שורשים באסקים הוא יכול להיות חלק מהקבוצה.

    אצל בית"ר, לעומת זאת, השחקן המיועד יכול להיות נוצרי, יהודי, הינדואיסטי, בודיהסטי ומוסל... ובכן, לא. הוא גם יכול להגיע מכל מקום על גבי הפלנטה* ויתקבל בברכה

    *אלא אם כן זו מדינה עויינת, או שפשוט קוראים לו מוחמד.

    בקיצור, אל תנסו לנקות את בית"ר מאשמה, זו מדיניות גזענית ואין דרך אחרת להתייחס לזה.
     
  12. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    אנחנו לא יכולים לשים פס על החוק, וגם אם זה לא סותר שום חוק אז אי אפשר להתעלם מזה, גם במחיר של פלגנות, קללות של אוהדים מפגרים, ואפילו הפסדים. תמיד לימדו אותנו שיש דברים חשובים יותר מספורט אז הגיע הזמן ליישם את זה. בטח שאנחנו לא אשמים...

    מאמאדו- עכשיו בוא אני אוסיף טוויסט בעלילה שלך: איך שאוהדי הרטה שמעו שמושיקו לוגסי מועמד לעבור אליהם והבינו שהם בדרך להיסטוריה, התקשרו אליו עשרות אוהדים והפצירו בו לעבור כי אולי זה מה שיחסל את השנאה של הקומץ, ובסקירה שעשה גוף תקשורתי בשוק בברלין האוהדים התייחסו באופן חיובי לאפשרות שהוא יגיע לקבוצה שלהם.
    אלא שאז באה משפחתו המורחבת של לוגסי וכל מכריו, ואומרים לו שאם הוא עובר להרטה הוא מנודה לכל חייו. אבל התקשורת תמשיך להתייחס להרטה ואוהדיה כגזענים ואנטישמים.
    אני מדבר כמובן על הסיפור של מוחמד גאדיר מדאשתקד. יש מיתוסים שהם יותר חזקים מהמציאות.

    לזרובי- עדיין מדובר פה בסלקציה על בסיס אתני, כך שזו גזענות. במקרה של בילבאו אפשר לקרוא לזה גם "הבחנה", מה שאי אפשר לומר על אוהדים שלא מוכנים שקבוצה תקבל שחקן ערבים או/ו מוסלמי. אני (כבר) לא חלק מהאוהדים האלה, אולי NDJ מהפורום כן. אם אתה רוצה להטיח האשמות בפני אוהדי בית"ר של המדיניות שהם גורמים לקבוצה, תטיח בפני האוהדים ששרו היום מוחמד מת, אני שונא את כל הערבים ושאר ירקות.
     
  13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏31/7/07
    הודעות:
    11,929
    לייקים שהתקבלו:
    3,579
    http://www.bangitout.com/uploads/3kkkshabbat.Xxx

    אבל אתה לא הרבה יותר גרוע כמו מעלימי העין שנותנים יד לדבר הזה כי "יש גזענים בקהל ואני רוצה לשמור על השקט, בעיה שלנו סה"כ, צריך לפתור את העניין הזה מבפנים(מה אתם עשיתם בשביל זה?), אי אפשר לחנך את הקהל אבל הי אחי אני לא גזען! יש לי חברים ערבים".
     
  14. סדרו קייטע Member

    הצטרף ב:
    ‏11/3/12
    הודעות:
    1,434
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הקטע שספק אם כל כל הטמבלים הללו הם באמת גזענים במובן העמוק והאידאולוגי של הענין. זאת נראית לי יותר פוזה של גזענות מאשר להט אידאולוגי שבאמת בוער בעצמותיהם. אני גם בספק גדול אם בשנות ה90 היו מגלים שגרשנייב / טרטיאק/ פישונט / שאלוי הם מוסלמים, מישהו היו עושה מזה ענין. יש לי תחושה שזו קצת המצאה של השנים האחרונות, אולי כדי למצוא ייחוד ומשמעות.

    מה עוד שגם אפשר לחלוק על משנתם ז'בוטינסקי או בגין, גזענים הם בוודאי לא היו. למעשה בהרבה מאד מובנים הם היו הרבה יותר פתוחים, נאורים ודמוקרטים מה"השמאל" הישראלי לדורותיו, כך שזה בטח לא משהו שמגיע מהבסיס האידאולוגי שעליו הוקמה בית"ר.


    אני ממש לא משונאי בית"ר (מי שקרא הודעות שלי בויכוחי עבר פה יודע) ורחוק מאד מלהיות שמאלן יפה נפש, אבל אין מצב שאוהדים מניפים שלט כזה וקבוצה לא נענשת בחומרה. לא צודק עבור הקבוצה והרוב הדומם? אין מה לעשות. יש גבול. והגיע הזמן שאנשים כמו אלי כהן יפסיקו להתחנף לחארות האלה ולתת להם לגטימציה ולו חלקית.




     
  15. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    סדרו התחושה שלך היא יותר מתחושה - כל החרא הזה זאת המצאה של תקופת גאימדמק