הבנתי שאם קונים מכשיר מחו"ל ומציגים קבלה, יש איזשהו חוק חדש שמחייב את החברות לתת לך זיכוי על המכשיר. משהו יודע אם זה באמת קורה, ומה גודל הזיכוי? משתלם לי אם אני טס לתאילנד, לקנות גלאקסי / אייפון? (וכן אני יודע שצריך להזהר מחיקויים).
החוק מחייב את חברת הסלולר לתת לך את אותו הזיכוי שהיו נותנים לך אם היית קונה את הטלפון אצלם גם אם קנית אותו דרך חברה והצגת קבלה. לדוגמא, יש לחברות הסלולר מבצע של אייפון ב250 ש"ח לחודש כולל 1000 דקות, הודעות ואינטרנט בלי הגבלה. ההחזר על האייפון הוא 110 ש"ח בחודש ל3 שנים. מה שאומר שאם תקנה את האייפון ותביא אותו אליהם תשלם כל חודש 140 ש"ח כדי לקבל את אותה חבילה.
לתקן את הבחור שמעליי, זה לא בדיוק עובד ככה, יש טבלה מסודרת לכל החברות בארץ, חיפוש מהיר בגוגל יביא לכם אותה. אתה מציג קבלה עם השם שלך ולפי המחיר שקנית ככה תקבל את ההחזר. אם קנית פלאפון ב500 שקל מן הסתם שלא יחזירו לך 150 שקל כל חודש. אבל אם קנית ב2500 ומעלה זה כמובן יהיה בהתאם. מומלץ ביותר למי שיש את הכסף לשלם במכה אחת, אני לצערי אחרי שחזרתי מהטיול הגדול לא היה שקל על התחת, אז התחייבתי ל3 שנים על המכשיר עם פלאפון.
כן אבל אם תרצה להביא מכשיר שלא משווק אצלם, זה ילך לפי הטבלאות הבאות http://www.pelephone.co.il/Web/3G/Corporat...upPage,192.aspx http://www.cellcom.co.il/support/article/e...e914ec3df7.aspx http://www.orange.co.il/Global/studio/imag...refundTable.Xxx
מישהו יודע אם קניתי כבר אייפון דרך החברה אם אני יכול לבטל עיסקה ולהחזיר אותו דרך 14 ימים לחברה? הבאתי אותו דרך נציגת שטח שבאה אליי הביתה.
שאלה לכל אלו שיש להם אייפון/ גלאקסי / כל סמארטפון אחר. הבנתי שהגלישה בסוללרי עם חברת פלאפון היא המהירה ביותר. זה נכון? עד כמה זה משמעותי? ואם כן, איפה נמצאים אורנג' וסלקום מבחינת מהירות?
לא יודע מה לגבי שאר הפלאפונים או החברות עם הגלישה שלי עם הגלקסי (פלאפון) סופר מהירה ובכלל עם הדפדפן skyfire היא הרבה יותר וכמובן שכך גם הג'ימייל, הפיסבוק והאפליקציות למינהם.
כנראה הוא על חבילת גלישה של רוחב פס נמוך, כי אני על 7.2MBPS ואני בקושי מרגיש את המעברים בין הדפים בגלישה באינטרנט. סלקום בכללי הכי איטיים ד"א.
היה לי ויכוח עם חבר, אולי תהיה כאן את התשובה. אני מנוי בחברת אורנג'. הציעו לי חבילה בעלות של 130 שקל עם X ו Y דקות ו SMSסים, לא כולל את המכשיר עצמו. הלכתי וקניתי מכשיר בחברה פרטית שעלה לי, לדוגמא, 2600 שקל, כשאני מביא לחברת אורגנ' את החשבונית הם צריכים לשלם לי את כל הסכום ששילמתי על המכשיר בהחזרים כל חודש? (כמובן בהנחה שאני לוקח את החבילה שלהם). חבר שלי טען שכן, לי זה פשוט לא נשמע הגיוני.
אז כאילו אם החבילה שלהם עולה 180שקל אבל אם הייתי קונה את המכשיר שלהם זה היה עולה 130שקל אז גם עכשיו, כשקניתי את המכשיר ממקום אחר, אני אשלם על החבילה רק 130?