סארי פאלח לא שחקן בית. הוא הגיע מקבוצת הנוער של סכנין לנוער של חיפה. ומעבר לזה, הוא פשוט חוצפן. שחקן מבטיח ככל שיהיה, כל אחד שנותן כמה משחקים טובים פתאום משחק אותה כוכב. אני מבין את התסכול שלו מהעונה האחרונה כי הוא בסך הכל היה בסדר וגם אחרי הבאתו של צ'וצ'ליץ' היה מקום לשלבו במקום בוליאט שבהרבה משחקים היה חלש. אבל מפה ועד המהלך הזה...
זה בגלל שהמדיניות של הצעירים הלכה יותר מדי רחוק. במקום שילוב נכון, נותנים חולצה ירוקה לכל פוץ, שפעם לא היה מתלבש ב - 18 לגביע הטוטו אצלינו. מי אתם בכלל יא חבורה של כלומניקים. מכבי חיפה תמציא גם עוד 200 כמוכם ויותר טובים. מי שלא רוצה לעבוד קשה ואוהב רק לבכות שילך לעזאזל. לא אבדה כזו גדולה. הגיע זמן שישחק רק מי שטוב והגיע זמן שישלבו שחקני בית מהנוער בצורה נכונה. ועוד משהו יש להכניס בחוזה שלהם איסור על העסקה של דודו דהאן כסוכן שלהם.
הוא גם לא גדל בדיוק בסכנין אלא שיחק בילדים במועדון בכפר סמיע. הוא שיחק בנוער של מכבי חיפה והיה לה זמן לחנך ולטפח אותו, וכנראה שהיא גם עשתה את זה... אתה רוצה לומר שהם היו יכולים להיות מחלקי מגבות ליוסי ג'נאח, תום בנאדו ויוסי נגר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
מילה על פלאח. מה קרה לבחור הזה? איפה המקצוענות? צחצח שחושב את עצמו יותר מדי, אביו כנראה חבר טוב של האדון בוזגלו...אין לי בכלל חשק להתייחס להאשמות של אביו של השחקן. מצדי שיקפוץ הכי גבוה שאפשר, ההאשמות מטומטמות וכדאי שסארי יתחיל להתנהג כמו מקצוען. שחר לא בדיוק היה עצוב מהכשלון העונה. הנה מה שאני קורא עכשיו: http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.121187.html זה היה כל כך צפוי...
לפעמים הבעיה היא לא עם השחקנים עצמם. ברור שיש לו חלק בזה, אבל בעידן שבו כל שחקן בינוני יוצא לאירופה אז אדון דודו דהאן מצליח לסובב את הראש לכולם. השתן עולה להם לראש מהר וזה מה שיוצא. לגבי התקציב, וודאי שזה היה צפוי. בעונה שאין אירופה אין טעם להחזיק תקציב כלכך גדול. קודם כל הסגל צריך להיות יותר דליל ואפשר ואף רצוי לרפד אותו בשחקני נוער שישלימו אותו מאשר שחקני רכש כושלים.
בשנים האחרונות האמינות של השחקני נוער האלה יורדת. לא יתכן ששחקן בן 16 כבר מחזיק סוכן שמסבן לו את הראש שהוא כוכב גדול. אני לא הייתי סומך על השחקנים האלה ולא מגיע להם להיות בבוגרים רק כי הם שחקני נוער. הקבוצה צריכה להיות בנויה משחקנים איכותיים,מציניו כבר את העניין של השחקני בית האלה,זה לא הביא אותנו לשום מקום. בשביל שחקנים ובטח זרים איכותיים צריך תקציב יותר גבוה מ30 מיליון שקל.
האם לא העלית בדעתך שהתקציב הנמוך אותו נעמיד בעונה הבאה הוא תולדה של כורח הנסיבות - אשר קובעות כי השקעה כספית ענפה בעונה נטולת מקור רווח משמעותי (אירופה) עלולה להוות צעד הרסני עבור המועדון? קל ללהג בפורום בדבר "מיצוי העניין עם שחקני הבית", אבל אם להביא בחשבון את העובדה שבתנאי השוק הקיימים, למכבי חיפה אין ברירה אלא לדבוק במדיניות זו - הרי שפעולותיו של שחר יוארו באופן שונה לחלוטין.
אני חושב שאני עדיין יותר כועס על ההתבטאות האומללה של שחר ("בלי אירופה לעטר יהיה יותר שקט לעבוד") על הקיצוץ בתקציב. מבחינתי בסדר גמור ששחר יקצץ בתקציב, אבל זה אולי גם אומר ששום שחקן לא יקבל העלאה בשכר. יהיה בעיניי יותר טוב דווקא אולי להוריד שכר. למה לא? ברגע ששחקן נותן עונה יותר טובה מהצפוי הוא מיד דורש עוד כסף. למה אי אפשר לדרוש עכשיו משחקני מכבי חיפה שנכשלו העונה בכל החזיתות לתרום קצת כסף לשחר כדי שיכול להמשיך לחזק את הקבוצה בשחקנים טובים?
