כבר בכלל לא בטוח. לוגאנו כבר לא יגיע הודות לליאונרדו שחטף אותו הערב לקבוצת האול סטארז הבלויה שהוא בונה בעיר האורות. בנוגע לאלכס אין חדש, צ'לסי והשחקן לא מעוניינים בהשאלה, מארוטה מצידו לא מעוניין לשלם את הסכום המבוקש ובמיוחד לא נלהב מהרעיון להציע לבחור הדי מבוגר חוזה ארוך טווח כמו שהוא דורש. גם רעיון הטרייד בין בונוצ'י לאלבס תקוע כרגע והסחבת של הימים האחרונים גורמת לSKY לפרסם הערב שם של מועמד חדש למרכז ההגנה - רודולפו, שחקנה בן ה25 של סאו פאולו (מי?!). כל הכבוד מארוטה. אם זו האלטרנטיבה, אני בעד לנסות לחטוף לרומא את הויקינג אבל קשה לי להאמין שלמישהו בטורינו יש כח לשאת ולתת עם היצורים מוולפסבורג אחרי הקיץ הקודם. מזל שיש שביתה, רק חבל שהשוק עוד רגע נסגר וככל הנראה נמצא את עצמנו מתפשרים שוב פעם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
רודולפו אומנם בין הבולטים השנה בליגה, אבל לא ממש הבלם שיהיה התשובה להגנה שלכם. רולאנדו משחק פשוט יוצא מן הכלל וממש שידרג את עצמו מאז העזיבה של ברונו אלבש בפורטו. לדעתי הוא שווה את ה-15-12 מיליון יורו או משהו כזה שפורטו ידרשו עבורו והוא יהיה רכש מצויין למרכז ההגנה שלכם.
בוולפסבורג ניסו לשנות את התנאים ולהשחיל סעיף שמחייב את רומא לקנות את השחקן בסוף העונה אחרי שהשחקן כבר הגיע לאיטליה, עבר את המדיקל וחתם על חוזה, ואחרי שכבר הסכימו להצעה המקורית ופירסמו את זה באתר הרשמי שלהם. הייתי מצפה שהתנהלות כל כך בזויה וחובבנית תגרום לנתק מוחלט בין הקבוצות האיטלקיות לחבורת האפסים הזאת. תמכרו את בונוצ'י ולכו בכל הכוח על אוגבונה. לדעתי שווה את ה12 מיליון שטורינו דורשת עליו.
באוגובונה מעוניינות הרבה מאוד קבוצות, מה שאומר שליובנטוס אין סיכוי. לא יודע אם שמת לב, אבל כמעט כל הרכשים של יובנטוס הם PLAN C, שהגיע אחרי שיובנטוס נאלצה לסגת מקרב ראש בראש עם מועדונים אחרים בכל מה שקשור ב-PLAN B ו-PLAN A. לא רק שיובנטוס לא יכולה להתמודד עם מועדונים גדולים, עושה רושם שגם ממועדונים דרג ב' היא מעדיפה להתחמק מעימות וכל פעם מוותרת ויורדת לשחקן פחות איכותי. מבחינת התנהלות נטו, זה אחד הקיצים הכי מביכים שראיתי אי פעם. כמות האילתורים וחוסר התכנון המובהק (אפילו לא לטווח ארוך, אני מדבר על תכנון מיוני לאוגוסט) מחרידים.
לשם שינוי, אני חושב שאם קונטה היה מתעקש על אגוארו או רוסי אז הם היו באים, השאלה כמה זה היה עולה לנו מבחינת מחיר ואיך זה היה משפיע על שאר המרקאטו. אני לא זוכר שהגשנו הצעות רשמיות על עוד שחקן שקבוצה אחרת באה ולקחה.
הוא נראה כמו בלם חזק ובלתי-עביר. למה הוא לא התשובה להגנה? (בהנחה שאת תפקיד הבלם הזריז והאנרגטי תופס אלבש/קייליני) יש פה סיכוי למקרה טיאגו סילבה?
