הפועל באר שבע 12/13: ניצלים מירידה במחזור הסיום

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏11/7/12.

  1. South Boy Member

    הצטרף ב:
    ‏13/7/12
    הודעות:
    6,833
    לייקים שהתקבלו:
    3,336
    אני לא צריך לראות את מכבי חיפה אני יודע שבמשך 4 שנים הוא בנה שם קבוצה מעולה והביא איתה הרבה תארים, לקח אותה לליגת האלופות ונתן שם קדנציה אדירה.
    בעונה האחרונה הברה כובבים עזבו את חיפה ואלישע מה לעשות כשל בבניית הקבוצה העונה גם הוא רק בנאדם, אבל אתם שוכחים לו חסד נעורים של שנים וזה למה אתם נתפסים כאוהדי הצלחות.
    כי זה לא רק אלישע, גם רוני לוי חטף מאוהדי חיפה מוטות ברזל אחרי רצף של אליפויות והופעות באירופה, וזה בושה וחרפה.
    אני אופטימי לגבי אלישע לבנאדם יש קבלות הוא יודע מה הוא עושה ואני לעומתך לא נוטר לו שום טינה, גם אם העונה הזאת זה לא יילך אני אתמוך וארצה שהוא ישאר כי הגיע הזמן ליציבות ולהמשכיות בבאר שבע אחרי שכל שנה מתחלפים פה מאמנים (ועוד מאשימים את הקהל באי ההצלחה של המאמנים).

    ולכל המקטרגים משה ועוד מי שהתלונן, הנה הפועל תל אביב הגדולה מול הפועל רמת גן המסומנת כיורדת הבטוחה ואיזה מחצית חלשה חושך בעיניים פשוט, גם אם הם ינצחו היכולת מאוד חלשה. וזה עוד בלי לדבר על כל משחקי המחזור שהיו חלשים להחריד.
    גם שם הבנייה לא טובה? גם שם תהיה עונה כישלון? חצי קבוצה החליפו שם בדיוק כמו אצלנו צריך לתת לקבוצה להתגבש ולהתחבר ואז לעשות את החשבונות.
    חברה זה רק מחזור ראשון זה אפילו לא אינדיקציה תרגעו ותמשיכו לעודד.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏26/8/12
  2. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,051
    לייקים שהתקבלו:
    21,059
    אתה צריך לראות את חיפה בשביל לדעת אם הוא מאמן טוב. מה שאתם ראיתם בשבת זה מה שאנחנו ראינו שנים. רק שלנו היה סגל הרבה יותר טוב כמובן שניצח משחקים למרות המאמן ברב המקרים.
    אני לא נוטר לו טינה. אני פשוט מאוד לא מחזיק ממנו. לא שוכח כלום. זוכר טוב טוב איך צורת המשחק נראתה.
    הוא מאמן עם יחסי ציבור מצויינים. היה לו מזל גדול ששחר לקח אותו כמאמן כי המועדון שהכי קל להצליח בו בארץ זה חיפה.


    אין ספק שאתם צריכים מאמן שיישאר יותר מכמה חודשים. השאלה היא אם זה צריך להיות אלישע. הוא לא יוריד אותכם ליגה, אבל הוא לא יקדם אתכם. והכדורגל יהיה זבל.
     
  3. yedidel Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    7,672
    לייקים שהתקבלו:
    3,931
    אם שכחתם אלישע לא התחיל את הקריירה במכבי חיפה. הוא עשה עבודה נהדרת בסכנין וגם רוב העונות לפני זה, ככה שאני פחות מודאג מההתמודדות שלו עם סגל פחות נוצץ.
     
  4. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,051
    לייקים שהתקבלו:
    21,059
    עשה עבודה יפה בסכנין. כשל עם כפר סבא, כשל עם הכוכבים של אשדוד. עשה סרט מלחמה בבית שאן. מה עוד?
    אם הציפיות שלכם הם לסיים במקום 5-10, אז סבבה. אבל עם התקציב שלכם, חשבתי שיש לכם שאיפות רציניות יותר.
    אני ראיתי את העבודה שלו שבוע אחרי שבוע ב4 שנים האחרונות. שכונה זו מילה מתאימה למה שראיתי.
    יום שבת,שידור של המשחק שלכם.מצלמים את אלישע. אח שלי אומר "תמיד כשאני אראה את אלישע ככה בשמש, אני אחשוב שזה שידור מהליגה הלאומית".

