יש מקרים בהם השחקן מגיע לקבוצה בעיקר בגלל השיווק המוצלח של סוכנו. תמיר כהן למשל, רוב הלגיון הבלגי שלנו. אגב זה קורה לא רק עם שחקנים שלנו.
הכל טוב ויפה - אבל זה לא המקרה עם בירם כיאל, אנחנו לא מדברים על תמיר כהן והמושבה הבלגית. העניין מהרבה קבוצות והבאז סביבו כשמאמנים ואנשי מקצוע צוטטו בהתרשמות מהיכולת שלו, קרה גם כשדודו דהאן היה סוכנו וגם כשפיני זהבי הגיע לא מזמן. העניין מקבוצות פריימר ליג וקבוצות ספרדיות היה שם לאורך כל העונה מאז שהתחיל לשחק בסלטיק, שכאמור היא קבוצה עם מוניטין גבוה שמושכת יותר סקאוטרים ופותחת את רמת העניין ומספר האנשים שצופים בבירם משחק ויכולים לרשום את השם שלו בפנקס בעיקר באותו אולד פירם מפורסם מול ריינג'רס. עניין הסוכן הוא עניין מאוד מינורי וההתעניינות בו היא בראש ובראשונה באחוזים ניכרים בגלל היכולות שלו כשחקן והפוטנציאל שלו שבהחלט מצדיקים את אותה התעניינות בזכות ולא בחסד. לא מבין את העניין של חוסר הפירגון והרצון לעקוץ, אי אפשר לדבר בלי לשם את השנאה שיש לשחקן X בגלל מעשה Y בצד ולהתייחס לעניין באובייקטיביות?
התכוונתי - אם הידיעות על ולנסיה וליברפול הן ידיעות סוכן מה שנקרא (להעלות שכר אולי), או שיש דברים בגו. לא אמרתי את זה חלילה כדי לפגוע ולהוריד מרמתו של כיאל.
:aa1: סגור וחתום גיל וורמוט הוא שחקן קייזרסלאוטרן! http://www.fck.de/de/aktuell/news/details/...ter-teufel.html אצל שכטר הולכים לבית משפט..
אני לא מבין,מה זאת אומרת הולכים למשפט? לאורטן רוצה את שכטר אך הפועל לא רוצה למכור,על מה בדיוק יש פה ללכת למשפט? זה או שהפועל מסכימה או שלא..
כן אבל זה לא מספיק שאחד מסכים כי כרגע שניהם הבעלים. כל החלטה שיש בהפועל חייבת לקבל אישור משניהם ולא מאחד מהם כולל העברת שכטר,ברגע שאחד מהם אומר לא אז זה לא. תקין זה לא,אבל זה מה יש. מבחינה משפטית אני לא יודע איך זה עובד,אולי זה נקבע לפי למי יש יותר אחוזים בקבוצה-אני לא מבין בזה כל כך...
מדובר במצב לא תקני ששני הבעלים רבים ביניהם ובגלל זה אין לשכטר תשובה סופית - דהינו אישור או ביטול העסקה, אלא משהו עמום ולא מובן [מה זה חצי הסכמה?].
אני מסכים איתך שזה לא מצב תיקני,אבל שכטר חייב את האישור של שניהם-ככה שאם הם שותפים 50 אחוז כל אחד שכטר לא הולך לשום מקום עד שטביב אומר לו כן.
לא ידוע מי הבעלים כרגע. הראל אומר X, טביב אומר Y. טביב אומר שהוא מכר קנה מהראל 100 אחוז בעלות על הקבוצה אבל הראל אומר שהצ'ק לא מתאים. לא ידוע מי הבעלים ולאיזה אישור באמת צריך להתייחס, בגלל זה הולכים לבית משפט והוא זה שייקבע למי מבין שניהם יש יותר כוח. אם לטביב אז שכטר ייאלץ להישאר עד שטביב יגיד אחרת, אם הראל הוא האיש החזק אז שכטר יכול לחתום בנחת בגרמניה.
:aa1: אז כנראה שכמות הישראלים שלנו שמשחקים בבלגיה ממשיכה לעלות, ושחקן נוסף מצטרך לרשימה. רועי דיין, שבעונה החולפת שיחק בהפועל עכו, עובר גם הוא לליגה הבלגית שם ישחק בבירשחוט. החלוץ חתם על חוזה לשנתיים. אם חלוץ כל כך בינוני, עובר לשחק גם הוא בבלגיה, וזוכה גם לשדרוג כספי, כנראה שכמעט כל שחקן יכול לעבור לליגה הזאת. :aa1: גם בסקוטלנד כיאל יכיר חבר חדש. עומר דמארי, חלוצה של מכבי פתח תקווה, חתם בקבוצתו של כיאל, סלטיק. תמורתו, יקבל עמוס לוזון כ 2 מיליון פאונד, סכום גבוה לכל הדיעות. שיהיה לו בהצלחה.
אני משער שהם גם הוציאו כמה אחוזים ממכירה עתידית כי קשה לי להאמין שסתם ככה התפשרו על 500 אלף פאונד.. כל הכבוד ועומר בהחלט פוטנציאל מצויין שאמור להצליח בסלטיק ממה שראיתי אותם השנה.. המהירות והיכולת שלו עם הכדור בתור חלוץ היא משהו שחסר להם בחוד. עריכה - אכן לפחות לפי ערוץ הספורט הסכום הוא על 70% בלבד מכרטיסו של דמארי.. לוזון השיג בדיוק את מה שרצה אם לא יותר.
מתחילה להיות מוגזמת הנהירה הזאת לבלגיה..ועוד לקבוצות כאלה תת רמה (שרלואה, בירחשוסט)..שיהיה להם בכיף, אבל שחקנים אחרים רואים ורוצים גם ואנחנו נשאר בלי ישראלים כאן!