אם כבר מדברים על בלבלה, מה הבעיה של אנריקה לשחק עם שחקנים בעמדה הטבעית שלהם? כבר משחק ידידות שני שאני רואה דברים בסגנון: קאסטי וברגי במרכז ההגנה וטאדיי מגן וכדומה.. בקשר לבויאן אני מקווה שהוא בא על תקן חילוף לטוטי ואם באמת ומנז ווציניץ' ימכרו ירכש חלוץ אגף חדש.
אנטיי הוא הבלם הטבעי היחיד בסגל שהיה כשיר לשני המשחקים וכל שחקן היה אמור לשחק מחצית אחת. מן הסתם שכדי להשלים את שלושת המקומות הנוספים היה צריך להעזר בשחקנים בעמדות אחרות. הבנאדם עושה רושם יוצא מהכלל באימונים החדשניים שלו, השחקנים הבכירים מספרים כמה הם נהנים ממנו, הוא פותח עם 7 שחקני בית ולך לא נראה שטאדיי שיחק בתור מגן שמאלי (כשלא היה אף אחד אחר) במשחק ידידות זניח מול קבוצה לא מוכרת?
סבאטיני סיפר אתמול במסיבת עיתונאים על הפעולות הבאות בשוק העברות. בקצרה : על סטקלנבורח : יגיע בין יום רביעי לסיום מחנה האימונים בריסקונה. על מנז : מצטער על העזיבה שלו מכיוון שיש לו פוטנציאל ענק שעדיין לא מומש. על ווצ'יניץ' : דחה הצעה גבוהה מחול אך מעדיף לא להשאר באיטליה. על דה רוסי : אין לו שוק וגם לא יהיה לו עד סוף הקריירה. רכישות עתידיות : אחרי השוער אנחנו נצרף בלם, קשר ושחקן התקפה נוסף במקרה שווצ'יניץ' ימכר. אנטיי עושה התקדמות מדהימה אבל עדיין לא מוכן לקחת חלק בהרכב הקבוצה. אנחנו לא צריכים מגן ימני מאחר וסיסיניו עשה רושם מצויין על המאמן. על פאסטורה : ללאמלה יש את הפוטנציאל להתקדם ברומא כמו שפאסטורה בפאלרמו. הוא לא יגיע מכיוון שלא מתאים לתוכניות שלנו הקיץ. יש תקציב גדול אך זה לא אומר שנוציא 50 מיליון יורו על שחקן אחד. על מארקיזיו : הוא השחקן היחידי שהייתי מוכן לקחת מיובנטוס. שחקן צעיר אך מנוסה שעדיין לא מיצה את הפוטנציאל שלו.
מסתבר שבפריז סן ז'רמן ידעו כבר לפני כמה חודשים שמנז יצטרף אלייהם: http://www.youtube.com/watch?v=53D3-NRWcic שחקן אדיר, חבל לי שעוזב את הקבוצה דווקא כשמגיע מאמן התקפי כמו אנריקה: http://www.youtube.com/watch?v=AKJMSF6TaT8 http://www.youtube.com/watch?v=ZJ7gmAH_fI8 http://www.youtube.com/watch?v=048-JsQnoMQ
מבחינתי פשוט גניבה, אבל לאור החוזה של השוער אני יותר מאשים את השוער מאשר רומא. שטקלנבורח התקדם בשנתיים האחרונות בצורה מרשימה. הוא רק בן 28 ואני משוכנע שהוא יעזור לרומא. נותר רק לאחל לכם הצלחה עם עוד שחקן מאחת מבתי ספר לכדורגל הטובים שיש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שי מצפה לסולידריות. אחרי שעברנו את דינמו קייב ועלינו לבתים של האלופות סוארז האריך את החוזה באייאקס. זה לא סתר את העובדה שחצי שנה אחרי זה הוא חתם בליברפול, אבל זה אפשר לאייאקס לקבל עליו את מה שמגיע לה. הוצע לסטקי חוזה רציני וארוך. לא כי אנחנו נאייבים וחושבים שנחזיק אותו, זה אף פעם לא הייתה המטרה של אייאקס, אבל כן לקבל את מה שמגיע. אני פשוט לא מצפה, בניגוד לשי. סוארז זה אחד למיליון. ברכות לרומא. עסקה אדירה.
שחקן שגדל בקבוצה שלך, לא מאריך את חוזהו ואחר כך עוזב במחיר מצחיק זה דבר שלא מקובל עליי. ארז הביא את הדוגמא עם סוארז, אני אביא את הדוגמא של ההונגרי דזודזאק שעשה אותו דבר בפ.ס.וו. גם שם ידע ההונגרי שהוא רוצה לעזוב, אבל הוא האריך חוזה ופ.ס.וו קיבלה כ-16 מיליון אירו בחזרה כשהקיצוני נמכר לאנזי הרוסית. ההתנהגות של שטקלנבורח לא מקובלת עליי. אם זר כמו סוארז ודזודזאק יכולים להאריך חוזה למה 'כפויי טובה' כמו עמנואלסון, אפלאיי ועכשיו שטקלנבורח לא יכולים להחזיר קצת כבוד? 6 מיליון זו בדיחה. מה היה קורה אילולא שטקלנבורח היה מאריך חוזה ומחליט ביחד עם אייאקס על סעיף שחרור בסכום מסויים? המחיר שרומא עכשיו משלמת לאייאקס לא שווה למחיר של שוער שלדעתי נחשב היום לאחד הטובים בתפקידו. בשביל סגן אלוף העולם, שחקן הרכב שהיה אחד האחראיים הגדולים להצלחת הנבחרת, אתה משלם 6 מיליון אירו? אין לי שום טינה לקבוצה האיטלקית כי היא ניצלה את המצב. שטקלנבורח? זה כבר סיפור אחר... עדכון! דני בלינד הכחיש הערב שיש סיכום! בראיון לעיתון 'אלחמיין דאחבלד' הכחיש המנג'ר הטכני שכבר הושג סיכום. אני מעריך שבסופו של דבר יהיה סיכום, אבל ברור שמדובר במשחק ששייך למו"מ לא פשוט. אני לא מכיר היטב את ה'קוריירה דלו ספורט', אבל נדמה לי שמדובר בעיתון סנסציה, לא?
בעיניי זה לגיטימי ששחקן לא ירצה להאריך את החוזה ויש לצפות מהמועדון להיערך בהתאם. אחרי המונדיאל ידעו שהוא חתום עד 2012, ומה היה יכול להיות זמן יותר מתאים כדי לחדש או למכור? יש כאלה שמוכרים שחקנים במצב כזה ב-12 מ' ויש את אנשי אייאקס שלא ברור אם הם בכלל יודעים איך העסק מתנהל. בכל מקרה, לא צריך להגזים יותר מדי בשווי השוק שלו. הוא שווה אולי 11-12 מ', והייתי אומר שהעסקה הכי טובה שאפשר להוציא לנוכח תוקף החוזה שלו היא 8-9 מ'. 6 מ' מראש ועוד 2 מ' בבונוסים ויצא בסדר.