    תקראו לאוהדי חיפה מפונקים,אוהדי הצלחות, מה שתרצו. אני מבין את האופטימיות שלכם כי יש מאמן חדש,תקציב גדול.אבל הימרתם על המאמן הלא נכון בשביל זה. אלישע יכול לספק תוצאות (לא כדורגל) כשאין ממנו ציפיות.

    אגב התמודדות עם סגל פחות נוצץ..
    מבחינת יחסי אנוש הוא מצויין. אני לא חושב שתהיה לו בעיה להתנהל עם הסגל ועם אלונה והוא בטח גם ישמור על שקט יחסי בחדר הלבשה. בזה הוא באמת טוב. בליגה כמו שלנו זה כבר 50 אחוז מהעבודה האמת.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏27/8/12
  5. yedidel Member

    הצטרף ב:
    ‏27/9/09
    הודעות:
    7,672
    לייקים שהתקבלו:
    3,931
    בקיצור, כשל איפה שכל מיני בעלים כמו ג'קי או סוכנים כמו פיני זהבי התערבו לו בסגל.
    בגלל זה אני קצת יותר רגוע לגבי התפקוד שלו בבאר שבע.
     
  6. yakar Member

    הצטרף ב:
    ‏4/10/07
    הודעות:
    887
    לייקים שהתקבלו:
    269
    אתה טוען שהחופש המקצועי שניתן למאמן בסכנין גדול מאשר החופש הניתן בחיפה?

    אלישע לדעתי, לא הצליח יותר מידיי בחיפה. תוצאות סבירות +. ממה שרואים בינתיים מראובן עטר, אפשר לראות כדורגל יותר יפה ממה שהיה להם ב4 שנים עם אלישע.

    אני קיוויתי שרב"ש יגיע אלינו, איתו אני בטוח שהיינו רואים כדורגל יותר איכותי (לא מדבר על תוצאות).

    אבל סך הכל, אלישע גם מאמן מוערך, שאני מקווה שיצליח להצעיד את הקבוצה לשישיה הראשונה. חייבים לתקוע יתד בחלק העליון של הטבלה(מה שיגרום לשחקנים טובים יותר להגיע)

    ביום שבת יש לנו משחק מאוד קריטי, אם אנחנו מפסידים בו אנחנו יכולים להכנס לבור מאוד עמוק! גם ביכולת טובה שלנו אני לא רואה אותנו מנצחים את חיפה או את מכבי תל אביב.

    בינתיים תומר סוויסה מאכזב מאוד, לא ראיתי ממנו פעולה אחת ראויה של כדורגל בכל תקופת ההכנה. (גם הגול שלו נבע מבישול מצויין של גבאי). לדעתי את הכסף שהושקע ברכישת חצי מכרטיס השחקן שלו, היה כדאי להשקיע ברכישת סבע. (רואים את הפוטנציאל בכל מהלך שלו)
     
  7. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,051
    לייקים שהתקבלו:
    21,059
    להתערבות של בעלים אין שום קשר לזה שהשחקנים נראים על המגרש כאילו הם לא שיחקו אף פעם ביחד או לפאניקה שהוא נתקף בה כשהוא בפיגור ואז משליך את כל החלוצים שש לו למגרש.

    שיהיה בהצלחה.
     
  8. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    ב-0 המשחקים ששוחקו עד כה?
     
  9. South Boy Member

    הצטרף ב:
    ‏13/7/12
    הודעות:
    6,833
    לייקים שהתקבלו:
    3,336
    סוויסה עלה פצוע למשחק עם נקע באצבע ברגל מה אתה מצפה שהוא יעשה? ראו עליו שזה משפיע.
     
  10. yakar Member

    הצטרף ב:
    ‏4/10/07
    הודעות:
    887
    לייקים שהתקבלו:
    269
    ראיתי כמה משחקים מפתיחת העונה שלהם ( משחקי אימון + גביע הטוטו ), ובנוסף את משחק הפתיחה היום, אני מתרשם הרבה יותר מהקבוצה של השנה מאשר הקבוצה בשנים הקודמות, הנעת כדור מצויינת, לחץ על כל המגרש. והם עוד ישתפרו בהמשך העונה. בתקופה של אלישע אפשר היה לראות קבוצה פחות מאורגנת, יותר התקפות מקריות. השנה המצב הרבה יותר טוב.

