סבבה, אבל בירה אמיתית היא בירה שאינה מבוססת על דגנים מעניקי מתקתקות, אלא הגירסה הגרמנית ( המעוגנת בחוק ), והצ'כית, שמתבססות על שעורה, מים, וכישות. בירה לדעתי צריכה להיות מרירה, זה ייחודה. אני חולה על הבלונד/פילזנר, אבל לא מכחיש שהתאהבתי בסמואל אדאמס. ובארה"ב, שאינה משופעת בבירות טובות ( הבאדוואייזר נוראית! ), האדאמס בולטת מאוד לטובה. פעם, ואני יודע שיש לי נטיה נוסטאלגית, היתה בארץ "בירה נשר" תוצרת המפעל ( שנסגר בינתיים ) במגדל העמק. היא היתה הרבה יותר טעימה מהתוצרת הנתנייתית, מסיבה פשוטה מאוד: טיב המים. כל מי שאוהב וויסקי סקוטי, מבין היטב כמה מים איכותיים משפיעים על הטעם הסופי של בירה ו וויסקי, שהשלב הראשון בייצורן זהה כמעט לגמרי. תשתו, תהנו, רק אל תשתכרו, ואל תתבזו. ואולי נרחיב את הדיון לדיון כולל במשקאות אלכוהוליים? אז יין אדום רק מרלו, ורק רמת הגולן. ולבן רק שרדונה גמלא. וודקה: שופן, ולא תמיד אפשר, 420 ש"ח. על איכות משלמים! נאזדארובייה! ( יש פה רוסיות? ) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
למרות שמדובר בטעמים והפתגם ידוע "על טעם ועל ריח..." קיימת אחדות דעים שאם יין אדום אז רק קברנה סוביניון. בכלל היינות הישראלים הולכים ומשתבחים עם השנים.כמו שבוויסקי ישנם סוגי בלנד נהדרים (להבדיל מהסינגל מאלט)..התחילו בארץ בשני יקבים שביקרתי לייצר בלנדים מעולים (הכוונה לעירוב מספר סוגי ענבים לאחר שיושנו תקופה מסויימת בחביות) זה יין די חדש של כרמל Limited Edition Carmel.מתקבל מעירוב ארבעת הזנים של בורדו. קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו וקברנה פרנק.. שווה מאוד. לגבי איכות המים המשפיעה על הדגנים שמהם מייצרים וויסקי אתה צודק בטירוף. זה ההבדל בין ויסקי סקוטי לאירי למשל.
מסכים לכל מילה, אבל: אני אוהב דווקא מרלו, ולא את הקברנה-סוביניון העגול בטעמו, כי אני אוהב את העוקצנות, והטיפה מרירות שיש בו. ואני אגב מעדיף מרלו צעיר, סגול יותר מאשר אדום. אם כבר משהו כמעט מושלם בטעם ( לטעמי ), אז בלנד מצויין: הבלו-לייבל. אבל המחיר, המחיר, 1,200 ש"ח! והסינגל מאלט: ליגת על, אין בכלל ספק. ועוד מילה על היין הישראלי: חבר הביא יין טוב ( לדעתו ) מצרפת. פתחנו, חידררנו, כוסות נכונות, ו....התאכזבנו. היינות הישראלית אינם בורדו, זה נכון, אבל הם בהחלט טובים.
זה חביב http://verydemotivational.files.wordpress.com/2011/02/demotivational-posters-america-indeed.Xxx וזה יותר חביב http://verydemotivational.files.wordpress.com/2011/02/demotivational-posters-beer-bong.Xxx
התמונה הראשונה היא מתקופת הפרוהיבישן ( "תקופת היובש" ), בה המטומטמים אסרו מכירת אלכוהול, ואז שלושת הגאונים מאייר לאנסקי, באגסי סיגל, ולאקי לוצ'יאנו עשו את המליונים הראשונים שלהם, כי מה לעשות, לשני יהודים גאונים, פלוס איטלקי חמום מוח אחד, יש יותר שכל מחבורת פוליטיקאים פוצים. ולגבי התמונה השניה: לאן אני צריך לטוס כדי להפגיש אותן עם הפוץ שלי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/da/NewkieBrownAleUSImport.Xxx/450px-NewkieBrownAleUSImport.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
יש גם ב-beerhouse בראשון לציון. אני אישית לא ממש אוהב אותו. אגב, השנה גם יהי פסטיבל בירה בירושלים - מ-31 באוגוסט עד 1 בספטמבר בתחנת רכבת ישנה בדרך חברון. יהיה 50000 ליטרים של 150 סוגי בירה. האם יש כאן אספנים של כוסות בירה?
http://www.brauhaus-saalfeld.de/downloads/bierkasten_rgb/Ur-Saalfelder%20Kasten+Flasche%20s-RGB.Xxx ניסיתי אחת והיה טעים אז אנסה עוד 20.
כן מזכיר מאוד את הפילזנר. שם הבירה כשם המקום בה הבירה מיוצרת - זאלפלד. אחוזי אלכהול? וואלה לא יודע, אני לא בבית. אני מניח שלא משהו חריג, די לקאסי (5-6%).
למה צריך משהו ש" מזכיר מאוד את הפילזנר", אם יש פילזן אמתי (PLZEŇSKÝ PRAZDROJ)? ואם בירה גרמני ועוד בקיץ - אני מעדיף Weizen. רצוי - Dunkelweizen או Ur-Weizen.