קופה אמריקה - הדיון המוקדם

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Nov 12, 2010.

  1. Ian Wright Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    3,476
    Likes Received:
    0
    מה הסגל המלא של נבחרת ברזיל?
     
  2. Muurad Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    58
    ^
    ^
     
  3. Ian Wright Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    3,476
    Likes Received:
    0
    אין ספק שלברזיל יש הגנה אימתנית. לא אגזים(?) אם אטען שמדובר היום בהגנה הטובה בעולם בצוותא עם נבחרת אנגליה ונבחרת ספרד אבל יש פה כמה שחקנים שלא ברור לי איך הם אפילו לא בסגל אחרי העונה האחרונה: מרסלו(נמצא בגרף התקדמות רציני תחת מוריניו), הרנאנס(היה אחד השחקנים הבולטים בלאציו העונה), פליפה מלו(הבנתי שהיה השחקן היציב ביותר של יובנטוס העונה ובכלל אהבתי אותו בנבחרת ברזיל למרות השטויות שעשה מול נבחרת הולנד במונדיאל האחרון). מוראד, אולי אתה תסביר, אתה המומחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

    הקישור מאוד אפור, אולי האפור ביותר שראיתי בנבחרת ברזיל אבל זה כבר תהליך שהתחיל לחלחל בנבחרת הזו עוד אצל דונגה. הם מבינים שהכדורגל המודרני השתנה וצריך שחקנים אתלטים וחזקים שיעשו הרבה עבודה "שחורה" במרכז השדה, אבל לוקאס לפני סאנדרו? עניין של זמן עד שזה ישתנה. עם כל הכבוד ללוקאס שבאמת נתן עונה סולידית מאוד בליברפול, הוא שחקן הרבה פחות טוב ומוכשר מסאנדרו. הילד הזה (לצערי) כבר במהלך העונה הפך לאחד הקשרים האחוריים הטובים בעולם. נתן כמה הופעות בפרמיירליג ובליגת האלופות שלא היו מביישות את מסצ'ראנו בשיאו(שפחות טוב ממנו התקפית בצורה מובהקת).
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  4. Muurad Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    58
    ההגנה באמת חזקה וגם עמוקה, במיוחד מרכזה - עם דויד לואיז שמחכה על הספסל ללוסיו שיפרוש\יופרש(אגב שכחתי לציין - זוהי תהיה ההופעה ה-100 של קפטן הנבחרת).

    על מרסלו רשמתי לפני - לפי מה שאומרים מאנו עצבני עליו בטענה שביים פציעה או היה "רגיש" מידי כשטען שהוא לא יכול לשחק לפני המשחק מול סקוטלנד ועזב את מחנה הנבחרת ואף הביע ביקורת סמוייה וציין את הנושא - מרסלו ענה דרך התקשורת ואמר משהו בסגנון "כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה כל עוד יש לו פה לדבר דרכו: אם אני פצוע, אני לא יכול לשחק - אם לא, אני משחק.". בקיצור קשה לי מאוד להאמין שזה על רקע מקצועי וזה יותר הסלידה של מאנו מהאישיות וההתנהגות של מרסלו, כשהיכולות הטובה של אנדרה סאנטוס עד היום במשחקים עזרה מאוד להחלטה.

    גבי הרנאנס עוד יותר קשה לי להסביר, וזה נראה כאילו האדום השטותי שקיבל מול צרפת ואיבוד העשתונות גרם למאנו "לרדת" ממנו, כי לדעתי הוא נכנס להרכב בסגל הזה בהליכה.

    פליפה מלו - גם כל עניין איבוד העשתונות וחוסר האחראיות במשחק שלו, בשילוב הרצון להצעיר את הסגל בהדרגתיות לקראת 2014 עם העלייה של סאנדרו שיושב על העמדה שלו ולוקאס שהוא באנקר, וגם מה עוד שהוא "מזוהה" עם הנבחרת של דונגה ועדיין לא ממש דמות נערצת בציבור בוא נגיד.. מאנו בנוסף המחשבה על 2014 מנסה לשנות את התדמית של הנבחרת בציבור ו"ללכת בין הטיפות" לרצות כמה שאפשר את האוהדים ולתקן את מה שקרה עם דונגה.


