לכל חובבי הנוער והתגליות שבנינו, ע"פ OLE זהו ההרכב של בוקה למשחק הקרוב מול א.ראפאלה: סוסה; רונקאגליה, סאורו, קארוסו, סאנצ'ס מיניו; פוצ'י צ'אבס, בנאבידס, פרנאנדס; פארדס; מואוצ'ה ובלאנדי. סאנצ'ס מיניו משחק נהדר בכל דקה שהוא מקבל בין אם כמגן שמאלי ובין אם כקשר שמאלי. אני חושב שכמגן הוא יכול להתפתח לשחקן טוב יותר, כי הוא עושה הגנה לא רע ויש לו את הבונוס של משחק ההתקפה המצוין. כקשר הוא טוב, אבל לא מביא משהו מיוחד כל כך לעמדה. למרות שניתן לומר שהוא כבר החל את הפריצה, הילד "סובל" מנוכחתו של המגן השמאלי הטוב בליגה כרגע לפניו בסגל (קלמנטה), מה שמעכב אותו מעט. השחקן השני שסימנתי, פארדס, הוא גם הצעיר מכולם ונעלם לתקופה מסוימת אחרי שפרץ לכותרות כבר בגיל 16 עם זימון ודקות בבוגרים. הסיבה לכך שלא שיחק יותר מדי עד כה לא קשורה לאכזבה ממנו, אלא לגילו הצעיר ולריבוי האופציות לפניו בהיררכיה של העמדה. בהחלט כישרון גדול שאולי הגיע זמנו גם להציג את היכולת מהרסרבה כבר בבוגרים (לא סביר שימשיך לקבל הרבה דקות בין כה וכה). הסיבה להרכב החסר מאוד הזה, 9-10 מחליפים למעשה וחלקם אפילו לא בחירות ראשונות למחליפים בעמדתם, היא שפאלסיוני שומר על השחקנים הבכירים למשחק הגומלין החשוב מאוד בליברטאדורס. סיבה הגיונית, מה שלא ינחם את קבוצות התחתית אם ראפאלה יצליחו לגבור על ההרכב הצעיר הזה של בוקה, מה שרוב הסיכויים יקרה.
כנראה שתלונתו של איתי חברנו על הפורמט החדש של הליגה עשתה גלים בהתאחדות, נשיא לאנוס חשף כי בסופו של דבר תהייה רק טבלת ירידה אחת וכל שלושת היורדות ייקבעו ע"פ הממוצעים. עוד שינוי צפוי הוא משחק גמר בין אלופת האפרטורה לקלאוסורה. והנה אני חשבתי שמשחקי "גמר" כאלו הם הם המקור לאלימות ויש לבטלם (דין הפלייאוף נגד הירידה). סן מרטין המתאוששת של סאבה משיגה עוד ניצחון, הפעם על באנפילד שצוללת למקומות מסוכנים בטבלת הממוצעים.
גדול! לכל שוער שהולך לחגוג גול במרכז המגרש מגיע לספוג ככה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
יש יש יש 3-0 על הגלובו :aaa021: מקרב את הקבוצה למרחק נקודה מאינסטיטוטו ובשיוויון נקודות עם ריבר, סמוקי שוב פעם כובש והיום עם גול ועוד דחיקה, את השער הנוסף כבש ריקי גומז, 6 מחזורים לסיום והקרב עם ריבר ואינסטיטוטו הולך להיות צמוד צמוד. אין לי כוח לדבר על המשחק, אני מסריח, חם לי ומחר הצבא שולח אותי ל-18 יום באיזה חור מחר ככה שאני הולך להחמיץ כנראה את השני משחקים הבאים אבל המשחק הזה והמומנטום שהקבוצה צוברת משמח אותי מאוד, אני מקווה לראות שהקבוצה תמשיך איתו גם כשאחזור ותסתיים הגלות הארורה.
ככה לסכם את הניצחון בלי לציין את המצטיין של סנטראל, דיאגו אבאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx תהנה במילואים, מקווה שסנטראל ימשיכו לטפס בינתיים.
לא יודע איך ייגמר המשחק, אבל הרבה זמן לא נהנתי ממשחק של ראסינג כמו מזה. אנחנו לא משחקים כל כך טוב, ההגנה שערורייתית, אבל איזה כיף לראות את הילדים נותנים את הכל בזמן שטוראנסו, ג'יו, האוצ'ה, סאנטנדר ושות' על הספסל, טאו בלאנוס וז'אקוב וליצ'ט בבית. פארינייה פשוט מדהים ומנצל את הצ'אנס שלו היטב, כך גם ויולה. שני הילדים משחקים עם המון ביצים, אבל מראים שלא רק בגלל המוטיבציה הם צריכים לשחק, אלא גם היכולת והכישרון. יש להם עוד מה ללמוד מג'יו והאוצ'ה, אבל איזה הבדל עם האנרגיות שהם מביאים היום. גם קאבאז'רו מפתיע בשפיץ, עם כמה שהוא שחקן בינוני הוא עדיף על הנפילה שלנו ברכש מפאראגוואי כנראה. סוקוליני היום נראה כמו אחיו בימים הטובים, אבל חייב להירגע לפני האדום. VAMOS LOS PIBES
כמובן שכיף לחזור לנצח, אבל יותר כיף זה לחזור לנצח עם הילדים בקדמת הבמה ועם מלחמה לא פוסקת של כל הקבוצה למרות שליטה של אסטודיאנטס במחצית השנייה. עצבן אותי החילוף המוקדם של פארינייה, שנתן מחצית ראשונה מצוינת ושיגע את הפינצ'ה, אבל לפחות ג'יו פיצה אותי על הוצאתו של הילד עם הגול הזה בסיום :aaa021:
גול יפה של ג'יובאני. למאמן המחליף אין מה להפסיד גם ככה עד לסיום העונה, אז אולי שייתן לילדים לרוץ עוד קצת ותרויחו שחקנים לסמסטר הבא. מהדיבורים שלכם אני מבין שפארינייה,ויולה וסוקוליני שווים מעקב. לגבי הפינצ'ה, קצת חבל לי עליהם. קבוצה שאני מאוד מסמפט שכבר נמצאת בירידה תלולה כבר טורניר שני או שלישי וזה לא ברור לאור סגל השחקנים. אולי עייפות החומר כבר מדברת שם? אגב, הליגה השנה סופר מרתקת וצמוד מאוד שם בצמרת לקראת הסיום אחרי איבוד הנקודות של בוקה מול רפאלה.
