זה כבר עניין של דעה. לדעתי, מרסלו היה טוב יותר מאלאבה ומקול במהלך השנה האחרונה ומספיק להסתכל על ההגנה של ריאל בשלושת החודשים האחרונים כדי להבין כמה הוא חשוב לה וכמה טוב הוא עושה את עבודתו, גם מבחינה הגנתית ובעיקר מבחינה התקפית. אני בכלל לא מחשיב את מרסלו "רק" כי אין את אבידל, אלא כי מבחינת היכולת הוא הרשים לדעתי יותר מאשלי קול ומאלאבה. על פיקה לא רשמתי שום דבר, אני חושב בדיוק כמוך בנושא הזה. לא יודע לגבי ההרכב, אבל האמת שנדב יעקובי הצביע בתור עיתונאי לכדור הזהב (עמוד 12).
איזה קטע, באותה הטבלה אפשר לראות שמאמן הנחברת הפלסיטינית כן הצביע, ואילו מאמן נבחרת ישראל לא נמצא שם.
בפעם הבאה שאתם שומעים מישהו מתלונן על התדמית ה"יהירה" שנוצרה לכריסטיאנו המסכן שלא באשמתו, תזכירו לו כיצד העניו הידוע ניסה לקושש לעצמו עוד כמה נקודות בדרכו (הכושלת) לתואר "שלא ייגמר העולם אם לא אזכה בו, הכי חשוב זה הקבוצה": http://www.fifa.com/mm/document/ballond%27...2-bycountry.Xxx מהיום אימרו: ברונו "quem?" אלבש, קפטן נבחרת פורטוגל. חשש לחייהם של יוזביו, קואליו, פינטו ולואיש פיגו, שעשויים להתאבד על מנת שיוכלו להתהפך בקברם.
בוא לא ניתמם, הרי מסי לא בדיוק הצביע לרונאלדו (שזה לא גרוע כמו לוותר על תפקיד הקפטן בשביל ההצבעה, אבל גם די קטנוני). מילא צ'אבי ואינייסטה שגם משחקים איתו בקבוצה, יש בן אדם סביר שיכול להגיע למסקנה שלאגוארו מגיע יותר מלרונאלדו? זו בעיה שנוצרה מרגע שקבעו שהפרס יקבע גם על ידי הצבעות שחקנים ומאמנים ולא רק עיתונאים: זה הפך לתחרות פופולריות / פוליטקה ואינטריגות. לא שעיתונאים לא יכולים לעשות בחירות מטופשות, אבל בכל זאת..
נו, הרי זאת בדיוק הנקודה שלי. הוא ביזה לחלוטין את סרט הקפטן בשביל לשפר את סיכויו לזכות בתואר (לחינם, כמובן. הוא לא היה קרוב. גם אם הוא היה מקבל עוד 5 נקודות על כל שחקן בסגל הנבחרת הוא לא היה זוכה). אילו הייתי פורטוגלי הייתי יוצא לרחוב לשרוף חולצות שלו. אני מנסה להזכר במהלך כל כך קלאסלס מצד איזשהו קפטן. לשווא.
עזבו שטויות, אף מילה על הג'קט והפפיון של מסי? http://ww2.hdnux.com/photos/17/17/33/3995389/3/628x471.Xxx
http://static1.businessinsider.com/image/4feb7ca06bb3f7526200000a/cristiano-ronaldo-struggle-head-shake-Xxx.Xxx יש עוד כמה קריטריונים מלבד תארים מסי זכה אומנם ב2 תארים לא בעלי חשיבות כמו רונאלדו לדוגמא שלקח אליפות, אבל שימו לב מה הרזומה שלו בעונה החולפת שברית שיא הכיבושים לשנה קנלדרית של גרד מולר (91), הוא הראשון לכבוש 5 שערים במשחק אחד בליגת האלופות (באייר לברקוזן) כבש 12 שערים בשנה קלנדרית במדי ארגנטינה (השווה את השיא של גבריאל בטיסטוטה), הגיע ל17 שערים בקלאסיקו מול ריאל מדריד כבש 50 שערים בליגה הספרדית, הגיע ל-283 שערים במדי ברצלונה בכל המפעלים ואחרי הזכייה אתמול, הוא הראשון בהיסטוריה שזוכה בכדור הזהב 4 שנים ברציפות בקשר לנבחרת השנה, ההרכב אומנם נקבע מ2 הקבוצות הטובות בעולם (מלבד פלקאו) ובהחלט הגיע לפירלו וטורה אבל הבעיה היא שאפשר רק 11. בהגנה אני לא מבין איך מרסלו ופיקה משובצים בוא נגזים שבר את ההגמוניה, לקחתם בסה"כ אליפות אחת והעונה אתם צריכים משקפת בשביל להסתכל על המקום הראשון
לא כ"כ הבנתי איך קבעת מי הן הקבוצות הטובות בעולם. על סמך מה נקבע הקריטריון הזה, ששחקני בארסה (וזה עוד ניחא) ושחקני ריאל (פה בכלל לא ברור לי איך החלטת שריאל היא אחת מהשתיים הכי טובות בעולם). אם הולכים לפי סטטיסטיקה יבשה, האי שאף אחת מהן בכלל לא אלופת אירופה ואם אתה הולך לפי חוזק הליגה, הליגה הספרדית חזקה אבל ממש לא ניתן לומר באופן ודאי (ולטעמי בכלל לא) שהיא הליגה הטובה ביותר בעולם.
בשביל מה להיתמם? אלופת אירופה צ'לסי, זה באמת רציני להשוות אותה לריאל מדריד או ברצלונה? מה הליגה הספרדית קשורה לעניין? התייחסתי לקבוצות בודדות ולא דיברתי מילה על חוזקה של הליגה הספרדית. אם לא ברצלונה ולא ריאל מדריד הקבוצות הטובות בעולם, תוכל לומר לי מי כן? (היחידה שקופצת באותה נשימה יחד עם הספרדיות היא באיירן)
עדיין לא ענית לי על השאלה, לפני שאתה שואל עוד שאלות. איך הגעת למסקנה (ואני אוציא את בארסה מהמשוואה בשבילך, בסדר?), שריאל טובה יותר מיובה, טובה יותר ממניו, טובה יותר מצ'לסי....רק כי היא לקחה אליפות בליגה שבה נמצאת בארסה? אגב, בוודאי שחוזקה של הליגה קשור. גם סלטיק וריינג'רס היו מנפצות שיאים על ימין ועל שמאל אבל זה לא באמת חוכמה לעשות את זה בליגה הסקוטית, נכון? לא שאני משווה פה את הליגה הסקוטית לספרדית, אבל יש לי הרגשה שבאיטליה למשל, או אפילו באנגליה, הן היו מתקשות קצת יותר.
נגיד שבאמת ריאל היא הקבוצה השניה הטובה בעולם זה אומר שכל השחקנים צריכים להגיע ממנה?פיקה ואלבס צריכים להיכנס לרשימה רק כי הם בקבוצה הכי טובה בעולם?