תשמע טיפה הגזמתי בתגובה אתמול בלילה כי הוא לא בלם רע בכלל שלא תבינו אותי לא נכון - הוא בלם טוב, שהגיע להיות המחליף של מיראנדה בסאו פאולו ועד עכשיו בהחלט שיחק טוב ממנו גם כשהיה לצידו והיה מהבלמים הבולטים בליגה - אבל לא יודע, אולי איך שההגנה של סאו פאולו נראית השנה כיחידה השפיעה על הדעה שלי גם עליו וגורמת לי להיות סקפטי לגביו ביחס לשאר השמות שמוזכרים איתכם ומשאירה אצלי סימני שאלה לגבי המעבר והצלחה בסדר גודל שאתם מחפשים.. אני לא חושב שהוא ברמה של אלכס, או רולאנדו או ברונו אלבש, ולמרות שמבחינת סגנון הוא מתאים לכם - כמוהו גם רולאנדו שלטעמי גם סה"כ טוב יותר מרודולפו, ולכן לדעתי הוא צריך להיות ה"תשובה" להגנה שלכם. אבל בכל מקרה הסכומים שמדוברים לא כאלה גדולים - אבל לדעתי לשלם יותר ולהביא את רולאנדו יהיה טוב יותר. אם כבר נשווה אותו אז השוואה ללוסיו תהיה יותר במקום מטיאגו סילבה אגב.
התכוונתי למקרה שבו בלם ברזילאי יחסית לא צעיר בא לאיטליה ופורח ברמה שאיש לא דמיין. אבל כן, שחקן כמו לוסיו/נסטה זה בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו. אני מתאר לעצמי שעל רולאנדו מבקשים סכומים שמארוטה לא מעוניין לתת, אחרת כבר עם חרושת השמועות בתחילת הקיץ היינו רואים אותו כבר. ברונו אלבש אמור לעבור בטרייד עם בונוצ'י, כך שאין קשר כל כך בין ההעברות. ואלכס? עושה רושם שיובה ירדה מהעניין לבקשת קונטה. ראיון עם וידאל: http://football-italia.net/aug28o.html ככה אני אוהב שנשמעים השחקנים שלנו.
ברונו אלבש פשוט נהדר. אתם תמותו עליו וכל שאר הקבוצות באיטליה ישנאו לו את הנשמה. לא ראיתי אותו בזניט - אבל בפורטו הוא היה פשוט ברמה אחרת, טרייד שלו ובונוצ'י זה שוד לאור יום לדעתי. למרות שהסגנון שלו אולי לא יהיה הכי תואם את של קייליני. האחרון יוסט למגן שמאלי אם גם רודולפו וגם ברונו אלבש יגיעו?
אני כמעט בטוח שכן. קונטה ביקש בלם עוד בתחילת הקיץ, אפילו לפני שבונוצ'י התחיל את מופעי האימים שלו. ככל הנראה האופציה להחזיר את קייליני לצד שמאל צצה כבר אז. מיד התעוררה השמועה על לוגאנו ואחריה באלכס של צ'לסי. כשזניט הגישה הצעה על בונוצ'י ופפה שתכיל את אלבש בעסקה התחיל המצוד אחרי בלם נוסף. הייתי בטוח שזה יהיה לוגאנו בשל המחיר הזול, אך זה חתם בפסז' ולא יגיע. רודולפו הוא סוג של ברירת מחדל אבל עושה רושם שיש לו את הנתונים להיות בקו הגנה אחד עם אלבש. הוא חזק, אגרסיבי, קורא את המשחק מצוין ולא פוחד להיכנס בשחקנים כדי להשיג כדורים. אני אישית אהיה מאוד מרוצה (על סמך מה שאמרת וראיתי מרודולפו באינטרנט) מקו הגנה שיכיל את בופון, קייליני, אלבש, רודולפו וליכטשטיינר. מאמין שאנחנו לא נופלים מהמילאנזיות כשהקו הזה יתחבר כמו שצריך. אגב, מה שאני ראיתי (יש פה יותר מ-45 דקות משחק שלו בסרטונים שונים, למרות שחלק חוזר על עצמו):
זה פשוט אידיוטיזם שאדון מארוטה חייב לחכות לימים האחרונים של המארקטו בשביל לרכוש שחקנים שהוא יודע שהוא זקוק להם עוד מתחילת הקיץ. בסוף נקבל צינור מקבל הצדדים. המנהל הספורטיבי של סאו פאולו אומר שהם לא מוכנים לשחרר את הרודולפו הזה כי הוא יותר מדי חשוב עבורם. למשבצת הקשר כנראה יגיע אלייה (שזה יהיה ביזיון אם הוא יגיע אלינו אחרי שהוא עשה מיובה מקסימום מכבי פ''ת. מקווה עבורו שזה באמת סילוף של התקשורת, אחרת לא יהיה לו כ''כ נעים בטורינו), כאשר באמת שאין לי מושג מי יגיע לעמדת הבלם, אם זה לא יהיה רודולפו. ברונו אלבש נהדר, אך הוא כבר בן 30 וזניט לא פראיירית למכור אותו לאחר שהיא קנתה אותו בשנה שעברה תמורת סכום עתק (עבור בלם). זה יהיה ביזיון אם בסופו של דבר יגיע איזה בלם דרג ד' רק בגלל שמארוטה היה חייב להשאיר הכל לימים האחרונים.
