בחירות 2013-הדיון הרשמי

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Michael Carrick, May 3, 2012.

  1. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    על פי מה שרשום פה עלה ירוק הרשימה הליברלית עוד יהיו הפתעת הבחירות :|

    העיקר שלא יצביעו לביברמן....
    כל קול לביבי או לבנט או לש"ס = קול לימין קיצוני ומושחט...
     
    Last edited by a moderator: Jan 22, 2013
  2. Gago Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    מצד אחד כל הזמן אומרים שמצביעי ביבי הם עדר וטיפשים.
    מצד שני אתה כותב שמצביעי ביבי הם עשירים בעלי דירות ומכוניות.

    אם כל טיפש במדינה יכול להיות בעל דירה ומכונית כנראה שהמצב לא כזה גרוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx


    בקשר לעלה ירוק הלוואי והם יעברו את אחוז החסימה. לדעתי הפעם יש להם סיכוי טוב מאוד לעבור.

    בכלל נראה לי שיהיו תוצאות משוגעות הלילה.

    ההימור שלי:
    הליכוד 28
    בנט 17
    העבודה 17
    לפיד 14
    הערביות 11
    שס 10
    יהדות התורה 6
    מרצ 6
    לבני 5
    קדימה 3
    עלה ירוק 3
     
  3. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    לסורים ולמצרים יש המנון ודגל שמייצג אותם, לא רואה מה זה נתן להם בחיים. תתעלם לרגע מהאגו והרגשות, המנון ודגל זה שטויות ביחס לביטחון כלכלי, תעסוקתי ואישי.
     
  4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Messages:
    17,460
    Likes Received:
    5,678
    אגב, מישהו טען בפניי שש"ס הולכים לקבל באיזור ה15 מנדטים ואף למעלה. הסיבה היא אחוזי הצבעה מאוד מאוד מאוד גבוהים במגזר החרדי, ואי השתתפות שלהם בסקרים המקדימים כך שתמיד יש לקחת בחשבון יותר מנדטים ממה שבאמת מנבעים להם.
     
  5. אלי מתחן Member

    Joined:
    Dec 8, 2003
    Messages:
    13,335
    Likes Received:
    316
    כשעושים סקר לא לוקחים 200 אנשים ושואלים אותם, לא צריך בשביל זה סטטיסטיקאים אני גם מספיק. לוקחים בחשבון את הנתונים האלה כשעושים מדגם.
    אצל החרדים תמיד יש אחוזי הצבעה גבוהים.
     
  6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    גאגו - באמאשך, בעמודים האחרונים רשמנו כמה וכמה פעמים מה הבעיה שלנו עם ביבי. אהבתי שהצגת את ההיכנעות בפני החמאס כהישג. ראש ממשלה אחראי? הבן אדם לא יודע אפילו מה הגירעון של הממשלה שלו, על איזו אחריות אתה מדבר?

    ביבי זה ונגר של הפוליטיקה הישראלית. גונב דעת, שעולה לנו המון כסף (הוא ראש הממשלה הבזבזן ביותר בתולדות ישראל) ומתהדר בבינוניות.

    Nave - עלה ירוק זה כבר מזמן לא חבורה של סטלנים שרק רוצים לעשן גראס. מדובר במפלגה הליברלית היחידה בישראל. כן, היחידה. חבר'ה רציניים מאד, היחידים יחד עם מפלגת העבודה שאשכרה הכינו תוכנית כלכלית מושקעת ורצינית, כאלו שבעד הפרדת דת ממדינה ודוגלים בחופש הפרט באמת. לפחות לפני שאתה יוצא בהצהרות כאלה כדאי שתבדוק במה מדובר.