    ול South Boy, אני יודע שמהר לשפוט, אבל דיברתי על היכולת שלו בכל המשחקים העונה, לא ראיתי שום פעולה מיוחדת, ויותר גרוע לא ראיתי מהירות או טכניקה טובה. נקווה שישתפר בהמשך העונה, כי הוצא עליו סכום לא קטן של כסף.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏28/8/12
  11. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אפשר להגיד הרבה על הקבוצות של עטר, מסודרות זאת לא אחת התכונות.
    רואים את החוסר סדר במיוחד כאשר קבוצות שלו יוצאות להתקפה מתפרצת, ושם זה כל שחקן לעצמו, גם היום לא היה בדיוק שום תוכנית מלבד הברקות של ורד וחן עזרא באגפים.
     
  12. yakar Member

    הצטרף ב:
    ‏4/10/07
    הודעות:
    887
    לייקים שהתקבלו:
    269
    אני לא מסכים איתך.

    אפשר היה לראות הנעת כדור מהירה ויפה, משחק עם נטיה ברורה לתקיפה מהאגפים. בנוסף, רוב הפריצות מהאגף בוצעו ביחד עם המגן שכמעט תמיד עלה בצורה מסודרת וטובה.

    בכלל, לדעתי פעולות אישיות לא מראות על חוסר סדר במשחק. אם הפעולות מבוצעות באזור מוגדר מראש ע"י המאמן, לדעתי זה לגיטימי. מדובר בכלי יעיל, לשבירת משחק הגנה צפוף.

    ברוב ההתקפות, ראיתי משחק מסירות. גם אחרי פריצה הגיעה מסירה טובה, ועוד מסירה.

    צריך להגיד כל הכבוד להגנה של מכבי, היא עשתה עבודה מצויינת בהגנה. היציאה לנבדל הייתה מצויינת. בכדורגל המודרני, ההגנה הכי טובה היא - לעשות לחץ על היריבה בשטח שלה. זה מונע מהיריבה לפתח את המשחק שלה, היה אפשר לראות בסוף המשחק את מכבי תל אביב עושה לחץ כזה, מה שהקשה מאוד על חיפה לפתח את משחק ההתתקפה.

    זה אגב לדעתי אחד הדברים שהכי חסר לנו בקבוצה בשנים האחרונות. אין מספיק לחץ על מובילי הכדור של הקבוצה היריבה. ממש קל לפתח מולנו התקפות.
     
  13. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אין ספק שהיכולת האישית בקבוצות של עטר תמיד באה לידי ביטוי, אבל זה גם בגלל שהקבוצות שלו בדרך כלל מאוד מוכשרות.
    שמתי לב לזה גם בבית"ר שהוא אימן וגם בנתניה, שאין לשחקנים שלו מושג מה עושים בהתקפה מתפרצת, ושם זה בדיוק עניין של סדר. גם אצל חיפה היום זה בלט לעין.
     
  14. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    38,051
    לייקים שהתקבלו:
    21,059
    אני לא אומר שעטר מאמן גדול.ממש לא.
    אבל עד היום במשחקי האימון,גביע הטוטו ומחזור הפתיחה, רואים הרבה יותר עבודה של מאמן מכל התקופה של אלישע בחיפה.
    מגן עושה חפיפה לשחקן התוקף על האגף? לא נראה דבר כזה אצל אלישע.
    דאבל פאסים? אלישע לא מאמין בזה.

    אלישע אולי יודע לסדר הגנה, אבל אין לו מושג בכל מה שקשור להתקפה. תנועה בלי כדור? הנעת כדור תכליתית? תשכחו מזה.
     
  15. Prometheus Member

    הצטרף ב:
    ‏19/10/07
    הודעות:
    292
    לייקים שהתקבלו:
    1
    בספורט 5 כתוב שקהת צפוי לקבל מקום בהרכב במשחק הבא
    ציפיתי שהוא יקבל הרבה דקות משחק אצל אלישע, אבל לא חשבתי שזה יקרה כל כך מהר. הלוואי שהוא ירשים וישחק טוב אצלכם, וישתלב בסגל של מכבי בעונה הבאה.