דווקא יש לו הרבה מה להפסיד, אם לא היינו מנצחים אתמול ראסינג הייתה עכשיו במרחק של פחות מ-6 נקודות מהקו האדום, גם עכשיו עוד לא ניצלנו סופית שלא לדבר על הממוצעים של העונה הבאה. הילדים משחקים כי הם יותר טובים מהאחרים במקרה של סוקוליני וויולה, בעיקר הראשון, בעוד פארינייה שחקן מצוין שהפריצה שלו נעצרה אחרי שקרע את הרצועות. אבל קשה לי להאמין שפארינייה יישאר בהרכב על חשבונו של ג'יו עוד הרבה זמן, לא משנה כמה טוב הוא יהיה ג'יו יחזור לקבל את הצ'אנס (אגב, שער בכורה בקלאוסורה). מה שכן, סובלדיאה לא דופק חשבון לשחקנים הבכירים. באמת לא ברור מה שעובר על אסטודיאנטס, נקודה אחת בלבד בשש המשחקים האחרונים אם אני לא טועה. אני הייתי מתאר את מה שקרה בראפאלה לא כהפסד נקודות של בוקה, אלא כזכייה בנקודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx פאלסיוני וויתר על המשחק כשעלה עם הרכב מחליפים כמעט מלא, ובטח לא חשב שיוציא ממנו משהו אחרי שספג בדקה ה-93, אבל השופט הוסיף עוד 2 דקות לתוספת הזמן המקורית ובלאנדי גילה שהוא יכול לעוף על מספרת בתוך הרחבה כדי להביא נקודה בונוס הביתה.
אתה יודע מה? טוב מאוד, בטח לא לאור מה שהקבוצה שלי חוותה העונה. אולי באמת צריך איזה מאמן חזק כזה שיכול להעיף פרימדונות לספסל ולא משנה כמה הם עלו או כמה השם שלהם גדול ולהכניס במקומום ילדים או שחקני רסרבה שיזיעו קצת עבור הסמל והחולצה. ואולי גם ג'יו יבין שהמקום שלו בהרכב ממש לא מובטח ויתחיל להתאמץ קצת יותר. לגבי בוקה, אני מתאר לעצמי שפאלסיוני שמר את ההרכב הראשון לליברטאדורס(?). אחרת, לא ברור לי למה להעלות הרכב שני למשחק קריטי כשאנחנו 4-5 מחזורים לסיום. יופי של שער של בלאנדי. אגב, מי זה שיושב על הגב של פרננדס בחגיגות וגם מעיף לו צ'פחה על התחת? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אגב, יוצא מדברי שאני תוקף את ג'יו, אבל אני חייב להבהיר שאני לא חושב שהוא לא מתאמץ או משהו, פשוט לא הולך לו ואחת הסיבות היא התפקיד שלו. גם לגבי האוצ'ה וסאנטאנדר אין לי תלונות לגבי ההשקעה. אבל ילדים זה שמחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx חוץ מהגול ג'יו לא הבריק אתמול, אבל כל הקבוצה הלכה אחורה במחצית הזו וזה לא רק הכניסה שלו או משהו. אני מאמין שמשחק הבא הוא כבר יפתח, אבל סובלדיאה, המאמן הצעיר בליגה בפער גדול אגב היחס לכוכבים, כבר הפתיע אותי כמה פעמים. פאלסיוני שומר על ההרכב לליברטאדורס השבוע, הימור שיצא לו משתלם בזכות השוויון המאוחר. בגדול מרבית הקבוצות בארגנטינה ישימו את רוב הקלפים על הליברטאדורס לפני הליגה המקומית, ככה שזה לא מפתיע, למרות שדווקא ולס עלו עם הרכב כמעט מלא בהפסד לארחנטינוס. אולי הם מרגישים נוח עם היתרון מקולומביה, או שפשוט גארקה לא רצה לתת לצמרת לברוח והימר על כל קופה.
אני חושב שגארקה עשה בשכל. הוא יודע שהיריבה שלו בכושר ירוד, יש לו יתרון (אומנם מינימלי) והוא משחק בבית. ולס תשלוט ברוב המשחק וככה הוא אולי טיפה מעייף את ההרכב הראשון קצת יותר אבל מחר לא יידרש מהם יותר מדי מאמץ כדי לעבור לדעתי. הוא ירוויח משני הכיוונים. אגב, אני גם לא חושב שג'יו לא מתאמץ או משהו, אבל הכוונה שלי זה שטוב שיש מאמן שמבהיר לקבוצה ששמות גדולים לא יפתחו אצלו אוטומטית בהרכב. מי שטוב משחק.