מי הכיר את איציק כהן לפני שנתיים? אם לא היו מגדילים את הליגה הבחור הזה היה מחלטר בתחנת דלק יחד עם הכדורגל. יש עוד מאות איציק כהנים, הוא ילך יבוא מישהו במקומו אל תדאג.
המחליף שעכו בנתה לאיציק כהן זה איתי טואף מהפועל רעננה שכבר הספיק לחתום לעונה נוספת, בוא נאמר שהוא מעולם לא שיחק בליגת העל אם אני זוכר נכון, והוא בן 27. אז הלך כהן הגיע טואף, הלך טואף מי יבוא? בלם מליגה ב'?
אבל אם כל איציק כהן ישחק בליגה בגלל ההגדלה שלה (למרות ההקטנה ל14 עדיין יהיה מקום לשחקנים צעירים שאם הייתה ליגה של 12 היו מתדלקים), יתן עונה טובה ואחרי עונה יעזוב לקבוצה חאפרית בהולנד בסוף לא ישארו לנו בליגה שלנו איציק כהנים!
אז יקומו חדשים שיחליפו אותם. ככה זה עובד בהולנד, צ'כיה ובעשרות מדינות אחרות שמצבם דומה למצב של הליגה הישראלית. תקבלו את המצב ותקוו שהמצב של הנבחרת ישתפר בעקבות כל השינוי הזה כמו שזה קרה למדינות שהפכו ליצרניות שחקנים לליגות הבכירות.
יש יותר איציק כהנים שעוזבים מאש איציק כהנים חדשים שנוצרים בשנתיים האחרונות, אי אפשר למנוע משחקנים לעזוב, וגם אי אפשר לעשות הוקוס פוקוס ולהפוך שחקני נוער או שחקנים בינוניים לשחקנים, ואם לעשות משהו יסודי זה לטווח הארוך, לטווח הקצר צריך למצוא מחליפים לאיציק כהנים. אני לא חושב שהקבוצות בצ'כיה והולנד יכולות להיות עם סגל של עד 5 שחקנים בלי דרכון צ'כי והולנדי בהתאמה.
בדיוק. אין מה לעשות ואי אפשר למנוע משחקנים כמו איציק כהן ורועי דיין להרוויח הרבה יותר כסף, לשחק בליגה ובקבוצה יותר טובה וגם להרגיש את האווירה של אירופה ושל הכדורגל המקצועני האמיתי על פני השכונה שלנו כאן, לזלזל בליגות כמו הולנד ובלגיה שאצלנו עדיין משחקים במגרשים כמו וינטר והקופסא ושחקנים גונבים בשמים בדיוטי פרי זה חוצפה וגניבת דעת. ככל שיצאו יותר שחקנים ישראלים לאירופה הנבחרת שלנו תרוויח ככה שמבחר של הליגיונרים שעומד לרשותו של המאמן הלאומי יהיה גדול יותר ממה שהיה לפני כמה שנים(אז כל ליגיונר היה מוזמן אוטומטי) ושחקן שמשחק בליגה כאן יצטרך להיות ברמה באמת גבוהה כדי לקבל זימון לנבחרת, וככה הסגל יהיה מורכב מרוב של שחקנים שבאמת מתאמנים וחיים בצורה מקצוענית. מבחינת הליגה הקבוצות יאלצו להשקיע יותר במחלקות הנוער ולהאמין יותר בשחקני הבית מה גם שכל עזיבה של שחקן לאירופה מכניסה סכומי כסף לא מבוטלים עבור השחקנים, לדוגמא: בני יהודה הרוויחה על שחקן בית כמו לירוי צעירי מיליון וחצי שקל שזה עשירית תקציב. הפועל ת"א עשתה על ורמוט, זהבי ושכטר כמעט 20 מיליון ש"ח שזה תקציב של קבוצת שולי-צמרת בליגה. ומכבי חיפה לאורך שנים מרוויחה מיליונים על שחקנים שנמכרים לאירופה.
