הפסד לא נעים להגועל היום.. אבל להיכנס לפרופורציות, פאקינג מחזור 5.. ועכשיו הליגה מתחילה באמת לרוץ בלי פגרות וכל החרטא הזה. מקווה שהשחקנים של מכבי יעמדו בלחץ בהמשך. אגב, אני לא יודע עד כמה הסדרנים עושים את העבודה שלהם כמו שצריך במגרשים.
אתה משום מה חושב שמותר לתפוס ברחבה. גם במשחק של ישראל - קרואטיה טענת כך. אז, לא. אסור! זה החוק. בדרך כלל לא שורקים, אז בעיה של אותם שופטים. מרגע שהכדור יוצא מהרגל, אסור לתפוס.
אני לא אמרתי שום דבר על הקהל של מכבי חיפה. ואני גם חושב שצריך לתת לנמני זמן ולשפוט אותו בסיום העונה. למרות זאת, זה מגוחך להגיד שנמני הצדיק הגיע ועזר להעיף את כל אלה שהזיקו למכבי ת"א. ובשנים האחרונות שלו בתור שחקן הוא עשה הרבה יותר נזק לקבוצה מאשר תרם לה משהו.
אני אגיד לך מה הקשר. אחרי המשחק חזרתם על זה יותר מפעם אחת שאם לא הפציעה של יצחקי הייתם מנצחים בקלות. שהקבוצה נכנסה לשוק אחרי הפציעה שלו והפסיקה לשחק. ועוד כל מיני תירוצים בסגנון. יכול להיות שבחלק יש אמת, אבל בשורה התחתונה ההגנה היתה קטסטרופה ללא קשר ליצחקי כי הוא לא בלם, מגן, או קשר אחורי. וסביר להניח שגם לא היתה הכנה טובה למשחק כי גאדיר היה חופשי כמו שבחיים שלו הוא לא היה. ומה היה בדרבי? שוב התקפות מתפרצות מהירות וההגנה שלכם לא מוכנה ולא מסתדרת. אז חשבתי שאולי הם עדיין בשוק מהפציעה של יצחקי ולא מתפקדים... אבל זה כבר מיצה את עצמו, אפשר לסגור את העניין. והיית ביציע? מה הלך שם? והאם הקנדי ישב אתכם וראה את כל זה?
לא ראיתי את התקציר של מכבי חיפה כך שלא אוכל לשפוט האם היה פנדל או לא. קראתי ושמעתי שהיה גבולי ואם זה אכן כך - השאלה שצריכה להישאל היא האם גם במצב הפוך, כשסכנין הייתה טוענת לפנדל בקריית-אליעזר בדקה האחרונה מה שיכול להציב אותה בעמדת ניצחון - השופט היה שורק. בכל-מקרה, חשוב עבור חיפה לקחת את הנקודות גם בתקופה פחות טובה. צריך לזכור שהיא שיחקה עם הרכב לא רע אך בכל-זאת היו שחקנים חסרים שיכולים לעשות את ההבדל, כמו קטן או ורד(כרגע אני לא מזכיר את גולסה כי הוא מאוד חלש). חיפה ידעה להתעשת מהר מאוד משער היתרון של סכנין שהיא ללא ספק אחת הקבוצות החלשות בליגה. נראה שאלישע צריך לעשות שינויים בהגנה. הצעירים של נתניה גילו אופי ולא התייאשו למרות שכל המשחק לא הפסיקו להחמיץ, ובסוף באו על שכרם עם שער ניצחון עמוק בתוך תוספת הזמן. טוב לראות את נתניה מדורגת במקום הרביעי גם אם מדובר בשלב מוקדם של העונה. מבחינתי הפועל חיפה עשתה היום צעדים רבים לאחור. אפילו בשנה שעברה אני לא זוכר כזאת התפרקות של הקבוצה במשחק בית. עמאשה וחבריו כבשו שערים בהליכה וזה מדהים