לא הייתי כרגע קובע נחרצות דברים לפי מספר זה או אחר שפורסם. נראה שעטר יודע מה הבעיות ונחוש להביא את השחקנים הנחוצים. צריך להמתין.
לא יודע מה זה שחקן בית ומה זה לא. למכבי חיפה בהשוואה לקבוצות אחרות יש אמנם סגל ישראלי סביר,אבל אם בוחנים יכולות של שחקנים הוא לא כזה טוב. כדי לבנות קבוצה טובה צריך להשקיע קודם כל בזרים. ב30 מיליון{אם אכן זה נכון}אי אפשר להביא 4 זרים רציניים ואפילו לא 3. אי אפשר אחרי כל שנה לא מוצלחת להוריד את התקציב בגלל ש"אי אפשר להרוויח" בכדורגל הישראלי אין רווח,והגיע הזמן שיפסיקו לחפש להרוויח מכל דבר. רוצים רווחים ושיא מנויים? תשקיעו בשחקנים איכותיים. אחרי העונות עם אלישע,ראובן עטר לבדו לא יביא את מה שבקבוצה כ''כ רוצים.
הוא לא צריך להביא כרגע 4 זרים איכותיים. קודם כל, הכי חשוב קשר אחורי ברמה ההכי גבוהה שיש. אחר כך, או קשר התקפי שיוריד את העומס מניהול המשחק של קטן, או חלוץ מטרה, 9 קלאסי. במקסימום 3 זרים. עם פילאבסקי וצואציץ אפשר גם לזכות באליפות.
אחרי עונה שבה קריית שמונה לקחה אליפות עם תקציב של פחות מ20 מיליון שקל אי אפשר להגיד שאי אפשר לבנות קבוצה ראויה בתקציב הזה. מעבר לשחקנים טובים, צריך קבוצה מאוזנת. הסגל של מכבי חיפה העונה בהחלט כלל שחקנים טובים, על הנייר. גולסה וגאדיר זה שחקנים שלקחו את הקבוצה לליגת האלופות. עידן ורד שחקן עם כשרון אדיר. הבעיה שהיה חוסר איזון מוחלט בקבוצה. היו בערך שישה חלוצים ולקבוצה שמשחקת רוב הזמן עם חלוץ אחד זה המון. מנגד, לא היו קשרים אחוריים ולא ולא היו בלמים בתחילת העונה. אחרכך התחילו רכישות בזק כמו של איציק כהן ואוראל דגני או רכישות של שחקנים שבכלל לא זכו לדקות (מגרלשווילי) ונוצר סגל די עמוק ולא מאוזן. התחיל כדור שלג וממנו לא ממש הצלחנו לצאת בעיקר כי לא חיברנו יותר מכמה נצחונות רצוף ולא יצרנו רצף של משחקים טובים. אם מחפשים טוב ועושים רכש נקודתי אז בהחלט אפשר גם בתקציב הזה. במקום להביא עשרה שחקני רכש חדשים אפשר להביא מחצית מהם באותו הכסף. לצורך העניין למלא את מכסת הזרים עם עוד שלושה או ארבעה (תלוי בפילאבסקי) ועוד שחקן ישראלי או שניים (חן עזרא ואולי עוד שחקן הגנה). וכך אפילו אם נפגע עם 2 משלושת הזרים, שאר הסגל בהחלט ראוי.
עם כל הכבוד לקרית שמונה מכבי חיפה שואפת לכדורגל טוב יותר. ההשוואות האלה לא במקום,רמת הציפיות שיש בקרית שמונה קטן לעומת מכבי חיפה. הכדורגל של הקריה גם לא היה מלהיב במיוחד,זה בעיקר הצלחה של מאמן. מכבי חיפה זקוקה לקשר אחורי ברמה,פליימייקר ברמה וחלוץ ברמה. הדגש הוא על הקשר האחורי שם צריך להשקיע סכום לא מבוטל כדי להנחית סוף סוף משהו רציני.
עדיין לא הצדקת את הטיעון שלך. שים לב שהדוגמא של קריית שמונה, כשמה כן היא, רק דוגמא. ההבדל בין התקציבים שלנו הוא עדיין כמעט פי 2. שחקן טוב זה גם הרבה פעמים עבודה של מאמן עם אותו שחקן. שחקן עם קבלות לא בהכרח ישתלב פה ויש עוד המון גורמים.
אי אפשר לומר שקרית שמונה זה צירוף מקרים, אבל אני לא חושב שמישהו היה מוכן להמר על לרוץ לאליפות עם כאלה שחקנים... לחיפה תהייה משימה קשה בעיקר להיפטר משחקנים ומהחוזים שלהם אם היא רוצה לדלל את התקציב, וזה ממש לא נראה כמו משימה קלה.