בכל המשחקים שאני ראיתי אותו הוא בלט לטובה, גם כשפחות הולך לו עם הכדור הוא נותן הכל ומאוד מעורב במשחק.
כנראה בגלל ששתי הקבוצות כבר הבטיחו את עלייתם לפלייאוף, והן שומרות את השחקנים החשובים שלהם לרגעי ההכרעה.
תוצאות משחקי המחזור ה-33 (והלפני אחרון): סיאטל- סולט לייק 0-0 טורונטו- מונטריאול 0-0 ניו יורק- קנזס סיטי 0-0 די.סי. יונייטד- קולומבוס 2-3 (ניק דלאון 39, מרסלו סראגוסה 59, לואיס ניל 90; אדי גאבן 7, חאירו ארייטה 41). היונייטד מעפילים לפלייאוף, על חשבונם של הקרו המאוכזבים. יוסטון- פילדלפיה 1-3 (מאקומבה קאנדג'י 5, בונייק גארסיה 71, בראד דיוויס 75; ג'ק מקינרני 19) ניו אינגלנד- שיקאגו 0-1 (דייגו פאגונדס 17) צ'יבאס- קולורדו 2-0 (מרטין ריברו 16, קמאני היל 43) סאן חוזה- לוס אנג'לס 2-2 (מרווין צ'אבס 61, כריס וונדולובסקי 73; רובי קין 59, אדסון באדל 69) ונקובר-פורטלנד 1-0 (ג'ק ג'וסבורי 39) סיאטל- דאלאס 1-3 (בראד אוונס 32 ו-60, מאורו רוסאלס 79; בלאס פרז 40). דאלאס מחוץ לפלייאוף. טבלת הליגה
אחרי עונה ארוכה של 34 מחזורים (שנמשכה יותר מחצי שנה), אתמול בלילה הסתיים המחזור האחרון של העונה הרגילה, ובעוד יומיים האקשן מתחיל- הפלייאוף! הטבלאות הסופיות: מזרח 1. ספורטינג קנזס סיטי- 63 נק' 2. די. סי. יונייטד- 58 3. ניו יורק רד בולס- 57 (מאזן שערים 11+) 4. שיקאגו פייר- 57 (מאזן שערים 5+) 5. יוסטון דינמו- 53 6. קולומבוס קרו- 52 7. מונטריאול אימפקט- 42 8. פילדלפיה יוניון- 35 9. ניו אינגלנד רבולושן- 35 10. פ.צ. טורונטו- 23 מערב 1. סאן חוזה ארת'קווייקס- 66 נק' 2. ריאל סולט לייק- 57 3. סיאטל סאונדרס- 56 4. לוס אנג'לס גלאקסי- 54 5. ונקובר ווייטקאפס- 43 6. פ.צ. דאלאס- 39 7. קולורדו ראפידס- 37 8. פורטלנד טימברס- 34 9. צ'יבאס- 30 מלך השערים- כריס וונדולובסקי (סאן חוזה)- 27 שערים מלך הבישולים- גרהאם זוסי (קנזס סיטי)- 15 בישולים הקבוצות המסומנות בדגש חזק עולות ישירות לפלייאוף, ואילו מקומות 4-5 מכל אזור מתחרות ביניהן במשחק אחד על הזכות לפגוש את מוליכת המחוז שלה.
מה שלא יפריע לאנשים, פה ובכלל, לרשום שטויות על הכדורגל בארה"ב ומתי שידחקו אותם לפינה בדרישה לעמוד מאחורי השטויות האלו עם נתונים, הם ישירו את המנטרה הקבועה של היתרון הפנימי של בייסבול, פוטבול וכו'... אגב הקהל של סיאטל שהוזכר בכתבה, הוא לא רק מגיע במספרים יפים אלא גם נותן תצוגות תמיכה מרשימות.