    לגבי הקישור הוא באמת דיי "אפור", במיוחד עם הפציעה של גאנסו שמאנו בנה עליו מאוד בתפקיד הפליימיקר וכעת מתקשה למצוא מחליף ראוי ואיתו באמת הכל יראה שונה מבחינת היצירתיות, החוכמה והיופי של המשחק.

    אני לא אגזים אם אומר שלוקאס היום הוא בין השמות הראשונים ב-11 של מאנו ובצדק גמור - הוא המנוע של כל הנבחרת וממש חלק מרכזי בצורת המשחק שמאנו רוצה להכתי (כשגם העובדה שהוא שיחק תחתיו בגרמיו בוודאי עוזרת), אבל עוד פעם לדעתי מקומו בהרכב מוצדק לחלוטין...הדבר המרכזי שמאנו מתמקד בו בכל הנוגע לקישור, הוא שכולם יהיו טכניים, עם יכולת מסירה, שידעו להתנהל עם הכדור וימשיכו את התנועה שלו בלי להלחץ ככל שאפשר, ולוקאס עם השיפור הגדול שלו מבחינה הגנתית הוא פשוט הקשר האחורי המושלם לתפקיד - זה שתמיד פנוי לקבל את הכדור, תמיד חושב צעד קדימה ויודע להניע את הכדור בביטחון, לא מנסה יותר מידי ומקבל על עצמו את המבוגר האחראי שמשחרר לחץ מחבריו בכל מקום אפשרי במגרש - וכאמור עובד בלי הפסקה בהגנה, אפילו אם לא בצורה ראוותנית ולפרקים כזו שלא שמים לב אליה, עדיין הוא זוכה בהרבה יותר כדורים וממש יודע לעשות לחץ חכם ולעמוד נכון מבחינה טקטית.

    על סאנדרו לא תמצא אדם שיסכים איתך יותר ממני בנוגע לכישרון והיכולת שלו, כאחד שמכיר ועוקב אחריו לא מעט זמן באינטרנאסיונל והנבחרות הצעירות זה היה יותר ויותר ברור שיש למפלצת הזאת הכל להיות הקשר האחורי הטוב בעולם וזה הכיוון שלקראתו ציפיתי שהקריירה שלו תתפתח, ובאמת שהייתי מופתע אם לא היה תופס מקום בהרכב אצלנו אפילו שהגיע בינואר. אבל לוקאס - להתחשב בתכונות שמאנו מחפש ביחד עם זה שהוא מכיר אותו וזה שהוא כבר הראה יכולת מצויינת עד היום בתפקיד, בזה שסאנדרו עדיין צעיר, מתפתח וחסר בגרות, זהירות, קבלת החלטות לפרקים - פשוט מתאים יותר. בסופו של דבר אני גם מאמין שסאנדרו יימצא את עצמו בהרכב בשנים הבאות, ובמשחקים חשובים אני מאמין שנראה אותו ואת לוקאס ביחד אולי אפילו בטורניר הנוכחי כי מרכז השדה הנוכחי חלש מידי נגד הקבוצות הטובות באמת - במיוחד אם יש מישהו יצירתי כמו גאנסו שיעזור וייקח עליו את כל הנטל של ליצור ולהתקיף - אבל כרגע המקום שלו בספסל בצדק.
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  5. aloneli Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    3,364
    Likes Received:
    16
    חוץ מהגנה(כולל שוער) אדירה על הנייר הנבחרת הזאת נראית נבחרת בינונית ואפילו די חלשה למה שאנחנו רגילים מברזיל.
    לא זכור לי את נבחרת ברזיל בלי סופרסטארים,יותר מזה זאת על הנייר הנבחרת הכי חלשה של נבחרת ברזיל שיצא לי לראות.

    אבל אחרי הכל זאת נבחרת ברזיל ומשחקים לא לוקחים על הנייר,בסוף עוד הם יקחוhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
     
  6. Ian Wright Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    3,476
    Likes Received:
    0
    ראיתי אותך כבר כותב רבות על גנאסו במהלך העונה. באופן אישי לא ראיתי אותו דקה אחת משחק כדורגל אבל אתה חושב שהוא עד כדי כך טוב שמדינת כדורגל ענקית כמו ברזיל יכולה להרשות לעצמה להיתלות ביצירתיות של שחקן אחד ועוד בגיל כ"כ צעיר?
     