    יהיה מעניין מאד בגזרה של הקנאביס אם עלה ירוק יכנסו לכנסת (ואולי אם גם לא).
    לעלה ירוק ולארץ חדשה, כפי שפירסמתי, שתיהן יש רשימה של ח"כים (בין 14 ל-25 על פי טענות המפלגות, כשאלדד יניב גם טוען שביניהם שני ראשי סיעות) שעישנו מריחואנה והם מאיימים לחשוף אותה אם יתנגדו ללגאליזציה.

    יש לי תחושה חזקה שהיום עלה ירוק עושה היסטוריה. הלוואי שגם ארץ חדשה.
     
  7. Green Lantern Member

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    322
    Likes Received:
    0
    אני דווקא לא חושב הם אף פעם לא משתתפים בסקרים אבל הפעם יש גם את אמנון יצחק ואמסלם(למרות שהוא פונה בעיקר למגזר החילוני) שמחלישים אותם.
     
  8. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    בדיוק.
    אין שום שינוי בבחירות האלו חוץ מהעובדה שהמפלגה של אמנון יצחק (כח להשפיע) ואמסלם (עם שלם) גם רצות בבחירות וכנראה ינגסו במנדטים של ש"ס. כלומר דווקא יותר סביר שיפגעו בבחירות האלו. הלוואי.

    למי שלא עקב אגב אחרי הסיפור בין אמנון יצחק לש"ס בשבועות האחרונים... איומים ברצח, בעונש בעולם הבא, גז מדמיע, הטלות חרם. איראן זה כאן.
     
    Last edited: Jan 22, 2013
  9. Gago Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    ברגקאמפ, אפשר לא לאהוב את ביבי אבל אי אפשר להגיד עליו שהוא לא אחראי.
    גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה ביטחונית.

    מצחיק שאתה מצדד בתוכנית הכלכלית של העבודה אבל מתלונן על הגירעון... הרי התוכנית של יחימוביץ' כוללת הגדלת ההוצאות הממשלתיות ב-140 מיליארד והגדלת הגירעון.

    אם תסתכל על הממשלה שהייתה כאן לפני ביבי תגלה שהיו שתי מלחמות, אבטלה גדולה יותר וגירעון גדול יותר.

    תשנא את ביבי, זאת זכותך המלאה. אבל לפחות תגבה את השנאה שלך עם עובדות
     
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    *2

    מחזק ומוסיף - מעבר לבחירות הבאות, הכסף הזה יעזור לדעם להמשיך ולהגביר את הפעילות המבורכת בה הם עוסקים בעשור פלוס האחרון גם מבלי לשבת לכנסת. יותר מכך, מבחינתי הגברת הפעילות הזו חשובה מהכניסה לכנסת בשלב זה. בניגוד למרבית המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה ונעלמות, בכלל או עד לבחירות הבאות, דעם זו לא תנועה שאנשיה רק חושבים על מקום בכנסת וכל הנלווה לכך ואני אשמח לתמוך בפעילות שלהם גם על חשבון "בזבוז" הקול שלי.

    סיבה מרכזית אצלי לכך שמר"צ זו אפילו לא אופציה ומעולם לא הייתה. אבל גם ממש לא הסיבה היחידה (למרות שלדעתי הם זזים לכיוון "הנכון" מבחינתי). פחות מסכים איתך לגבי חד"ש, שכשמה (חזית) כן היא, מורכבת ממספר גופים שונים שלא מדברים בקולות זהים, לה לא הצבעתי הפעם מסיבות אחרות שקשורות בעיקר לגוף המרכזי והדומיננטי מאחורי המפלגה.
     
    Last edited: Jan 22, 2013
  11. Love Is Red Member

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    5,822
    Likes Received:
    721
    גם לדעתי אמסלם וכוח להשפיע מסוגלות לקחת מנדטים מש"ס ויהדות התורה.