כי הפועל חיפה משחקת הגנתי יחסית. וויליאם אנג'ובו המשיך להרשים אותי וכבש שער יפה. אחרי שלושה מחזורים אמרו על הפועל חיפה שזו פתיחת עונה מצויינת. עכשיו מדובר בפתיחת עונה סבירה. היא לקחה נקודות במשחק שלא בידיוק ציפו ממנה - הפועל ת"א, אך בעטה כבר בדלי פעמיים בהפסדים לעכו ואשקלון. גם בלי בן-בסט אני מצפה מהקבוצה הזאת לקצת יותר כדורגל. זה כישלון של ניצן שירזי ההכנה הלקויה הזאת לקראת המשחק. רן בן-שמעון ניצח את האקסית כמו גדול והוא יהנה עוד שבוע במקום הראשון. במחשבה שנייה, התוצאה בדרבי של פ"ת הייתה ידועה מראש: מכבי פ"ת ליגלגה על הפועל במשך כל השבוע. יש לה סגל טוב הרבה יותר, מאמן טוב יותר וגם הנהלה טובה יותר. רק לא חשבתי שהפתיחה תיהיה כה מוחצת. עומר גולן הפך רשמית לשחקן שכבש הכי הרבה שערים בדרבי עבור מכבי פ"ת. היה ברור שמחפוד יסיים את תפקידו. אדם נחמד ולא מתלהם שעבד תחת סביבה קשה מאוד. לפ"ת אין את הסגל החלש ביותר בליגה, בכל-זאת שחקנים כמו צרפתי, ויסה, אסוס ודודו ביטון הוא תגלית. אבל נראה שהקבוצה מרוסקת ויכול להיות שניפרד ממנה בסיום העונה. יובל נעים לא קוסם.
מישהו הזכיר את יצחקי בהקשר של אתמול? מישהו הביא תירוץ? אתמול לא היו תירוצים, הפועל היתה יותר טובה וניצחה בצדק. ואני אומר את זה על סמך שיוויון בין הסגלים בלי עליונות בסגלים לקבוצה מסוימת. מה שהביא בעיקר להפועל את הניצחון היה החיבור, הניסיון והתיאום, וככה זה נראה על המגרש. זה שההגנה של מכבי לא נראתה משהו? סבבה. גם זו של הפועל לא היתה מי יודע מה. אם השחקנים של מכבי היו טיפה מתרכזים בהתקפה הם גם היו מנצלים את זה (ראנגלוב לדוגמא...)
אני לא אמרתי שמשהו הזכיר את יצחקי אתמול. הציניות בנושא יצחקי הובאה תוך כדי משחק וכוונה למשחק ההוא במחזור הראשון. אבל כתבתי כבר, מיצינו.
המשחק עם יצחקי היה רלוונטי בדיוק כמו שאמרת רק למשחק הראשון. לא לשום דבר אחר. ההגנה של מכבי אתמול היתה לא טובה בגלל המגנים: אבי סטרול ופאביצ'ביץ' עצרו בצורה די הרמטית את איתי שכטר וורמוט, שהאמת היו במשחק לא משהו בכלל, במיוחד ורמוט שיותר מדי ברח לצדדים. שכטר עוד ניסה אבל זה לא היה הערב שלו, אבל להפועל יש קבוצה מספיק חזקה, שהאגפים שלה היו מי שניצחו להם את המשחק. אם למכבי היו מגנים, לא 2, מספיק אחד שיודע לסגור, והשאר עוזרים לשני המצב היה הרבה יותר טוב. אני מקווה שסטרול לא יעדר לתקופה ארוכה, ושניבאלדו יחזור, אז פאביצ'ביץ' יוסט לעמדה שהוא מכיר ויודע לשחק, ימינה לעמדת המגן הימני, ואז ההגנה של מכבי תוכל להיות יותר טובה. עד הדרבי הבא בפברואר, הרבה מים יעברו בנחל הירקון, השאלה אם הם ימשיכו להיות עכורים.