  7. Muurad Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    58
    http://2.bp.blogspot.com/-49cwM5nhLbc/TY_kUxI5niI/AAAAAAAAAFE/OIPPJNbH29M/s1600/neymar.Xxx
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  8. Muurad Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    6,560
    Likes Received:
    58
    בוא נגיד שבצורה שהוא חזר אחרי הפציעה הוא נותן פחות סיבות להיות כ"כ אופטימי - אבל זה מה יש בנמצא.. אין מישהו טוב יותר שמתאים לתפקיד.

    for what it's worth - לפני הפציעה לא היה לי אפילו צל של ספק(אבל ברור שאני מאוד משוחד לגביו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) אבל בכל מקרה הוא לא יהיה לבד, ניימאר מייצר מצבים לא פחות מאשר שהוא מסיים אותם.
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  9. JR-Riquelme Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    6,146
    Likes Received:
    285
    הקישור של ברזיל יכול להיראות כל כך יותר איכותי ונוצץ...
    אני חושב שהספיק לי לראות את גאנסו פה ושם בסאנטוס כדי להבין איזה כישרון יש לו, טאצ' נדיר וגם סאנדרו שהוא חזק מאוד וטכני שיודע להחזיק כדור. אני באמת לא תופס מלוקאס והרבה יותר מזה חושב שהוא לא קשר טוב, בינוני מדי לנבחרת הזו וכל מה שהוא עושה זה רוחב ורוחב, לשים אותו באנקר בהרכב נראה לי כמו החלטה פחדנית ביותר.
    ועוד לא הזכרתי את הרנאנס הנהדר שסחב את לאציו העונה כי מאז שהוא הגיע לשם היא נראית כמו קבוצה.

    יש הרבה רעש סביב הכישרון של ארגנטינה אבל אני באמת חושב שברזיל נבחרת שלמה יותר עם יותר פוטנציאל בעיקר בגלל ההגנה שיש להם וגם השוער שהרבה יותר טוב ואמין. ופאטו וניימאר בהתקפה זה צמד פנומנים.

    חבל שיש מאמן שלא משתמש בכל הכלים שעומדים לרשותו ומחליט במקום לפתוח עם שחקנים כמו לוקאס ואלאנו, ואפילו ראמירז האפור...
     
  10. noamvcf Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    עכשיו ראיתי את הסגל של באטיסטה ומישהו יכול להסביר לי איך שחקן כמו גאגו מגיע לשם?!? אפילו אם זה בטעות נרשם זה פשוט ביזיון.
    מדובר בשחקן שלא ראה דשא כל העונה וגם בשיאו הוא לא היה שחקן מדהים (לדעתי)..
    בנוסף לזה איך אפשר להתעלם מהעונה הנפלאה של טינו קוסטה עם השמאלית האדירה!(במקרה שלו אני טיפה מכור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx )
    ולוצ'ו גונזאלס שאני לא חושב שיש בכלל צורך להרחיב בתרומה שלו.
    פשוט החלטה תמוהה ונוראית של באטיסטה
     
  11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    כנראה שגאגו זה מהשחקנים שבאטיסטה נשאר נאמן להם מהסגל האולימפי שהביא לו את הזהב, ללא קשר לכושר והיכולת הנוכחית שלהם (יש עוד בסגל ועוד אחד שכמעט והשתחל ונפצע). אני מאמין גם שהוא יהיה בסגל הסופי, אבל היות שהסגל עוד לא צומצם סופית תמיד יש תקווה לאוהדי ארגנטינה שהוא לא יהיה (?)

    לא ראיתי מספיק את טינו קוסטה, אבל יש לי הרגשה שהוא עוד לא ברמה הזאת. באטיסטה זימן אותו לצמד המשחקים של הנבחרת בניגריה ופולין, אחרי ההופעה באפריקה אני לא חושב שקוסטה הצליח לגרום לבאטיסטה להרהר בהאם יש לו מקום בסגל הבכיר...

