שלום רב, רציתי לשתף אתכם באתר חדש שעלה לרשת בשבוע האחרון. אתר מיוחד לליגת האלופות. כמו כל מדינת ספורט שמכבדת את עצמה, גם לנו נפתח אתר כזה. רק כעת אנו מקווים שהוא יוכל להמשיך לעמוד על הרגליים ולהתקיים. נשמח אם תבואו להתרשם ותשאירו ביקורות בונות. תודה ושבוע טוב! http://www.uefa.2ya.co.il http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx
אם נדמה לכם שרק בישראל יש קליקות של מאמנים ועיתונאים ושרק כאן יש קמפיינים סטייל ברקוביץ' לנבחרת, אתם טועים... אמנם זה לא נעשה בבהמיות האופיינית לכל המעורבים בישראל, אלא ביותר עידון ותחכום, אבל העיקרון לא ממש שונה. האדון רדנאפ, זה שנגדו עומדת תביעה פלילית על העלמות מס, כבר מזמן התחיל את הקמפיין שלו לאימון הנבחרת שנעשה כולו בתקשורת. לא פלא שיש ל'ארי מאחוריו את שני הכוחות המרכזיים בתקשורת- את הסאן (בעל טור קבוע) ואת סקיי ספורטס (הבן הדוגמן שלו הוא האיציק זוהר שלהם). והנה, הוא כבר שוטח בסאן ובסקיי ספורטס (איך לא), את התוכנית שלו לאופן שבו אנגליה צריכה לשחק: http://www.skysports.com/story/0,19528,110..._medium=twitter
זה כבר רץ כמה שנים. אני זוכר כתבה שלו בסאן מיד אחרי יורו 2008 וגם אחרי המונדיאל האחרון שבה הוא תיאר "מה הוא היה עושה" מבחינה טקטית. יש סיכוי לא רע שהוא באמת יחליף את קאפלו (וזה לא יהיה ביזיון אם יקרה) גם בלי ה"קמפיין" הזה.
האמת? אני בעד. הוא מנג'ר מצוין, הוא עושה עבודה נהדרת בטוטנהאם ואני מקווה שהוא יעזוב אותם, ואם אני מסוגל לסבול את קאשלי שם אז גם את רדנאפ אפשר. לגבי עניין הקליקות וכו', זה ידוע שרדנאפ הוא סוג של אברם גרנט אנגלי שכזה.
לדעתי נבחרת עם אכויות כמו שאנגליה (לא ממושות תמיד) ראויה למאמן קצת יותר טוב מרדנאפ. משהו ברמה הגבוהה ביותר: מוריניו,פרגוסון אולי ונגר.
אני מזכיר לך מי עומד עכשיו בראש הנבחרת. חוץ מזה, השמות שהזכרת היו מועמדים כמה וכמה פעמים ושלושתם הבהירו שאין על מה לדבר. פרגי סקוטי, ונגר ומוריניו לא מעוניינים לאמן נבחרות.
קאפלו עומד בראש הנבחרת כרגע, והוא באותה רמה של "המיוחד" ושאר השמות שהזכרתי שלא כמו הארי רדנאפ. לא רוצים לאמן נבחרות? בסדר, אפשר לחפש שמות גדולים אחרים.
בדיוק. קאפלו, ללא ספק מאמן בקליבר של מוריניו וכו', הגיע לנבחרת והיא ממשיכה להיראות זוועה. זה מראה שכמו בארץ, גם באנגליה לא הכל תלוי במאמן.
זה ידוע שההשפעה של מאמן על נבחרת לאומית היא קטנה הרבה יותר מאשר ההשפעה שלו על מועדון. כמה זמן כבר יש לו כדי להנחיל רעיונות טקטיים או תרגילי התקפה? הוא מקבל את השחקנים לכמה ימים, מנסה לשמור על מוראל גבוה, ריכוז וכו'. ובסוף מה? הכל מוכרע בנוק אאוט, משחק אחד רע והלכת הבייתה. מבחינתי הבחירה הנבונה ביותר עבור נבחרת לאומית זה שחקן עבר גדול כמו שעשו בהולנד עם רייקארד, גרמניה עם קלינסמן וכו'. לא צריך לשרוף שכר מטורף כזה כמו שאנגליה עושה עם קאפלו רק כי אריקסון כל פעם עף בפנדלים ברבע גמר. מישהו באמת חושב שעם סטיוארט פירס,למשל, כמאמן במונדיאל זה היה נראה רע יותר?
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/f...cus/9081564.stm חידוש נחמד של ה-BBC, כל שבוע מישהו מתחרה במארק לורנסון בהימורים. השבוע קובי בראיינט מהמר על הפסד של צ'לסי.
מה קורה עם השעון? מתי האירופאים בדיוק גם כן מעבירים לשעון חורף? בחיי שנמאס לי וכמה שזה משבש לי את העיניינים בימי ראשון ואמצע השבוע השעות האלה...אצלי השעה הזאת משמעותית.