    העניין הוא שהכל יכול להיות, הימור שלי לגביי המנדטים (ומשאלת לב):
    הליכוד ביתנו - 30
    העבודה - 22
    יאיר לפיד - 14
    בנט - 13
    התנועה - 8
    מר"צ - 6
    ש"ס - 7
    יהדות התורה - 3
    חד"ש -4
    המפלגות הערביות הפלסטיניות (בל"ד ורע"ם תע"ל)-6
    עם שלם -2
    עלה ירוק - 2
    קדימה - 2
    כוח להשפיע -2


    במצב כזה על פי משאלת הלב שלי גוש השמאל מקבל 58 (לא כולל המפלגות הפלסטיניות) לעומת גוש הימין שמקבל 62 (הימין + החרדים) במצב כזה שלי יכולה לנסות לשכנע מפלגה כלשהי מגוש הימין ויש מהפך D=

    אמן אמן ואמן (שהמשאלת לב שלי תתגשם) :aaa021:
     
    Last edited by a moderator: Jan 22, 2013
  12. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460
    גאגו - איפה אמרתי שאני מצדד בתוכנית של יחימוביץ'?! אני לגמרי נגד. אבל לפחות היא פירסמה כזו, כמו גם עלה ירוק (שבתוכנית שלהם אני תומך לחלוטין). הליכוד אפילו מצע לא פירסם.

    צודק. טיעון מנצח.
    אח"כ אל תתפלא שמכנים אותך כחלק מעדר שלא חושב ומצביע אוטומטית.
    ביבי לפני כמה חודשים שמע משאול מופז מה הגירעון ופשוט צחק. לא היה לו ולשר האוצר שלו מושג מה מצב החוב של ישראל. איך אפשר לומר שמבחינה כלכלית הוא אחראי?!
    אחראי מבחינה ביטחונית... כן, תזכיר לי איך זה בא לידי ביטוי בדיוק?

    גירעון יותר גדול?
    אני אשמח לראות נתונים כי קשה לי מאד להאמין. פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. אבל אני מניח שאז לפחות ראש הממשלה ושר האוצר ידעו מה הוא.
    ושוב עניין האבטלה... די נו, תחזור באמת לעמודים הקודמים, כבר דיברנו על זה מספיק.

    פעם נוספת - תחזור על העמודים האחרונים. הבאתי פה טונות של עובדות. זה שאתה מתעלם מהכל ואומר "אי אפשר להגיד שביבי לא אחראי" לא סותר זאת.
     
  13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    11,089
    Likes Received:
    1,838
    כל החברים שלי שמצביעים עלה ירוק ישר מוסיפים בקריצה חצי צחוק/חצי רצינות "סוף סוף יהיה אפשר לעשן חופשי" וזה לא רק בן אדם אחד או שניים, זה הרבה יותר מכך!

    עלה ירוק עשו עבודה מעולה בשיווק שלהם, הם היחידים שמכירים את הטעם של הקהל הצעיר ולא הייתה להם בעיה להתחבר אליו דרך הרשתות החברתיות. הרבה קנו את זה. אני בספק אם 45% מהמבציעים לעלה ירוק יודעים מי ראש המפלגה.

    אני לא טענתי שמי שיושב במפלגה רוצה לעשן סמים חופשי, אלא שזה מה שהרבה מהמצביעים שלהם חושבים שיקרה אם הם ישימו את הפתק הזה בקלפי והרבה עושים את זה כי "ממילא ביבי ינצח, אז בוא ניתן קול למפלגה חדשה וצעירה"
     
  14. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    תאמין לי שהמנון ודגל הם לא חשובים מבחינתי, ההשלכות של הגדרת המדינה כיהודית על ערביי ישראל הן יותר משמעותיות מדגל והמנון. אני אשיתי רוצה לחיות במדינה שאינה מדינת לאום, ואני יודע שזה נשמע לא ריאלי. שלא יהיה לך ספק, אני הרבה יותר בעד מדינת היהודים מאשר מדינת היהודים של היום שמפלגות העבודה והליכוד הובילו אותנה אליה.
     
  15. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 11, 2004
    Messages:
    9,326
    Likes Received:
    460