לא טוב בכלל מה שקורה שם בהפועל פ"ת.... יובל נעים + ג'ונתן אסוס = מליקסון שבור שבוע הבא. צריך שופט טוב
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות מהתגובות שאני קורא כאן... תסלחו לי אבל יש פה פשוט אנשים ליצנים שלא מבינים בכדורגל. אנחנו אחרי המחזור השישי, מכבי עם 12 נקודות מתוך 18 וכבר אנשים כאן גומרים לה את העונה, שולחים אותה הביתה, נותנים להפועל את האליפות, קוראים לעטר בלרינה שעד אתמול הוא היה החלוץ הישראלי הטוב ביותר עם שכטר... חבר'ה, רק בריאות, באמת. רק בריאות. קלמי סבן הרס את המשחק של מכבי ת"א אתמול, נקודה. מעבר לזה שהיה אחראי לגול, הוא גם לא תרם כלום להתקפה והיה מחריד בהגנה. לא הפסיקו לחגוג עליו, פשוט בושה, אני כבר הייתי מוציא אותו בדקה ה30, כבר מתחילת העונה הוא לא מציג יכולת טובה אבל אתמול הגיע השיא, אני לא רוצה לראות אותו בהרכב. דווקא פאביצ'ביץ' וסטרול היו טובים בגדול, העלימו את שכטר לחלוטין אבל המגנים היו על הפנים(סבן ויואב זיו). דור מלול היה בסדר גמור, היה טוב בהתקפה וטוב בהגנה, מה ששניהם לא עשו כל המשחק. דווקא האכזבה העיקרית הגיעה מגל אלברמן שהיה אמור לקחת את העניינים לידיים שלו אבל הוא וסידיבה איבדו את המרכז לידין ואבוטבול והציגו משחק חלש. מדוניאנין שיחק רחוק מדי מהשער ובכלל היה מרחק גדול בין הקישור לחלק הקדמי ובגלל זה גם עטר כמעט ולא עשה כלום. הפסדנו עוד דרבי, זה כואב ומבאס אבל תמיד יש את הפעם הבאה. משום מה תמיד שאנחנו רואים את הפועל בעיניים, הכל משתבש לנו. כך או כך, אני ממש לא בלחץ, אנחנו עם 12 נקודות מ18 אפשריות, שיחקנו כבר נגד חיפה בית"ר והפועל ועכשיו אמורים להיות לנו משחקים די קלים על הנייר. נכון שלא ניצחנו את הגדולות אבל חשוב לזכור שהמשחקים נגד הקטנות הרבה יותר חשובים מנגד הגדולות. יהיה בסדר, אפילו יהיה מצויין. בגללך מכבי אני כמו משוגע.
זה נכון. בכדורגל הדרך הרבה יותר חשובה ממשחק כזה או אחר, חשוב ככל שיהיה. קלישאה קלישאה אבל זו האמת. יש לכם העונה עוד שני דרבים לפחות להשתפר.
היום נוסעים לאשדוד, עוד משחק לא פשוט בכלל, אשדוד קבוצה טובה יותר מאיתנו, יותר מחוברת, עם שחקנים עדיפים בייחוד בחלק ההתקפי, אולי עדיפים זו לא המילה המתאימה, מגוונים יותר זה בטוח. בדרך כלל בי"א זה לא נגמר לטובתנו, אני מאוד מקווה שהיום נראה סיפור אחר, אני מאוד מאוד מקווה שאוהד כהן איכשהו יהיה כשיר, מדור דוידי אין לי זיכרונות טובים, ואני מעדיף שלא ישחק במשחק כזה. היום אולי בשעה טובה מאור מליקסון יגיע לעונה הזו, מאז שקיבל זימון מפרננדז מליקסון הוא חושך אחד גדול, נגד קבוצות כמו אשדוד הוא יכול וצריך לבלוט מעל כולם, ולסחוב את ההתקפה עליו. נקווה לטוב.
יוצא עם עוד כמה חברים מראשון לאשדוד בסביבות 6 וחצי. אשדוד עם התקפה קטלנית ובבית שלה מאוד קשה לנצח אותה. אני מאמין בדוידי ובקבוצה, בטח אם גם רביבו וגם אסולין יפתחו בהרכב, אבל הולך להיות קשה, מאוד קשה.