מרכז ההגנה של יובה לא כזה גרוע, קיילני, בונוצ'י בראצלי וסורנסן במידת הצורך זה פתרון סביר, אין ספק שהקיץ הזה לא היה טוב, אבל אין סיבה לקנן על מר גורלנו. אם יובה לא תסיים במקום המוביל לליגת האלופות, זה לא יהיה בגלל המרקאטו.
:aa1: אליירו אלייה הוא כנראה הקשר השמאלי החדש שלנו. מדובר על כך שבלילה הושגה הסכמה עם מועדונו המבורג על 10 מיליון יורו והקשר יירכש (לא יושאל). אלייה בעצמו הודיע בטוויטר: ik denk dat ik eruit ben http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx, "אני חושב שאני בחוץ". :aa1: רודולפו אגב, סופית לא יגיע הקיץ, אבל בקבוצה אמרו שהרכישה הזאת בסך הכל נדחית לחורף כי הליגה הברזילאית תהיה בהפסקה ולסאו פאולו יהיה הרבה יותר קל למכור מאשר באמצע העונה שם, קרי עכשיו. :aa1: ציגלר, שביומיים האחרונים קושר למעבר לטרבזונספור אחרי חודשיים בקבוצה בלבד דחה את ההצעה של הטורקים ואם לא יקרה משהו לא צפוי אמור להישאר. לדעתי טוב שציגלר נשאר. דיברו על כך שאת מקומו ברוטציה יתפוס פאביו גרוסו. לא צריך להגיד יותר. אפילו שקייליני אמור לעבור שמאלה, ואז ציגלר הופך להיות בעצם מגן שלישי ברוטציה (קונטה מחזיק מדה צ'לייה הרבה יותר ממנו) אני עדיין חושב שציגלר יהיה חשוב העונה. דה צ'לייה החמיץ עונה שלמה להזכירכם. לגבי רודולפו אני שמח, קצת באסה שזה לא יקרה הקיץ אבל הוא נראה כמו בלם מעולה לעתיד ואני אשמח אם בחורף נשתדרג בו. אלייה הוא כמובן הידיעה הגדולה שכן הוא משדרג את העמדה שהייתה הכי נחוצה לנו. יש לו פוטנציאל להפוך לווינגר הרסני אבל באותה מידה להיות פלופ מארץ הפלופים. אני מקווה שתחת קונטה הוא יפרח, כי הוא כבר לא מאוד צעיר.
החתמת אלייה אומרת שאסטיגריביה לא יגיע? אור, ברונו אלבש בלם טוב אבל לא משהו יוצא דופן לדעתי. מעבר לטעויות הגדולות שקורות לו פעם בחודש שיכולות לקרות לכל אחד, אבל קורות בעיקר לו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx, הוא לא כל כך מהיר וגם באחד על אחד יש לו נפילות. אני לא אומר שהוא יהיה רע, רק שלא מדובר ברכש מיוחד, בטח אחרי פגרה (נוספת) בה דיברו על לוגאנו לדוגמא.
- אני לא מבין למה בכלל עולה האופציה של הסטת קייליני שמאלה. כבלם, קייליני הוכיח את עצמו כאחד הטובים בעולם, וזה לא שיש לכן עוד שלושה בלמים ברמה גבוהה שהוא 'מיותר' שם. קייליני צריך להיות אחד השמות הראשונים בהרכב, בתור בלם. בעיה בצד שמאל? תביא מגן שמאלי. להסיט את קייליני רק מבלגן את ההגנה עוד יותר. חוץ מזה, בשביל מה הבאתם את ציגלר? דה צ'ליה וגרוסו זה מספיק לספסל. - בהנחה שאלייה לא באמת אמר את הציטוט ההוא נגד יובנטוס, זו רכישה טובה (אם הוא כן אמר זה עדין רכישה טובה, אבל די מושפלת). שוב, רכש שממשיך את מגמת ה'כמות לפני איכות' וכל יהיה לכם קודם כל סגל רחב. הגיוני שבסוף העונה הרבה שחקנים יעזבו, אבל לפחות יש כאן סגל רציני. אחר כך מה שחסר זה סטאר אחד או שתיים כדי להפוך לקבוצה מצוינת.