יכול להיות חיזוק פנטסטי לרוטציה של דורטמונד, בהנחה שהוא יגיע, זה יקרה על חשבונו של פריסיץ' אני מניח, לא?
לאסוגה הוא חלוץ חוד, ומאחר ובאריוס מועמד לעזוב, בדורטמונד חושבים על אופציות אחרות. פריסיץ' משחק בשמאל והוא מתחרה עם גרוסקרויץ על ההרכב, עזיבה של פריסיץ' לא נראית באופק. מה שכן, שחקנים כמו סנטנה ובאריוס שהמעיטו לשחק בעונה האחרונה מועמדים ודאיים לעזוב ביחד עם קגווה שנותן עונה יוצאת מן הכלל ואני מקווה שאחת הגדולות תחטוף אותו.
מה אה? קגווה הוא חלק מאוד משמעותי מהמערך המוצלח של דורטמונד וגם מבחינה סטטיסטית הוא לא רע בכלל. מה הבעיה פה?
http://cache.daylife.com/imageserve/07tB6nAb5S54T/610x.Xxx אכן, אף אחד לא יכול לעצור את דורטמונד בדרך למטרה. http://cache.daylife.com/imageserve/0edbd6Ig5xeXb/610x.Xxx http://cache.daylife.com/imageserve/00jnaKma869ie/610x.Xxx לא הייתי מהמר על פישצ'ק. http://cache.daylife.com/imageserve/02yIbhjf4b4WW/610x.Xxx אליפות 2012: המחזמר! http://cache.daylife.com/imageserve/05mx4JBbHE7L2/610x.Xxx צ'יק-צ'יק-צ'אק על הפסים, הנה באה הרכבת שזוללת תארים... http://cache.daylife.com/imageserve/07uUgLRa4dgt1/610x.Xxx תודה ל... http://cache.daylife.com/imageserve/02pI8AydQlgAd/610x.Xxx שחקנים, http://cache.daylife.com/imageserve/03LJ0zEb3YcuO/610x.Xxx לאוהדים, http://cache.daylife.com/imageserve/0gQMf488jBcqz/610x.Xxx ולקלופ!
אליפות ענקית. במיוחד אם מתייחסים לעובדה שהפער היה כבר 8 נקודות בסיבוב הראשון. דורטמונד ידעה לסגור את הפער ולהגדיל אותו ל-8 בעצמה.
בעונה הבאה דורטמונד צריכה לכוון גבוה בליגת האלופות לא לזכייה כמובן אבל לפחות לשמינית או לרבע הגמר. הכשלון של השנה שם היה נסלח גם בגלל הבית הקשה וגם בגלל חוסר הניסיון ועכשיו גם בגלל האליפות הכל כך מתוקה בה זכתה הקבוצה אבל בעונה הבאה כבר שום תירוץ לא יבוא בחשבון וליגת האלופות לא צריכה להיות עבור הצהובים-שחורים מותרות בלבד, אין לי ספק שהם מסוגלים להגיע שם הרבה יותר רחוק ממה שהם הגיעו העונה.
באמת יהיה מאוד מעניין לראות איך ייראה העתיד האירופאי של דורטמונד. אי אפשר לומר שאי ההעפלה העונה משלב הבתים של ליגת האלופות לשמינית הגמר היא לא כישלון חרוץ כי עובדתית, זה מה שזה. אמנם הקבוצות שהיא זכתה לפגוש היו לא קלות (אבל מצד שני, שתיים מהן גם לא כל כך קשות. מארסיי ואולימפיאקוס הן יריבות שקולות לדורטמונד לדעתי..) אבל לסיים במקום הרביעי בבית כזה זה כישלון, אבל בסופו של דבר הכישלון הזה תרם לדורטמונד רבות. אני חושב שהצורה בה דורטמונד הייתה נראית בליגה אם היא הייתה משחקת בשלבים המתקדמים של הצ'מפיונס הייתה צורה שונה לחלוטין מאיך שהיא נראית בדיעבד, כשהיא פנויה להתרכז רק בליגה. זה בסופו של דבר מאוד הקל עליה ונתן לה להתרכז רק בזה, כשמנגד שתי היריבות שלה במירוץ לאליפות (שאלקה ובאיירן, כן, להזכירכם אם תהיתם היו מחזורים שההפרש בין דורטמונד לשאלקה לא היה גדול כל כך) היו עסוקות גם במפעלים האירופאיים וזה השפיע בסופו של דבר. מה שאני באמת רוצה לומר זה שלליגה, הסגל הזה הספיק, אבל האם הוא יכול להספיק גם במפגשים מול קבוצות מהדרג הראשון והשני של אירופה? יורגן קלופ מאמן שמנצל כל דבר שהוא יכול מהשחקנים שלו והוא עושה את זה בחכמה רבה, הרוטציה במשחקים, ההזדמנויות לשחקנים, החילופים, הוא יודע מה טוב לשחקנים שלו ומה טוב לקבוצה עצמה, השאלה אבל היא אחרת - האם הוא יצליח לעשות את זה גם במפעל הכי גדול באירופה, אם לא בעולם כולו. לדורטמונד יש נכסים עצומים בסגל שלה, אם היא תשמור עליהם ותחזק את עצמה באיפה שהיא רואה לנכון לחזק, אני חושב שהיא תתחיל לכתוב גם את ההיסטוריה שלה במפעלים האירופאיים.
אין מילה מספיק חזקה מאשר לתאר את האליפות המדהימה הזאת. שני ניצחונות על באיירן ושני ניצחונות בדרבי. בראש ובראשונה, יורגן קלופ שהפך את הקבוצה הזו לדבר החם ביותר בגרמניה ובתקווה שבשנה הבאה גם במפעל האירופי, מאמן מצוין שלא דוגל בהבאת סופרסטארים, הוא עושה אותם בעצמו. חבורת הצעירים על המגרש שמראה כדורגל מצוין. בורוסיה דורטמונד שנה הבאה תתחזק עם מרקו רויס ולאונרדו ביטנקורט הצעיר המצויין של אנרגי קוטבוס, אני מקווה שכן נחזק את החלק ההתקפי בעונה הבאה לבנדובסקי לא יספיק לבד בחלק הקדמי גם בליגה וגם בצ'מפיונס.
את ההיסטוריה שלה באירופה דורטמונד התחילה לכתוב מזמן! להזכיר לכולם את ה3-1 במינכן נגד יובנטוס הגדולה של אז? את הזכיה בגביע הביניבשתי?
כמובן, ברור שיש לה היסטוריה באירופה, לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. התכוונתי להיסטוריה אירופאית בעידן הנוכחי.