    ----------------

    לגבי ברזיל, מאמן שיכול להרשות לעצמו להושיב על הספסל את דויד לואיז ואין על כך תלונות, הוא מאמן שיש לו הגנה אדירה מבחינתי. נכון שהקישור לא הכי מרשים על הנייר, אבל הוא עדיין לא רע (גם אם הייתי בוחר ציוות אחר מזה שבחר מאנו כרגע) וראמירז לדעתי יפתיע את אלו שמבקרים אותו על העונת התאקלמות שהייתה לו באנגליה. השפיץ, בטח שללא פאטו, הוא בעייתי לדעתי - אני יודע כמה אתה, אור, מעריך את הילד מאינטרנאסיונאל אבל אני חושב שעוד חסר לו לא מעט לרמות הגבוהות. את פרד יצא לי לראות לא מעט בשנים האחרונות בעיקר בגביע, ואני ממש לא מחזיק ממנו.

    גם על הנבחרת הקודמת של ברזיל בקופה היו לא מעט ביקורות לפני הטורניר, אבל יש דברים חשובים יותר משמות על הנייר.
     
  12. Ian Wright Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    3,476
    Likes Received:
    0
    לדעתי נקודת האור היחידה בקישור של צ'לסי העונה. לא מעט רגעים שהראו על הרבה פוטנציאל שנראה אם יתממש בעונה הבאה.
     
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    Joined:
    Oct 15, 2007
    Messages:
    22,773
    Likes Received:
    2,210
    אני מחזיק לו אצבעות, שחקן שאני מאוד מעריך ומאמין ביכולות שלו.
     
  14. itay7 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    1,596
    Likes Received:
    59


    פרו מסיימת גם את המשחק השני בקופה קירין בתיקו מאופס, הפעם מול צ'כיה. שוב פרו הייתה טובה יותר, הפעם גם שלטה יותר בכדור, והגיעה לכמה מצבים קורצים, אבל שוב חוסר מזל וחוסר החלטיות השאירו את שערו של פטר צ'ך נקי.

    שוב השחקן בעמדת החלוץ המרכזי נראה אבוד, הפעם זה היה רואידיאס הקטן, שלא הסתדר עם המגדלים בצד השני, וגם לא היה במקום לכדורי הרוחב הרבים במחצית הראשונה.

    ההגנה נראתה טוב מאוד, אקאסייטה למרות העונה הרעה באלמריה שופע ביטחון, כריסטיאן ראמוס הצעיר התגבר על פתיחת העונה הרעה, וכמו באליאנסה גם במשחק עכשיו נראה טוב מאוד.
    מי שהכי הפתיע היה יושי יוטום, שפתח כמגן שמאלי ונראה טוב בהרבה מחסוס ראבאנאל, בעיקר בעזרה להתקפה. חבל שהוא לא בועט יותר לשער, כי יש לו רגל שמאל שמזכירה את זו של חואן וארגאס.

    בקישור, באלבין שוב נראה טוב מאוד, ואפשר להגיד בביטחון שהוא ייפתח. גם קרוסאדו שיחק טוב מאוד הפעם, לעומת זאת אני לא אהבתי את המשחק של גווארה, יש לו מסירות טובות אבל בלי הכדור הוא שחקן בינוני מאוד. שרמירס החליף את גווארה מרכז המגרש השתפר מאוד.

    בהתקפה אדווינקולה שוב נראה לא קשור, אני מאוד מקווה שמארקאריאן יפסיק לתת לו הזדמנויות, כי פשוט אין לו כדורגל. צ'ירוקה גם לא נראה שחקן שצריך להיות בסגל, לעומת קואבה שנכנס במקומו ועשה כמה מהלכים יפים מאוד.

    סה"כ מארקאריאן הפך את פרו לנבחרת שעומדת טוב על המגרש, יודעת מה היא רוצה, שולטת ועם משחק אגפים מהיר וטוב. משחק ההגנה טוב בהרבה ממה שחשבתי. מצד שני, החוד מתחיל להעלות לי סימני שאלה, פחות מדי שערים. כמה חבל ש"זלאטן" פצוע, עם שני השערים שכבש בשני המשחקים הראשונים בעידן מארקאריאן, הוא עדיין מלך השערים מאז בואו של "הקוסם". נקווה שפיסארו יחזיר את החוב הגדול מאוד שהוא חב לנבחרת.
     
    Last edited: Jun 4, 2011
  15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Aug 3, 2002
    Messages:
    23,057
    Likes Received:
    1,969
    משחקי הקופה אמריקה ישודרו ב-5+ LIVE