אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

  1. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לא נכון. זה היה אפרטהייד עד הסכמי אוסלו שאנחנו לא איפשרנו אוטומיה לעם הפלסטיני ושלטנו שם עם צבא. לאחר הסכמי אוסלו יש חלקים (שטחי A) בהם האזרחים הפלסטינים נמצאים במדינה שלהם, שיש לה מוסדות, משטרה, ממשלה והם הולכים להצביע. בשאר השטחים הכבושים אתה צודק אבל גם רק חלקית. עדיין מאפשרים להם להצביע בבחירות של הרשות אבל הם כמובן סובלים מכך שהם גרים בשטח שהוא לא זה ולא זה, בלי זכויות אדם ואזרח. רק שטחי המחלוקות הם בעיה, אבל זה גם לא אפרטהייד טהור.

    זה נושא מורכב בין 2 מדינות על גבולות שאזרחי הצד החלש נפגעים מהמצב. זה שישראל לא מאפשרת כרגע מדינה פלסטינית לא הופך את המצב לאפרטהייד, כי עדין יש להם את כל המוסדות שלהם ובתאכלס הם כן מדינה. זה לא צודק ולא הוגן שמונעים מהם לקבל אותה רשמית, אבל בשטח הם חיים כמו אזרחים לכל דבר במדינה שלהם (מדינה שנמצאת תחת מצור מסויים של כניסות ויציאות של אזרחים ומזון, שזאת בעיה, סוג של מדינה במלחמה, אבל לא אפרטהייד).
     
  2. StevieG Member

    הצטרף ב:
    ‏4/7/05
    הודעות:
    4,774
    לייקים שהתקבלו:
    12
    בשטח, הם חיים תח משטר צבאי, אוטונומיה או לא. הכל טוב ויפה, עד שזה מגיע לחוק וסדר. הם חיים תחת משטר צבאי, והם נשפטים ע"י שופט צבאי. איזה מין הגיון מעוות זה שכמה פלשתינים שמתנגדים באופן אקטיבי לכיבוש ונאבקים בצבא הישראלי, נשפטים ע"י שופט צבאי? איזה מן הגיון זה שמדינת ישראל מלאימה(אפשר להגיד את זה על שטחים כבושים בכלל?) שטחים פרטיים פלשתינים לטובת התנחלויות? בסופו של דבר, וזה לא משנה אם הפלשתיני גר בג'נין, רמאללה, או בעוותרא, עדיין נמנעות מהם זכויות אדם בסיסיות, כמו חופש התנועה, למשל. האם יהודי וערבי יזכו לאותו יחס מצד הכובש הישראלי בשטחים הכבושים? אם לא, אז זהו מצב אפרטהייד קלאסי, וזה לא משנה אם ישראל לא רצתה להגיע אליו.
     
  3. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

    הצטרף ב:
    ‏12/3/06
    הודעות:
    3,737
    לייקים שהתקבלו:
    65
    מין:
    זכר
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
     
  4. סטפן שאלוי Member

    הצטרף ב:
    ‏8/7/11
    הודעות:
    1,606
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מקור: אתר האינטרנט של רשת ב'.

    בקיצור: מדינת "גדרה-חדרה" מקבלת עוד עיבוי. תוסיפו את הפשרת מתחם-גלילות שלב א' ( שלב ב' יגיע לאחר פינוי בסיסי צה"ל משם ), ותקבלו את הפקק של המזרח התיכון החדש, וזיהום אוויר סטייל הודו.

    ואל תשכחו לרוץ לקנות שם דירות במחירי היפר-מנהטן. מדינת-הפראיירים.
     
  5. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
  6. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

    הצטרף ב:
    ‏22/4/08
    הודעות:
    3,583
    לייקים שהתקבלו:
    60
    מין:
    זכר
  7. Vanitas Member

    הצטרף ב:
    ‏6/10/10
    הודעות:
    1,127
    לייקים שהתקבלו:
    0
  8. סטפן שאלוי Member

    הצטרף ב:
    ‏8/7/11
    הודעות:
    1,606
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אכן מעניין.

    לדעתי מדובר בפיתרון מצויין, שכן ירושלים המזרחית קדושה לשלוש דתות, וזה נראה לי מאוד הגיוני שתהיה שליטה וגישה לשלושתן לרובעים הרלוונטים, כאשר השליטה הבחונית מחוץ לעיר היא בידיים ישראליות.

    לערבים הוצעו הצעות נדיבות ע"י רוב ראשי הממשלה בישראל, למעט גולדה ושמיר, ובכל זאת עדיין אין הסדר-קבע, מדוע? כי הם לא יודעים שובע, ורוצים בהשמדת ישראל.
     
  9. קטלוני Member

    הצטרף ב:
    ‏15/12/08
    הודעות:
    1,422
    לייקים שהתקבלו:
    0
    לא ברור מהי שליטה נוצרית?מילא שליטה יהודית ומוסלמית כי הדתות נמצאות סביב ירושלים,אבל למי תינתן השליטה כשמדובר בנצרות?
     
  10. סטפן שאלוי Member

    הצטרף ב:
    ‏8/7/11
    הודעות:
    1,606
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וותיקאן?

    אל תשכח שיש בארץ לא מעט ערבים-נוצרים.
     
  11. קטלוני Member

    הצטרף ב:
    ‏15/12/08
    הודעות:
    1,422
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ותיקן היא קתולית.מה עם הפרוטסטנטים והנצרות האורתודוקסית?

     
  12. סטפן שאלוי Member

    הצטרף ב:
    ‏8/7/11
    הודעות:
    1,606
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בקצב הזה של כל הנציגויות, ירושלים תתרחב עד ת"א. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
     
  13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/5/10
    הודעות:
    8,506
    לייקים שהתקבלו:
    7,858
    מישהו יודע מה קורה עם אגד מחר? שובתים? קראתי שיש סיכוי אבל לא ידוע עדיין?
     
  14. The_Arsenal Member

    הצטרף ב:
    ‏13/6/07
    הודעות:
    4,085
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מקפיץ את השאלה.. חשוב לי לדעת כדי לתכנן את מחר..
     
  15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏22/11/06
    הודעות:
    15,408
    לייקים שהתקבלו:
    4,956
    מין:
    זכר
    לפי מה שאמרו בחדשות כלל אמצעי התחבורה יושבתו= רכבת ישראל, אגד, דן ומטרופולין.
     

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 18)

  1. VAR