תוצאות משחקי הכניסה לפלייאוף: מזרח: שיקאגו- יוסטון 2-1 תקציר שיקאגו אירחה את יוסטון, במטרה להעפיל לפלייאוף לאחר שנתיים ללא עלייה. אך רצון לחוד ומציאות לחוד, כשבדקה ה-12 וויל ברוין העלה בנגיחה את האורחים ליתרון מוקדם (לא לפני שהמארחים החמיצו מרגלי אלברו פרננדז). 20 שניות מפתיחת המחצית ברוין השלים צמד, כתוצאה מאיבוד כדור חסר אחריות של גונסלו סגארס הקוסטריקני, שהובילה להתקפה מתפרצת קטלנית. שון ג'ונסון השוער היה נקודת האור כמעט היחידה אצל המארחים, כשהדף יותר מפעם אחת את כדורי הגנת הדינמו, ומנע תבוסה הרבה יותר גדולה. 8 דקות לסיום, המחליף אלכס עוד הספיק לצמק, אך הפייר לא הצליחו לכפות הארכה, ויוסטון תפגוש ברבע גמר הפלייאוף את אלופת המזרח, קנזס סיטי. מערב: לוס אנג'לס- ונקובר 1-2 תקציר אלופי השנה שעברה, הגלאקסי, קיוו לעבור את ונקובר המפתיעה, אחרי שהגיעו לפלייאוף אחרי חצי עונה לא קלה מבחינתם, שכללה פציעות של שחקנים מפתח רבים. אבל כבר אחרי 2 וחצי דקות אוהדי המארחים היו בהלם מוחלט, כאשר דארן מאטוקס, הכוכב העולה הג'מייקני של הקאפס העלה את ונקובר ליתרון מוקדם. האורחים עוד ניסו להגדיל את היתרון בעזרתם של צמד הסקוטים הבינ"ל, בארי רובסון וקני מילר, אך במחצית השנייה הקבוצה מעיר המלאכים חזרה למשחק, מבעיטת וולה אדירה של מייק מגי. אבל זה עוד כלום, כי בדקה ה-71 קרה האירוע המכונן והשנוי במחלוקת במשחק: לנדון דונובן הפיל את עצמו באופן תיאטרלי (על גבול סרט דל תקציב בהוליווד) והשופט קבע פנדל, למרות שבהילוך החוזר נראה בבירור שהשופט טעה ובענק. דונובן בעצמו ניגש לפנדל, והשלים קאמבק של הגלאקסי (למורת רוחם ולאכזבתם של אנשי ונקובר).
מעבר לתוצאות במהלך העונה, כלומר למיקום בטבלה, שתי הקבוצות העדיפות במשחקים הספציפיים האלו ניצחו. ונקובר אמנם סבלה מהשיפוט, אבל השער היה באוויר ככה או ככה וגלקסי היו עדיפים.
DC יונייטד וסיאטל מעפילות לגמר האזורי שלהן, או יותר פשוט - לחצאי הגמר, במשחקים דרמטיים ולחוצים למדי. DC מדיחה את רד בול ממש בדקות הסיום כשהמשחק כבר בדרך להארכה, בעוד סיאטל גם כן הייתה קרובה מאוד להאריך את הסדרה מול סולט לייק ב-30 דקות. שתי הקבוצות שסיימו את העונה עם הכי הרבה נקודות כבר לא בפלייאוף, לעומתן שתי קבוצות שנכנסו דרך הפלייאוף "המוקדם", או איך שלא קוראים לזה, עדיין בתמונה. בכל מקרה, אני אשמח לגמר בין יוסטון לסיאטל, אך מאמין שאלו בדיוק השתיים שיודחו בחצי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
תוצאות חצאי הגמר (משחק ראשון): מזרח: - יוסטון- די.סי. יונייטד 1-3 תקציר סגנית האלופה יוסטון אירחה את היונייטד, שהעיפו בסיבוב הקודם את תיירי הנרי והרד בולס. כבר במחצית הראשונה (דקה 26) היונייטד הפתיעו את המארחת, כשפריצה של ניק דלאון בצד שמאל מצאה את ליונארד פאחוי הקולומביאני (שפתח את העונה בכלל בפילדלפיה, שלא הגיעה לפלייאוף). פאחוי בעט לעמוד, ועל הריבאונד השתלט דלאון וקבע 1-0 לאורחים. הדינמו הבינו שהם לא יכולים לפשל לעיני הקהל הביתי, ועלו למחצית השנייה הרבה יותר מפוקסים. זה התחיל בשער של המגן הקנדי, אנדרו היינו (51) מאסיסט של אולי גניבת העונה, אוסקר בונייק גארסיה ההונדורני, המשיך בשערו ה-4 של וויל ברוין בפלייאוף (וה-16 בעונה כולה), ונגמר בטעות קשה בהגנת היונייטד, שהשאירה את קופי סארקודי הבלם חופשי ומאושר לנעוץ את המסמר השלישי בארון של יונייטד, שתזדקק לניצחון של לפחות שני שערים כדי לכפות הארכה בבירה. מערב: לוס אנג'לס- סיאטל 0-3 תקציר הגלאקסי, שעלו אחרי מהפך אדיר מול מובילת המזרח קנזס סיטי, אירחו את סיאטל שהדיחה בסיבוב הקודם את סולט לייק משער בודד של מריו מרטינז ההונדורני. השליטה מההתחלה הייתה כמעט כולה של המארחים, ובתוספת הזמן של המחצית הראשונה הם גם המירו אותה לשערים, כשרובי קין הבינ"ל האירי הבקיע את הראשון (מבישול של מי אם לא, לנדון דונובן המצוין). במחצית השנייה זאת כבר הייתה תבוסה, כשמייק מגי (64) ומרסלו סרבאס (66) הכריעו את המשחק, ושמו את הגלאקסי בעמדת רגל וחצי בגמר ה-MLS.
לא אולי, אחד מהשחקנים היותר טובים בליגה ממה שאני ראיתי. כל כך הרבה כישרון ללא האנוכיות שלרוב מגיעה עם זה, שחקן חכם בנוסף.