כמה שטויות אתם רושמים פה. איציק כהן עלה ליגה עם הפועל פ"ת ונבחר לשחקן העונה בליגה הלאומית ב2008 ב2009 איציק כהן שיחק בליגת העל עם הפועל פ"ת כשהליגה מנתה 12 קבוצות ממש לא שחקן שמשחק בליגת העל כי הגדילו אותה ל16 קבוצות הוא בלם גדול רק שהוא משחק בעכו אז אתם לא מכירים אותו באותה מידה הוא יכול לשחק במכבי חיפה ואתם תהפכו אותו לכוכב הוא לא פחות טוב מ2 הבלמים שמשחקים במכבי חיפה היום ובגלל זה חיפה רצו לקנות אותו בקיץ שחקן נבחרת לגטימי לחלוטין. לא אתפלא בכלל אם יהיה שחקן הרכב ביום שאחרי טל בן חיים או במקרה שהוא או קינן יהיו פצועים תמשיכו לזלזל בשחקנים שאתם לא מכירים אתם תגיעו רחוק מאוד.
הכחול המשוגע צודק, איציק כהן בלם טוב מאוד. מי שראה אותו משחק יודע שאין שום סיבה לזלזל. לא סתם פרננדז לקח אותו לנבחרת.
האמת שגם לפני הפועל פתח תקווה הוא הספיק לשחק בהכח בליגת העל. בכל אופן, זו לא הנקודה. איציק כהן הוא רק דוגמא. הבעיה היא שאנחנו לא בדיוק הופכים ליצרנית שחקנים כמו שהולנד הובאה פה כדוגמא. אנחנו פשוט הופכים ליצרנית מקומות עבודה לכדורגלנים. או לפחות כאלה שמתיימרים להיות כדורגלנים.
כל מה שאמרת על זה שמעבר של שחקנים אחרים לבלגיה, הולנד, פולין או כל ליגה אחרת שאנחנו מתנשאים עליה (למרות שהן אפילו מדורגות מעלינו) מקדם אותם ומקדם את הנבחרת, אבל מה עם הליגה שלנו? מה עם הקבוצות הישראליות? מי אמור לשחק אצלן כשרועי דיין ואיציק כהן מקבלים הצעות באירופה? אז בני יהודה קיבלה מיליון וחצי שקל על צעירי, מי אמור אבל להשלים את החלל שצעירי השאיר? אז נגיד שבני יהודה תשקיע במחלקת הנוער, זה לא שאם היא תשים מיליון וחצי שקל ייצא לה כמו ממכונת משקאות שחקן צעיר שיוכל לשחק עכשיו בהרכב, היא תצטרך להשיקע זמן, אנרגיה, כסף ולקוות שהכישורים שלה יספיקו לגדל שחקן טוב חדש. לטווח הקצר בני יהודה לא צריכה פיתרון? ומה הפיתרון אם השוק המקומי מידלל? ללכת לשוק העולמי. שלא נדבר על אירופה, לשלוח שחקנים שזה הרגע עלו ממחלקת הנוער אל מול בנזמה, רונאלדו, מסי, וייה ושות' או אפילו מול בפטימי גומיס, מרקוס ברג, קייסוקה הונדה וניהאט למיניהם לא תעשה להם טוב.
זה דבר מצויין, כי ברגע שהשחקנים יברחו מכאן והרמה תרד פלאים, אז יצטרכו לעשות פה סוג של מהפכה ולהתחיל להפוך את הכדורגל למקצועי יותר. להשקיע בנוער סכומים גדולים יותר ובכך לייצר יותר שחקנים ושחקנים יותר מלוטשים.
לא דיברתי כאן על עניין של מאמן טוב או לא טוב. אין ספקות לגבי התהליך שבית"ר עברה והשיפור הניכר מהרגע שבו הוא לקח את הקבוצה לעומת המצב לפני כן, ובהתחשב בתנאים שהיו הוא הצליח בגדול. אבל ההתנהלות שלו, שבבוקר הוא יושב עם קורנפיין לגבי המחנה אימון, ואחה"צ טס במקום לאוסטריה\גרמניה בשביל המחנה, טס לרומניה, מאחורי הגב של קורנפיין ללא אישור, זה בעייתי. טוב ככל שיהיה, אי אפשר לסמוך עליו כבר, לפחות לא בזמן הקרוב עד שכל הסאגה שהייתה תירגע ותשכח.
אתה עדיין זוכר את הסאגה הזאת? בחיי שמה שאני זוכר זה את רוני לוי זה מסתובב ליציע אחרי עוד קריאה של "רוני תעיר אותם" ועונה "תעיר אותם תעיר אותם, אני כבר שעה מנסה להעיר אותם אבל הם לא מתעוררים".
מ1:02 החמצה של רפאלוב ואז גול שלו. בהמשך ניתן לראות עוד החמצות שלו. אתמול בירם כיאל וסלטיק פתחו את העונה הסקוטית עם 0-2 בחוץ על הירבנין. 90 דקות לכיאל.